Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ford_fairlane

84 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az azbeszt minden típusa halálosan veszélyes (cikk angolul) Egy bostoni kórház friss kutatási eredményei azt igazolják - amiről a tudósok egyébként régóta meg vannak győződve - hogy nem létezik "biztonságos" azbeszt, mindegyik típusa okozhat rosszindulatú mesotheliómát. A kutatás ellentmond…..
A mai hírfolyamban három jelentős címet találtam, amik lényegét az alábbiakban osztom meg a kedves olvasóval. Kezdjük mindjárt egy jó hírrel: egy, a kamillateában, petrezselyemben, zellerben, narancsban és grapefruitban található sárgás pigment hatásos lehet a mesothelioma kezelésében. Az apigenin…..
Megint az immunterápia (link angolul) Több híroldal, többek között a neves American Society of Clinical Oncology, is beszámolt a franciaországban folyó MAPS-2 nevő klinikai kísérlet kezdeti sikeréről. Az eredmények alapján az alkalmazott immunterápiás kezelés kedvezően befolyásolta a…..
Megint ausztrál kutatók villantanak (cikk angolul) Az ausztrál Herald Sun-ban a héten megjelent cikk szerint ausztrál rákkutatók meglepő eredményre jutottak egy kutatás folyamán.  Az új gyógyszer úgy működik, hogy célzottan a daganatos sejtekre tapadva "kicsiny kemoterápiás tölteteket"…..
Kapcsolat a melanóma és a mesothelioma között (cikk angolul) A Scientific Reports című orvosi kiadványban múlt héten jelent meg egy tanulmány, ami a melanóma és a mesothelioma közötti kapcsolatra mutat rá, konkrétan a BAP1 génen keresztül. Ezt a gént korábban több tanulmány azonosította a…..
Egy oltás, ami megelőzné a mesotheliomát (cikk angolul) Dr Pietro Bertino, a Hawaii Egyetem kutatójaként egy olyan oltás kifejlesztésén dolgozik, amivel megelőzhető lenne a mesothelioma kialakulása. Az USA Védelmi Minisztériuma három évre szóló, 550000 dolláros ösztöndíjjal támogatja a…..
Trump és az azbeszt (cikk angolul) Ez nem éppen egy politikai blog, de a ma esedékes amerikai elnökválasztás margójára szeretném publikálni ezt a bejegyzést. Donald Trump számos alkalommal és területen bebizonyította, hogy valójában mekkora seggfej, de a közelmúltban egy olyan cikkre…..
Vezető mesothelioma szakértő új eljárást javasol (cikk angolul) Dr. David Sugarbaker amerikai melkassebész 25 éve foglalkozik mesotheliómás betegek kezelésével, ő forradalmasította a mesothelioma sebészi úton való kezelését. Dr. Sugarbaker világszerte elismert szakember, bár a mellhártya és…..
Vérnyomásgyógyszerrel hatékonyabb lehet a kezelés (cikk angolul) A linkelt cikkben angol és kínai kutatók az erlotinib nevű szer hatását vizsgálták mesotheliómás betegeken. Az erotinib hatóanyagú gyógyszert Magyarországon Tarceva néven forgalmazzák. A vizsgálatok során megfigyelték, hogy a…..
Precíziós gyógyszerrel is kezelhetik a mesotheliómát (cikk angolul) Bizonyos genetikai mutációkat megcélzó kezelések javíthatnak a kései stádiumú mesotheliómás betegek továbbélési esélyein. Az amerikai Utah állam Intermountain Precision Genomics kutatói hogy a tumorhoz kapcsolódó…..
Mesothelioma korai diagnózisa leheletből (cikk angolul) A belgiumi Ghent egyetemének orvoskutatói a héten jelentették meg kutatási eredményeiket a mesothelioma újfajta diagnózisáról. Az eredmények áttörést jelenthetnek a mesothelioma korai felismerésében. Az eljárásban a leheletből lehet…..
Legyőzni a mesotheliómát - egy túlélő története (cikk angolul) A Maine állambeli James McHutchison-nál 2013 tavaszán állapították meg a mesotheliómát. A diagnózist néhány héttel megelőzően nagy mennyiségű folyadékot távolítottak el a mellkasából és akkor azt mondták, hogy nem találtak…..
Kedves Olvasók! Csinálom egy ideje ezt a blogot és a "Magyar mesothelioma közösségi oldal" nevű Facebook oldalt, és kezdek rájönni, hogy valami hiányzik. Lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, hogy sok mesotheliomában érintett olvasó szeretné esetleg megosztani - lehetőleg névtelelül - a…..
ford_fairlane 2016.09.20 19:19:48
@barcsak: Kedves barcsak! A fórumot ezzel a céllal kezdeményeztem, eddig nem sok sikerrel. Véleményem szerint a tapasztalatokat megosztani hasznos dolog. Külföldi fórumokon számos ilyen bejegyzést lehet olvasni érintettektől. Nyugodtan írj a témában bármit, az első bejegyzés mindig nehéz, de bízom benne, hogy mások is bekapcsolódnak.
