Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SH!T

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallottunk már diplomás benzinkutasról és bár az egyetemet végzettek között is akad tapló ember, Andor minden valószínűség szerint nem egy túliskolázott kútkezelőzvel találkozott a minap. A többit már mesélje el nektek ő. Régóta felemás a kapcsolatom a Shell benzinkutakkal.…..
SH!T 2009.05.19 09:51:12
nem válaszolgatnék mindenkinek külön-külön.
Eset a következő lehet szubjektív, saját tapasztalat:
Adott (jelen esetben egy, de az üzemeltető két töltőállomást üzemeltetett, és teszi ezt most is) egy kút. Mikor oda kerültem kútvezetőnek, az üzemeltető (ugyebár SHELL tulajdon, kiadva francheise-ba, egy külső vállalkozásnak, így az adott bt, kft, gmk... alkalmazásában állnak a dolgozók, persze ha be vannak jelentve) az egy hónapos próba időre nem jelentett be, mondván, hogy így mindenkinek jobb, de ez csak utólag derült ki.
A fő feladatom az volt hogy a személyzetet üssem vágjam, baszogassam, (szó szerint idézve:) "...azok a parasztok nem értenek semmiből, idióta fasz az egész banda..."
Folyamatosan terrorizálni kellett volna őket, hogy a három hónapos hivatalos próbaidő után maguktól húzzanak el.
(ezzel szembementem és egy jó csapatot alakítottunk ki, ezért is kellett eljönnöm, de ez egy másik blogba való történet)

Tehát a műszakbeosztást mindig úgy kellett kialakítani, hogy ne kelljen fizetni pótlékot, így olyanok is szerepeltek a hivatalos beosztásban, akik már rég nem dolgoztak a kúton.
V-s termékek eladását csak azért kellett erőltetni, mert az üzemeltető pacsizni akart a shellesekkel és hogy milyen jól megy nálunk minden. (csak a fővárosi kúton volt akkoriban tényleges limit az eladásra)
- közben megtudtam, hogy a shel komoly pénzeket fizet az üzemeltetőnek, plusz az alkalmazottak után is, amit az üzemeltető lenyúl.
- kötelező képzés volt (OKJ-s kútkezelő shop eladó) amit a shell minden dolgozónak kifizetett, viszont az üzemeltető mindenkin behajtotta, hogy neki ez mennyi pénzbe van (fejenként 80e HUF-ot rántott le mindenkiről)
- aki fenyegetőzött munkaüggyel azt hamar kirakták és legtöbb esetben vagy visszapapíroztak mindent, vagy egyszerűen eltüntettek minden adatát, hogy egyáltalán létezett ott a kúton.
- hogy maffia módszerekkel dolgoztatják-e az embereket nem tudom, nem is találgatok de az üzemeltetőnek és vele sok "barátjának" szép nagy 7es BMW-je van. nc.
- kicsit védeném az ott dolgozókat, ha nem gond. Higgyétek el , nem minden kutas lenyúlós köcsög tolvaj. Viszont vidéken nehéz elhelyezkedni, így egy kutas munka is legalább hoz valami pénzt.
Van aki két gyerekes családapa és ez az egyetlen bevételi forrása és nem azért nyomja tele 95-ös helyett a kedves vevő tankját V-vel, mert renitens visszaeső bűnöző, hanem mert már épp annyi pénze sincs hogy a napi "büntetést" befizesse, ha nincs meg a százaléka. És igen ez egy szemét dolog a vásárlóval szemben, de ha valakik, akkor nagyon sokan közülük megélhetési bűnözők.

Hogy erről fent a shell-nél tudnak-e, nem tudom. Vagy ha tudnak szemet hunynak fölötte, de az biztos, hogy a vidéki kutasok, nem az új mercire, vagy a korzikai nyaralásra "gyűjtik" így a pénzt.

- a benzin minőségéről egy szó még és befejeztem:
a normál 95-ös ill. diesel ugyanaz mint a MOL-on, hiszen az összes üzemenyan hozzánk pl battáról jött. volt hogy mol-os kamion hozta, mert nem volt bent shell-es. a plusz "V"-s adalékot a már megtöltött kamionba rakják bele - igen a mol-nál - feltéve ha nem felejtik el...
Egyedül a 100 oktános jön németországból és/vagy ausztriából. A benzint "vizezni, tejezni, hígitani, homokozni ésatöbbi..." fizikailag NEM lehet. Egyébként is nagyon komoly szabályai vannak a lefejtésnek így azzal higgyétek el nem trükköznek.

Üdv, SH!T
Olvasónk szerint a lottón nyerni is esélyesebb, mint egy állásinterjúra bejutni. Én vállalati hr-esként dolgoztam, már szerencsére nem, de elmesélek 1 sztorit mindenki okulására. Történt nálunk, a nagynevű multinál, hogy megüresedett 1 asszisztensi állás egyik szakmai…..
Azt tetszett gondolni, ma nem lesz új poszt? Tévedés, ma is új olvasói levéllel jelentkezünk. Krisztián mesél munkahelyéről, ahol kutyába sem veszik egy ideje, mert összekülönbözött az osztályvezetővel.Kedves Szerkesztő! Egy biztosító cégnél dolgozom több, mint 6 éve.…..
Itt volt nekünk a hír múltkor, hogy egy német nő 1 euróért árulta az eBayen hét hónapos gyermekét, csak azért, mert a baba sokas sírt. Az eBay körül forrósodik a levegő mostanában Európában. Egy francia bíróság például azért marasztalta el a legnagyobb online aukciós…..
Andrei, az andreiground.com blog gazdája a Homár állandó kommentelője. Andreit egy posztban kifejtett - nem is igazán durva - véleménye miatt elképesztő modorban kezdte el piszkálni a Whysoft nevű cég. A vita kirobbantója a WeblapTudakozó nevű fantasztikus magyar szellemi termék…..