Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaeronika

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A feltétel nélküli szeretet felszabadító. Felszabadítja a szeretett személyt arra, hogy valódi és hiteles legyen. A feltételes szeretet viszont az állandó alkalmazkodás kényszerpályájára szorítja a szeretett személyt.” (John Powell) Két ember szerelmes lesz egymásba, jönnek a mézes hetek, hónapok,…..
aaeronika 2020.08.04 20:15:09
Kanyonok, vízesések, hegységek, tavak és sivatagok is szerepelnek az Amerikai Egyesült Államok legszebb helyei között, melyekben - ha élőben most nem is - képekről annál csodásabb gyönyörködni!   A cikksorozat többi részét a következő linkeken érhetitek el: | I. rész | II. rész | III. rész | IV.…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
Végre kipipálsz egy újabb országot a bakancslistádról? Tele van fantasztikus helyekkel, amiket jó lenne igényesen megörökíteni? Tudod, ha nincs róla kép, akkor meg sem történt... Vagy legalábbis sokkal nehezebb lesz rá visszaemlékezni később. Ebben a posztban Ihász Ingrid, a DreamWorld Photography…..
A nagy nyári trendelőrejelzésektől a legnagyobb divatházak nyári kollekcióiig mindenhol láthattuk, de már a fast fashion boltok polcait is elárasztotta a hajbavaló-cunami. Óriás hajpántok, hullámcsatok, kiskendők a hajban, gyöngyös, virágos, csíkos, színes, mindenféle hajdísz kapható, csak győzzünk…..
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
Amennyiben ma este Lanthimosz, Pawlikowski vagy nagyobb eséllyel Cuarón nyer, ebben az évtizedben egy amerikai legjobb rendező lett csak (és tegyük hozzá Chazzelle sem amerikai szülők gyermeke).  ...és ha már rendezők, Cuarón díjával ebben az évtizedben 10-ből ötször mexikói rendező nyerhet.…..
Úgy határoztam erőt veszek végre magamon és megosztom a világgal, hogy milyen is egy asperger-szindrómával élő nő élete. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hasonló (és talán hasznosabb) blog, weboldal létezik a témával kapcsolatban, amelyekkel én is sok mindenben tudok azonosulni, viszont egyik…..
Gyermekkoromban soha nem értettem, hogy a családunk egy jelentős részét Ácsnak hívták, holott nagyapám, édesanyám Juhász. Nem igazán értettem, míg pár hete, immár 42 évesen nagynéném elmesélte a Juhász családnév eredetét. Az első Juhász a családban dédnagyapám volt. Az ő apja még az Ács nevet…..
Gondolkodtál már azon, hogy hogyan kereshetnél úgy pénzt, hogy szinte befektetett energia nélkül juss hozzá? Sokszor ajánlanak használhatatlan tippeket, de van egy módszer amit manapság sokan űznek, és sokan így keresik meg azt a mellékes pénzt, amit más módon munka mellett nem tudnának kivitelezni…..
December elején Bede Anna (Vegasztrománia) Vega karácsonyi menü workshopján jártunk(amiből egyébként januárban lesz még több, eltérő tematikájú) ,ahol a végén egy annyira finom előkarácsonyi menüt fogyaszthattunk el együtt, hogy úgy gondoltuk titeket sem fosztunk meg ettől az élménytől. Mivel…..
A kérdést sokaknak felteszik, akik hazaköltöztek, a válaszok persze különbözőek, de általában érzelmi alapúak, a családról, gyökerekről szólnak. Balázs 11 év Kanada után költözött vissza Magyarországra. Hogy miért? Erről szól a mai poszt. Te is hazaköltöztél?…..
A repülés a mindennapjainkká vált. Már nem meglepő, ha valaki repül, sőt vannak olyanok is, akik ha nem is minden nap, de repülővel járnak dolgozni, gondoljunk itt a nagyobb területű országokra, vagy akár Amerikára. Azonban attól, hogy valami az életünk részévé vált, még koránt sem biztos, hogy…..
A női mell alapvető funkciója a gyermek etetés, a szoptatás. Az anyatejben számos olyan alkotóelem található, amely szükséges a kisbaba fejlődéséhez. Sőt! Olyan kutatás is napvilágot látott, amely az anyatej vizsgálata során kimutatta, hogy bizonyos rákfajtákat lehet a benne található egyik enzimmel…..
Húsz év után tért vissza Magyarországra a Foo Fighters. Kemény, mi? Dave Grohlék lazán elmondhatják magukról, hogy a magyar rajongótáboruk egy része még meg sem született az előző buli idején (vagy igen kicsi volt), így sokaknak első élmény volt ez a buli, legalábbis hazai pályán. Szerencsére nem…..
ujrakezdek Vonatozzunk. 2017.06.26 00:02:33
Mindig is nagyon szerettem vonattal utazni. Ez kora gyerekkoromba vezethető vissza, amikor is az olykori balatoni nyaralásra vonattal mentünk. Ezek az utak a legrégebb emlékeim közé tartoznak. A vonat a Déli pályaudvarról indult, persze még a régiről nem az újabb beüvegezettről. Jóval előbb ki…..
Sok mindenen lehet eszméletlen nagyokat vitatkozni, de az ételek, a gasztronómia ezen belül is kiemelt helyet foglal. Ki mit eszik, miért azt eszi, miért nem máshogyan eszi, és egyáltalán, a káposztás cvekedli borssal vagy cukorral jobb? A címben tehát a hangsúly ezúttal az „egy” szón, van ez az egy…..
Van egy olyan érzésem, hogy Tibi dilemmájával az idő múlásával egyre több magyarnak kell majd szembenéznie, hiszen a külföldre költözés egyik következménye az lehet, hogy az embernek a párja is külföldi lesz. Mi a helyzet viszont akkor, ha közben mégis szeretnénk hazatérni,…..
Jacob Benjamin Gyllenhaal néven született 1980. december 19-én Los Angelesben. Apja rendező, anyja forgatókönyvíró volt, nővére pedig szintén színész. Első szerepe az Irány Colorado!-ban volt 1991-ben, majd 10 évvel később sikerült feltűnnie, mikor eljátszotta a címszereplőt a Donnie Darkoban. A…..
aaeronika 2016.12.19 22:51:23
Végre megérkezett a mozikba a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet, amiben helyén van a látvány, a sztori és a színészi játék is, ugyanakkor a klasszikus Csillagok háborúja-hangulat mégis mintha hiányozna belőle. Ettől függetlenül kötelező mozis nézés, hiszen abszolút van…..
Az édes lépes méz a legtöbb ember számára ínyenc finomság, folyékony arany, azonban ezért a finomságért a méhek fizetik meg a valódi árat, hiszen munkájuk gyümölcsét elveszik tőlük...
aaeronika 2016.12.11 03:22:32
@Szarazinda: 'basszus, a növény, amit muszáj megenned, hogyan b**sza szét a termőföldet, a vízkészleteket? Ráadásul, miután vegán vagy, többet is kell belőle enned, mint másnak. Mutasd a számítást, ami szerint ez még így is kevesebb, mint amiben a húsevés kerül. '

