Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Win Elen

0 bejegyzést írt és 1087 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsmablog Café Akkord 2010.12.02 23:55:00
Helyszín: 1088 Bp., Krúdy Gyula u. 20. Látogatás: 2010. október 27. 18:05-22:00 Bezárt, megszűnt!  > A hírnév átka, hogy ingyen sörrel vesztegettek – no, nem a személyzet - elfogadtuk. Adatlap Elérhetőség: +36 30 552 9277 Web: http://akkordcafe.hu/Facebook oldal:…..
Win Elen 2012.10.10 10:31:44
@Martian: :DDD
Kedves látogatók, nekem oly drága kommentelők! Igyekszem mindekinek válaszolni. Moderálás nem lesz, mert ez nem jógyerekblog, valamint a moderálás az nem a jógyerek-szokás szerinti törlés [dürüllés] , hanem valami más. De a fatengelyes blogmotor nem bir el ennyi kommenttel, hát…..
A most kezdődő népszámlálás lehetőséget ad partizánakciókra is. A legismertebb a felekezeti rovat meghekkelése. A jedi vallás megjelölésének már nagy hagyománya van: A Wikipedia szócikke szerint 2001-ben Ausztráliában 70 ezren vallották magukat Jedinek, Kanadában 21 ezren,…..
Win Elen 2011.09.30 11:30:52
A xenofobiat vizsgalo felmeresben mar akkor iszavart, hogy maganak a szonak a koznyelvben olyan csak(!) pejorativ ertelmezese van, es a sajto is ekeppen kommunikalta, mint a rasszizmusnak. Ami reszben igaz is, bar nyilvan itt gyuloletrol szo sincsen, bar megsem igyekeztek ezt kihangsulyozni, inkabb osszemosni probaltak azt azzal, ami a szelsosegek erosodesetol valo felelemmel ugyan magyarazhato, de akkor sem jelentett mast mint a szokasos dezinformalast. Ti. itt mindenki utal, gyulol minden idegent. Aminek persze van megint csak alapja, de nem ter el kulonosebben attol, amit egy ilyen megfogalmazas eseten mas orszagokban is tapasztaltak volna. A valaszadok tobbsege nyilvan elsosorban arra gondol, hogy igy os epp eleg nehezsorsu, melyszegenysegben tengodo, munkanelkuli van az orszagban, es ha ezek helyzetenek javitasara, eltartasara sem kepes az orszag, miert kivannak meginkabb rontani a helyzetet becandorlokkal. Ez termeszetesen kimeriti a xenofobia fogalmat, de a konzekvencia, nem egyertelmuen az, hogy a tobbseg szelsoseges idegenellenes, aki valami fogyatek okan zsigerbol utasitja el mas nemzet tagjait. Sokkal osszetettebb hattere van. Bar nem tudom, hogy volt e olyan kerdes akkor, ami ezt a kepet probalta volna finomitani, pl. turisztikai szempontbol hogyan venne, ha pirezek, romanok, akarkik celorszaga lennenk, vagy tobb egyeb keresztkerdessel. (majd megprobalok utana nezni, most igy telefonrol nehez)

