Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prorecorder

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magabiztosan vigyorgó Lovasi, huszárruhában feszítő Wellhello, kékszakállú Punnany Massif. Mindenhol beléjük botlottál az utóbbi hetekben? Akkor téged is elkerülhetetlenül megcsapott a Park szele. A nagykörút lábánál évek óta a nyári élet kezdetét jelző helyszín…..
(X) Mi lenne, ha egy agresszív vírus bukkanna fel egy hipermarketben? Pánik, karantén, félelem és bizalmatlanság. A kór pedig egyre csak terjed. Nem tudni, hogy ki van velünk és ki ellenük, de ami még fontosabb: létezik ellenszer? A Proton Színház Rába Roland rendezésével…..
Recorder Magyarradar – Törzs 2015.04.18 11:00:00
Az elmúlt évek egyik feltörekvő (a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató mezőnyébe is bekerült) fiatal indierock zenekara, a Carbovaris második nagylemezének felvételei közben rekedt meg a munkával kreatív nézeteltérések miatt és a kvartett természetrajongó törzse a frontember…..
Az idén április 18-ára eső Lemezboltok Napja a független lemezboltok ünnepléséről szól. A céllal mindenki egyetérthet, azonban a megvalósítás már kérdéseket vet föl, pont a sikernek köszönhetően. Vajon a nagykiadók kisajátítottak az eseményt? Vagy csak a vásárlók…..
Ki mondja, hogy nincs jó magyar utánpótlás? A rockzene persze nem futball, közoktatás vagy bölcsészettudományi-kar, a Kloggs-ra azonban nem csak emiatt érdemes odafigyelni. A jelenlegi felállásában szűk egy éve robogó formáció megannyi üres sörösüveg, céltalan zúzda és…..
A tavalyi jubileumi esztendő után bőven kijárna a pihenés a Tankcsapdának, hazánk egyik legjelentősebb rockzenekara azonban korántsem akar leállni. A február óta tartó, megyéken és országhatárokon átívelő, masszív 2015-ös turnéja most is javában tart, sőt, hamarosan…..
A megszokottnál is izgalmasabbnak ígérkezik a hét az A38-on, április 16-án és 17-én ugyanis három egyedülálló koncert is lesz a Petőfi-híd lábánál. Csütörtökön az Against Me! fogja fokozni a vérmérsékletet a kortárs punk kedvelőiben, péntek este pedig Palya Bea…..
(X) Formabontó multimédiás eseményre invitálja a nézőket április 16-án és 17-én a Trafó. A Tünet Együttes nagy sikerű 2008-as, Nincs ott semmi című performansza után ismét a kompániájé a főszerep, hogy táblagépek, táncosok és zenészek segítségével merítsenek el…..
Adócsalás, torrentezés, gyalogos átkelés a piroson. Ezek olyan törvényszegések és erkölcstelenségek, amiket sokan rutinszerűen csinálnak. De vajon felment-e a szabályok alól a kihágások mindennapos gyakorlása? Bűnösök közt nem cinkos, aki bűnös? Ha más esetekben nem is, az…..
Eddig aligha találhattunk közös nevezőt a svéd Todd Terje és az amerikai Lightning Bolt produkcióiban, ez azonban megváltozott, hiszen a napokban mindkét előadó elborult animált videókkal rukkolt elő. Todd Terje hosszas felcsigázás után tavaly jelentkezett első rendes…..
Szombaton, azaz április 11-én szó szerint kéz a kézben járnak majd a nagyszerű programok az Akvárium termei között. A nagyhall először a Magashegyi Underground lemezbemutatójától lesz hangos, amit 23:30-tól vált RL Grime és vendégei ereszdelahajamja, miközben a kisteremben Soerii…..
Kiidegeli a rajongókat a Tame Impala, olyan lassan és apránként szivárogtatja az infókat idén érkező harmadik stúdióalbumáról. A megjelenési dátuma még mindig nem ismeretes, a borító és első hivatalos kislemez azonban már igen: a Currents című lemezt felvezető Cause I’m…..
Dupla öröm vár azokra, akik a hétvégén a Barba Negra Music Club felé veszik az irányt. Péteken a Road teszi tiszteletét a helyszínen többállomásos Rock & Road turnéja keretein belül, szombat este pedig a Sex Action tartja ugyanott huszonötödik születésnapi buliját. A klub…..