Nos igen, a növények, amiket eszünk elég sok vizet igényelnek, és mivel a marha, amiből a sztéked készül szintén növénnyel táplálkozik, meg még vizet is iszik mellé, hatványozottan több 'anyagot' igényel, mintha steak helyett mondjuk csirkét, vagy URAMBOCSÁ növényeket ennél.

Ajánlom megtekintésre a Before the flood című dokumentumfilmet, amiben minden adat elhangzik, amire kíváncsi vagy.
Dikáprió azt üzeni, ha úgy érzed, a tápláléklánc csúcsa vagy, és neked jár a hús, akkor inkább maradj a csirkénél, mert azzal kevesebbet ártasz a bolygónak, ami az unokádé lesz majd.

Amúgy nagyon előjött mindenkiből a globális felmelegedést tagadó Donald GFT Trump, de tudom, ezt már végleg nem kéne a méhekről szóló dilettáns cikk alá tennem.
Biztos nektek is vannak olyan kedvenc filmjeitek, melyekből árad az instant jókedv és bármilyen pillanatban nézzétek is meg őket, tuti nagyszerűen érzitek majd magatokat utána. Olyan filmekről beszélek, melyek egyszerűek, szépek, kedves a történetük és teli vannak pozitív dolgokkal, ugyanakkor nem…..
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..