Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grange

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A németek szaksajtó optimista a 2007-es újborok jövőjét illetően. A VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) közelmúltban közzétett jelentése szerint minden feltétel adott volt ahhoz, hogy ebben az évjáratban remek borok készülhessenek. (A jelentést – jó dolog a nemzeti…..
prolitika A magyarok nyilai 2008.04.17 15:12:00
Sokáig törtem a fejem, megnézzem-e. Fenntartásaim vannak a HírTV-vel kapcsolatban. Épp odatévedtem, Civil kaszinó című műsor. Pesty Fekete Doboz Úr, Ulrich atya, Huth Gergely, Mráz Ágoston megváltják a világot.Origóban a jegyiroda újfasiszták által történő felgyújtása…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
Tim Hanni, Master of Wine és boroktató szerint a bor ízét alapvetően az határozza meg, hogy hány ízlelőbimbónk van. Vagyis ízlésünk a gombaalakú papillárisok túsza. Hanni nyelvtana háromféle embert ismer: hiperérzékeny, érzékeny és toleráns. Egy a ráadás: az édesszájúak,…..
A tavasz első hulláma mindig rádöbbent, hogy a téli, fűtött szobában abszolvált kóstolások eredményét törlésjel alá kellene helyezni. A szabadtéri bor egészen más, mint a fedett pályás. Én legalábbis összehasonlíthatatlanul gazdagabbnak találom. És akkor lehet jojózni,…..
A chardonnay az a fajta, ami a fehérek közül talán a legritkábban kerül a poharamba. Ennek okát nem tudom, igyekszem tagadni, hogy bedőltem az ABC divatnak, mondjuk azt, hogy így alakult. Gondoltam egyet, és tartottam egy kis házi fajtakóstolót. Alkoholban gazdag estét töltöttünk…..
Az alábbiakban olvasható "magyarázatot" Albert gazda szerzette az Alföldi Merlot által megálmodott "pontrendszerhez". A magyarázat jól tartja magát, ám a referenciaborok listája régen elavult. Most végre frissítettünk. Önkényesen, rapszodikusan, de aki többre…..
Ráértem, olvasgattam – legutóbb éppen sok-sok kommentet, mert azokból mindig tanul az ember: talál más nézőpontot, új ötletet, elbizakodottsága bírálatát, akármi hasznosat. Így tűnt fel a „cuccos” témaköre, jelentsen bármit is a szó. Óhatatlanul eszembe…..
Dörgicse és Szőlősgyörök után Villányba látogatunk három rizling erejéig. A vidék nem éppen fehérborairól híres, viszont több neves borászuk készít olaszrizlinget is, ezért semmiképp nem akartam kihagyni ezt az állomást. A kisördög azonban mégis ott motoszkál,…..
Háromosztatú hírsalátánkból kiderül, hogy a bordeaux-i cru bourgeois-k, különösen a 2004-esek baráti áron kerültek piacra. Legalábbis Kaliforniához képest (amúgy 30-40 euro a hazai borviszonyok között sem irdatlan összeg). Aztán persze van Bordeaux-nak egy ismerősebb arca is,…..