Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Sándor Zsuzsa

821 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet-e vajon igazságot szolgáltatni 22 év elteltével? Képesek-e a jogászok ölre-perre menni valami olyasmiért, ami már nem is létezik? Helyre lehet-e hozni a jogba vetett bizalmat akkor, ha a „bánatpénzt” egy gyilkos költötte el? Mit kell inkább tisztelni: a jogot vagy az úgynevezett objektív…..
Hazudni „csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.” Csak Orbán Viktor nem fogadta a delegációt, nyilván az ő programja még a bizottságénál is sűrűbb volt. Az talán nem is érdemel külön magyarázatot, hogy az áruk szabad mozgásának biztosítása nem azonos a kisebbségi jogok…..
Mindenekelőtt köszönettel tartozom a Médiatanácsnak (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság). Jóvoltukból olyan kiváló filmeket nézhettem meg, amelyek valahogy kimaradtak nekem az eddigi hosszú életem során. A hatóság ugyanis volt szíves közzétenni azokat az „elvi szempontokat”, amelyek „segítenek” a…..
Szakmai látóköröm kiszélesítését Orbán Viktornak és haverjainak köszönhetem, akik úgy röpködnek a honvédség tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő katonai repülőgépeken, mintha nem lenne holnap. Miként az Átlátszó már 2019-ben kiderítette a korábban a honvédség által megvásárol két Airbus és a két…..
Mármint végrehajtani azt a feladatot, hogy jogi úton vegyünk elégtételt Norvégián. Az EFTA-államok működtetik a civil társadalmi alapot, és ők felelősek annak végrehajtásáért, ideértve az irányítást és a kontrollt is. A miniszterelnök mérhetetlen haragjában most augusztusban alá is írt egy…..
Ha a magyar állam valóban megvette a Pegasust – amit viszont eddig senki nem cáfolt meg –, azt csak a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény alapján tehette, és annak alapján terrorcselekmény, pénzmosás, kábítószeres és hasonló bűnszövetkezetek felderítésére, leleplezésére használhatta…..
Nem fogunk most általánosságban beszélni a bírói függetlenségről, hiszen nem tanulmány, csupán egy cikk megírására vállalkoztam. Emellett azt gondolom,hogy egy-egy konkrét ügyben sokkal inkább megmutatkozik az önállóan gondolkodó, szuverén bírák ellehetetlenítése. Bár most ugrunk a történetben, azt…..
Na nem az igazi salátába, hanem a  homofób pedofiltörvénybe. Magyarországon nekünk voltaképpen szerencsénk van. Főként azért mert olyan miniszterelnökünk van, aki a jogok harcosa, szabadságharcos volt már a kommunizmus alatt is, pedig akkor a homoszexualitást még büntették. „Küzdöttem a…..
Hónapok óta izgalomban tartja a sajtót – főként a bulvárt – Berki Krisztián médiaceleb, az FTC egykori vezérigazgatója, reality-szereplő, 0,58 százalékot elérő főpolgármester-jelölt úgynevezett „vészfékezése”. Azóta meg különösen, hogy az ügyészség vádat emelt Berki ellen közúti veszélyeztetés,…..
Orbán Viktor ismét nemzeti konzultációra készül. Most, hogy megtudtam, hogy a szegény bérből és fizetésből élő miniszterelnök napi 16 órát dolgozott, ami még őt is megviselte, könnyítenék a helyzetén, ezért javasolok néhány felteendő kérdést. Bér és fizetés nélkül. Tessék vigyázni, nem minden…..
Dr. Sándor Zsuzsa 2021.06.14 12:32:57
@a nagy hohohorgász: Én is kerestem a kommentedet, de csak azért, hogy a durvasága miatt kimoderáljam. Úgy látszik, maga a blog sem tűrte.
Az eddig is katasztrofális jogalkotás legújabb „gyöngyszeme” az úgynevezett pedofiltörvény, e sorok írásakor annak egyelőre csak a tervezete. Már a törvény címe is – „a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről” – szakszerűtlen. Hogyan lehet olyan címet adni egy salátatörvénynek,…..
"Elszámoltatás: a rend megteremtéséhez mindenekelőtt fel kell tárnunk az igazságot az elmúlt évek kormányzati visszaéléseivel kapcsolatban. Csak a felelősség megállapítása és a felelősök jogállami elszámoltatása állíthatja helyre a törvénybe vetett bizalmat. Sokan érzik úgy, a leváltott kormány egy…..
Márpedig a mi igen fejlett jogrendszerünkben bizony lehet. A kormány rendelete alapján kibocsátott „védettségi igazolvány” ugyanis tartalmában hamis. Vagy éppen nem hamis. A baj az, hogy ránézésre senki nem tudja eldönteni, hogy a kettő közül melyik. Az enyém például hamis volt akkor, amikor…..
