Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsögödbenő

0 bejegyzést írt és 473 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hallod-e, okoska, te szellemi rokona annak a fiúnak, aki pár napja mögöttünk ült az Ibolyában, és női társaságban kommentálta igen elmésen a holland-magyart („ó, a magyar foci, ugyan, itthon kikaptak 4-0-ra, csak az nem veri meg őket, aki nem akarja, kit érdekel az…..
zsögödbenő 2011.04.01 09:12:01
@TuRuL_2k2:
Képek. www.tempofradi.hu/category/multidezo/stadion
Néhány korai:
Mérkőzésjelenet még a Soroksári úti pályáról (az FTC első otthona)
www.tempofradi.hu/wp-content/uploads/2009/01/merkozesjelenet_1904_soroksari-ut.jpg
Az első fénykép az Ülői úti pályáról, 1910-ből:
www.tempofradi.hu/wp-content/uploads/2009/11/fradi-palya_1101.jpg
A pályaavató mérkőzés, 1911: www.tempofradi.hu/wp-content/uploads/2009/11/fradi-palya_1104.jpg
zsögödbenő 2011.04.01 09:16:51
@zsögödbenő: közben láttam, hogy onnan linkeltetek új képeket...
  A Jobbik programjában szerepel a mentelmi jog eltörlése. Vona Gábor egy betiltott cuccban tette le az esküt az Országgyűlés alakuló ülésén, szépen az éppen beálló mentelmi joga mögé bújva. Sólyom olyan keményen lecseszte, mint még senkit.   „Minden…..
zsögödbenő 2010.05.15 18:20:03
@pxpxpx: az utolsó bekezdést azt hiszem, félreértetted, nem a te hozzászólásodat helyeztem el az említett tengelyen, hanem a dobray nevű szerző véleményét.
Szerintem meg továbbra sem fér bele, hogy a köztársasági elnök hivatalosan is kifejezi szimpátiáját egy politikai párttal kapcsolatban - az sem, hogy negatívumként értékelje egy másik parlamentbe jutását.
A szabálysértési mizériának pusztán azért zsenteltem nagyobb figyelmet, hogy kimeljem, hogy a Giró-Szász, majd mások (így dobray) által is emlegetett tétel, miszerint a gyáva Vona csak a mentelmi jog védelmének keletkezésekor tette láthatóvá az inkriminált mellényét - hiszen mentelmi joga már megválasztásától védi (sőt, már jelöltként is védte). Ezt nem tudni politikai szakértőként súlyos ostobaság, tudva ilyet állítani pedig gyerekes manipuláció...
Egyébiránt el vagy tévedve a jelek szerint, egyáltalán nem vagyok Jobbik-fan, sőt Barikádot nem is olvasok. De az, ami a mellényügy kapcsán megy, enyhén szólva is szánalmas, ez a poszt illetve az ehhez hasonlók nem különbek Lendvai Ildi néni és társai demokráciát féltő sikongatásainál...Nem értem, miért van a Fidesz (vagy az őt támogató média egy része) ilyen mértékben beszarva a Jobbiktól, hogy folyamatosan ekézi...
Egyébként meg vessen meg bárki, de egy szimbolikus szabálysértési tényállás megvalósítása a Parlamentben (ami egyébként nem más, mint polgárpukkasztás, persze ez is óvodás módon) valahogy engem kevésbé zavar, mint az, hogy a maszop frakcióban nyugodtan ültek azok, akik 8 év alatt szarba vitték az országot, eközben milliárdokat tettek zsebre a közpénzből ésatöbbi...
zsögödbenő 2010.05.15 18:23:18
@zsögödbenő: helyesen:
hogy kimeljem, hogy a Giró-Szász, majd mások (így dobray) által is emlegetett tétel [...] tévedésen alapszik.
