Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zollerbá

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átjáró A Belső Föld 2010.11.28 21:21:00
Mi is az a "Belső Föld" tulajdonképpen?   A ”Föld” egy 1300 km vastag földkéregből áll, aminek a BELSŐ OLDALÁN már évmilliók óta van egy  4. valamint 5. dimenziós, a mi fogalmaink szerint halhatatlan, paradicsomi létállapotban élő birodalom,…..
Zollerbá 2020.11.15 19:07:37
@hutp: A Legfejlettebb tengeralattjáróik voltak a németeknek, az utolsó legyártott darabokból sok eltűnt nyom nélkül!!!
Legutóbbi írásomban olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amelyek segítségével energiatakarékos házakat hozhatunk létre. A cikk kapcsán felmerült a passzívházak kérdése, hogy érdemes-e ilyen előírásoknak megfelelő házat építeni, vagy sem? Egyáltalán, az egyre szigorúbb energetikai követelmények mellett…..
Ugyan Ozzy Osbourne azt nyilatkozta nemrég, hogy hónapokon belül neki szeretne állni egy új lemeznek (ugye most jött ki egy pár hete), de mégis olyan az egész anyag (ami nekünk nagyon tetszik), mintha a 71 éves énekes búcsúzna. Minden Ozzy-lemez kötelező eleme egy lírai dal, ezen most az Elton…..
Egy férfi több embert megkéselt ma délután a London Bridge-nél. A támadót a kiérkező rendőrök agyonlőtték...
Zollerbá 2019.11.30 07:23:27
Papíron maradnak, a gyakorlatban elmennek. ..
Zollerbá 2018.06.26 21:51:30
@Willkommenskultur: Látatlanba minősíteni, igen nagy bunkóság!
Olvasni! Olvasni!Olvasni!
Aczél Gyuribácsi a világháburú alatt a fogságban beszerveződött a cionista ifjúsági világ szövetségbe, nézd meg a róla készült dokumentumfilmet!
A mágnesszalagokat Bajnai a TV kamerák előtt adta át Orbánnak, azokból csak ollóval lehet kivágni, a rendszere olyan mint egy pókháló, ha megemeled jön az egész rendszer.
Jól mondta Puzsér, az MSZP és a fidesz mögött álló erők nem engedi a listák nyilvánosságra hozását!
Buknának a bábfiguráik!
Jönne az igazi rendszerváltás a sok életfogytiglanos ítélet, a "kiscsalád" teljes vagyonelkobzásával együtt, a külföldre kimentet,t az ország adósságát meghaladó pénzek hazahozatalával!
  A tegnapi, egyébként érvénytelen népszavazáson nekem nem volt lehetőségem voksolni, mert Erzsébetváros csupán tartózkodási helyem és a lakcímkártyámon nem állandó lakcímként szerepel.  Ez persze nem jelenti az, hogy nincs véleményem. Hat éve lakom itt. Úgy érzem otthonra találtam, ha nem is…..
A Bizottság elnöke közölte: ha Kelet-Európa nem áll be a sorba, többséggel döntenek az állandó kvótarendszerről; Franciaország megismételte, hogy a visegrádiak búcsút inthetnek az uniós támogatások egy részének, ha nem szolidárisak; Ausztriának nem kellene közelednie szutykos, keleti, utcagyerek…..
Vajon elegendő lesz-e Szalman koronaherceg ambiciózus politikája ahhoz, hogy a maga javára fordítsa az erőviszonyok mérlegét Iránnal szemben? A Foreign Policy cikke szerint nagyon nem ez a helyzet, sőt, jelenleg egyértelmű Irán stratégiai fölénye a térségben. A cikk külön-külön világít rá a két…..
Kemény, belekérdezős interjút készített a nyaloncmédia zászlóshajója a miniszterelnöki vejjel. Tiborcznak olyan durva kérdésekkel kellett szembe nézni, mint például: mivel foglalkozik mostanában?..
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
Zollerbá 2017.10.05 07:50:24