A nepszamlalast en - hasson ez masnak barmilyen naivan is - lelkiismeretesen fogom kitolteni, nem fuggove teve attol, hogy epp milyen kormanyunk van. Ugy gondolom az orszagnak, a hazamnak csinalom, segitve azt, es nem akarom elviccelni, az elet epp eleg teruleten, nagy rendszeresseggel veszek reszt mindenfele hulyesegben, de itt most nem.
Win Elen 2011.09.30 14:39:12
@Quadrille Lobster: Nem kell belegondolnom, tudom, hogy a legtöbb esetben az így van :) - de nem kizárólag, pl. frusztráció stb. A második mondattal teljesen egyetértek. Csak arra akartam felhívni ezzel a figyelmet, és nem eufemizálás képen, hogy a fogalmak bár nagyon egyértelmű dolgot jelölnek, sokszor nem a teljes valóságon alapulnak, az azt kijelentők, elfogadók pedig nem próbálnak objektíven (kritikusan) viszonyulni a dologhoz. Amit még akkor is meg kell tenni, ha az e jelzővel illetett alany maximálisan megfelel ennek (Nem felmentve ezáltal az alól azt, és nem racionalizálni ezáltal). Ez persze nagyon sok minden másra is igaz, lásd összes nagy lózung, amivel politikusok, újságírók próbálnak befogni komplex dolgokat. És akkor a harmadik mondat alapján, amihez az azt megelőzőhöz hasonlóan viszonyulok, kijelenthetjük, hogy ezeken maximum mi lamentálhatunk. :)
Kötöttségek nélkül Pax Orbán 2011.09.28 12:15:00
A Magyar Hírlap "Álláspont" rovatában megjelent egy cikk Máté T. Gyula billentyűzetéből Orbán Viktorról. A trükk az, hogy egyszer sem írja le se a miniszterelnök nevét, se a pártjáét, hisz felületesen olvasva az írás főszereplője a mai Putyin, a témája pedig a az elnöki…..
Win Elen 2011.09.29 11:08:18
@DeMarco: Te így, én úgy értelmezem. Mindegyik létező opció. A lényeg, hogy bebetonozás van. / Amúgy nem látom, a jó törvények és intézkedések megvédésében hol segít, ha minden, a demokrácia, a jogállamiság intézményeibe fideszes túlsúly van. Persze párhuzamot lehet itt vonni a 2/3-al, de nem lehet elvitatni sem, hogy ez mindenképpen visszaélésre adhat okot - és nem pedig egyértelműen következik abból, hogy visszaélnek vele. De ha nem így van, akkor nem tudom mire a nagy optimizmus, hogy úgysem csinálnak ilyet. Gondolom nem lett hirtelen minden fideszes szemléltető kép az etika, erkölcs és tisztesség szavaknál a lexikonban :)
Win Elen 2011.09.29 12:29:30
@DeMarco:

"De én mindig is azt vallottam, h a rendszerváltáskor, vagy bármikor azóta is le kell cserélni az előző rendszert kiszolgáló nomenklatúrát."

Akkor? :) Ez csak úgy működik, ha nem engedjük, és nem támogatjuk, hogy a bebetonozások egy levegővétel egyszerűségével és természetességével legyenek egyenértékűek.

@Kusics Iván: teljesen egyetértek

@Táskás Tóni: Manyup, mi nem világos? :))
Az összes szakmai ernyőszervezet elutasítja az új nemzeti drogstratégia a kormány által augusztus végén nyilvánosságra hozott tervezetét, amelyet alkalmatlannak tartanak arra, hogy meghatározza a jövő drogpolitikáját...
Win Elen 2011.09.27 12:39:05
@Siphersh: ugyanígy gondolom, de nem akartam rosszindulatú lenni. Az utóbbi időben láttuk, hogy mennek ezek a dolgok. A, nem B, nem C, szavazzunk, hopp de ez már D(A+1) :)
Bizonyos esetekben egy büntetőügy vádlottjának az a jó, ha a közvélemény minél kevesebbet tud a bűncselekmény pontos körülményeiről - más esetben azonban (és kecskeméti gyermekotthon volt igazgatójának ügye is ilyen) a vádlott elemi érdeke, hogy részletes, differenciált…..
Win Elen 2011.08.31 00:01:13
@Húsleves: Értem mire gondolsz, csak túláltalánosítasz, ezért nem fog vele egyet sem érteni. Még ha bizonyos részleteiben hasonló álláspontom is van. De ez sehogyan sem vág ide.