zsögödbenő 2010.05.15 18:47:57
@pxpxpx: fene tudja, hogy a Jobbik rászolgált-e. Én alapvetően azt gondolom, hogy a magyar köztársasági elnök ne minősítsen politikai erőket, sem negatíve sem pozitíve. Az az alkotmányos kitétel, hogy az államszervezet demokratikus működése felett kell őrködnie, még nem jelenti azt, hogy radikális véleményt hangoztatók parlamenti képviseletét negatívumnak minősítse. Ha valóban fenyegetik majd a dmokratikus működést, akkor szólaljon meg és tegye meg, amit szűk mozgástere megtenni enged, de jelenleg nem hiszem, hogy ilyen veszély állna fenn. Ráadásul a közpénzek maszop- és szadi-féle rutinná vált elsajátítása esetleg szintén felvethetné a veszlyhelyzetet a demokratikus működés kapcsán, mégsem ostorozta ilyen elánnal. De ugyanilyen problémának érzem azt is, hogy az LMP bejutása felett örvendezett a beszédben.
A Mandínernek és elődjeinek éppenhogy a politikai szimpátia ellenére is távolságtartó jellege volt érzékelésem szerint minden olyan ügyben, amit gáznak éreztek - épp ezért tartom furcsának, hogy enniyre lakájszerűen állnak be a Jobbikot ostorozók egyébként nem túl díszes csapatába...
Tehát: amit Vona csinált, az gyerekes volt, a mellényvillantás bejelentésével és kivitelezésével egyaránt, az erre adott reakciók többsége azonban sajnos ugyanezen a szinten maradtak.
Ducki Krzysztof vérküldemény a magyar plakátnak. Vér a pucájába – írta egyszer budapesti lengyel kollégájáról Orosz István. De Ducki nem csupán számos híres plakát alkotója – a Filmszemle emblémájáé vagy a nyolcvanas évek Erdély-plakátjáé –, hanem a…..
zsögödbenő 2010.04.22 10:06:15
@Alfőmérnök: sőtmitöbb, létezik dvd-verzió is. Media Markt, Saturn is árulja.
  Mit vesztettem nyolc év alatt? Leltárt készítek. A kórházakkal kezdem, mert majd' minden budapesti kórházbezárás érintett, így vagy úgy. A szocialista reformdüh jelképes intézményeket rombolt le. Nehezen gyógyítható sebeket hagy maga után a koalíció, és nemcsak az…..
zsögödbenő 2010.04.09 10:18:51
@dr. Sigmund Fraud: a Schöpf-Merei (NEM Mérei) bizony sokaknak volt fontos, hogynemondjam, hiánypótló szolgáltatásai voltak. Ezt korszerűtlennek nevezni bezony ostobaság.
Ha pedig a "nem teljes profilú" kórházak tartandóak meg, akkor nem sok maradhatna...
A kurucinfo által kiszivárogtatott Kubatov beszéd jelentősége, már pedzegetik a sajtóban, szerintem nem a választásokon mutatkozik majd meg. Előfordulhat, hogy valamelyest mozgósítja a baloldali törzsszavazókat, eltántorít egy két ingadozó szavazót, de a hír kifutása rövid,…..
(A képet innen vettük: létező utcatáblák New Hamsphire-ben, Concordban)   „A kormány létbizonytalanságban tartja az egyházi iskolák diákjait, akik magyar állampolgárok gyermekei, ez pedig diszkrimináció” – jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás,…..
zsögödbenő 2010.03.17 12:18:16
@Iustizmord:
"a róm.kat egyház szerepe a horthy-korszak , a horthy-uralom, előtte a király uralmának legitimálása volt. cserébe kaptak sok birtokot (vö. állam és egyház kiegyezése, pár száz évvel korábbról). ez elmúlt."

