Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laja123

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
Drága lesz menyem! Tudnod kell, mire számíthatsz, ha a jövőben az én fiamhoz akarsz hozzámenni. Ő pont olyan, mint a leendő magasan funkcionáló autista apósod. Vagyis ő már jobb lesz...
Laja123 2019.08.01 09:11:23
Nagyon jó, pontos leírás, nagy köszönet érte!!
A kommentekből az látszik, hogy az embereknek kevés fogalma van a témáról, ezen is segít ez a leírás.
A legtöbben egy autistát a sarokban nyáladzva rángatózó üres tekintetű hülyegyerekként képzelnek el. Igen, ez a skála egyik vége. A másik vége pedig Newton, Einstein, Napóleon, Putyin, és az emberiség vezetőinek és nagy újítóinak a jó része (vagy Sheldon Cooper a TVből). Ők az Aspergeresek, akik kimagasló intelligenciával bírnak, és képesek kompenzálni a frontális lebeny eltéréséből adódó érzékelés különbséget. Az érzelmi empátia hiányzik belőlük, ezt kell kognitív empátiával helyettesíteniük.
Egy a gyakorlatban úgy néz ki, hogy míg te egy társas helyzetben ösztönösen tudod, hogy reagálj a szándékaidnak megfelelő hatás érdekében, neki ehhez gondolkodnia kell, ha éppen képes rá. Cserébe viszont ő ösztönösen, gondolkodás nélkül tudja, hogy mi lesz egy folyamat kimenete, és látja a hibákat is minden megerőltetés nélkül egy rendszerben, vagy egy érvelésben. Ráadásul a memóriájukat is nagyságrendekkel jobban képesek kihasználni, mivel minden rendszerben tárolódik. Ezért lehet belőlük kiváló jogász, tudós, vagy akár hadvezér.
Ami meg a családalapítást illeti: Egy Aspergeres férfi rendkívül vonzó tud lenni a nők szemében, ugyanis sok olyan tulajdonsággal bír, ami mágnesként vonzza őket: intelligencia, magabiztosság, mély megértés, őszinteség, tisztesség. Kiváló férj válhat belőlük, akik valóban sokkal inkább lesznek hűségesek, mert értelmi alapon hozzák az érzelmi döntéseiket is. Ez nem azt jelenti, hogy nem vágynak félre lépni, ez azt jelenti, hogy nem csinálnak annyi ostobaságot.
Az autizmus egy nagyon széles skála, amelyen a hülyék és a zsenik egyaránt helyet kapnak, szóval érdemes különbséget tenni minden egyes autista között, ha nem szeretnénk nagyot tévedni.
Laja123 2019.08.01 13:49:50
@Almandin: Igen, egyetértünk.
Az emberi gének egy kicsiny hányada nem a sejtmagban, hanem a sejtek energia előállításáért és annak raktározásáért felelős mitokondriumokban található. Ezt a DNS-t csak anyai ágon örökölhetjük. Őseink összes generációjában tehát csak egyetlen nő volt, akitől a mitokondriális géneket…..
Laja123 2018.12.20 13:16:52
Ha valakit érdekel a téma, az inkább nézze meg ezt:
Íme az ember! /The Incredible Human Journey/
port.hu/adatlap/film/tv/ime-az-ember-the-incredible-human-journey/movie-115070
Angolul fent van youtube-on, magyarul meg a fájlmegosztókon.
Nagyon szórakoztató, 10 éve forgatták, azóta előkerült még néhány mozaik.
Vegyük egy fa ágát: sejtjei nem ugyanazzal a genommal rendelkeznek, mint a többi ág. Más szavakkal: egy-egy fa sok más fát rejt magában. Az evolúció csodája, amely az élővilág rendjében kivételessé teszi a növényeket. A fák mozaik jellegét empirikusan ismerik a kertészek, akik kiválasztják a…..
Csak az látogasson el a spanyol szigetcsoport, a Kanári-szigetek legnagyobb szigetére, Gran Canaria-ra, aki a szabadság fogalmát a lehető legtágabban tudja értelmezni és akit nemcsak a tengerpart, hanem a természet más dimenziói is vonzanak. Mit kerestetek ti a melegek szigetén? - kérdezték…..
Laja123 2017.11.29 10:51:03
A melegekkel és a nudistákkal kapcsolatos tapasztalatom most nyárról:

Búvárkodni szerettünk volna. A térképen találtunk is egy kis öblöt, amelyet csak gyalog, illetve mászva lehetett megközelíteni. A jó negyed órás küzdelem után odalent a klasszikus álombeli homokos öböl várt, két oldalt magas sziklák, középen félkörben az öböl. Rajtunk kívül volt talán még kb tíz-tizenkét ember, fiatalok, leginkább sátorral, és két kis hajó is horgonyzott az öbölben, ők is búvárkodni jöttek.

A part közepén lepakoltunk, kinyitottuk a nyugágyakat, felbontottam a sörömet és jobban körbenéztem. Az öböl szépségét emelte, hogy a jelenlévő hölgyeken nem volt melltartó, és mind szépek, nem az a németnyugdíjas rémálom, ők ide nem jutnak le. A feleségem sem szégyenlős, a Balcsin például nem mutogatná magát, de itt ő is nekivetkőzött, pompás látvány, gyorsan asszimilálódtunk.

Ekkor már azt gondoltam, hogy nem is lehetne jobb, de lett, a szomszédos leszbi pár nekiállt előttem labdázgatni. Bugyiban, mint a mesében.