"Augusztus 2-án a barcelonai városi színházban nagy marxista gyűlés volt, melynek vezérszónokai Gorkin és Nin szocialista vezérek voltak. Az első többek között ezt állította: „Mi nem vagyunk vérszomjasok vagy bosszúállók, de amikor arról van szó, hogy takarékoskodni kell a vérrel holnapra, megmondjuk nyíltan, hogy egy munkás élete többet ér nekünk, mint tíz vérszopó parazita élete.” A másik egész egyszerűen azt jelentette ki: „Sok megoldani való probléma volt Spanyolországban, aminek megoldására a polgári republikánusok nem is gondoltak. Mi megoldottuk az Egyház problémáját azzal, hogy egyetlenegy templomot sem hagytunk a föld színén.” Ezek után egész biztos forrásból el fogjuk beszélni a barcelonai polgárháború egyes részleteit, amelyből nyilvánvaló lesz, milyen az a Gorkin által megénekelt kommunista „szelídség” s milyen vandál eszközökhöz folyamodtak a spanyol bolsevikiek, hogy „megoldják” a polgári radikálisok által „megoldatlanul hagyott problémákat”. Mint ismeretes, a barcelonai nemzeti felkelés meghiúsult. Miután június 18-án a felkelő katonaságot bekerítették és lefegyverezték, a kommunista munkások elrekvirálták az összes magánautókat és géppuskákkal szerelték fel. Körülbelül 15 ezer kommunista bandita három vagy négyezer ilyen felfegyverzett autón elosztva beszáguldotta az egész várost, végigseperve az utcákat és a tereket gépfegyvertűzzel. Majd csoportokban megkezdték a házkutatásokat fegyveres martalócokkal. Aki csak gyanús volt, megrohanták és agyonverték. Néha, hogy valakinek az érzelmeiről meggyőződjenek, megparancsolták, hogy káromkodjék s aki megtagadta, minden további nélkül legyilkolták. Mindenekelőtt természetesen a papokat keresték. Egytől háromezer pezetáig terjedő díjat tűztek ki a fejükre, különösen ha buzgó vagy munkáspasztorációról ismert papról volt szó. A falusi papokra, akik életveszedelmükben az erdőkbe és a hegyekre menekültek, valóságos hajtóvadászatot rendeztek, a kommunista szótár szerint: akárcsak a nyulakra. Még az apácák is, akik kórházakban, népiskolákban, árvaházakban teljesítettek szolgálatot, még ők is mint „vérszopó paraziták” a proskribáltak listájára kerültek. Még azok voltak a legszerencsésebbek, akiket egyszerűen száműztek vagy földönfutóvá tettek. De számtalanszor megtörtént, hogy egyszerűen lemészárolták őket s ami számukra a halál minden válfajánál borzalmasabb volt, előbb megbecstelenítették őket. P. Florindo Rubini, az irgalmasrendiek generálisa, akit Barcelonában ért a kommunista vihar, a következő jeleneteket látta: 19 karmelitát fejszecsapásokkal vertek agyon 5 világi pappal egyetemben. Szent Domonkos kolostorának összes szerzeteseit megölték. Ötnapos barcelonai tartózkodása alatt csak a városban magában 400 egyházi személy feje hullott a porba."
Gerö Ernőt csak barcelonai mászárosnak hívták, rémtettiről lehet olvasgatni a neten!
JogÁsz Alma a fájától 2017.05.01 00:31:06
Ki emlékszik ma már Lomnici Zoltánra, a néhai Legfelsőbb Bíróság néhai dicstelen elnökére? Kép: Index.hu Számos történetet tudnék mesélni róla, de nem teszem, mert nincs kedvem ahhoz - még egy esetleges perben sem – hogy a nevünk egy lapon szerepeljen. Éppen elég volt az a rémes két év, amelyet…..
Zollerbá 2017.05.01 20:35:36
@csentecsa: Orbán apuka a párt titkár volt, anyuka a pártbizottságon dolgozott, pedig gyógypedagógus végzettsége volt.
Viktorka soha nem kerül be az ELTE jogi karára felvételi nélkül, ha nincs a Szocista hazáért kitüntetés, akkor 19-20 pont kellett a bekerüléshez a max. 20-ból.
Közepessel átevickélt és azóta nem ment be az egyetemére, mert még sokan emlékeznek még kiváló vizsgáira!
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
Zollerbá 2017.04.18 22:12:29
@atomic power: Elő kell venni a fidesz legfelső vezetőinek VI-os kartonjait és garantált a bukásuk!!!

