Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Showmiller

49 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legfontosabb és talán legrégebbi kiegészítő a férfiak ruhatárában az öv. Nagyon sok esetben elkerülhetetlen egy öv viselése és nem azért mert különben csúszkálna rajtad a nadrág. Na de hogyan is kell helyesen viselni ezt a kiegészítőt?..
Épp a napokban jelent meg egy bejegyzés a jobangel blogon arról, hogy sok év után hogyan váltsunk. Engem is foglalkoztat a téma, hogy mi a jobb karrierstratégia: Sok-sok évet, évtizedet lehúzni egyhelyen, kevés váltással, vagy váltás nélkül, vagy gyakran, akár 2-3 évente…..
Showmiller 2016.04.07 10:12:30
@F.M.J.: Ennél jobban én sem foglalhattam volna össze :-) .
Showmiller 2018.01.07 20:05:14
@F.M.J.: A dolog nálam aktuálisabb mint valaha...! Épp a napokban gondoltam, hogy fel kellene éleszteni a blogot, az elmúlt időszakból abszolút van miről írni.
Életünk során nagyjából negyven évet kell munkahelyeken töltenünk, úgyhogy találkozhatunk mindenféle alakkal, legszínesebb drámánk ez. És azért ismerjük el: nem feltétlenül szórakozásból dolgozunk, ezért nem is mindig könnyű problémamentesen létezni egy munkahelyi közösségben. Más-más stratégiák…..
Showmiller 2017.09.30 14:18:29
@antisocialnetwork: Szerintem az itt leírtak nemcsak irodai munkára vonatkoznak.
„Újbuda Önnel, Önért épül! Segítse az önkormányzat munkáját, ossza meg parkolással kapcsolatos ötleteit, javaslatait a parkolasiotletek@ujbuda.hu elektronikus, illetve a 1113 Budapest, Bocskai út 39–41. hagyományos levelezési címen. A tárgy mezőbe vagy a borítékra írja rá: Parkolás ötletek. Írjon,…..
Még mindig kapunk olyan kérdéseket, amelyekből az jön le, sok tévhit él ma is a fapados légitársaságokkal kapcsolatban - most összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülőket. Való igaz, többféle szívatásnak is volt korábban alapja, de gyorsan változik a világ, s vele a legnagyobb fapados hozzáállása is…..
Showmiller 2016.06.01 09:49:58
@Tsteinar: És csak a repjegy árat nézed, vagy a total költséget, beleértve transzfert és egyéb dolgokat (poggyász, helyfoglalás költsége stb)? Total-ban a legtöbb esetben nincs 20-30 ezer forintnál nagyobb különbség.

(tavaly utaztam Londonba. Wizzair, Lutonra), egyik kollégám 1 héttel később BA Heathrow. Transzferrel együtt nézve, neki 20 ezer volt drágább, és akkor még az időről nem is beszéltünk, ami szintén beárazható...
Showmiller 2016.06.01 11:03:01
@Darth Revan: A múlt héten checkoltam be, nem ajánlott fel helyet. Bármit választottam, fizetni kellett érte.
Showmiller 2016.06.01 12:17:12
@Darth Revan: Lehet, akkor sem esett jól... Két főre 8000 forint volt. Először nem akartam elhinni, bejelentkeztem újra, és ugyanez volt. Előtte 1 héttel wizzair-rel repültem, ott minden egyértelmű volt.
Sokszor gondolkodtam már azon, hogy jó-e ha haverkodunk, barátkozunk a munkahelyünkön. A helyzet adja magát, mert elég sok időt töltünk a munkahelyünkön, és jobb esetben elég hasonló érdeklődésű emberekkel dolgozunk együtt. De ha érdeklődés nem is azonos, rengeteg közös élmény és probléma…..
Showmiller 2016.04.06 11:30:12
@F.M.J.: Köszi! Nem is volt cél az általános szabály felállítása. Csak foglalkoztat ez a kérdés, ezért írtam róla. De köszönöm az összefoglalót, elég jól leírja a helyzeteket :-) .

@Online Távmunkás: Egyetértek, és nehéz is elképzelni kivel lesz utána is barátság (volt akivel azt gondoltam, hogy lesz és nem lett, illetve fordítva. Szóval egy megjósolhatatlan.

