Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holcz Gábor

31 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerdai Hal a tortánban Ungár Anikó Holcz Gábort hívta szórakoztatni vendégeit. Gábor először egy kötéltrükkel nyűgözte le őket, majd egy kártyatrükköt adtak elő közösen. Ha szeretnéd Gábort élőben látni, akkor nincs más dolgod, mint megvenni a jegyed a Corodini…..
Holcz Gábor 2013.09.28 20:42:12
Megértek mindenkit. Aki bűvészettel foglalkozik, s végigszenved egy ilyen műsort elvárja, hogy számára is szórakoztató, meglepő dolgot lásson, s ebből az aspektusból nézve ez a felvétel unalmas volt. Én is untam volna, a helyzet az, hogy David Stone-t is unom, meg mindenkit, nem is nézek már bűvészetet. Senkitől nem látok olyat, amit ne láttam volna már legalább ötször. Én csinálni szeretem, gyakorolni, bemutatni, alkotni, azt élvezem. Nézni...Szinte már képtelen vagyok két percnél hosszabb ideig. Nem vagyok erre büszke, ez a tény. Itt az volt a feladat, hogy a négy vendéget szórakoztassam, mintegy fél órán át. Volt benne szakmailag erősebb és gyengébb mutatvány is. A rendező két percenként szólt, hogy hagyjuk abba. Érthető ez is, egész nap forgattak, nem igazán volt felvillanyozódva, hogy este fél tizenegykor trükköket kelljen felvennie. Előző hozzászólásomat csak azért írtam, mert nem rácskártyát mutattam be, hanem elfogadható trükköket, kézügyességi fogásokkal. Adásba került, ami került. A rendezőnek az is fontosabb volt, hogy Györffy Pál (remélem jól írtam a nevét) trükkutánzatát bevágja, mint az én pénzvándoroltatásomat. Évekig szenvedtem ettől a jelenségtől. Nagyon sok tévés szereplésem volt, s valahogy soha nem engedtek kibontakozni. Rosszul veszik fel, nincs rá idő, s máson van a hangsúly. Itt is kellett Anikóval egy közös mutatvány. Abban gondolkodhattam, amit fél óra alatt meg tudok tanítani. Egyébként ez egy hosszabb trükk volt, több kitalálással, s bizton mondhatom, hála a különféle "peak"-eknek eléggé csodálkoztak. Én nem néztem meg a felvételt (magamat sem bírom egy percnél tovább nézni) biztos, hogy unalmas, de higgyétek el, elgagyizva nem volt. Lehetne erről is egy teljes cikket írni, mikét jut el egy bűvész odáig, hogy nagy lelkesedésben van a televízióval kapcsolatban, aztán mindig kiderül, hogy van másfél perced rosszul felvéve, s rájön nem érdemes nagyon erőlködni sem. A Frizbi volt a legjobb példa erre. Egy kimondottan igényes szakmailag erős mutatványt bemutattam, s már a felvételen hangosan mondták egymásnak: "Hasznos ez nekünk? rendező válaszolt: Nem" Ennyi, ha nem vagy Dynamo, Derren Brown, Chris Angel, hogy saját műsorod legyen, akkor ez marad. Egyet tehetsz: Nevetsz az egészen, s nem vársz semmit a kereskedelmi tévéktől. Én így teszek.