Ezután jöhetett a snooker-ezés (pipás búvárkodás). Az akciókamerát is beizzítottam, legyen mit nézegetni otthon. A víz melegebb volt, mint a nagy strandokon, kifejezetten kellemes, az élővilág pedig pazar. Persze legnagyobb élményként nem a színes halacskák maradtak meg, hanem az a harmincas évei elején járó igen tehetséges felsőtesttel megáldott hölgy, aki véletlenül átúszott előttem. Észre sem vett, majd amikor feltűntem neki, úgy rágyorsított, hogy még a bugyija is lecsúszott a nagy tempózásban. Pár másodperc csak a felvételen, az emlékeimben többnek tűnt.

Egyébként harsány buzikkal nem találkoztunk, ok, elég szelektív a látásom, de feltűnt volna. Még kézen fogva kóválygó pasikat sem láttam, nem volt semmi zavaró. Az meg, hogy a szép nők monokiniznek szerintem kifejezetten szórakoztató. Alapvetően, ha valami nem tetszik, arrébb kell menni. Egyszer belefutottunk egy nyuggeröbölbe, na az gusztustalan volt, de van választás..

Szóval még a legnagyobb fa*fejek is jól érezhetik ott magukat, nem kell tőle megfeszülni.
Jelentős vita zajlik manapság a tudományos körökben az európai kontinens neolitikus átalakulásáról. A vita tárgya két alapvető kérdés. Az egyik az, hogy kiknek a leszármazottai a mai európaiak? A korábban itt élt mezolitikus őslakosságé, vagy az anatóliai térségből…..
Laja123 2017.10.12 16:28:11
Volt egy érdekes cikk ebben a témában: sciencemeetup.444.hu/2016/01/10/genek-irjak-ujra-europa-ostortenetet

A lényeg, hogy ez sem vagy-vagy kérdés, a délebbi részeken nagyobb számban települtek le az újonnan érkezettek, a távolabbi régiók pedig inkább a technikát vették át, a génjeiket és a kultúrájukat jobban megőrizve. Erre jött még rá egy észak-keleti beáramlás.
Haditechnikában sem volt akkora különbség, hogy hódítani tudjon egy szűk hadi elit, a népességszám döntött a vitákban, illetve a szaporodási képesség nemzedékek alatt.

Amúgy sztem jó a cikk, tetszett. :)
Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek. Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Laja123 2010.09.22 15:38:32
Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra. Lelkesedése nem…..
Laja123 2010.08.31 19:09:23
„Hogyan szólítjátok meg azt (a lányt), aki szinte semmit nem ad meg magáról?” - ezúttal nem egy konkrét történetet olvashattok, mert Levélírónk egy érdekes kérdést hozott. Posztolónk tanácsra szorul abban a kérdésben, hogy milyen a jó megszólító levél, amely a…..
Laja123 2010.08.31 10:47:46
@Tamarian: Nézd, attól, hogy módszeresen kizárom az online társkeresőt általánosan jellemző zsákutcák tömegét, még messze nincs megnyerve az ügy. Az, hogy megvárom a kezdeményezést, csak az a szint, hogy megvan a kölcsönös szimpátia. Innen még igenis meg kell hódítani a kedvest. Ha meg nem kell hódítani, akkor nem is fog működni a dolog. Ezt tudjuk, éreztük már mindannyian.
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Sok lakótelepi parkolóban vagy faluban látni magára hagyatott roncsokat, négykerekű szocialista autóipari mementóként díszelgő, egykor jobb napokat látott rozsdakupacokat. Ezeket az autókat még a bontóba sem éri meg elvinni, viszont komoly mértékben járulnak hozzá a vizuális…..
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
Kocsmablog Morrison's 2 Music Pub 2009.04.09 12:00:00
Helyszín: 1055 Bp., Honvéd u. 40. Látogatás: 2009. április 08. 18:15-22:45 > Annyira tele van hely party-ready puccos picsákkal és faszokkal, hogy az már irritáló az én harmadik iksz feletti lelkemnek. Szerda délután van a rohadt életbe! Adatlap Elérhetőség: +36 1 374…..
A levélíró kérdésére válaszolva: mindenképpen érdemes közreadni egy olyan sztorit, ahol a a lány azzal akarta menteni a menthetetlent, hogy a szakítósblogra hivatkozik! Ezentúl kiírjuk a posztok végére, hogy dont try this at home. A kép innen Szia Szakitshabirsz…..
Egyetlen hirdetés egyetlen mondatának ritkán szentelünk külön postot, de, amit zs küldött nekünk, feltétlenül megérdemli. Ennek az albérletnek a bemutatása végén ugyanis ez áll:"a képek illusztrációk, elmondás alapján a valóságot tükrözik."Vajon mit jelenthet ez?…..
Tegnap este újabb taggal gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert zsirfácsordája. Megérkezett ugyanis Sandra, a régen várt ifjú nőstény, vele együtt összesen négy zsiráf található a városligeti intézményben. Az elmúlt néhány évben Budapesten csak két egyed képviselte…..
Offtopik poszt arról, hogyan lettem értelmiségi / hogyan nem lettem értelmiségi / hogyan lettem nemértelmiségi. (Ízlés szerint választandó.) Érettségikor úgy éreztem, hogy összeállt a fejem a világ képe. Lett világképem, vagy mi. Egy eminens, de átlagos gimnazista szintjén…..
Utyuliputyuli, cukimuki, nyáúvaú, de azért képes Önt is megölni. Mi az? 1. Víziló Már önmagában az is elég, hogy a víziló rohadt nagy és szereti, ha nem háborgatják életterét. A Craced.com információi szerint a víziló Afrikában minden más állatnál több embert öl meg egy…..