A senki nem tudott kérdésről: nyilván igazad van, az emberek nem hülyék, még ha néha azt is hisszük róluk.
Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts! Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de…..
Ahogy csaknem minden, oktatási rendszert érintő statisztikai adat, úgy a PhD-fokozattal rendelkezők "optimális" száma is folyamatos és élénk vita tárgya. Tény, hogy 1998 és 2008 között az OECD országokban mintegy 40%-kal nőtt az évente megszerzett doktori fokozatok száma, ezen belül természetesen…..
Az állásinterjú-technikák időnként meglehetősen otrombák. A helyes hozzáállás, hogy aki ilyen módszerekhez nyúl, annál gondoljuk át alaposan, akarunk-e vele dolgozni a jövőben. Stresszinterjúnak próbálják hívni azt a fajta interjúztatást, amikor a lehető legtöbb kellemetlen…..
Sokan azt gondolják, hogy munkaügyben külföldre járni jó dolog. Van amikor valóban az, főleg, ha még kezdő az ember, és van kedve világot látni és utazni. Ha valaki elég sokat utazik, akkor egy idő után közömbös lesz, majd szükséges rossznak tekinti, végül pedig utálja, különösen ha családja van. Én…..
Showmiller 2016.02.23 09:31:18
@StanLee: Akkor tudod miről beszélek, de nálam azért ennyire ne durva. Én régebben havonta-kéthavonta utaztam, mostmár sikerült elérni, hogy 3-4 havonta kell csak mennem, ez így kb kezelhető. És én szerencsére csak EU-n belül utazok, ami azért kicsit jobb, bár itt is vannak kacifántos dolgok (átszállások stb).
A hajnali kelést én is utálom, különösen ha utána egész nap képben kell lenni, és nem lazíthatsz. Ilyenkor estére már azt sem tudom hol vagyok...
Showmiller 2016.03.01 11:46:22
@Online Távmunkás: Pontosan!
A második álláskereső suli is jól sikerült, ezúton küldöm köszönetem a Jól-Lét Alapítványnak és a résztvevőknek. A jólsikerültség alatt azt is értem, hogy őszintén el merték mondani a résztvevők az álláskeresési problémáikat – és nők lévén – ez többnyire a…..
Sokáig küzdöttem azért, hogy meg tudjam mondani mi az az állás, amit nagyon szeretnék, ami álmaim állása. Ha az ember nem tudja a célját, akkor ugye nagyon nehéz ezt elérni. Elég sok állásra pályáztam, sok interjún voltam és számos olyan állás volt, ami tetszett is, viszont mindig volt valami,…..
Showmiller 2016.02.17 06:58:20
@Online Távmunkás: Köszönöm az ötleteket! :-)
Showmiller 2016.02.22 11:49:31
@Online Távmunkás: Játszottam a beállításokkal, és ezek szerint véletlenül elállítottam. Mindjárt lehet kommentelni, megcsinálom.
Új állást akarok Próbafeladat 2015.04.03 06:45:00
Az álláskeresés során az egyik kedvencem a próbafeladat. Van hogy ez az első lépés, van, hogy később épytik be a kiválasztási folyamatba. Értem, hogy miért kell, de nem tudom tudja-e teljesíteni azt a célt, amire kitalálták. Tudom, nem életszerű, de pár órás együtt dolgozás…..
Showmiller 2015.04.04 21:21:42
@Fridegar87: Végiggondoltam, igazad van :-) .

Amúgy most kaptam egy olyan próbafeladatot, amit meg tudok csinálni, de valóban jó volt arra, hogy rájöttem, nem ezt az állást akarom.
Showmiller 2016.02.21 15:10:44
@Lady Scarlett: Igen nagyon gáz. Ilyenkor azt szoktam végiggondolni, hogy olyan cégnél, ahol ilyen gusztustalanságok beleférnek, nem is szeretnék dolgozni. Gondold végig, hogyan bánhatnak ezek az alkalmazottaikkal is...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Munkahelyi Terror blog!   Az egyik ismerősöm írását szeretném megosztani veletek, ami nagyon jól megfogalmazza azt, hogy milyen igazságtalan is, amikor munkakeresőként mindent megteszünk annak érdekében, hogy…..
Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel…..
Showmiller 2016.02.17 07:05:56
@Irbisz: Oké, nem próbanap, de próbafeladat elég sok multinál volt. Ezek nem arról szólnak, hogy megoldd a gondjukat, hanem általában ilyen preparált dolgok, hogy megnézzék mennyire vagy alkalmas. Bár szerintem ez nem mond sokat. Volt olyan cég (magyar piacon elég hangsúlyosan jelen lévő globális vállalat), ahol egy rövid telefonos interjú után küldték a próbafeladatot, és csak annak sikeres megoldása után hívtak volna be interjúra. De kiderült, hogy nem akarom ezt csinálni, erre jó volt a próbafeladat.