Holcz Gábor 2013.09.29 11:35:43
Sziasztok! Pont ezért nem szeretek beszélni erről a témáról, mert vagy félreértik vagy nem is olvassák el rendesen amit írok (nem figyelnek rá, amit mondok). Egy kék táskával érkeztem a helyszínre, s fél órán át bűvészkedtem. Lelkes közönség, lelkes előadás. Utána, még egy órán át beszélgettünk a vendégekkel, plusz még akkor is bűvészkedés volt. Én jól éreztem magam, lelkes voltam, nekik tetszett. Ennyit adtak le belőle, s egyértelmű, hogy, aki bűvészkedik ettől nem fogja magát hanyatt dobni, mennyire "szenzációs", nos ez köszönő viszonyban nincs a keserűséggel, fásultsággal. Merse is a trükkválasztást nem érti. Én nem tudom mit adnak le fél órában. Választottam egy mutatványt, amihez nem kellett külön rekvizit, bárhol működik, kb. fél óra alatt meg tudom Anikónak tanítani (ergó én csinálom a nehezebb részét, de ő aratja le a sikert), minden vendég szerepel benne (csak egy rövid részt adtak le belőle), ezenkívül választottam másik tízet, amit szintén bemutattam, csak nem került adásba. Egyébként ha akarjátok látni, mennyire nem vagyok fásult, gyertek ki a Művészetek Palotájába ma, 13.45-kor tartok előadást a Sakkfesztiválon, több erre a témára kreált mutatvánnyal, s szakmailag is igényes trükkökkel. Szerintem a bűvészet élő műfaj, ott kell alkotni, a színpadon vagy csak a nézők előtt, a tévé, teljesen más. Remélem fogunk tudni ezekről egyszer személyesen is beszélni, főként hosszabban, mert egyelőre azt érzem félreértitek a gondolataimat, így meg nem sok értelme van. Profi és műkedvelő szerintem alapvetően nem két kategória, csak arra jó, hogy a különbséget hangsúlyozza. Bűvész az, aki trükköket mutat be, s szórakoztat, az hogy pénzt kap érte vagy sem, lényegtelen, én is szoktam bűvészkedni ingyen is, akkor épp műkedvelő vagyok. Jobbnak sem tartom magam senkinél, a szó ilyen értelmében sem vagyok profi. Jó bűvészkedést nektek!
Holcz Gábor 2013.10.04 13:53:24
@Bencissimo:
szia! Nem vettem, mert az Iparművészeti Múzeumban lépek fel orosz nemzetiségű csoportnak. Na az lesz az igazi kihívás, mert az oroszok nem beszélnek az anyanyelvükön kívül szinte semmit. Sajnos mindig lemaradok az előadásodról, pedig szívesen megnézném már az első két percet. :-)
Vonatkoztassunk el a bűvészkongresszusok karakter műsorszámaitól, ahol a speciális kosztümök, öltözetek elengedhetetlenek, s helyezzük figyelmünket a kommersz, általános ruha választásra. Jean Eugene Robert-Houdin a XIX. század derekán meghonosította a frakkot, mint ideális…..
Holcz Gábor 2013.05.21 20:38:58
@rodolfo:
Csak tán nem az a D. Krisztián, akivel közel egy évig együtt "raboskodtunk" Szombathelyen?
Elérkezett a pillanat. Elindul Danny Blue műsora a Story4-en. 20:00-kor mindenki tapadjon a képernyők elé, mert online nem lesznek elérhetőek a részek. Rögtön két epizódot is láthatunk, mert másnap is jön egy új rész, aki pedig lemaradna, hétvégén pótolhat a vasárnapi…..
Amikor gyakorlás során tükörben figyeled mozdulataidat a technikádat nagyon jól tudod fejleszteni, azonban megszokod, hogy önmagadnak dolgozol, s mikor a közönséged ott van veled szemben, akkor sem nekik adod elő a mutatványt, hanem csak megcsinálod. Hiányozni fog az előadásból a…..
Andrew Csirmaz, Thomas Sike, Martin Adams - ismerősek a nevek? Sófalvi Márton, Gyertyán Balázs (neki még nem tudjuk mi lesz a művészneve), Csirmaz András és Egzo közös vállalkozásba fogtak. Kiadják és árulják saját trükkjeiket. Az oldaluk, a temékek képei és trailerek teljesen…..
A tavalyi nagy sikerű Wayne Houchin szeminárium után sokan kérdeztétek, hogy lesz-e ennek folytatása. Hát lesz.Március 28-án Budapesten fog szemináriumot tartani a Bűvész blog szervezésében egy újabb előadó.Hogy ki ő? FISM díjnyertes close-up bűvész, akinek az elmúlt években…..
Holcz Gábor 2012.02.06 14:36:23
@Csabika92:
Nem lehet más, mint az "Öreg" a római jelmezben...
Az m2 egész napos szilveszteri műsorral (a Csudaszombat szilveszteri különkiadásával) várja a gyerekeket, aminek keretében az IHSZ művészei is színpadra lépnek majd. A műsorról készült werkfilmet 30-án pénteken (vagyis ma) 18:50-től láthatjátok az m2-n. A produkciókat pedig…..
Holcz Gábor 2012.01.01 15:08:17
Sokszor tették már fel nekem ezt a kérdést, és igazán sosem tudtam rá válaszolni. Mivel annyi bűvész van, akit valami miatt kedvelek. Van, akinek a trükkjeit szeretem előadni, másnak a bűvészet elméleti nézeteit olvasom szívesen, megint mást csak szeretem nézni, ahogy dolgozik.…..