Kedves Kolléga (?), ezt komolyan gondolod? alapvető problémák vannak ezesetben a történelmi ismereteiddel...

"az egyház (bármelyik) egy spirituális közösség, szép dolog ha iskolát-kórházat tart fent de nem ez az elsődleges feladata. ha ilyenre vállalkozik, ám legyen, de tartsa is el. önmaga. ha ezt az állam támogatja, mint átvállalt állami feladatot, rendben, de ne ez legyen a fő finanszírozási forrás."
Ez derék, csakhogy ha az állam ugyanolyan oktatási (eü. etc.) intézmények ismeri el az egyházak, alapítványok stb. által fenntartott iskolákat, eü. intézményeket, akkor bezony a finanszírozásból is ugyanolyan részt kell vállalnia... hiszen állami feladatot vállalnak át. Mellesleg pl. állami iskola nem létezik Mo-n, hiszen az állam által adott normatívából és egyéb forrásokból az önkormányzatok a fenntartók...
Tisztelt hölgyeim és uraim! A gazdaság változik. Ázsia, a globalizáció szele kelet felé fúj. Újraértelmezzük az állam szerepét neoliberális illúziók erős nemzet, erős nemzetgazdaság erőerőerő erőerőerőerőerőerőerőerőerőerőerőerő (ész..) Méret, kishitűség…..
zsögödbenő 2010.02.11 21:10:01
@BékésMárton: ehhez már csak azt lehetne hozzáfűzni, hogy a "betámad" szó használata nyelvhelyesség szempontjából igen aggályos, ugyanakkor a "fojtatódik" egyenesen vétek....
A cigány (asszonyok egy része) jobban szereti a pénzt, mint saját gyermekét. Nagyjából így szól az edelényi polgármester vádja. A nagyon súlyos állításhoz Molnár Oszkár még az arcát is adta, amikor rezzenéstelenül belemondta a kamerába: cigány asszonyok, a terhesség ideje…..
zsögödbenő 2009.09.08 10:42:32
@X Y kronosz óra:
1. ez igaz, csakhogy ezesetben nem errol van szo.
2. Attol tartok, hogy ez az adat nem teljesen helytallo. A ciganyok koreben divo gyerekszeretet reszben pusztan PR, nehezen nevezheto gyermeket szereto szulonek az, aki koszban, szemetben tartja gyermeket, alapveto elelmiszert nem, de csipszet es kolat vasarol neki, gyakran normaszegesre bujatja stb...A terhesseg alatt folytatott nem kimondottan egeszseges eletmodrol nem is beszelve... Amit a polgarmester allit, az sajna a nagy magyar (cigany) valosag. Almodozok, ebreszto!!! Bezony sokan (nem csak ciganyok, de korukben erosen felulreprezentaltak az ilyenek) penzkereseti forrasnak tartjak a gyereket.
3. A beszukult tudatallapot reszben igaz, bar ez is relativ...
4. Tevedsz. Egyreszt hiaba tartod a magzatot gyermeknek (ahogyan en is), a magyar (bunteto)jog szerint nem az, tehat nincs szo ezen tenyallasrpl..mar csak azert sem, mert az elkovetok celja nem az emberoles, hanem a magzat fogyatekossa tetele...
zsögödbenő 2009.09.08 10:46:33
@Vidéki: inkabb arrol van szo, hogy a maszopszadesz es elvetemult elvbarataik meginditottak a vegso offenzivat fasisztaveszely-ugyben...es a fidesznek nincs igazan kidolgozott valasza a ciganyokkal kapcsolatos problemak erdemi kezelesere, ezert vagy hallgat vagy semitmondo frazisokat pufogtat....helyi szinten levo emberei pedig a problemak kellos kozepen ulve erzekelik azokat es ki is mondjak...na ilyenkor jon a fideszmiertnemhatarlodoikel kezdetu mese...
Nemrég a Magyar Demokrata c. lap által a „magyar monarchizmus egyik szellemi vezetőjének” nevezett úr úgy foglalta össze egy konzervatív korszak közeledtében bízó és a polgári jobbközép megerősödésének örvendő, valamint a konzervatív társadalmi reakciók ezzel…..
A harc valamelyest emlékeztet VIII. Henriknek a pápával folytatott házasság-legitimációs vitájára. Henrik azzal, hogy a feje tetejére állította a házasság akkor bevett intézményét, szakítva az Egyházzal, pontosan azt a legitimációt nem tudta soha kivívni Boleyn Annának, amit…..
zsögödbenő 2009.08.06 22:27:38
@BékésMárton: kedves egyszerű kommentelő...legalább ezt ne...moderál(tat)tál te már itt eleget.-..a legszebb a történetben, hogy feltehetőleg ezen poszt mondandóját tekintve még kb. egyet is értünk...btw. nem tudom, milyen frusztrációd van az antiszemita viziók tekintetében - ez sajnos drazsé felé terel...a legitimista dolgaid egész érdekesek lennének, ha nem tűnne úgy, hogy ez nem csak történészi kutakodás, de komolyan is gondolod...(majd kérdezd meg ezügyben
makarenkói doktorfatered)

