Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frantique

18 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem a pénztárcámat. Számolok. Számolom a forintokat, hogy mire mindent kifizetek, mire marad, és mi az, ami álom marad. Megint. Mint oly sok minden az elmúlt években. Napok óta nem alszom. Szorítanak a határidők. Dolgozom. Fáradt vagyok. Nézem a pénztárcámat, és számolok. Sokszor eszembe jutsz,…..
Szó szerint a fél glóbusz ismeri, de a Despacito klipjének nem is olyan rejtett utalásait valószínűleg kevesen fedezték fel. Most lerántjuk a leplet!..
Frantique 2017.08.07 20:53:58
@Graves: miért is?
Ahogyan ígértem, régebbi bejegyzésekből válogatunk a nyári szünetben. Íme az első két cikk, amit testvéroldalunkon nézhettek meg: Manipulált történelem a Szovjetunióban   Hollywood - A szimbólum, ahogy nem ismerjük..
Frantique 2017.06.24 13:08:04
Frantique 2017.06.25 06:52:20
@Hogyan történt?: majd megjavul. Ja,és grat a díjhoz! :)
A kezdő motiváció egyszerű volt: van-e elérhető áron olyan multimédiás eszköz, ami ellát egy otthoni médiacentertől elvárható minden feladatot? Alapvető szempont volt, hogy Android 6 legyen rajta, legyen az eszközben WiFi, bírkózzon meg a legtöbbet használt fájlformátumokkal, valamint tudjon…..
Divatos a webes programozásban manapság az MVC szemlélet. Majdnem minden ismert és kevésbé ismert keretrendszer ezen módszertan elveit követi. Az MVC egy rövidítés, az angol Model - View - Controller szavakból ered. Magyarul modell - nézet - vezérlő néven ismerhetik. A lényege az, hogy az adatokat…..
Az igazi programok egyik fontos tulajdonsága az interaktivitás. Amint az emberek is kommunikálnak, úgy a programokkal is kapcsolatba kell lépnünk, hogy hasznos munkát végezzenek. A folyamat leegyszerűsítve: utasítás -> válasz -> utasítás -> válasz ...  Az utasítás lehet egy esemény…..
Általános tudnivalók A függvények olyan jól elkülönülő egységek, amelyek valamilyen célirányos műveletet végeznek. A függvényt többször meghívhatjuk, amolyan célszerszámként is felfogható, amellyel az adott típusú műveletet bármikor elvégezhetjük. A függvényben más…..
A ciklusosan ismétlődő műveletek hatékonyságát láttuk az előző leckék során. Mi történik olyan esetben, ha valamiért meg kell szakítani a ciklust még mielőtt az természetes módon véget érne, esetleg át kell ugorni a ciklus belsejében levő kód egy részét? Ezekre az…..
Vannak esetek, amikor egy változó értékének megfelelően több lehetséges folytatási útvonalunk van. Másképp fogalmazva, egyfajta "forgalomirányító" szerkezetet kell igénybe vegyünk. Erre ott van az if .. else if .. else szerkezet, azonban előfordul, hogy sok lehetséges…..
A tömbök elemeit a foreach ciklus segítségével járhatjuk be. Tartsuk szem előtt, hogy a foreach csak tömbök és objektumok esetében működik, egyéb változótípus esetén hibát fog eredményezni. A szerkezete így néz ki: foreach (tömb as $ertek) {       …..
Az előző leckékben tanult ciklusokhoz képest a for ciklus komplexebb szerkezettel és funkcionalitással bír. A működése megegyezik a C nyelv for ciklusával. A szerkezete így néz ki: for (első_kifejezés; második_kifejezés; harmadik_kifejezés) {esemény;} Az első kifejezést…..
A ciklusok, amint a nevük is mutatja, valamilyen kritérium alapú ismétlődő folyamatokat jelentenek. Szintén a valós életből vett példából kiindulva szemléltetjük a működésüket. Képzeljük el, hogy épp levest ebédelünk. Mi történik az agyunkban? A kezünk azt az utasítást…..
A programok egyszerűsítve úgy működnek, hogy a kapott, előállított vagy öröklött adatokat bizonyos feltételek alapján kiértékelnek, majd a kiértékelés eredménye függvényében valamit csinálnak ezekkel az adatokkal. Valójában a mindennapi életünk során folyamatosan apró…..
