Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mcgregor

4 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétköznapi flamandokat és bevándorló társaikat terrorizáló brüsszeli bandák. Atavisztikus törzsi bosszúk. Western kannibálok. Hátsó-amerikai, idétlen fehér fajvédők. És érzékeny családi és személyes drámák. Erős és zsigerekre ható a budapesti Titanic filmfeszt idei felhozatala. Filmszemlénk…..
A Titanic rendszeres látogatójaként a trailereket és filmismertetőket böngészve ismét órákon át sakkoztunk, hogy mikor, melyik filmet nézzük meg. A Magyarországon egyedülálló filmfesztivált tényleg érdemes évről évre meglátogatni. A 22. Titanic Filmfesztiválon jártunk.…..
Ideje újra tisztába tenni, hogy a közvélemény-kutatási eredmények közlésénél megjelenő választani tudó biztos szavazók (másoknál: biztos szavazó pártválasztók), valamint a szimplán csak pártválasztók néven futó kategóriák mekkora népbutító baromságok. A…..
„A munka nem elég – az erőfeszítésnek intelligensnek kell lennie.”Charles B. Rogers  A Nők a pályán egyesület újabb kezdeményezésével népszavazást szeretne arról, hogy a pártlistákon minden második helyet női politikusok foglaljanak el. A kommersz…..
Nem kis felháborodást váltott ki a kormány intézkedése az iszapkatasztrófát követően; legalább akkorát, mind amennyire méltatták a magyar kormányt a nyugati sajtóban. Természetesen ezekben a helyzetekben válik nyilvánvalóvá  a mostani politikai döntés mögötti…..
mcgregor 2010.10.13 15:23:01
@peetmaster: Isten óvjon az ilyen rációfetisizmustól.
  A Demokratikus Chartától Gyurcsányon át Gavra Gáborig azon sír a baller sajtó, hogy vége a jogállamnak és a piacgazdaságnak, Orbán Viktor államosításba fogott, támad a putyinizmus, mentse mindenki a magántulajdonát. Mindez azért, mert állami felügyelet alá merték…..
mcgregor 2010.10.13 14:56:48
@is: ez egy tömény baromság. Az én nagyszüleimnek konkrét élményeik voltak a kötelező tsz-esítéssel és államosítással kapcsolatban. Márcsak az emlékük miatt is kikérem magamnak ezt a párhuzamot. A jelenlegi magyar kormány állami kézbe von egy korábban rablóprivatizált, felelősséget nem vállaló céget, amelyik konkrétan emberek életét tette tönkre (nemcsak a halottakra gondolok). Ennek semmi köze Rákosiékhoz. Komolyan gondolod, hogy 2010-ben, uniós tagállamként majd ez egy teljeskörű, minden szférát érintő privatizáció első lépcsőfoka lesz Magyarországon? Ha igen, akkor paranoid vagy, azzal a szépséghibával, hogy azoktól félted a magánvagyonodat, akik 89-ben azért küzdöttek, hogy egyáltalán lehessen többpárti demokrácia és szocializmus helyett kapitalizmus. A kilencvenes évek hagymázas, kakofón privatizáció-businessében nem szabadott volna állami kézből kiengedni néhány kulcsfontosságú vállalatot. Ennyi. Ez nem ugyanaz, mint mindent erőszakkal elvenni és (nem az államnak, hanem a) kommunista pártelitnek megtartani!
Segítséget kérek minden, a férfivonzerőre fogékony olvasótól. Cikket rakok össze ugyanis a választásokon induló legdögösebb pasikról, és ugyanaz a problémám, mint korunk Fenyő Miklósának, Inkei Bencének és korunk Beach Boysának, a Népi papa és a haveroknak: Szóval…..
mcgregor 2010.09.29 17:26:20
Dudás Nándor (MSZP) mszp.hu/nyitooldal/?=popupirsz&irsz=3100 A linken alulról a második. :)
De Novák "Csonttörő" Előd is eséllyel indulhat. Kis videóval: www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=305
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
mcgregor 2010.02.26 12:13:16
  Annak, hogy a Lehet Más a Politika pontosan mit is akar, még nem volt időnk részletesebben utánanézni. Mindenesetre az általuk választott zöld-fehér szín nyugtatólag hat a Nyakó–Szijjártó  csörtékben megfáradt lelkünkre – nem véletlenül festik ilyenre a…..
Mandiner blog Az értelem bére 2010.01.29 16:01:00
  Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa azt találta mondani egy tegnapi szakmai konferencián, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, hosszabb távon azonban (megfelelő ingatlan-nyilvántartás alapján, gazdasági konjunktúra mellett) bevezethető.…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a vicces cikkre, ami az inforadio.hu lapjain jelent meg, és amiben Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy sajtótájékoztatón csinált tiszta hülyét magából. A lelkes lokálpatriotizmussal persze semmi bajunk nincs, így valahol érthető,…..
mcgregor 2010.01.14 12:06:56
Akkor néhány dolog az orákulumnak tekintett AGB Nielsen mérésről: "Az AGB Nielsen reprezentatív mintavétellel kiválasztott, 1040 háztartást magában foglaló panele hozzávetőleg 2500 televízióval Magyarországon élő, legalább egy televíziókészülékkel rendelkező, magánháztartásban lakó, 4 éven felüli személy nézettségi adatainak a feldolgozását teszi lehetővé." Ez az info az ORTT honlapjáról való.
A következő a probléma:
1.Egy 1000 fős, országos, reprezentatív kutatás esetén is, akkor tudunk csak nagy biztonsággal kijelenteni valamit például egy adott párt támogatottságáról, ha több havi adat áll rendelkezésünkre, így viszonylag megbízható az eredmény. Egy olyan nézettségmérés, ami 1000 háztartást eredményeit foglalja magába és egy adott műsor nézettségét egy adott pillanatban, egyetlen este (nem havi, vagy többhavi eredményét) adatai alapján akarja megjósolni, az sem sokkal jobb a zaccból jóslásnál.
2. reprezentativitás. Már a politikai kérdőíveknél is nehéz a reprezentativitást tökéletesen biztosítani (ha igény van rá, erről szívesen értekezek bővebben), de egy olyan csoporthatásokra, szegmentációra és a társadalmi szubkulturális tényezőkre roppant érzékeny esemény, mint a tévénézés és pillanatnyi csatornaválasztás esetében a reprezentatív mérés csak cukormáz az eladott mérési adaton, mert szinte lehetetlen tökéletesen biztosítani, főleg ekkora mintán.
3. Külön felhívnám a figyelmet a "4 éven felüli személyek nézettségi adatai" kitételre. Először is, ha négy éven felüli személyekről van szó, akkor az abszolút számok teljesen mást mutatnak a közvélemény-kutatás (ami praktikusan ugye csak 18 év feletti lakosok körében mér) és a paneles nézettségmérés között, ezért nem összehasonlíthatók a százalékos eredményeik. Magyarországon 10 millió lakos van, ebből 8 millió 18 éves vagy idősebb. Ennek a 26%-a teljesen más, mint a 4 év feletti lakosság 4,7 százaléka. Másodszor: azt azért hozzátenném, hogy engem speciel hidegen hagy hány 6 évkörüli kisgyermek nézte a Gumimacik helyett a pécsi megnyitót. Így az AGB Nielsen 4,7 százalékos arányszáma (amennyiben a panelvizsgálatukban meghatározott 4 évnél idősebb lakosságra vonatkozik) szintén kicsit érdekes.
A Fidesz korszerű, a magyar társadalom kérdéseire és a világszituáció elvárásaira helyesen válaszoló jobbközép néppárttá formálása annál is inkább fontosabb, mert történelmi esély mutatkozik arra, hogy a következő polgári kormánynak esélye lesz arra, hogy az ország…..
mcgregor 2009.11.12 10:49:00
@Benei Péter: Szerintem semmi baj a komcsizással. Nekem tetszik. Ráadásul erre kontraként a nácizós érv ritka gyenge. Hogy miért, arra Gabrilo testvér már kiváló magyarázatot adott. Szerintem épp az az egyik nagy baj, hogy Magyarországon az egykori kommunista diktatúra elsővonalbeli üzemeltetői nem kapnak korábbi tevékenységükért hideget-meleget, hanem épp ők szónokolnak a demokráciáról. A marxi fejlődéselmélet hatása egyébként a progresszív szó gyakori használatában is jól tettenérhető náluk. Ez gyakorlatilag a történelmi szükségszerűségbe vetett hit szublimálódott kifejezése.
  A közvéleménykutatások nem tudja/nem válaszol kategóriái mindig komoly kockázatot rejthetnek magukban a mérés pontosságát illetően. Kik nem mondják meg, kire szavaznak? Kik azok, akik még örülnek is neki, ha jól megmondhatják?   A Nézőpont Intézet Reakció számára…..
mcgregor 2009.07.09 13:29:40
@eugenika: "Az meg, hogy a Jobbik szavazói lapítottak, azért álltak egy százalékon tizenöt helyett a választás előtt... na ne röhögtessetek már!"