@kolbászoszsömle: Ne felejtsed el, hogy ez sem egzakt tudomány. Itt nincsenek olyan dolgok, hogy egy meg egy az kettő, aztán csókolom. Mielőtt a szakmai rátermettségét nézzük, előbb tisztában kéne lenni azzal, hogy mi is ez a szakma. Csakhogy erről az itt eddig megszólaltaknak nagy bizonyossággal merem állítani nem sok fogalma van. / nekem sem / Itt a bezárás nem rendszer volt, egy kényszeredett lépés, ami ráadásul nem is biztos, hogy rossz. És azt se feledjük, hogy a módszer eseti eljárás volt, nem nevezhető rendszeres bevett szokásnak. De nem is folytatom, az igazság az, hogy ebben az ügyben semmi más alapján nem tudunk dönteni, csak az érzelmeink alapján, ami mögé az összes tényt a racionalizálás mentén szépen odavizionáljuk, hogy az érzelmi véleményünket igazolja. Ha egy gonosz picsának tartjuk a nőt, akkor mást sem tudunk elképzelni, minthogy nyilván szadista hajlamait élte ki, és ezzel meg is elevenedik szemünk előtt a szál a kakukk fészkére. Ez pedig nem esélyt sem - és eddig itt is ez látszik - a kocsmai 6 sör utáni, véleményosztó böfögésnél magasabb szintű diskurzus kialakulására.
Win Elen 2011.08.31 00:08:18
@v.b.1990: 1. nem, csak gondolkodjunk, mielőtt véleményt mondunk valamiről. Jó-jó, tudom, ez sem menő mostanság. 2. De tud, de az önpusztításnak is rengeteg szintje van... a dühöngés pedig alapesetben a környezet rombolását jelenti, nem a szuicid vonások felerősödését. / de ez betegség függő. Az elzárás során, pedig mivel nincs mit lerombolni, céltalanul marad az agresszió, és lenyugszik... És abban igaza van, hogy ez jobb mint a szedálás. Az is börtön, rosszabb is, mert saját magadba zárnak be, nem kicsit durva kemikáliák segítségével. Szóval go to 1.
Win Elen 2011.08.31 00:14:32
@Win Elen: Mondjuk, én meg ott tévedek, hogy márpedig az elmondások alapján igenis rendszeres volt a bezárás. Ha pl. ez úgy festett, ahogy azt a RTL-es videóban ecsetelik, akkor az komolyan aggályos. De azt csak most néztem meg, sajnos nem nézek TV-t, így az ilyen bulvárszínezettel sem találkoztam eddig.
Azértse Szabadalmakról 2011.08.25 23:31:00
Amerikában nagyjából érik a felismerése annak, hogy a szoftvereket is érintő területeken a szabadalmakat nem jól kezelik. Nekem ez mondjuk nem fáj, nem vagyok amerikai. Ha az lennék, dühítene, így csak értetlenkedem.Néhány érdekesség: jelenleg azokat a szabadalmakat fogadják el,…..
Win Elen 2011.08.26 11:30:10
Az LG legújabb, nagyon hangzatos MCV904-es hangrendszere képes arra, hogy az éppen játszott zeneszámról leválassza az énekhangokat és ezzel akarva, akaratlanul is karaokee bárrá változtassa nappalinkat vagy akár a fürdőszobánkat. A Young & Rubicam reklámügynökség ezen az…..
John Merrick neve ismerősen csenghet mindenkinek, ha másként nem, Elefántemberként. Neki volt az a rejtélyes betegsége, ami miatt jobb oldalán hatalmasra nőtt a feje és a végtagjai. Emiatt aztán cirkuszi látványosság lett belőle, mivel akkoriban értetlenül álltak a betegsége…..
Kalóz Új utakon a zeneipar 2011.05.23 12:35:06
A szerzői jogi hercehurca a zeneiparban legalábbis eldőlni látszik: az ipar kezdi elfogadni a realitásokat, és nem próbál passzátot fújni az uralkodó széljárással szemben. Az internetellenes lobbi hazai leágazása pedig Fluor Tomitól olyan leckét kapott, amibe remélhetőleg nem…..
Win Elen 2011.06.21 13:15:08
@holdcoremusic: csak a response-ért, nekem tetszett amit írtál, és rendben is van :)
Win Elen 2011.08.16 16:35:30
@zotyka1: nem tudja max hiszi. nem mukodik, tegyel fel egy nagy semmit es porgesd fel 500.000-ig. a folyamatot dokumentald, es meghajlunk :-)
Mindenféle extra érzelmi reakció nélkül megyünk tovább egy vágódeszka, egy sodrófa, egy üresen álló képkeret vagy éppen az ágyunk mellett – számunkra már jóformán nem jelentenek semmit. Maskull Lasserre pont ezekben a hétköznapi tárgyakban fedezi fel a rejtett…..
Win Elen 2011.08.04 20:22:40
Méghozzá a Heti Válasznál. Én lettem az álnok liberális körök megszemélyesítője. Nohát :-) A téma természetesen a Népszava komment-ügye, és az arra azóta megszületett hivatalos reakció, vagyis hogy a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény, aminek homályos elvárásait…..
Win Elen 2011.07.05 12:18:27
@Fedor: :D