Vörös Imre volt alkotmánybíró nemrég megjelent tanulmányában nem csupán felsorolja mind az alkotmányozás, mind az azóta eltelt időszak számos jogállamiságot megcsúfoló törvénymódosítását, hanem mindezekből levonja azokat a következtetéseket, amelyek egy ellenzéki győzelem esetén megoldást kínálnak a…..
Kik nevezték 1. számú ***-nak a „kalandozó” magyarokat? Azok akik elszenvedői voltak a kalandozásoknak. Kik tartották 2. számú ***-nak az őket fosztogató magyarokat? Azok, akiket kifosztottak. Akkor kik „sértették” meg a 900-as években élt magyarokat? Az itáliaiak, bajorok, svábok és egyéb akkor már…..
Orbán Viktor szerint hol van, hol meg nincs – attól függően, hogy éppen kiről, kikről van szó.  A nála jóval képzettebb Trócsányi László egyetemi tanár, volt alkotmánybíró, európai parlamenti képviselő szerint pedig „a jog nem ismeri a polgári engedetlenséget”. Pedig: "egy magasabb rendű törvény…..
Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügyi miniszter a minap azt mondta, aligha jutna el a diplomáig az a joghallgató, aki nem tudná meghatározni, mi a jogállam. Felmerül a kérdés, vajon Varga Judit, a jelenlegi igazságügyi miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök hogyan lettek diplomás jogászok, ha…..
Vejkey Imre KDNP-s politikus – amúgy végzettségét tekintve jogász – elvesztett peréről van szó. Vejkey még tavaly tavasszal perelte be a Népszavát az abban megjelent karikatúra miatt. Pápai Gábor rajza Müller Cecíliát és Jézust ábrázolta, amint az országos tiszti főorvos a kereszten lévő Megváltóra…..
Dr. Sándor Zsuzsa 2021.03.03 10:32:59
@Kampfer: Kedves szélsőjobbos Kampfer! Mi soha nem fogjuk meggyőzni egymást. Egy apróságot azért megjegyeznék: a Deák téri késelő speciel nem volt cigány. De azért gyűlölködjön tovább egészséggel.
A vakcinák sokféleségét a legutóbb – január 28-án hozott és 29-e óta hatályos – módosító kormányrendelet teremtette meg. Sajnos, nekem erről az a közismert mondás jutott eszembe, hogy a tehénszar is nyilván ízletes, hiszen egymillió légy nem tévedhet. Kép: Varga György/MTI Elég annyi, hogy akár…..
Már több mint három évtizede eltörölték Magyarországon a halálbüntetést, de a nyilvánosságban újra és újra felbukkannak az ezzel kapcsolatos viták. Kép: Magyar Nemzet A bűntett egyik elkövetőjeként Kaiser Edét „azonosították” és jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték. Öt évvel később…..
Mielőtt elmélyülnénk M. Richárd életútjában, érdemes röviden tisztázni, mi is az a bűnügyi felügyelet, és azt is, mit mond a törvény arról, mikor indokolt valakit letartóztatni. A büntetőeljárási törvény (Be.) felsorolja azokat a kényszerintézkedéseket, amelyek a személyi szabadságot korlátozzák.…..
Szinte biztosan nem tudunk olyan embert találni, akinek az életére ne lett volna hatással a pandémia. Vannak, akiknek „csak” a lelkét gyötörte meg a bezártság, a családtagoktól, a rokonoktól, a barátoktól való kényszerű távolság. Ők még a szerencsések. De vajon hányan veszítették el szeretteiket,…..
Egyes politológusok szerint az emberek politikai emlékezete legfeljebb hat hónapig tart. Ezért is kérdezem, vajon az életünket fenekestül felforgató koronavírus-járvány kitörölte-e a memóriánkból mindazt, ami ez év elején, pontosabban 2020. február 16-án történt. Orbán Viktor évértékelő beszédet…..
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Dr. Sándor Zsuzsa 2020.12.04 17:27:52
@Andy73: Teljes félreértés. Szó sincs arról, hogy baj lenne, hogy meleg. Meg is írtam, hogy ez magánügy. Ha figyelmesen elolvasod a posztot, te is rájössz, hogy nem ez a probléma, hanem a hazudozás, álszentkedés, a menekülés, a drog birtoklás és az, ahogy a fidesz hirdeti a "keresztény értékrendet", hogy beleírja az alkormányába, hogy az anya nő, az apa férfi, ez az, ami álszent népbutítás.
Dr. Sándor Zsuzsa 2020.12.11 11:57:40
@bankvezér: Nem is blog az, amelyiken nincsenek trollok :-)
Őszintén remélem, nem riasztok el senkit, ha mondandómat egy marxi gondolattal, az alap és a felépítmény viszonyával kezdem.  Szokatlan módon – már ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy a „veszélyhelyzet” kihirdetése nélkül is kezelni lehetne a járványt – a joggal kevesebb baj van, mint annak…..