Programozás során a string típusú változók tartalmát időnként össze kell fűznünk. Ezt a műveletet a string operátorokkal tudjuk elvégezni. Két darab string operátorunk van: az első a ".", ennek segítségével két szöveg (string) típusú változót tudunk összefűzni, a…..
A logikai operátorok segítségével ÉS (AND), VAGY (OR), KIZÁRÓLAGOS VAGY (XOR) és TAGADÁS (NOT) műveleteket végezhetünk el. A visszatérő érték igaz (true) vagy hamis (false) lehet: $a and $b AND műveletet végez, az értéke IGAZ, ha az $a és a $b értéke külön-külön…..
  Programozás közben szinte elkerülhetetlen az a forgatókönyv, amikor egy szám típusú változó értékét növelnünk vagy csökkentenünk kell. A növelést "++", a csökkentést pedig "--" operátorokkal érhetjük el. Ilyenkor a változó értéke eggyel növekszik vagy…..
Programozás során az egyik legfontosabb művelet az összehasonlítás. Így tudjuk felmérni a változók viszonyát. Az összehasonlító operátorok visszatérési értéke logikai: vagy igaz, vagy hamis az állítás. Ezen műveletek elvégzésére a következő operátorok állnak…..
Hozzárendelő operátorok Ahhoz, hogy a változók értékeket kapjanak, valamilyen módon hozzá kell rendelni azt. Az alapértelmezett hozzárendelő operátor az "=" jel, ezt használjuk a legtöbbször. Az előző leckék példáiban ezt számtalanszor láthattuk: $valtozo = 'érték';…..
Mivel minden alkalmazás valamilyen műveleti céllal jött létre, a nyelv tanulása szempontjából nagyon fontos megérteni és helyesen használni a különböző műveleteket. Az egyik legfontosabb műveleti csoport az aritmetikai. Ezek segítségével végzünk számításokat. Feltételezem,…..
a) A php fájlok szerkezete   A php fájlok szöveges állományok, amelyeket a php nyelv értelmezője futtat. Létrehozhatjuk bármilyen egyszerű szövegszerkesztővel, a fájl kiterjesztése konvenciók szerint ".php", azonban valójában ez nem megkötés. Az értelmező a nyitó és záró…..
Csak listaszerűen, kihagyva minden mellédumálást, amolyan "checklist": 2 db 3,5cm x 3,5cm -es fénykép (Útlevélkép) Kitöltött Honosítási - visszahonosítási kérelem (Letöltheted innen.) Kitöltött Névmódosítási kérelem (Ha a neved helytelenül van írva, itt még az…..
Előzmények Egyelőre román állampolgárként évekkel ezelőtt Magyarországon kötöttem házasságot, majd rá két és fél évre el is váltam. Aki érintett az ügyben, tudja, hogy mivel jár külföldiként az Anyaországban házasodni: a román hatóságok részéről kell egy igazolás,…..
Petitől kaptuk e-mailben az infót:"Mai nap reggel a "Rendszer(KIES)" felajánlotta a frissítést!PDA:JPH PHONE:JPPCSC:JP9 Csak gondolom megosztom ,hogy akinek nincs lehetősége mindennap megnézni az tudjon róla!" Köszönjük :)..
Frantique 2011.01.25 09:39:11
Frantique 2011.01.25 11:31:05
Kedves olvasók!  Ezen az oldalon szinte kizárólag a kihasznált, megalázott, ellehetetlenített munkavállalók történeteit lehet megtalálni. Nincs is ezzel semmi gond, szerintem nagyon hasznos a blog, de én szeretném elmesélni saját történetemet, amely talán egy más…..
Frantique 2010.12.14 12:27:55
@nem_vagyok_azonos_velem: Ebben az esetben a poszt írója szerintem úgy értette, hogy a hölgy azzal ment hozzá, hogy XY ismerőse, és XY küldte őt. A munkavállaló egyben a beajánlás üzenetének a hordozója is egyben.
Te pedig szégyelld magad, hogy lehazugozol bárkit is, főleg a saját szövegértelmezési hibád miatt.
Tegnap találkoztunk, és hú de szarul esett, hogy milyen jól néz ki. Csinos volt, meg szép is, viszont egyáltalán nem játszotta meg, hogy jól érzi magát, és semmi baja. Én sem. Főleg, hogy valami audis faszi hozta el, és lent meg is várta. Nem tudom, ki lehet, de most már nem is…..