@Adolf Galland: Én értem, hogy miért fújják fel, hogy mások azok szerint felfújják. De ez tök vakvágány. Én alapvetően rókázok a picsogástól, hogy jaj így jaj úgy, meg mi lesz most. De fedor, és nagyon sokan, akiknek megy ez a vád, azok épp a jelenség jelzésértékéről beszéltek. Ez volt, ez történt, aztán mindenki prognosztizál belőle valamit. Az is aki szerint ez semmi, és az is, aki szerint ez egy jele a sajtószabadság, a demokrácia szűkítésének / ami jelenleg elég vastag, van mit húzni rajta, de nem feltétlen kell!. Ergo tök baromság ezen kattogni, hogy megy ez felfújás. Főleg úgy - hogy ismételjem magam - az ezt kifogásoló is felfúja, hogy fújoghasson a felfújáson. Agyrém.
Egy komment az előző posztomhoz: Nem értem miért nem tudjátok, ti liberálisok megérteni a homoszexualitást ellenzők érveit. Én nyugodtan beszélhetek a nemzeti radikálisok nevében, és meg is fogalmazhatom az érveinket a homoszexuálisok ellen. Azért ítéljük el őket, mert mi büszkék vagyunk a…..
Win Elen 2011.06.21 12:08:22
@okosallah: Abban igazad van, hogy mostanára sokkal jobb a melegekkel kapcsolatos közmegítélés, mint sok évvel ezelőtt. Az árnyékban maradást a meleg-mozgalmak megjelenésétől számítva értem, a mértéke azóta csökkent, de még mindig sokan hajlandóak lennének akár a tettelegességig is elmenni nemtetszésük kinyilvánítása végett. Ezért van ilyen jelentős rendőri fellépés az ilyen megmozdulások alkalmával. És amíg létezik ilyen szintű tömegbázisa a buzigyűlölésnek - amit adott esetben még politikai pártok is kihasználnak - addig ők, és sokan, akik úgy gondolják hogy itt korántsem valami ördögi gonosz dologról van szó, úgy látják, hogy még bőven beljebb vannak abban az árnyékban, amiből kijjebb is lehetnének, még mindig van alapja a félelmüknek, amikor tartanak a negatív megítéléstől, ha valakiről kiderül, hogy meleg. Holott ez nem jelent semmi egyértelmű fenyegetést a társadalomra. Ezt támasztja alá a legtöbb igen komoly tájékozottságra valló ellenérv, a melegekkel kapcsolatban. Ezt a közfelfogást próbálják megváltoztatni, a hogyan - és ezzel én sem értek egyet, de megértem - pedig a fenti már vázolt metódus miatt alakul úgy ahogy.

Tehát amit el akarnak érni Moszkvában és Budapesten, az az hogy legalább egy felvonulás ne kordonok között mocskos buzizásban, hanem inkább egy parádé szerű jó hangulatú felvonulásban teljen mint sok más országban, aztán már ne is a melegségről szóljon, hanem csak az elfogadásról. Élni és élni hagyni. Persze olyan embereknek, akik az egész világot csak úgy tudják egészségesnek, normálisnak, erkölcsösnek elképzelni, ha az saját világképük manifesztációja, ez mindig is elfogadhatatlan lesz. És nyilvánvaló, hogy ilyen ember mindig is lesz. Ahogy meleg is. Tehát, el kell jutni arra a szintre, aminek homlokegyenest direkt az ellenkezőjére szólít fel Toroczkai ha zavar - mert miért ne zavarhatna, ahogy a kutyaugatás vagy akármi - akkor nem mész oda, és leszarod. De az aki, odamegy vegzálni, épp ebbe az árnyékvilágba küldené vissza őket, és pont megfordítaná a tendenciát. Ne vonuljanak. Nem vonulnak. Ne legyenek meleg bárok. Az sincs. Legyen törvény arra, hogy tilos a buzulás... stb. Ráadásul ez a tendencia a társadalmon belül, minden más területre áterjedve, egyéb feszültségekhez, és hosszútávon decivilizációs állapotokhoz vezethet.