Holcz Gábor 2011.11.25 19:30:37
@Bencissimo:
Ha csak egyet kéne mondanom, akkor Boros Imre bácsi, ez vitán felül áll.
Holcz Gábor 2011.11.27 11:36:40
@Bencissimo:
Mindenkinek ezt mondod...:-)
Holcz Gábor képviselte idén Magyarországot a washingtoni Kid's Euro Festival rendezvényen november elején. Gábor a washingtoni magyar nagykövetség meghívásának eleget téve tartott előadásokat többek között a Kennedy Center-ben, a Hillwood Museum-ban és a THEARC-ban. A Kennedy…..
Holcz Gábor 2011.11.18 13:27:33
@terran:
Az első zenén sokat mulattak a gyerekeket kisérő pedagógusok! Kicsit másként gondolkodnak kinn. Nem jobban vagy rosszabbul, csak másként. Én sem éreztem túl helyénvalónak, de mint kiderült semmi jelentősége. Egyébként ez nem tiszta gyerekprogram, elég sok a felnőtt is, illetve a Thearc-ban nagyobb gyerekek voltak.
Holcz Gábor 2011.11.20 20:13:26
@Laszlo Csizmadi:
Amilyen béna f...sz vagyok, hanyatt estem volna, s még most sem tudnék felállni.:-)
2012. január 25-én újra Eklektik az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtéren. Az első száz jegyvásárló a következő nyereménycsomagot kapja:- Megnézheti a műsort- Ingyenes ruhatár- Ingyenes parkolás (18.00. után nem kell fizetni az utcai parkolásért)- Műsor után…..
Holcz Gábor 2011.11.10 18:01:45
@Bencissimo:
Még ráértél volna nyugodtan...:-)
Az Eklektik című előadóest november 16-i előadására elfogyott az összes jegy. Úgyhogy aki eddig nem vett, annak januárig kell várnia.Viszont a Jeff McBride előadást sikerült áttenni egy nagyobb terembe, így arra még vannak jegyek.…..
Holcz Gábor 2011.10.23 11:42:47
@LeCoq:
Azért Jeffel jobban jártok, lényegesen előrébb tart, mint én.
Holcz Gábor 2011.10.23 14:04:54
@Bencissimo:
Át tudnám, de nem akarom, s ennek az az oka, hogy a mostani hely teljesen ideális bűvészelőadásokra, mert az összes néző tökéletesen lát mindent bárhova is ül. Nem szeretném, hogy egy nagyobb teremben ötven nézőnek az legyen a véleménye, nem tudta élvezni a műsort, mert nem látott rendesen. Mindennek az az ára, hogy csak százan jöhetnek, s a bevétel is alacsonyabb, s bár "if you wanna be rich....", ahogy írtad egy másik topicban, most nem az a célom, hogy meggazdagodjak, szeretném bemutatni legkedvesebb mutatványaimat, s a legújabb bűvészmutatvány ötleteimet. Egyébként tudom, hogy nem vígasztal, de a szüleimnek sem tudtam vinni jegyet, mert én is lecsúsztam...
Holcz Gábor 2011.10.23 19:47:30
@Bencissimo:
Annyiban meg kell védenem Danit, hogy a Péter ott találta ki ezt a kanalas dolgot, s a Dani nem foglalkozik ilyesmivel, ami szerintem nem hiba, kár volt őt kitenni ennek. Visszatérve az eredeti témára, jövő héten kijelölöm az új időpontot, s mindenképpen foglalok Neked, meg Apukáméknak is :-).
Vasárnap 22:05-től a tv2-n Lui, Holcz Gábor és Danny Blue kápráztatják el Hajdú Pétert és a nézőket. Az ajálnó szövege szerint: "Jönnek a mentalisták, veszélyben Hajdú Péter élete!".   Az ajánló: tv2.hu/elozetesek/video/frizbi-hajdu-peterrel-vasarnap-2205-4…..
Holcz Gábor 2011.10.19 18:06:19
Nincs fantasztikus plakátom, sem sztárfotó magamról, még a hangzatos szlogenek is hiányoznak nálam. Van azonban egy műsorom, melynek címe EKLEKTIK, s november 16-án 20.00. órai kezdettel az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Szintéren kerül bemutatásra. Összeválogattam a…..
Mikromágia (felnőtt): Csirmaz András, Vida József, Kovács Norbert, Tóth Kim Móric, Párkányi Kolos, Kelemen Dávid, Badár Tamás Mikromágia (junior): Práth Bence, Juhász Marcell Színpadi (felnőtt): Horváth Benjámin, Galambos Sándor Színpadi (junior): Farkas…..