9/11 után 15 évvel kísért az azbeszt A napokban volt a 15. évfordulója a 2001 szeptember 11-i new york-i ikertornyok elleni terrortámadásnak. A Huffington Post cikkében döbbenetes mennyiségű, 400 tonnányi azbesztról írnak, ami a WTC tornyok összeomlásakor a levegőbe és az utcákra került.…..
Leállították a Verastem gyógyszerkísérleteit (cikk angolul) Még tavaly számoltam be ezen a blogon arról, hogy a Verastem gyógyszergyártó cég defactinib (VS-6063) tartalmú szerrel kezdett kísérleteket mesotheliómás betegeken. Sajnos a kísérletek folyamán kiderült, hogy a szert jól tolerálták…..
Halálos ágyából állt fel a beteg a kezelés után (cikk angolul) A hírek szerint Leonard Pene, egy 68 éves új-zélandi mesotheliómás beteg a Keytruda gyógyszerrel való kezelést követően lett jobban. A betegnek legfeljebb két hetet adott kezelőorvosa, amikor Leonard elkezdte a Keytruda-val való…..
Változik az évtizedes szabvány mesothelioma kezelés (Cikk angolul) Több mint egy évtizede hagyták jóvá a mesothelioma standard kezelésére a pemetrexed (Alimta) nevű szert, amit azóta világszerte a betegek szabványos kezelésére használtak a cisplatinnal kombinálva. A 27 rákközpontot számláló…..
Egy felhívást teszek közzé ebben a posztban, amit az oldal egyik követője továbbított nekem. Úgy gondolom, hasznos lehet a betegeknek, így aki tudja továbbítsa érintett ismerőseinek. Íme a felhívás: „Mesomark Teszt: Kedves Érdeklődők! Megérkezett Magyarországra az a teszt, amelyet jelenleg az…..
Biztató eredmények Norvégiából (cikk angolul) Ma kaptam értesítést arról, hogy az immun-onkológiára szakosodott norvég vállalat, a Targovax kísérleteket kezd egy olyan szerrel, ami a jelenlegi protokoll szerint használt ciszplatin-pemetrexed kemoterápiával együttesen kedvező reakciót vált ki…..
Zöld tea és vörösbor összetevőkkel a mesothelioma ellen (cikk angolul) Az ismétlés a tudás anyja, legalábbis ami a vonatkozó cikk témáját illeti. Legalábbis én már számtalanszor olvastam a vörösbor, a zöld tea és egyéb élelmiszerek (kurkuma, bizonyos bogyós gyümölcsök és egyes leveles…..
ford_fairlane 2016.07.05 15:58:55
@barcsak: Kedves Bárcsak! Köszönöm az érdeklődést jól vagyok, egyúttal elnézést a hosszabb hallgatásért. Szép nyarat kívánok neked és a többi olvasónak is. Hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem.
Kutyájával kelt világra a mesothelioma túlélő (cikk angolul) Az alábbi szöveget azért posztolom, mert látom benne az inspirációt. Tisztában vagyok vele, hogy a magyarországi mesothelioma betegek közül nem sokan engedhetnek meg magukat külföldi körutazásokat, de itt azt hiszem nem az út…..
Himlőoltással a mesothelioma ellen (cikk angolul) A Pittsburghi Egyetem Rákkutató Intézetében kutatók olyan oltással kísérleteznek, ami mesotheliomás egerekbe oltva beindítja az immunrendszert, hogy az megtámadja a mesotheliomás tumort. A Vaccinia oltást korábban hatékonyan alkalmazták a…..
Ígéretes immunterápia javíthatja a mesotheliómás betegek állapotát (cikk angolul) Kicsivel több mint egy éve, március végén és április elején posztoltam két rövid bejegyzést a CRS-207 keresztnévre hallgató lisztéria-baktériumról, amit mesothelioma kezelésére használtak. Ma több oldalon is…..
Kedvező reakciót vált ki az új gyógyszerkombináció (cikk angolul) Minden alkalommal, amikor jó hírt kapok a mesothelioma kezelésével kapcsolatban, először abban reménykedem, hogy az igazi áttörésről fogok olvasni, és eljött a megváltás a betegségben szenvedőknek. A cikkek azonban eddig nem…..
Az azbeszt nem csak évtizedekkel korábbról okoz mesotheliómát (cikk angolul) A Journal of Occupational Health című nemzetközi munkaegészségügyi magazin közelmúltban megjelent cikke szerint az azbeszttel való érintettséget követően bármikor kialakulhat a halálos mesothelióma. Ez hatással…..