A módszerváltáskor 21 milliárd dollár volt az államadósságunk,
most 200 milliárd, miközben ellopták a nemzeti vagyon 96%-át!
Most voltam dél Lengyelországban, egy kicsit jobban élnek, mint mi, "szegény" csehek meg még jobban. Emlékszel még a módszerváltás előtti "lengyel" piacokra?
Tehetségtelen, korrupt, kettős-hármas ügynök "politikusaink" ellopták a fiatalok jövőjét!
Lázár János olyan magabiztossággal tud beleállni a legabszurdabb ellentmondásokba is, hogy olykor talán még Orbán Viktor is megirigyeli a határozottságát. Legutóbb Hódmezővásárhelyen komcsizott egy hatalmasat, csak arra nem gondolt, hogy saját kormányának jó részét is elküldte ezzel a balfenékre.…..
Egy apának érthetően nem jó érzés, ha a nagy szeretetben nevelt gyerekéről kiderül, hogy tehetségtelen, sőt buta mint a segg. Főleg grízes a dolog, ha fater nagy formátumú ember volt, ráadásul politikus. Antall Józsefet könnyű volt nem kedvelni, szerintem is sok dolgot elcseszett az elszámoltatás…..
Zollerbá 2017.02.09 20:14:43
" Antall elmondta nekem,
hogy egy Pobedában utaztatták a viharkabátos ávósok, és bizony õ megtört. Ezt tõle tudom,
saját lehallgatott miniszterelnöki szobájában mondta el. Valamint azt is, hogy nagyon szerette
a gyöngébb nemet. Ezen keresztül is erõsen zsarolható az ember, fõleg, ha keresztény
politikusnak mutatja magát. Ezek a tények nem cáfolhatóak. De hangsúlyozom, én soha nem
ítéltem el senkit, akit egy átkos rendszer megtört, ha utána a tevékenysége – amikor már
lehetõsége van – olyan irányt vesz, hogy akár a múltjával is leszámol.
• De akkor ki kell mondani egyértelmûen, hogy Antall Józsefet a Pobedában beszervezték, és
azt is, hogy mikor történt. Antall tehát III/III-as lett?
• Elmondom a történetet. Antall Józsefet a forradalom leverése után megtalálta ez az ún.
viharkabátos csapat. Ez volt a legsötétebb alakulat az ávh történetében. Ez a csapat a politikai
rendõrség alapja, volt tagjaikkal egyébként nagyon sok, ma élõ politikus rokoni kapcsolatban
van, többük fényképe látható a Terror Házában. Tehát a viharkabátosok beültették Antall
Józsefet a Pobedába, hátulra. Hárman ültek hátul, középen Antall, elöl, a gépkocsivezetõ
mellett pedig az ún. figyelõ személy, aki hátrafordulva nézte, hogy mi történik. Végestelen
végig autókáztak, elõször a budai rakparton, utána átmentek a rakpart pesti oldalára, és
minden egyes hídon az elöl ülõ, fegyverével játszó tiszt megkérdezte, hogy itt lõjük-e fejbe ezt a fiatalembert, ha nem hajlandó velünk együttmûködni, vagy amott. Ha valaki átélte a
vallatásnak ezt a módját, az tudja, hogy ezt egyszerûen nem lehetett ép ésszel kibírni. Ilyen
pszichikai kényszer hatására bárki – hangsúlyozom, bárki – hajlandó aláírni akármilyen
nyilatkozatot, vagy éppenséggel megígérni az együttmûködést. Lehetetlen ellenállni, ha
valakit órákon keresztül azzal fenyegetnek, hogy itt és itt most lövünk fejbe. Gondoljunk bele,
közelednek a hídhoz, és Antall nem tudja, hogy beledobják-e a Dunába vagy sem, és közben
arról beszélnek, hogy majd Titelnél a harcsák zabálják meg. Félreértés ne essék, most azokat a
szavakat használom, amelyeket Antall is használt, aki így emlékezett erre vissza: hát Imrém,
én összecsináltam magam. A szó fizikai értelmében is. Borzasztó belegondolni is, hogy egy
fiatalember, élete teljében, a halak gyomrában végezze. Egyébként erre a beszélgetésre azután
került sor, amikor Antall József többször eljátszotta a borítékhistóriát. Én kértem tõle, hogy ne
tegye ezt. Sem Torgyán Józseffel, sem Csurka Istvánnal, sem a többi, mdf-be betelepített
ügynökkel, akik köztudottan szép számmal voltak."
Dr. Körösi Imre volt MDF képviselő mondta el
Lakatos Pál "Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon c könyvében
Zollerbá 2017.02.09 21:14:01
@Hakapeszi Miki:
Lakatos Pál könyveit a kétezres évek elején írta, olvashatók a neten,azóta egy feljelentés nem volt az ügynökök részéről!!
Az Ő vezetése alatt volt másfél milla hallgatója a Vasárnapi Újság c. rádióműsornak, most hatvan ezer!
Kirúgta először az MSZP, majd a FIDESZ a rádióból, akik együtt rejtegetik, ki tudja meddig a mágnesszalagokat!
Kőrösi Imre mesélte, hogy még az első "szabadon" választott parlamentbe bekerülvén egy igen magas rendőr mondta el néki, hogy kikkel fog együtt ülni. Később belépett a Monopoly csoportba és kizárták az MDF-ből. Nem sokan szólaltak fel akkoriban a rabló privatizáció ellen, a Fidesz és az SZDSZ keveselte az eladott gyárakat, teljes iparágakat.