Holcz Gábor 2011.09.22 15:08:02
 Először, hogy stílusos legyek 'hola' mindenkinek! :) Odafajultam, hogy elkezdek blog-olni az életemről itt Argentínában, messze 12.000 km-re az édes Magyarországtól. Most már pont hogy egy éve élek messze távol ARG-ban mindenkitől és mindentől amit csak megszerettem vagy…..
Este 20:30-tól az Rtl-en az első élő fordulóban fog szerepelni Kolos. Szorítsatok neki. Update: Kolos nem jutott tovább, aki lemaradt volna a produkcióról, az itt pótolhatja: ..
Holcz Gábor 2011.04.26 19:36:23
@Squarell: DC egy másik kategória. Neki mindegy mit csinál. Sajnos nekünk is mindegy...:-)
Az alábbiakban olvashatjátok Gálvölgyi Judit (Rodolfo lányának) levelét, amelyben a segítségeteket kéri emlékek (tárgyak, fotók, videók, történetek, emlékek) felkutatásában édesapjáról. Akinek birtokában van ilyen, kérem írjon neki.Kedves összes bűvészek a…..
Holcz Gábor 2010.05.11 20:07:27
@Kelle Botond:
Nincs igazad Botond, mert nem Laca lenne az ideális a szerepre. Szerintem a tökéletes jelölt Magic Hajnalka.
Visszatért az álarcos mágus! A Cool televízió műsorra tűzte a bűvészmutatványok leleplezéséről szóló sorozatot, melynek korábbi részeit már évekkel ezelőtt bemutatták. Tény ami  tény, sokan nézik, hisz soha ennyien nem kérdezték még a véleményem olyan…..
Bűvész blog KÖSZÖNET 2010.01.22 01:22:00
Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik eljöttek az Illúziók című műsor első előadására, hisz lelkes biztatásuk nagy örömmel töltött el. Bízom benne, hogy valamennyien jól érezték magukat, s jó érzésekkel gondolnak majd vissza erre a kilencven percre.…..
Január 21-én lesz Holcz Gábor önálló estje aminek címe röviden csak annyi:  ILLÚZIÓK - Holcz Gábor bűvész és mentalista szórakoztató előadóestje a varázslatok világából. Az ajánló: Legyen részese egy mentalista show-nak, mely garantált szórakozást nyújt, s a…..
Holcz Gábor 2009.12.23 22:44:16
@DarkDrake:
Így van, bűvész és mentalista produkciók.
Befejeződött a Csillag születik második szériája, s felvetődött bennem egy kérdés: "Miért nem volt számottevő sikere a bűvészetnek?" A két évvel ezelőtti CSSZ-ben és a mostaniban három kíváló bűvész tudott elindulni, s midannyiuknak csak egy elődöntő jutott…..
Az RTL "házibűvésze", a reggeli másorok jolly-joker vendége ezúttal a Csak csajok ma reggeli adásában lendült akcióba és bűvölte el Dukai Reginát, valamint Dombóvári Vandát. Aki lemaradt volna, az itt pótolhatja be (a végén a kártyatrükk elmagyarázása sajnos a…..
Holcz Gábor 2009.12.16 12:02:32
@J.Márton:
Köszönöm Marci, igyekszem megfogadni a tanácsod.
A .thecuso néven futó flöriser/blogger (polgári nevén Alejandro Portela) a spanyol Csillag születikben (amit ott "Tú Sí Que Vales"-nak hívnak) XCM rutint mutatott a selejtezőn és beválogatták a verseny mezőnyébe. Hogy a zsűritagok mit mondtak neki, azt nem tudom (lévén…..
A legtöbb fiatal bűvész igen hamar szembesül azzal, hogy az általa megtanult mutatványok 90%-a gyakorlatilag bemutathatatlan, ha elmegy egy rendezvényre fellépni. A kreatívabb előadók természetesen gyorsan tanulnak, s repertoárjukat fejleszteni kezdik az úgynevezett…..
A bűvészetoktatással sokat foglalkoztunk már a korábbiakban is, eljött hát az ideje, hogy egy kicsit más szemszögből is megközelítsük a témát. Sokszor szóba kerül, hogy a fiatalok csak rövid ideig járnak bűvésztanárhoz, nem szereznek alapos tudást, s inkább az…..