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy ez fordítva is igaz lehet, adott esetben a melegek követelhetnek, olyan jogokat, indíthatnak el olyan társadalmi változásokat, amik teljesen inverzek, de ezek többsége prognosztizálhatatlan, és jelenleg spekulatív. De ettől még messze vagyunk, hiába citálnánk ide egy zsák egyedi példát mert az van mindenre.

Szóval a melegek se nem a társadalom, se nem a klasszikus családmodell se nem az akármi ellen vannak, még ha - de hát ez a létezésükből fakad - esetükben ez el is tér, az általánostól. De egy meleg párkapcsolati modellt nem lehet minden szinten ráhúzni egy nem melegre.

Ez a randalírozás meg balhézás, amit a retorikádban előszeretettel használsz a melegekkel kapcsolatban, pedig ilyen bicskanyitogató hülyeség. Megint kettős mérce. Eszerint a buzik provokálnak, úgyhogy legitimálhatjuk a saját szemünkben az ellenük irányuló agresszív fellépést. Ez engem akkor is felhúzott, amikor a gyöngyöspatai balhénál, a sajtóban túlsúlyt kapott az a megközelítés, hogy provokálták a cigányokat. Az nem jogosít fel semmire, plusz a provokáció is csak nézőpont kérdése.

Azzal pedig semmi bajom hogy zavar, csak ahogy leíród, olyan mintha - mert ezt külön sehol nem kötöd ki - a létüket meg a felvonulásuk létjogosultságát kérdőjeleznéd meg, csak mert zavar.
Win Elen 2011.06.21 18:58:42
@DeMarco: @DeMarco: ezzel eleg eroltetetten eltolod a beszelgetes iranyat. De mindegy. A lenyeg szerintem az, hogy egyaltalan nem kell szeretni oket, sot lehet ellenezni az egesz felvonulast. De azert az nem allapot, hogy csak ugy lehet egy ilyet megrendezni, hogy hat tonna sun kell ennek a biztonsagos atrocitasoktol mentes levezenylesehez. Ha ez az egyet nem ertes, akkor ebbol nem kerunk, es ezert emelnek szot a legtobben. A velemennyilvanitasnak megvannak a maga kulturalt formai, azokkal kell operalni. De ha szerinted a mocskos buzik, mocskos zsidok rigmusok, es a kulonbozo direkt kontaktust jelento "tamado" eszkozok alkalmazasa a kulturalt velemennyilvanitas keretei kozott vannak, akkor nincs mirol beszelni. Innentol az olyan "de" dolgok, hogy a letuk az utcan provokacio, azert van ez stb. megint oda vezet vissza, hogy borzalmas es veszelyes sotetseg van a fejekben. Lehet ezeken a kerdeseken lamentalni, sot kell is, de ennek nem elfogadhato modja az, amit sokan az ott megjeleno ellentuntetokent tenni, akarnak. Es szerencsere nem tudtak most sem. Reszemrol a kozponti kerdes itt nem a buzisag, hanem az agyatlansag, ahogy ezt nem szeretem a ciganyoktol, a liberalisoktol, a kezmuvesektol es a kiscserkeszektol, ugy az itteni ellentuntetoktol sem.
Olvasva a tegnapi tüntetésről készül tudósításokat megakadt a szemem pár nyilatkozó derék rendvédelmis nyilatkozatán. Panaszaik közös pontjai szerint ők negyvenes éveik végére idegileg ki vannak, egészségük megromlott, a tervezett intézkedéssel a kormány megöli őket. De…..
Kötöttségek nélkül 500 2011.06.15 16:57:00
Bizony, dalolva ment.Gy.k.: Ez az 500. poszt a blogon :-)..
Nem csupán az Enegriabringa felvilágosító szándékú projektje próbálkozik a világban összehozni a kerékpározást az áramtermeléssel. Az ELMÜ Energiaperselye éppen arra igyekszik ráébreszteni a fogyasztókat, hogy csak sok izzadság árán lehet pedálozva megtermelni egy kis…..