A poszthoz. A házasság nő és férfi szövetsége. A jog mint rendszer természetesen számos szerződéses kapcsolatot elismerhet, de ezek az elismerés tényétől nem válnak a házassággal egyenértékűvé.
Homár polgártársainknak ajánlom az alma és a körte összevetésének klasszikus problémáját.
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
zsögödbenő 2009.08.04 23:59:04
Nem tudom, ki ez a Máthé Áron, de eléggé álmodozó típusnak tűnik. (ez a fénykép alapján nem tűnik ugyan fel, bár úgy látszik, a szerzők között elhatalmasodott a tegyünk-fel-minél-gázabb-fotót-magunkról tébolya).
A népszavazásról. Ahogyan más, társadalmi szolidaritást, együttérzést stb. érintő ügyekben, úgy ebben is rettenetesen fragmentált a magyar választójogosult 8 millió. Igen, sokan beszopták azt, hogy a határon túliak a pénzt (munkát, nyugdíjat, szociális és eü. ellátást) akarják elvenni...ahogyan sokan beszopták és be is fogják szopni az ígéreteket munka és tettek nélkül ölükbe hulló bevételről, ahogyan eladták és el fogják adni szavazataikat párezer forint ellenében....Ez van. Még azt is megkockáztatnám, hogy ez nem Gyurcsány (és elődei) miatt van így, ők csak kihasználták. Ami persze nem csökkenti az undor fokát.
Az erdélyi autonómia esélyéről. Nyilvánvaló, hogy jelenleg a román politika egyetlen román pártja sem támogatja ezt - sőt lúdbőröznek magától a szótól is. Minden bizonnyal a kulturális és gazdasági önállóság minél magasabb fokát kell elérnie valahogy a térségnek illetve az egyes településeknek anélkül, hogy ez intézményesen és közigazgatásilag autonóm terület létrejttét jelentené. Ehhez elengedhetetlen a magyar állam valamilyen támogatása, de A4-es papírokra nyomtatott szavakkal, mint a tusnádfürdői eset is ékesen bizonyítja, nem sokat érhetünk (és ott nevetség tárgyává is vált a követelés)
A magyar külpolitikát nyilvánvalóan bűnös mulasztás terheli az elmúlt évek semmittevése miatt. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy a nemzeti önazonosságot keresgélő, azt a nem létező történelmi távlatok miatt hamisított történelemmel és kultúrával illetve a magyarság elleni indulatok fokozásával pótolni próbáló szomszédaink bármikor összefognak, ha a magyar kisebbségről van szó. Márpedig az európai színtéren a polkorrekt jegyében a magyarság sérelmei nagyjából senkit sem érdekelnek. Ezzel nehéz megbarátkozni, azt sem állítom, hogy ennek ellenére nem kell tenni érdekükben - de hogy ez nem egyszerű és nem csak az akaraton múlik, az nyilvánvaló.
A derék szerzőtől azért érdeklődnék, hogy a határmódosítást technikailag és jogilag hogan álmodta meg?
És végül egy kis OFF
néhány hónapja töbször ismoderálták és törölték az olyan kommentjeimet, melyekben sem trágár sem kirekesztő szövegek nem szerepeltek, csupán nem értettem egyet egyes posztszerzők megállapításaival illetve az általuk tényként kezeltek bizonyítására kértem őket. A bizonyítás és az éremi válasz helyett egyzserűbbnek láttak moderálni, letiltani. Ennek fényében pl. a szlovákölő néven irogató emberke megszólalásainak moderáció nélkül hagyása több, mint sajátos.
ON
  Ha a Sötétség Seregei nem is, de a Műegyetemi Hordák csatasorba állnak, hogy megküzdjenek a Budapestet kerületről kerületre elfoglaló Elfekvőváros Kommandóval a XI. kerületért. Az Újbudán bevezetett alkoholtilalmi rendelet ugyanis a Rión, a Zöld Pardonon, az éttermeken…..
Magyar Bálint lassan olyan viszonyítási pont lesz az oktatáspolitikában, mint Zámbó Jimmy a könnyűzene terén. Ha feltűnik, mindenki tudja, hogy valami rettenetesen kínos következik. Azt mondja Bálintunk a pálya széléről (elvégre az Oktatási Miniszter 2006 óta már Hiller…..
zsögödbenő 2009.05.20 22:51:28
@balka: "Vki tudja is, hogy miről van szó, vagy csak jó ide írni? Vmi hasonlót csináltak a lengyeleknél még az ezredfordulón, és látványosan megugrottak az eredményeik."