"Az állam a legrosszabb tulajdonos" szajkózták!!!
Kőrösi sem véletlenül szerepelt A háború a nemzet ellen c.
filmben!
Jó filmnézést és olvasást!
Zollerbá 2017.02.09 22:24:25
@ősbölény:
A vörös milliárdosok
A "rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon
és az Országrontók pdf-ben olvasható a neten!
Névre szóló törvények, a jogbiztonság csorbítása, a tulajdonhoz való jog elvének semmibe vétele, felszámolt alkotmánybíráskodás – ezek jellemzik Orbán rendszerét Tölgyessy Péter szerint. A végeredmény egy alig leváltható vezérdemokrácia, amelynek a vége csak egy új rendszerváltás lehet...
Marcsika története egy az egyben a mai magyar politika és társadalom története, csak kicsiben. Arról szól, hogy hogyan tudja egyetlen, primitív, faék egyszerűségű csaló maga alá tiporni egy közösség elitjét, kiforgatva őket mindenükből. Batka Zoltán vendégírása a Nyugati Fényen. És mellesleg milyen…..
„Hit és kétkedés arányait meglelni, kötöttségben a szabadságot, lázadásban a rendet, szabadságban a hitet, azt, amire szabadok volnánk - - - - gondolhattam volna az elején, hogy nem tudom befejezni (a mondatot). Vagy nincs ilyen arány, kushadás vagy hőbörgés csak? Idő nincs, az a baj. Minden…..
Zollerbá 2016.07.14 21:39:49
"Nézzük csak a (D)urr bele „focicsapat” összeállítását: 3-as számú mezben Jozef von Ferenczy, 8-asban Boros Imre, 11-esben Keresztes Sándor, 18-asban Mádl Ferenc, 21-esben Boross Péter, 30-asban Mécs Imre, 50-esben Demszky Gábor, 52-esben Csapody Miklós, 72-esben Debreczeni József, 99-esben Kónya Imre, 205-ösben Sárossy László játszott. A 209-es számú mez gazdáját, Medgyessy Pétert meg mindenki ismeri. A csapatból az égi pályákra is jutott már játékos. 1-es számú mezben kergeti a labdát Illyés Gyula, 2-esben Vásárhelyi Miklós, 4-esben Bibó István, 5-ösben Antall József miniszterelnök.
A focipálya köré a világ legjobb kőművesei építettek szabad páholyokat. Itt is díszes társaság gyűlt össze, a háromszáz hazai páholyt többek között a következők népesítik be:
Dávid Ibolya, Elek István, Jeszenszky Géza, Makovecz Imre, Szabad György, Szörényi Levente, Kónya Imre, Pusztai Erzsébet, Szabó Iván, Surányi György, Kapolyi László, Bányász Rezső, Barát Etele, Bokros Lajos, Bolgár György újságíró, Donáth Ferenc, Eötvös Pál, Horn Gyula, Keleti György, Keleti Györgyné, Kovács László, Kukorelly István, Lengyel László, Suchmann Tamás, Glatz Ferenc, Kosáry Domokos, Vizy E. Szilveszter, Schmitt Pál, Bauer Tamás, Demszky Gábor, Eörsi István, Eszterházy Péter, Farkasházy Tivadar, Jancsó Miklós, Kerényi Imre, Kiss János, Konrád György, Mádl Ferenc, Medgyessy Péter, Nemeskürty István, Sólyom László, Kupa Mihály, Paskai László, Áder János, Lovas István újságíró, Orbán Viktor, Pokorni Zoltán, Szájer József, Varga László, Liebmann Katalin, Torgyán József, Vértes Csaba, Németh Sándor lelkész, Füzessy Tibor, Isépy Tamás, Surján László, Balsay István, Boross Péter, Kórodi Mária, Kőszeg Ferenc, Magyar Bálint, Pető Iván, Popper Péter, Székely Péter, Szentiványi István, Tamás Gáspár Miklós, Zwack Péter, Demján Sándor, Pintér Dezső.
Hajrá Magyarország? Hajrá magyarok?"
Magyarország, 2003. február 26.
Lakatos Pál:
"Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon c, könyvéből, olvasható a neten
Csütörtökön eldőlt, a britek kilépnek az Európai Unióból, így valóra vált az EU rémálma, hiszen a brit szavazók szoros eredménnyel, de leszavazták az uniós tagságot. A referendum máris súlyos következményekkel járt, David Cameron brit miniszterelnök péntek reggel bejelentette lemondását,…..
Összekeverte. Van ilyen. Elvégre rohadt régen volt, egyik lány olyan, mint a másik, főleg, ha ő csak háromcentis pöccsel nézte a hideg vízből, épp melyik csajszi ül a lelátón. Szóval nem is a kis kefélni szerető kurva miatt ült Kiss. "Ezt benéztem" - mondta a pártállami rendszer nagy publicistája.…..
Zollerbá 2016.05.10 18:12:50
" Aczél Endre valójában az MTI kiküldetésében Londonban volt, de egyben a katonai hírszerzés ügynöke is, és ilyen minőségben, fedésben folytatta ezt a tevékenységet.
- Acsádi Endre néven dolgozott a hírszerzésnek Aczél Endre. Tudható az, hogy mikortól és meddig?
- A konkrét időpontot nem tudom, de a ’70-es évek elejétől már a katonai hírszerzés tagja volt. Az, hogy Acsádi a fedőneve, teljesen elfogadott dolog, mert a katonai hírszerzés rendszerében a rejtett tevékenység során mindenki kapott egy fedőnevet. Neki az Acsádi név jutott.

