Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovácsA

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán és az EU között a napokban két nagy témában van véleménykülönbség, amely két kérdésben Orbán homlokegyenest ellenkező elvek szerint hablatyol, ami önellentmondásos. Az első kérdés, hogy míg Orbán a szír menekültkérdésre akarja kenni a terrorizmust, addig az EU…..
KovácsA 2015.11.25 14:43:04
@Brendel Mátyás: "mi változott, Józsikám?!"
Szerintem összetévesztesz valakivel.
Többek között a véleményem változott a helyzettel kapcsolatban (meg a helyzet is, mert durvulnak a dolgok). A "menekültek" nagy része nem az a békés, háború elől menekülő szerencsétlen, akinek bizonyos médiumok próbálták beállítani őket; persze vannak ilyenek is köztük. Áthidalhatatlannak tűnő kulturális különbségek vannak köztünk, és úgy látszik, sokan közülük nem is akarnak beilleszkedni. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy Európa nem tud mit kezdeni ezzel az áradattal.

"lehet, hogy 2 menekült megölt összesen egy embert Párizsban?!"
Semmiképpen sem menekültek voltak, hanem olyanok, akik a menekültek között vegyültek el.
El lehet bagatellizálni a dolgot, ahogy te teszed a véleményed védelme érdekében, de azért az is lehetséges, hogy nem ketten vannak összesen...
A keresztények hitviták során gyakran jönnek azzal az állítással, hogy a keresztény hit az olyan egyedi dolog, amihez semmi nem fogható, és ezzel magyarázzák, hogy miért pont ebben hisznek, és, hogy miért hisznek ebben. Amikor a vitában részletezni kell a keresztény mítosz…..
KovácsA 2015.08.18 11:00:49
@Brendel Mátyás: "azért vagy hívő, mert hülye vagy, és becstelen. van egy hited, és

1) sem észből nem vagy képes arra, hogy ezzel kapcsolatban józanul gondolkodjál

2) sem erkölcsileg nem vagy képes arra, hogy ne a saját hited felé részrehajló legyél, és ne mosdasd a hitedet, és kettős mércét ne alkalmazzál"

Ez szimpla személyeskedés, most akkor magadat is kitiltod? Egyébként meg cseréld ki a "hívő" szót ateistára és felismerheted benne magadat.
KovácsA 2015.08.18 11:26:47
@á.k.: Sok mindenben egyetértek. A "ti" rossz fogalmazás volt. Az ideológia terjesztése nem az állam feladata és az sem szerencsés, hogy az egyházak ennyire szoros kapcsolatban állnak a politikával.

"Persze hogy a nyomorult, kétségbeesett embereknek könnyebb "eladni" istent, mert már mindenbe kapaszkodnak" Véleményem szerint Istennél jobb "vétel" nincs senki számára. A kétségbeesett emberek eleve közelebb kerülhetnek hozzá, mint azok, akik mondjuk Audival járnak, mert az utóbbiaknak többnyire az az Audi a fontosabb.
KovácsA 2015.08.18 14:04:55
@Brendel Mátyás: "egyébként téged megismerve"
Mi ez, ha nem hazugság? Kicsit sem ismersz engem és ezt bizonyítottad is, mégpedig azzal, hogy olyan dolgokat akarsz rám kenni, amik nem igazak. De ezek szerencsére leperegnek rólam. Félremagyarázod szinte minden mondatomat és utána engem vádolsz olyan dolgokkal, amik rád igazak. érveket ezentúl nem biztos, hogy fogok írni, úgyhogy kitilthatsz, ha neked úgy tetszik.
Nem nagyon sűrűn, de azért néha elhangzik ilyen kérdés a hívőktől kommentben. Pontosabban, kérdés helyett inkább afféle fenyegetés formájában, amolyan Mt 8:12 stílusban: "lészen sírás és fogaknak csikorgatása." Vagy elhangzik jó tanácsként Pascal fogadása stílusban,…..
KovácsA 2015.05.24 12:35:47
@Brendel Mátyás: Továbbra sem értem, hogy miért foglalkozol ennyit Istennel, ha szerinted nem is létezik.
KovácsA 2015.05.24 15:36:04
@Brendel Mátyás: "akkor elqrta"

Ez az arrogáns hozzáállás jellemző rád. Lehet, hogy te qrtad el, hogy nem vettél tudomást róla.
Most olvastam egy riportot Csányi Vilmossal "Hiedelmek nélkül szétesne a kultúránk" címmel, amelyet pontatlannak tartok, egybemos dolgokat, és szerintem roppant veszélyes a szóhasználata, olvasók tömegei fogják félreérteni. A pszichológus vagy szociológus szempontjából ezek az egybemosások lehet,…..