Amúgy ezt a témát már én is megénekeltem: ujallastakarok.blog.hu/2015/04/03/probafeladat_425
ujallastakarok.blog.hu/2015/04/30/jelentkeztem_ertekesitonek
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
Voltam már jó néhány állásinterjún, ezek egy részét itt a blogon is feldolgoztam, de természetesen nem mindet. Viszont elég sok interjún voltam ahhoz, hogy meg tudjam különböztetni a női és férfi állásinterjúztatókat. Tudjuk, hogy a férfiak és a nők másképp működnek, és…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
A múltkor írtam arról, hogy végre voltam egy olyan állásinterjún, ami rendben volt, jól éreztem magam, és várom a visszajelzést. A visszajelzés kicsit késve, de megérkezett. Engem választottak, szeretnék ha bemennék megbeszélni a továbbiakat. Gondolkodási időt kértem, mert…..
Showmiller 2016.02.10 18:48:04
@bunyoka: Persze, elég necces, igazad van, de a legtöbb cég még csak visszajelzésre sem méltat. Ha amúgy HR-esként van kedved posztot írni, akkor szeretettel várom :-) .
Showmiller 2016.02.10 18:48:36
@Online Távmunkás: Szívesen dolgoznék nekik, de hogy járjak a nyakukra? Hívjam fel őket, hogy lenne-e valami munka?
Showmiller 2016.02.10 21:48:59
@bunyoka: Jó ötlet, köszi, lehet bepróbálkozom, végülis nincs vesztenivalóm.
Itt a blogon lévő e-mail címre tudsz nekem írni, örülnék neki!
Mint itt a blogon már kiderülhetett elég sok állás interjún voltam, és még nem is írtam le minden tapasztalatomat. Nemrégiben viszont olyan történt, ami a sok állásinterjú után is meglepő volt. Volt egy olyan állásinterjún (igazából két fordulón), ahol azt éreztem, hogy rendben volt, korrektek…..
Showmiller 2016.01.23 14:52:33
@bunyoka: Valószínűleg nem engem választottak, de nincs ezzel baj, igazából annyira nem volt oda az állásért. Továbbá úgy tűnik, hogy bár nincs új állásom, a jelenlegi helyemen elég jól sikerült alkudoznom, szóval most valamennyire rendben vagyok, de erről később.
Showmiller 2016.01.24 21:32:33
@Online Távmunkás: Igen, az egymás közötti erőviszonyok itt nyilván alapvetően meghatározóak. A visszajelzés nekem külön mániám, és mindig szoktam is kérni. Ha már rájuk szántam akár csak egy állásinterjúnyi időt, legyen már annyi, hogy küldenek egy egysoros e-mailt...
Szép csöndben felszámolták az egyórás ingyenes parkolást az Allee bevásárlóközpontban. Nemrégiben még hatvan percre be lehetett állni, korábban pedig két órára is. Az új rendszerben hétfőtől csütörtökig 19-22 óráig ingyenes a parkolás. A vasárnapi mentesség maradt. További lehetőség, ha valaki 25…..
A 19 éves lány csak akkor látogathat haza, ha éppen nem bérelték ki a szobáját, különben nincs hol aludnia.  ..
A Jól-Lét Alapítványnak hála, sikeresen megszerveztük az első álláskereső rendezvényt. Örültem, hogy főleg mosolygós, magukban hívő nőket engedtem útjukra a kicsit több mint két órás prezentációm után. Törekedtem arra, hogy inspirációt adjak a közönségemnek, úgy tűnt, nekem elhiszik, hogy tudnak…..
Showmiller 2016.02.03 15:40:33
@jobangel: Oké, szólok majd :-) . (még pár nap, és befejezem :-) ) .
Showmiller 2016.02.05 09:12:29
Sokszor hallunk arról, hogy a munkáltatók nem szeretik a kisgyerekes nőket, mert csak a gond van velük, a gyerek sokszor beteg, amiért kiesik stb. Van azonban számos előnye a kisgyerekes nők alkalmazásának. Ezt látom egyrészt a feleségemen, másrészt pedig a munkahelyemen a többi…..
A múltkor beszélgettem valakivel, aki elég jól ismeri a munkaerőpiacot, és azt a nagyon érdekes dolgot mondta nekem, hogy a folyamatos specializáció mellett egyre növekszik, növekedni fog az igény az úgynevezett generalista jellegű munkavállalókra. Nyilván arról van szó, hogy a…..
Showmiller 2016.02.01 12:27:57
@F.M.J.: Pontosan ezért van szükség olyan generalistákra, aki átlátják a fejlesztő, és a felhasználó oldalát is.
Így van, egyébként teljesen igazad van!
Showmiller 2016.02.03 09:58:36
@Online Távmunkás: Én nem is török vezérigazgatói babérokra, de egy ilyen generalista állásnak azért is örülnék, mert több dologgal tudnék foglalkozni, amiket szeretek. Most ilyesmit csinálok, de szeretném ugyanezt más környezetben, hogy új dolgokat tanulhassak.