- Ön 1982-ben került ki Londonba, mint hivatásos hírszerző, hiszen a katonai pályán indult el az élete. Ekkor találkozott Aczél Acsádi Endrével?
- Személyesen ekkor ismertem meg, habár korábban már ismertem a nevét különböző újságírói tevékenysége során.
- A jelentéseivel találkozott?
- Mielőtt kimentem volna, itthon is találkoztam a jelentéseivel.
- Tudható, hogy mikor jelentett Aczél Acsádi Endre?
-Semmi titkot nem jelent ma már ez, hogyha elmondom, hogy ő szakképzettségénél, illetve beosztásánál fogva tudósítói tevékenységet folytatott, ennek kapcsán a hírek megszerzése érdekében legálisan kapcsolatot tartott egy csomó emberrel, legyen az brit állampolgár, vagy más nemzetiségű. A sajtóbörzén alapvetően politikai, katonapolitikai hírek megszerzésére törekedett. Ebből készített jelentéseket és továbbította a katonai hírszerzés központjába.
- Meddig végezte ezt a tevékenységét Aczél Acsádi?
- A rendszerváltozásig. 1990-ig mindenképpen tagja volt a katonai hírszerző szervezetnek. Nem tudom, hogy utána az új felállásban ez tovább folytatódott-e, de nagy a valószínűsége, hogy nem.
- Külön fizetést kapott a tevékenységéért?
- Természetesen kapott külön juttatást, meg a költségeket mindig megtérítette a Katonai Hírszerző Hivatal. A rezidentúra. Tehát, ha azt mondta, hogy valakivel vacsorázott és ahhoz tudott csatolni egy információt és abból jelentés készült, akkor az ebédjét, vacsoráját, a fogyasztását el lehetett számolni.
- Akkor ő tulajdonképpen két helyről kapott jövedelmet. Kapott egyszer, mint hivatásos MTI tudósító, másrészt pedig, mint a hírszerzés egyik embere.
- Így van, pontosan.
- Ez sok pénz lehetett?
- Nem, nem ez volt a nagy pénz. A nagy pénz az volt, hogy ő lehetett az MTI kiküldöttje Londonban. Ő pedig azért kerülhetett ki Londonba, mert a katonai hírszerzés ügynöke volt. Ezért két-háromszáz amerikai dollárnál többet nem kapott havonta, s ehhez jött az imént említett költségtérítés.
- Rendfokozata is volt?
- Igen. Úgy tudom, hogy utoljára százados volt. Amikor Vietnamban teljesített rövid ideig szolgálatot, azt hiszem, hadnagyi rendfokozata volt.
- És mit gondol, Vietnamban hírszerző is volt már egyben?
- Már ott is, igen.
- Ezt honnan tudjuk?
- Mert tudom.
- Erre vannak dokumentumok, jelentések?
- Én láttam ilyen dokumentumokat, tehát következésképpen fogadja el hitelesnek, amit mondok.
- Amiről most beszélünk, az a Kádár-rendszer időszaka. Akkor a magyar politika nem volt független Moszkvától. Sőt. Magyarország vazallusa volt a Szovjetuniónak. Azok az emberek, akik Londonból például jelentettek Magyarországra, nevezetesen Aczél Acsádi Endre is, azok az emberek Magyarországnak, Budapestnek jelentettek, vagy Moszkvának?
- Akik nem voltak beszervezve a KGB által is, azok mindig a magyar katonai hírszerzés rezidensének tették meg a jelentést, és innét ment a katonai hírszerzés központjába a hír. A magyar katonai hírszerzés központjában a bejövő híreket értékelték, és ha úgy találták, hogy arról a szovjeteket tájékoztatni kell, akkor azonnal, egy külön táviratban ment az anyag tovább. Lefordították oroszra és küldték Moszkvába.
- Tehát akkor elképzelhető, hogy Aczél Acsádi Endre jelentései is Moszkvában kötöttek ki, az ön által imént említett rendszer alapján?
- Igen, pontosan erről van szó, az információk zöme Moszkvában kötött ki.
A beszélgetéshez- bár erre felkértem – Aczél Endrének nem volt hozzáfűzni valója.”
Lakatos Pál:Újságíró kutyuskák, politikusok pórázán(Magyar Világ, 2005. okt. 13.)
Csaholásukért külön juttatás jár(t)
Zollerbá 2016.05.10 21:28:26
@sixx egy ostoba faszfej: Belovai István mondta ezt, aki nem akárki volt a hírszerzésnél!
Zollerbá 2016.05.10 22:01:57
@sixx egy ostoba faszfej:
1978 decemberére Belovaiban megérett az elhatározás; hogy megelőzze egy atomháború kitörését, tájékoztatja a NATO-t, illetve annak vezető erejét, az Egyesült Államokat az adatkiáramlásról.
1981 nyarára végezte el a hadműveleti-hadászati tanfolyamot, ezzel megszerezte az akkor Magyarországon elérhető legmagasabb katonai képesítést.

