Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pippa2011

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerjük a kérdést, és persze tudjuk: azt akarják a munkáltatók hallani, hogy meg tudod oldani, van nagymama, van apja is a gyerekeknek, stb. Aztán ez vagy elég a győzelemhez, vagy nem. Tulajdonképpen lehetsz te akármilyen felkészült szakmailag, akármilyen kedves-rendes személyiség, akivel jól…..
A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte. Ha valakikről a hátuk mögött sugdosnak, azzal ki lehet alakítani egy rossz, szorongó környezetet. A pletyka mindig rosszindulatú, még akkor is, ha az adott pletykáló épp fel sem fogja, hogy amit tesz, azzal árt. Egyéni szinten…..
Bakancslista, komfortzóna, kiégés, önmegvalósítás, karrierváltás, 30 éves korodra ezt már el kell érned, óvakodj a negatív emberektől. Mindenféle ál-lelkizős portál tárgyalja ezeket (mondanám, hogy női magazinok, de többnyire férfi áldozatokkal találkozom), néha bele sem gondolva, milyen károkat…..
A megszokás nagy úr, ezt tudjuk. De mint „úr”, nem a mi érdekeinket képviseli. Olyan kényelmes, megszokott, rutinos, rendezett kis életünk van általa, hogy nem akarjuk lecserélni, változtatni rajta, mert nem tudjuk, hogy milyen lesz másképp. Tipikusan adminisztrációs, koordinációs, ügyintézői…..
pippa2011 2018.11.06 09:29:28
@Eltévelyedés: Bocs, hogy beleokoskodom a szép karrieredbe, de látszik a LinkedIn-en, hogy jó egy éve nem dolgozol? Talán ez rosszul mutat. Nem az lehet az első gondolata egy magyar recruiternek, hogy élvezed a szabadidőt és meg is teheted. Vagy ezt megemlítetted? Ha mégis ez jön le, mindjárt ott az irigység, vagy a gyanú, hogy túl sokat kérnél, mert olyan jól kerestél eddig. Lehet, mégis a vezérigazgatói szintet kellene belőni.
Csak egy gondolat, mert a helyzetben általában ott a megoldás is, de magunkat nem látjuk kívülről.
JobAngel Mennyi a jó fizetés? 2018.05.07 09:30:00
Az ideális bérszínvonalról egy nagyon egyszerű szempontot állítottam fel, azt gondolom, hogy akkor lesz jó világ, amikor egy köztudottan alulfizetett munkából élő is el tud menni 2 hétre nyaralni, családostul. Pl. egy közalkalmazott, vagy egy takarító is. --- Én a „mindenkori” létminimumhoz…..
pippa2011 2018.05.09 13:41:41
@Berelhetoreklamfelulet: Hűdenagyot fogsz egyszer koppanni. Majd sírhatsz naphosszat.
Hanyag álláshirdetőként sokan egyszerűen letudják az elvárások listájának megírását: vagy azt kell tudni azonnal, belépéskor, amit a lelépő kolléga 10 év alatt szedett fel náluk, vagy azt, amit egy másik hirdetésből kimásoltak. Nem állítom, hogy minden álláshirdető így működik, de sokszor egyértelmű…..
  Amikor a családban van egy munkanélküli, akkor a fókusz sok szempontból rá szegeződik. Vannak, akik nem is értik a helyzetét a személynek, hiszen ők maguk soha nem kerültek ilyen helyzetbe. Ettől ő lehet nagyon empatikus, segítő, de lehet elutasító és megrovó. Természetesen…..
pippa2011 2018.03.22 12:18:00
@CyberPunK: a tanult tehetetlenségből segítséggel lehet kimászni, a cikk is erről szól és a húgod esete is. Nem mindenkinek van ilyen támogató családtagja, vagy ha van is, nem feltétlenül tudja, hogy lehet segíteni.
Az egyértelmű helyzeteken túl, mint elviselhetetlen munkahelyi körülmények, balesetveszélyes munkahely, stressz, személyes konfliktusok, van pár olyan speciális faktor, amikor akármilyen jól el is vagy a munkahelyeden, muszáj lenne váltani, a későbbi karriered – de akár csak szimplán a szakmai jövőd…..
pippa2011 2018.02.28 08:47:59
@kukatr: Őszinte grat! Kevesen tudnak több távon is gondolkodni és ezzel párhuzamosan azt is figyelembe venni, milyen körülmények között érzik jól magukat a bőrükben.
A hatékony önéletrajznak egyetlen ismérve van: olyan állásinterjúra hívnak általa, ami téged is érdekel, és az az állás, amiről tárgyaltok, jól megfelelne neked. Az önéletrajznak ennyi a dolga: állásinterjúra hívnak általa. Ebben a szemléletben kell megírni. Jönnek időnként hozzám álláskeresők…..
pippa2011 2018.02.20 09:03:57
@Meridian74: Ez a blog nem a "csak" alkalmazottaknak szól, bár lehet belőle tanulni.
A kitartás és a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, de szinte sosem azonnal váltható be a piacon. Sokszor a következő utáni, utáni munkában tudod kamatoztatni. Én akkor végeztem el egy OKJ-s felsőfokú szakképesítést, amikor munkanélküli voltam. Csak a pénz miatt és hogy ne üljek otthon. Azóta is ezt mondom be végzettségnek, mert jól hangzik, de soha nem dolgoztam és nem is fogok ebben a szakmában.