Ha Sia neve nem is feltétlenül cseng ismerősen mindenkinek, Chandelier című száma egészen biztosan. Az epikus popremek 2014 egyik legnagyobb slágere lett, ami egyaránt volt köszönhető a dal témájának, valamint a hozzácsatolt videoklipnek is, amiben a rendkívül fiatal Maddie Ziegler…..
Mit csinálnak az öregedő rockerek több mint negyvenmillió eladott lemez után? Beszállnak a kávébizniszbe. Számos előd után az örök klasszikus Judas Priest is csatlakozik a nyájhoz, British Steel című bombalemezének harmincötödik évfordulóját ugyanis egy azonos nevű…..
A harmincadik Recorder magazin fókusztémájaként Björk nem csak saját karrierje, hatása és diszkográfiája áttekintésére nyújt nagyszerű alkalmat, de hazája, Izland könnyűzenéjének bemutatására is. Legutóbb az ország 70-es, 80-as évekbeli termését vettük szemügyre, most…..
Április elsején röppent fel a hír a a széttetovált, rasztahajú trapkirály Waka Flocka Flame házi szexvideójáról – ami persze csak egy ügyes pr-fogás volt, megágyazva a rapper új mixtape-jének és Bust című videoklipjének. Ha pedig tudjuk, hogy a kisfilm a Pornhub…..
(X) Július 13. és 19. között négy színpadon 120 zenekarral készül minden idők legnagyobb bulijára az idén 25 éves Rockmaraton, amely nem kevesebb, mint húsz külföldi legendával színesíti a hazai fesztiválszezont. Már tudni lehetett, hogy a jubileum alkalmával a szervezők…..
Jól eltalált rocklemez (Screaming Females), szaxofonos-gitáros őrültködés (Zs), megfáradt britpopper (Noel Gallagher's High Flyin Birds), álmodozó ikerlányok (Say Lou Lou) és ígéretes posztfolkjazz (Ryley Walker, nyitóképen) a töltények az eheti Lemez gyorstárban, amelyben…..
Recorder Ma este Bok Bok a Toldiban 2015.04.03 10:00:00
A süvöltően szeles időjárás se szegje kedvét annak, aki Dél-Londonba szeretné képzelni magát ma éjszaka: a Toldi klub vendége ugyanis a mutáns zenei bass-színtér atyaúristene és a Night Slugs kiadó egyik alapítója, Bok Bok lesz. Bok Bok, Uffalo Steez, Headshotboys, zovek, Anto…..
Both Miklós a magyarországi világzenei színtér egyik leginkább sokszínű, leginkább nyughatatlan zenésze. Napra nevű együttese nemrég ünnepelte indulása tizedik évfordulóját, mi pedig a gitáros-énekes dalszerző-muzsikust kérdeztük a megtett útról. - Korábbi együtteseid…..
(X) Mészáros Máté koreográfus tavaly októberben bemutatott Hinoki című produkciójának megérkezett a folytatása, amelyben a korábbiakhoz képest egy szikárabb, feszesebb nézőpont kerül előtérbe. A Trafóban debütáló Hinoki 2.0 így hű marad elődje személetéhez, mégis képes…..
Milyen az, ha egy mindentől távoli, gyönyörű, de sokszor rideg, nagyon szellősen lakott, az év egyik felében nagyon sötét szigetre születik a művészlélek? Izlandon olyan, hogy ezekkel mit sem törődve, vagy inkább ezek ellenében megszállottan alkot. A világon talán a 300 ezres…..
A magyar fővárosban zárta aktuális európai turnéját az egyre felkapottabb Glass Animals, a koncert pedig még 2 Pac jelenléte ellenére sem hagyott bennünk negatív emlékeket. A Glass Animalsszel kapcsolatos szerény mennyiségű hazai sajtómegjelenések (a Recorder persze már a…..
A modern popzene és a jazz szerelmeseinek egyaránt kedvez a Trafó április 11-i programja. Az est attrakciója ugyanis a patinás renoméval bíró, Nirvana-, Neil Young- és Black Sabbath-feldolgozásairól is híres The Bad Plus trió lesz, amely egy egészen egyedi műsor keretében - három…..