Mire gondolsz konkrétan? Én nem tudok arról, hogy a lengyel közoktatásban éveken keresztül kizárólag ún. alapképességekre gyúrnának...

@grigorij:
Ezt az alkotmányos alapjogokról szóló ostobaságot ugye nem gondolod magad sem komolyan?! :) Egyébként megsúgok valamit: a hétvégére kiadott házifeladatot gyermeked egyedül vagy segítő odafigyeléseddel péntek délután/este megoldhatja, így biztosítva a hétvégi szabad herézéshez való alkotmányos alapjogotok maradéktalan érvényesülését...
A KSH adatai szerint minden másfél munkavállalóra jut egy ember, aki nem dolgozik, vagy akinek még a nyomait sem lehet felfedezni bejelentett munkahely környékén, ráadásul ezen a magatartásán nem is tervez változtatni (azaz gyakorlatilag nincs jelen a munkaerőpiacon). Másképpen: a…..
zsögödbenő 2009.04.29 00:07:33
@cooper: mindig elámulok a tanult kommentelőkön, akik az állami feladatok átstrukturálásában pusztán matematikai feladványt látnak.
Miért pont az önkormányzatok tiezede? Mely 9/10 szűnjön meg, melyik szinten? Hova rakod a hatásköröket?
Ugyanígy a közszféra személyi állománya kapcsán: miért pont felezni? Miért nem harmadolni, kétharmadolni, egyebek? És melyik felét, honnan pontosan?
Az, hogy hány év szabható ki egyes bűncselekményekért, nem az igazságszolgáltatás kérdése - ugyanis az egy szervezeterendszer. Ez politikai kérdés: tessék módosítani a Btk. vonatkozó szakaszait és orientálni a remekül független bírákat arra, hogy ne jóval a középérték alatt szabjanak ki büntetéseket.
Az adócsalás büntetése - na ezzel egyetértek. Kérdés, hogy hogyan?
zsögödbenő 2009.04.29 21:35:25
@cooper: pont az ilyen megközelítésre utaltam az önkormnyzatok kapcsán. Az remek dolog, ha pénzügyi szempontból megtizedeljük őket, voltaképpen még jó is a gondolat. Csakhogy ezzel hatásköröket, feladatokat kell másoknak ellátniuk, ami azt hozza magával, hogy egyrészt ki kell találni, hova kerüljenek az egyes ellátandó feladatok, másrészt ez biztosan pénzt odaömlesztésével oldható csak meg. Ráadásul mellékszálként ide vehetjük azt a problémát is, amit kistelepüléseken a sokszor szinte egyetlen komolyabb munkáltatóként jelenlévő közszféra leépítése/megszűnése jelent.
Szóval nagyon jól hangzik, hogy legyen pl. egytizede az önkormányzatok száma a mainak, csak ez nem ilyen egyszerű. De azért arra továbbra is kíváncsi vagyok, hogy miért pont tized? Miért nem ötöd vagy huszad példának okáért?
 Alighanem médiatörténeti eseményre hívta fel figyelmünket olvasónk, István. Csak néhány betű az egész a Rózsa-Flores hazudott! Kádár mellett szervezett szimpátia tüntetést című cikk végén: atv.hu/kuruc.info.  A kuruc.info valószínűleg az utóbbi néhány év…..
zsögödbenő 2009.04.28 01:01:53
@FotelTroll: egyszerű fiú vagy, ez eddig is kiderült,.....
Én még nem láttam gárdát masírozni. Ellenben láttam cigányt bűnözni. Akkor most hogy álll a meccs?
A holokauszttagadás és egyebek kapcsán meg el kéne dönteni, hogy a véleménnyilvánítás szabadsága mellett vagy ellen vagyunk. Mert ha mellette, akkor mindent szabad, ha ellene, akkor viszont nem csak az egyik oldal irányában szűkítünk ám.
Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.        Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
Konzervatórium Nincs - értelme 2009.04.13 07:05:00
Nincs. Ezzel a címmel írt Ónody-Molnár Dóra publicisztikát a szombati Népszabadságba. És tesz benne érdekes állításokat: A közhiedelemmel ellentétben a gyes összege és időtartama, illetve a szülési kedv között nincs szoros összefüggés. Minek nézi a nőket az, aki szerint…..
zsögödbenő 2009.04.18 15:35:24
@Rwindx:
"A cél nem lehet a gyed, hanem az hogy a gyermek nevelése és elhelyezése megfelelő legyen és a szülő is melőbb visszakerüljön a munkaerőpiacra, valamint az állami erőforrásokat is optimálisan kell felhasználni. Ezekhez a peremfeltételekhez kell igazítani a szükséges változtatásokat. És itt jön be valójában az ingyenebéd kérdése, mert ha az ösztönző konkrétan a gyedre irányul és nem a fentiekre, akkor a gyed lesz az ingyenebéd egy réteg számára."