Türelem!
A munkáltatói elvárásoknak a munkaerőpiac változásai miatt végre racionális irányba kell elmozdulniuk. Már nem várhatnak feltétlen rugalmasságot, és azt is el kell ismerniük, hogy az önálló munka, vagy a csapatjátékosság hiába elvárás, ha nem teremtik meg a munkakörnyezetet hozzá. Nemrég egy netes…..
pippa2011 2018.02.06 15:21:13
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Miért ne értené? Pszichológiában alapfogalmak. Vissza is kérdezhet, te hogy értelmezed őket.
Mint sokminden az álláskeresés és munka témájában, a karriertervezés is egy bizonytalan téma lett. A „karrier” szótól sokakat kiráz a hideg. A „karrierista” az valami pejoratív, önzést és gátlástalanságot magába foglaló jelentést kapott, ezzel együtt a „karrier” is…..
A legtöbb esetben a CV javítással már eljutunk addig, hogy behívják állásinterjúra, lelkesen fel is készül rá – mert amellett, hogy a felkészülést is nagyon komolyan vetetem, elég lelkesítő is tudok lenni… :) Tehát, lelkesen elindul, és elvárja magától, hogy azonnal…..
Állásra jelentkezőket sem könnyű találni, de ez egy szakmai nehézség, majd megoldja a HR-szakma. De ha már ott az álláskereső, akkor akadnak igazán bajaink, és nemcsak a HR-esek küzdenek ilyenkor, de mindenki, aki szeretné, hogy az adott álláskeresőnek állása legyen. Vannak álláskeresők, akiken…..
Van egy nagyon súlyos tévedés, amiben még segítő pályám elején magam is voltam: azt gondoltam, hogy emberek mindig a nekik legjobbat választják a lehetőségek közül, és rossz sorsuk valóban nehezen változtatható, kemény küzdelmek árán. Hű, mekkorát tévedtem! Szerencsére hamar felismertem a tévedésem.…..
pippa2011 2017.09.28 13:02:44
@jobangel: A cikkből kiolvasható, hogy miért nem teszi:
"Hogyhogy eddig nem tudott elhelyezkedni?” – kérdezhetnék tőle az interjún" - ha jó az önéletrajza, nem kérdezik.
"Nem érdemes jelentkezni rá" - kivétel nélkül mindegyik puncsos lenne?
"az állami szereplők azért sem fognak tülekedni Veráért" - honnan tudjuk?!
"Vélhetően alapból a szemetesben végzi az önéletrajza" - vélhetően biztosan: gondolja ő.
"valószínűleg már sosem vezetne vissza út" - kiteszik a kamarából?
"tanfolyam csak csodával határos módon férne bele." - diplomát is nem egy nő szerzett 3 gyerek mellett. Ehhez persze apa és/vagy a nagyik hathatós segítsége kell.
"sosem tanított, és idővel elszaladt mellette a szakma" - tehát kezdő. Láttunk már olyat.
Ordít a tanult tehetetlenségről az esete, ahogy írtad. Előre eldönti, hogy kudarc lesz minden próbálkozása. Tipikus magyar ember, aki nincs tisztában azzal, hogy ő irányítja a sorsát.
"A főnökeim mindig hivatkozhatnak arra, hogy..." -mert hagyja, hogy hivatkozzanak.
Egy szó sincs a cikkben arról, hogy a munkájával mennyire vannak megelégedve, fel tud-e mutatni eredményeket. Amire viszont ő hivatkozhatna.
Ha csak azért megyünk állásinterjúra, mert kíváncsiak vagyunk, mit kínál a piac, meg akarjuk tudni, máshol mit ajánlanak, egészen másképp viselkedünk, és ez természetes is. Nem izgulunk annyira, hiszen nem az életünk múlik rajta. Merünk kérdezni, alkudozni, részletekbe…..
Most csak gondolkodom, konkrét tanács nélkül, talán kevésbé bújtatott tanulságokkal. Szabadság előtti utolsó munkanapomon ezek foglalkoztatnak. Találkoztam 20 éves szakmai pályafutásom alatt egyetlen hölggyel, aki eltért a nők nálunk szokásos életpályamodelljétől, miszerint diploma, karrierbe…..
Sokszor nem értem, hogy az adott álláskereső miért nem talál állást. Amikor bejelentkeznek hozzám az ilyen álláskeresők, azt látom, hogy van egy érdekes vagy egy lehetőségeket mutató szakmai múltjuk, ahonnan fejlődni is tudnának, és még akarnának is. Ezt mondjuk egy közepeske…..
pippa2011 2017.08.08 08:42:25
@N48: Nem rossz ötlet. THX
Nem elég profinak lenni, annak is kell látszani! Talán több mint 10 éve volt, mikor egy fórumon felháborodva olvastam egy HR-es kommentjét, mert az akkori nehéz munkaerőpiacon azt merte írni, hogy lehet, hogy jó a jelentkező, de milyen béna CV-t írt már, „totally unprofessional”. Erre a kifejezésre…..
pippa2011 2017.06.09 08:29:07
@Bambano: Akinek 60 ezres cipője és félmilliós órája van, ugyanígy cikinek gondolja a te cuccaidat. Határ a csillagos ég.