Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopasznyakú

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zúgolódik a nép, a helyi sajtóban készülnek a hatástanulmányok. A vidéki Magyarországon sokkal kevesebbet beszélnek a vasárnapi zárva tartásról, mint a vitatott törvény másik sarkalatos pontjáról. A kistelepülések lakói távolabb élnek a városi hipermarketektől, a…..
   Rezsikommandó? 13. havi nyugdíj reload? 75%-os adó a gazdagokra? Akasszuk fel a bankárokat? Építsük le a felsőoktatást és tapsoljuk el a pénzt? A Fidesz és az MSZP kifejezetten hasonló, "közös ügyekben" gondolkodik. Talán eljött az ideje egy nagykoalíciónak? A…..
A KARD Közmunka és minimálbér? 2013.01.02 07:57:03
A kormány a december közepi "erős hete" alatt "megoldotta a minimálbért" is: összege 93 ezer forintról 98 ezer forintra emelkedett. A hírek szeint az emelés a versenyszférával és a szakszervezetekkel egyetértésben történt, és most itt ne is menjünk bele olyan dolgokba, hogy okoz-e…..
Sokáig nem tudtam hová tenni az egykulcsos adórendszert. Hogy egy vitát rögtön lezárjak: baromi jó ennyit fizetni és nem többet. Arányos - ez nyilvánvaló. Hogy igazságos-e, arra nincs helyes válasz, mint ahogy arra sem, hogy a barna vagy a vörös nő a szebb. Az egykulcsos több…..
"Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy aránytalanul nagy terhet rakott vele az alacsony jövedelműekre" - ismerte el Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. Akkor most mi van? Még sem jó az agyonsztárolt egykulcsos adórendszer?…..
VITAIRAT Simonovits András: Nyugdíjstratégia 2014-   Ebben a feljegyzésben a Hetényi István Kör számára egy olyan elképzelésrendszert vázolok föl, amely megfelelő viták és statisztikai kiegészítés után alkalmas lehet egy 2014. évi nyugdíjstratégia megalapozására.…..
Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ a_penztartagok_is_teljes_allami_nyugdijat_kapnak.168134.html       Józan ember azt…..
Elég jól el lehet úgy éldegélni e kies honban, hogy még csak nem is találkozik az ember fia/lánya ilyesmivel. Sőt, a nők úgynevezett hátrányos helyzetét sem kell feltétlen észrevenni. Eddigi egyik munkahelyemen sem kerestem kevesebbet, mint férfikollégáim (bár a rádióban épp a…..
Kivételesen gyors leszek. Egy szerdai OVB-határozatban a következő beadványt minősítettek népi kezdeményezésre alkalmasnak:  „Kezdeményezzük: az Országgyűlés tárgyalja meg, hogy a 70. életévét betöltött választópolgár választójogának gyakorlását közjegyzői…..
Ez a sztori nem a Bős–Nagymarosi Vízlépcsőről és a Dunakanyarba tervezett hídról, hanem egy megvalósult projektről szól. 1894-ben hadgyakorlatot rendeztek a Dunakanyarban, amelynek során osztrák és magyar katonai hidászok egy pontonhidat állítottak fel Visegrád és Nagymaros…..
kopasznyakú 2011.08.07 21:14:29
Svéd önkéntes a finnek oldalán, a Szovjetunió ellen vívott téli háborúban   Nincs talán a világtörténelemben többször és alaposabban feldolgozott esemény, mint a második világháború. Mégsem lehet elégszer szembesülni azzal a pusztítással, amit az emberiség elszabadult…..
A rendeletben meghatározott egyösszegű kifizetés miatt már nagyon várták a múlt hét pénteket a nyugdíjasok. A számok láttán azonban többen azt hitték, hogy ez a kész átverés!Egyik olvasónk azt írta, hogy 94 ezer forint a nyugdíja és most kapott mellé 568 forint/hó…..
Csak lehetőséget kell teremteni a gyermeket amúgy is akaróknak, hogy a gyermekvállalást összeegyeztethessék a modern piaci Magyarország kihívásaival. Erre durván öt évünk van. Vendégszerzőnk, Tory írása A népességcsökkenés és az elöregedés nem teljesen új jelenség. A…..
Az alábbi vizualizációt a Google készítette a termékenység, a várható élettartam és a népesség ábrázolására. A körök méretete a népességgel arányos, ahogy megyünk előre az időbe, jobbra haladunk, vagyis nő a várható élettartam, és megyünk lefelé, ahogy csökken az…..
(A képet innen vettük: létező utcatáblák New Hamsphire-ben, Concordban)   „A kormány létbizonytalanságban tartja az egyházi iskolák diákjait, akik magyar állampolgárok gyermekei, ez pedig diszkrimináció” – jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás,…..
kopasznyakú 2010.03.17 13:16:10
Áve Pecunia!A Tiberis bizony csak egy vacak kis lábmosóvíz ahhoz képest, hogy mekkora bazi folyót lehetne rekeszteni a portálokból, blogokból, választási programokból mostanság nyakunkba zúduló, a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos polémiákkal, eszmefuttatásokkal. "Ezen keljen…..
kopasznyakú 2010.03.11 15:21:06
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
Mit tehet az élettárs, ha 18 év után ki akarják tenni a közösen használt ingatlanból? Valószínű sok személyt érint ez a jogi probléma.Tisztelt Zugügyvéd! Egy olyan problémával fordulok Önhöz,  melyben tanácstalan vagyok. A probléma oka lakóhelyem elvesztése. A ház…..
Magyarországon közel 3 millió magánnyugdíjpénztár tag van. Utaljuk szépen, minden hónapban a bruttó fizetésünk 8%-át. A jogszabályi hátteret a 1997. évi LXXXII.törvény (törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról) adja, a végrehajtásról pedig a a…..
Itt a déli végeken minden napra jut egy határsértős történet. A szerkesztő már el is engedi a füle mellett, ha lekapcsolnak pár embert. Minden napra egy csapat koszovói férfi/nő/gyerek.Egyszer románok próbáltak illegálisan átjutni a határon, azon nagyot röhögtünk.…..
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
Magyarországnak az Európai Unióból való kizárását, egyszersmind az ország és valamennyi magát magyarnak valló magyarországi lakos Európából való kitiltását kezdeményezi Szlovákia - jelentette be Jan Slotá szlovák miniszterelnök a Robert Fico államfővel és Vladimir Meciar…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
 Tisztelt Rogán Antal Polgármester Úr!  Hittünk benne, hogy politikai véleménykülönbségeink ellenére is vannak közös értékeink. Hittünk abban, hogy bizonyos közös normákat egyikünk sem fog áthágni. Most azonban le kell számolnunk illúzióinkkal.  Ön az…..