1981 decemberében jelölték külszolgálatra. Kiküldetése előtt soron kívül alezredessé léptették elő.

1982 szeptemberében családjával megérkezett Londonba, ahol katonai és légügyiattasé-helyettesként kezdte meg diplomáciai szolgálatát.

Egyéves, megelőző tájékozódás után vette fel a kapcsolatot az amerikai katonai attasé helyettesével, Tom Haas alezredessel, akinek egy diplomáciai fogadás alkalmával jelezte szándékait. 1984. május 19-én került sor Belovai alezredes és az USA kormányának képviselője, Richard C. londoni találkozójára. A CIA ügynökei ellenőrizték Belovai állításait, s miután meggyőződtek róla, hogy a birtokában álló információkat valóban csak az ismerhette, aki látta a kérdéses dokumentumokat, együttműködésükről biztosították őt.

1985. július 10-én, egy a CIA által részére elhelyezett csomag (szaknyelven konténer) felvétele közben, Kelenföldön tartóztatta le a belügyi elhárítás. (Konkrét dokumentumok hiányában csak feltevés, de az időbeli egybeesés miatt is valószínűsíthető, hogy Belovait az 1985 márciusában a KGB-hez átállt, magas beosztású CIA-ügynök, Aldrich Hazel Ames árulta el.) Belovait a BM Gyorskocsi utcai Vizsgálati Osztályára szállították. Védőt csak letartóztatása után három-négy nappal, és akkor is csak a BM által megbízhatónak tekintett ügyvédek listájáról választhatott.