Ne haragudj, de szerintem nem teljesen vagy tisztában a gyed fogalmával, rendszerével stb. Ráadásul a gyed pontosan azt szolgálná, hogy a gyerek 2 éves koráig otthon maradhason, ami a normális fejlődéséhez szükséges. Ezt biztosítani olyanoknak, akik korábban adófizetőként dolgoztak, szerintem nem szocialista "vívmány". Arról nem is beszélve, hogy a gyed is adóköteles ám.
 Bolíviában a biztonsági erők végeztek három férfival, két társukat pedig elfogták. Az egyik áldozat (a brutális videó tanúsága szerint) szinte biztosan Rózsa-Flores Eduardo. A vádak szerint merénylet előkészületeire utaló terveket találtak Rózsa-Floresnél, és az ő…..
 Gyurcsány Ferenc úgy ment, ahogy jött: a felszínen nagy csinnadrattával, heroikus gesztusokkal, médiabarát nagyjelenetekkel; a háttérben mutyizással, árulással, gyomorforgató hatalmi küzdelmekkel. Nemrég még az ország legnagyobb hatalmú emberének tűnt,…..
zsögödbenő 2009.03.30 17:31:59
www.youtube.com/watch?v=UVVpAAQ1eWc

Cocksucker Blues
(aka Schoolboy Blues)
(Jagger/Richards)

Well, I'm a lonesome schoolboy
And I just came into town
Yeah, I'm a lonesome schoolboy
And I just came into town
Well, I heard so much about London
I decided to check it out

Well, I wait in Leicester Square
With a come-hither look in my eye
Yeah, I'm leaning on Nelsons Column
But all I do is talk to the lions

Oh where can I get my cock sucked?
Where can I get my ass fucked?
I may have no money,
But I know where to put it every time

Well, I asked a young policeman
If he'd only lock me up for the night
Well, I've had pigs in the farmyard,
Some of them, some of them, they're alright
Well, he fucked me with his truncheon
And his helmet was way too tight

Oh where can I get my cock sucked?
Where can I get my ass fucked?
I ain't got no money,
But I know where to put it every time