Ejnye na, de pajzánok ezek a hazai reklámosok. Ha fürdőszobáról van szó, azonnal valami sikamlós poén jut az eszükbe. Sokak emlékezetében még élénken él az "Otthonában felállítjuk!" fősorral futott hidromasszázs kampány, amelyről egy csak a leglényegesebb pontokon…..
Win Elen 2011.06.10 14:15:21
@Fedor: Megelőztél :) Bizony, egy gyereknek ebben semmi szexuális utalás sincsen, ahhoz rendelkeznie kellene ez irányú ismeretekkel, tapasztalatokkal. A plágium, pedig kínos.
Win Elen 2011.06.10 14:18:16
@Mr.Treeger: Nem hiszem hogy elhasalna. Annyira nem explicit. Ahogy a kommentek között is többen elpoénkodtak akármi történhet ott. Ismered a viccet, a papról, meg a szerelem "nyílásáról" :))
Varánusz Tiszteletdíj einstand 2011.05.30 15:10:00
Kövér László házelnök szigorúra ráncolta szemöldökét, és igazi profitorientált munkáltató módjára megvágatta az alkotmányozásban részt nem vevő - ellenzéki - képviselők fizetését. Aki nem dolgozik ne is egyék - mondhatnánk, és örvendezhetnénk a szívatáson. Nekem…..
Bérlő: Szentendrei Tűzoltóság Bérlő profilja: Tűzoltás Irodaház: Tűzoltó Laktanya   Belsőépítész: Tűzoltók…..
Win Elen 2011.05.24 19:09:35
@Rocky: Ha szamszerusitve nezzuk a dolgot egyaltalan nem igaz a legtobb valaszod. A mernokok atlagosan nem keresnek rosszabbul. A legtobb ember nem dolgozik 3 muszakban. Rengetegen elmennek nyaralni. De ettol fuggetlenul ertem hogy szertened arnyalni a dolgot, de igazabol inkabb az jon le a dologbol, hogy inkabb a rosszindulat hajt, mintsem az objektivitasra torekves. Ez kiderult a mit csinalhatnanak meg a tuzoltok hozzaszolasodbol, aminek koze sem volt a valosaghoz, mint napkutya reakciojabol kiderult, amit Te aztan nem is firtatva ujakat vettel elo. De a koronat az "igen mert apa rosszul valasztott..." megjegyzeseddel tetted fel az egesz fejere. Ezt is megertem, de ezzel azt mondod kvazi szarsz is az egeszbe. Mert azt mondod az o baja. Csakhogy akkor a Te gondolatmeneted alapjan nem ertem, hogyan peldalozhatsz a tobbi szegenysorsu emberrel, hiszen azok is csak rosszul valasztottak... faj, de komolyan ugy erzem csak epp azt nem tetted hozza, hogy dogoljon is meg, aki nem tud megelni abbol amije van.

Es teszem hozza, en is ugy gondolom, hogy van helye es letjogosultsaga a korai nyugdijazas szigoritasanak, de nem ilyen nesze bazzmeg dogoljmeg modon. Viszont az biztos, hogy a fo bajok nem itt kezdodnek, hogy valaki 40 evesen megy a tuzoltosagtol nyugdijba, ezt a kerdest a lista vegen kene targyalni, mert nem ez a legnagyobb luk, ahol a penz elfolyik. Ennek az uzenete igy nem tobb, mint hogy dolgozhatsz Te tisztessegesen akkor is a szadba szarunk. Amit tudunk is ugyan, csak hat emlekszem a jelenlegi kormany e teren tett kijelenteseinek patoszara. Valahogy nem ezt sugallta. - persze ezzel kapcsolatban sincsenek averzioim.
A tegnap Alföldi-botrány kapcsán kialakult nyilatkozatháború után a Jobbik meglepő ötlettel állt elő: ha már van igény a pornográfiára, akkor vonják szakmailag ellenőrzött állami irányítás alá. Alföldi Róbert válasza nem az első eset volt, ami Pörzse Sándort komoly…..
Win Elen 2011.05.24 14:54:26
@Pszientológus: szerintem a gyűlölet irányának felismerésével problémáid vannak, többnyire nem őket, hanem ők...