Ügyének tárgyalására öt hónapos vizsgálati fogságát követően, 1985. december 16-án került sor. A vádiratot előzetesen nem ismertették vele.

Tárgyalását két nappal megelőzően érkezett Magyarországra George P. Shultz, az Egyesült Államok akkori külügyminisztere. Villámlátogatásának egyetlen napirendi pontja volt, egy személyes találkozó Kádár Jánossal. A megbeszélés célját a mai napig homály fedi.

Bár Balatoni Elemér ügyész halálbüntetést kért rá, az 1985. december 17-én, első fokon hozott Kat. III. 00028/1985. számú határozata értelmében dr. Rabóczki Ede hadbíró ezredes – ellenállva a hadsereg vezetése, a hírszerzés főnöke és a katonai ügyészség pártvonala felől ránehezedő nyomásnak – Belovai Istvánt életfogytiglani szabadságvesztésre, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélte. Belovait az első fokú tárgyalás után Kőbányára, a Kozma utca 13. szám alatti Gyűjtőfegyházba szállították, ahol a – fegyház szabályai ellenére – a halálraítéltek zárkájában helyezték el. Egy hónapot töltött ott, majd a másodfokú tárgyaláson a Hadbírósági Kollégium Korda György honvédezredes hadbíró elnökletével elutasította a katonai ügyész ismételt, halálbüntetésre vonatkozó indítványát, és helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A Legfelsőbb Bíróság 1986. január 13. napján, másodfokon hozott Katf.I.00028/1985. számú határozata értelmében jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet.

Belovai Istvánt az ítélet kihirdetése után visszaszállították a Kozma utcai büntetés-végrehajtási intézetbe. A fegyházban "különösen veszélyes politikai bűnöző"-ként tartották nyilván. A 105-ös cellában helyezték el, ahol már büntetését töltötte az a Halmi Zoltán, aki 1951–57 között tisztként az ÁVH, később a Belügyminisztérium Külföldi Hírszerzés Csoportfőnökség állományába tartozott, és akit ugyancsak a CIA-vel való együttműködése miatt ítéltek el.

Belovai periratait – köztük az ítéletét – többször megismételt kérése ellenére a mai napig nem kapta kézhez.

1990 szeptemberében Belovait Göncz Árpád köztársasági elnök kegyelemben részesítette, büntetésének hátralévő részét öt év próbaidőre felfüggesztette. A Magyar Köztársaság kikiáltása után majdnem egy évvel helyezték csak szabadlábra.

1990. november 25-én a Katonai Hírszerző Szolgálat egy volt alezredese figyelmeztette: ha teheti, mielőbb hagyja el az országot, mert az életére törnek.

1990. december 23-án, fiával együtt érkezett meg az Egyesült Államokba. 1992-ben Belovai István megkapta az amerikai állampolgárságot.

1998-ban Fedőneve: Scorpion címmel írta meg visszaemlékezéseit. Megszervezte, hogy könyvének megjelenésekor a hivatalban levő összes országgyűlési képviselő asztalára odakerüljön egy-egy példány.

2000-ben Mádl Ferenc köztársasági elnök ismételten kegyelemben részesítette, és mentesítette a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól.

Belovai István ítélete azonban mind a mai napig hatályos. Elkobzott ingatlanáért, vagyontárgyaiért, a börtönben töltött évekért semmiféle kárpótlásban nem részesült. Nyugdíjra nem jogosult. Magyar katonai rangjától megfosztottan, az Egyesült Államokban, a coloradoi Denverben telepedett le. Az USA kormánya ezredesi nyugdíjat folyósított neki.

Belovai István életének 71. évében, hosszan tartó betegség után hunyt el. Utolsó napjaiig a rehabilitációjáért küzdött.
A Jobbik elnökségének legújabb dilemmája kissé korai. Nagyjából olyan, mint amikor a vadászok már akkor a zsákmányon osztozkodnak, amikor még be sem mentek az erdőbe...
Sokszor találgatunk, mi lehet az oka, hogy nem bennünket választottak. Pedig jól ment minden: az állásinterjún jó volt a hangulat, a fizetési igényedet úgy tűnt, hogy elfogadták, a szakmai teszten jó eredményt értél el, az utolsó körös interjú után azonban vagy a szomorú hírt közölték egy rövid…..