I'm a lonesome schoolboy in your town
I'm a lonesome schoolboy

20 évvel a rendszerváltás után. A magyar konzervativizmus teljesítménye és értékelése   Konferencia a Prohászka Műhely Szakkollégium szervezésében 2009. április 1-jén Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pázmány termében. 1945 után erőszakos…..
zsögödbenő 2009.03.26 22:19:16
@dszg: drága Barátom, "spriázás" legfeljebbb akkor kerülhet elő, ha Spira (nem= Spiró!) György valamilyen tevékenységéről elmélkednénk. A keresett szó: spilázás, etimologice a schpielen igéből. Üdv a Lőrincze Lajos Baráti Körben.
zsögödbenő 2009.03.26 22:19:52
Konzervatórium Balu megmondja 2009.03.25 11:04:00
A jobboldali sajtó döntő része még a mai Fidesztől is jobbra áll. Balavány cikke önmagában reprezentálja a Fidesz hibás médiapolitikáját.   Németh Endre publicisztikája a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
zsögödbenő 2009.03.26 10:07:30
@elGabor: hasonló gondolataim voltak a miértről, fentebbi kérdésem persze álnaív és költői jellegű volt részben.

Azért az éjjel magas hőfokra hágó kioktatás, a mindenttudó intellektuális(nak vélt) gőg - mely oly ismerős a madarasok házatájáról - mintha elpárolgott volna....vagy gabrilo még keresi a válaszokat? :DD :PP
zsögödbenő 2009.03.26 10:36:04
@Hadrian VII.: kedves Uram, azt hiszem, fordítva ült fel a biciklire...Mindazonáltal nagyon érzékeny lehet ez a bibi, ha ilyen komoly, haragos reakciókat vált ki, ha valaki rálép - vö. Balavány túldimenzionálása.
Kérem, mutassa már meg, hol történt olyan, ahol "csúnyán elkezdtem személyeskedni" egy szerzőnkkel....Konkrétan nem moderálás történt, hanem két esetben TÉNYSZERŰ, posztszerző által leírtakat cáfolni igyekvő felvetéseimre nem érkezett válasz, csak lekezelő (hogynemondjam, személyeskedő) pökhendiskedés, majd ennek mikéntjét firtató hozzászólásom után nemes (?) egyszerűséggel letiltottak a további kommentelés lehetőségéről. Vajh ki volt itt a személyeskedő, inkorrekt, ésatöbbi? Nem kéne talán elgondolkozni azon, hogy ha egyszer megosztják okos gondolataikat a közzel és az a köz nem ért vele egyet, akkor amögött nem feltétlenl gonosz, személyeskedő attitűd áll kizárólag???? És a cenzúra, akárhogy is agyarázzák nekem, valahogy nem hiszem, hogy ma konzervatív (vagy bármilyen) erényként is feltüntethető lenne....

De, szerintem ez sok,. Ugyanis Balavány cikkét - különösen az emlegetett blogokra vonatkozó kitételt - kb. akkor elfelejtette minden olvasója, amikor továbblapozott az aznapi MN-ben. Marginális ügy, marginális vélemény voltaképpen. Viszont még majd' egy héttel később is hullámokat vernek miatta. Vajh miért?

Az szdsz-ről való véleményük egy dolog, a másik meg az, hogy az érveléstechnikájuk, a mások véleményének olümposzi magaslatokról való lesajnálása és egyebek valahogy kísértetiesen hasonlítanak liberálisaink módszereire. Ezért neveztem (nem csak én) kőeszdéeszesnek egyeseket.

Az én készülékemben lehet a hiba, de kontinensünkön és Mo-n valahogy nem érzem szorosan egymáshoz tapadónak a libertárius, neokonzervatív (az mi a lófütty itt és most?), liberális-konzervatív és egyéb színes madarak nézeteit. Ergo ha ők egy helyen publikálnak, az valahogy nekem fura. Az a paletta, ami Metternich istenítésétől a szélliberális gondolatok hangoztatásáig terjed, nekem valahogy túlzottan is széles...De biztos az ízlésemmel lehet baj.

Novák Attila: mivel nem az érintettel bájcsevegek,. ezért csak röviden. Maga ebben a bekezdésben használta legpregnánsabban az szdsz-módszert, melyben gyakorlatilag azt gondolja, hogy pölö számomra az jelent problémát az említett úriemberrel kapcsolatban, hogy milyen vallású/identitású. Hát kurvára tévedni tetszik. Abban is, hogy szerintem konzervatív = fidesznyik. Szimplán az általa kifejtett nézetek okán gondolm azt, hogy ő liberális. Ez persze szíve joga. CSak ne tegyünk úgy, mintha.

Köszönöm, én is abból a belterjes világból jövök, ahol publikációk karakterszámában, hivatkozási indexében, konferencián való megjelenések gyakoriságában mérik egyesek a todományos felkészültséget. Tehát hadd ne essek hanyatt attól, hogy egy egyébként is ugyanoda publikáló, ugyanott mozgó kör újabb pogácsás-kávés összejövetelt szervez és azon még mikrofont is ragadnak.
A dehonesztáló jelzőről: a gyáva szót merészeltem alaklamazni (egyébként szerintem ennél jóval durvább dolgok maradtak már itt többször moderálatlanul), melynek oka az volt, hogy a TÉNYSZERŰ állításim, melyek NA által delaráltakat kívánták cáfolni, nem nyertek választ, csak maszatoló félremagyarázást és letiltást. Nem tudom, minek nevezzem azt, ha valaki elhallgattatja azt, akinek a mndandójára nem tud válaszolni. Ennyit erről.
A fidesz és a

zsögödbenő 2009.03.26 11:13:11
@Hadrian VII.: milyen hazai konzervativizmus-kutatésról beszél, melyről lesajnálóan nyilatkoztam?
Az érvelések, gőg és egyebek kapcsán: a problémám nem az, hogy a véleményüket hangoztatják, mint amiről maradéktalanul meg vannak győződve. Ettől vélemény a vélemény. De amikor tényszerű dolgokról van szó, akkor bizony kiokatónak tűnik az a stílus, mely a más tényeket nem hajlandó figyelembe venni. Ahogy Ön sem érintette a megfogható részeit fentebbi hozzászólásomnak, elegánsan túllépett csak rajtuk. Korábbi vitáim is tényszerűségek körül folytak, melyekre szarkenegetés és szilencium volt a válasz.
Hát...köszönöm....valahogy a szlovák és a cseh példa nem volt túl meggyőző.
 Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András - a Hármak, Akikre A Szocialisták Rábíznák Az Ország Szekerét. A Gyurcsány politikai hibernálását szolgáló konstruktív bizalmatlansági indítvány sikeréhez nem is kell túl sok: mindössze 192 + 1 szavazat a parlamentben (aztán…..
zsögödbenő 2009.03.25 21:37:19
@Elpet: de hát ezt a "szakértelmet" próbálgatjuk 7 éve... És ha most jön Surányi vagy valaki hasonló, na az lesz a szopás, nagyobb, mint 30 év a csepeli csőgyárban....
Gyurcsány Ferenc lemondana a miniszterelnökségről. Ehhez a következő két hétben az Országgyűlésnek új miniszterelnököt kell találni. Mit jelent ez? Új MSZP-SZDSZ koalíciót? MSZP-MDF kormányt? Esetleg MSZP-MDF-SZDSZ? És ki lehet az új kormányfő? Az biztos, hogy izgalmas…..
zsögödbenő 2009.03.22 16:28:48
@osborne: hát hogy helyes-e, arról lehetne beszélni. Azért nonszensznek nem nevezném - különös tekintettel arra, hogy nem Tölgyessyék "teremtménye", hanem a német alkotmányos berendezkedésé, onnan másolták le az ún. rendszerváltozás hajnalán.
zsögödbenő 2009.03.22 22:39:04
@Elpet: ki beszél itt "érdemi döntésről"? A lényeg, hogy megtartsák azt a hatalmi helyzetet, amiben most vannak és csökkentsék a 2010-ben bekövetkező vereség személyükre/bizniszeikre gyakorolt hatását....
zsögödbenő 2009.03.24 00:09:22
@Zoli28: szerintem konkrétan az olyan perverz hír- és politikafogyasztókon kívül, mint amilyenek zömmel az ide írók is, a kutya se emlékszik a kordonbontásra úgy általában, nemhogy úgy, mint a demokrácia kiteljesedésére. Rövidlejáratú akció volt, nem rossz a maga idejében, de ennyi.