Hát először is szerintem a választás előtt már egyik intézet sem mondta, hogy egy százalékon áll a Jobbik, sőt! Másfelől pedig igenis jól láthatóan többen vallják be a Jobbik szimpátiájukat, mióta a párt jól szerepelt az EP-választáson, ezzel kvázi legitimálta magát. Javaslom tanulmányozni a politikai pszichológiát.
mcgregor 2009.07.09 14:02:39
@eugenika: "Az meg, hogy a Jobbik szavazói lapítottak, azért álltak egy százalékon tizenöt helyett a választás előtt... na ne röhögtessetek már!"

Hát először is szerintem a választás előtt már egyik intézet sem mondta, hogy egy százalékon áll a Jobbik, sőt! Másfelől pedig igenis jól láthatóan többen vallják be a Jobbik szimpátiájukat, mióta a párt jól szerepelt az EP-választáson, ezzel kvázi legitimálta magát. Javaslom tanulmányozni a politikai pszichológiát.
mcgregor 2009.07.09 14:03:54
@eugenika: "Az meg, hogy a Jobbik szavazói lapítottak, azért álltak egy százalékon tizenöt helyett a választás előtt... na ne röhögtessetek már!"

Hát először is szerintem a választás előtt már egyik intézet sem mondta, hogy egy százalékon áll a Jobbik, sőt! Másfelől pedig igenis jól láthatóan többen vallják be a Jobbik szimpátiájukat, mióta a párt jól szerepelt az EP-választáson, ezzel kvázi legitimálta magát. Javaslom tanulmányozni a politikai pszichológiát.
 Nos, Robin Mastersszel, Charme-mal és Gergő vendégprofesszor úrral nem csak a szánkat tátottuk a Városligetben. Nemcsak két pofára nyeltük a sört, nemcsak remegő kézzel tunkoltuk a virslit a mustárba, nemcsak thürmer gyulásat játszottunk, amikor senki nem figyelt oda, hanem…..
Amikor már azt hittük, hogy a Gréczy Zsolt-féle vídiázást  - "Amikor néhány napja azt írtam, az országnak és a baloldalnak Gyurcsány Ferencre van szüksége, ez ma hatványozottan igaz. Egy vidia keménységű pártelnökre"í - egyszerűen képtelenség überelni, egy…..
mcgregor 2009.03.30 11:37:29
Mandiner blog A Jobbik kommancsa 2009.01.29 07:01:00
  Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon. Biztos azért, mert nincs rá piac. Kádár-nosztalgiával, cigány-riogatással, zsidó-összeesküvéssel, fasisztázással, kötelező hittanoktatás riogatással, kötelező „ismerjük fel nemi…..
mcgregor 2009.01.29 15:48:43
Lola :)
Ha az az infó neked totál újdonság, hogy a Jobbiknak és az antiszemitizmusnak van némi enyhe köze egymáshoz, akkor nagyon örülök, hogy politikai illúzióid liliomtiprását én magam végezhetem el. :)
Legutóbb Szalma László, a szegedi Jobbik alelnöke pl. lángragyúlt a haszid zsidók ellen:
www.zoom.hu/belfold/haszid-zsidok-letelepedeserol-vizional-a-jobbik-36172.html
"... Szalma úgy tudja: az egyébként masszívan jobboldali Hódmezővásárhelyen több száz haszid zsidó fog letelepedni. „A haszidok pedig nem tudnak másokkal együtt élni” –fogalmazott."

Szóval Vona segítőkész volt. Hát örülök. Bevallom, nekem kicsit több kell annál, hogy megnyerjen magának valaki, minthogy egyszer jófej volt velem (pl. egyes kérdésekről mi a véleménye), de persze nem szeretnék ítélkezni. :)
Jól beszél... Ezt is vitatnám, de a beszédeinek tartalma talán fontosabb.
mcgregor 2009.01.29 16:31:19
@lelkylola: Nem amiatt antiszemiták, mert azt hiszik, hogy zsidók fognak letelepedni valahol Magyrországon, bár én azért elgondolkodnék azon, hogy ez pontos melyik szubkultúrának ér sajtótájékoztatót. Szóval azért foglalkoztatja a fiúkat a téma, valljuk be. Azért antiszemiták, mert többek között ilyet mondanak: "A haszidok pedig nem tudnak másokkal együtt élni”. És ez a szellemi holdudvarukba tartozó portálok és személyek egyéb megnyilatkozásaihoz képest biedermeier zsánerkép.
Nem hiszem, hogy antiszemita lennél, ilyet nem is állítottam. Egyszerűen néhány teljesen nyilvánvaló tény elkerülte a figyelmedet a Jobbikkal kapcsoltban. Amúgy hidd el, én sem szeretem ezt az "antiszemitizmus-filoszemitizmus" focit. És nem is gondolom, hogy ma Magyarországon ez lenne a legnagyobb probléma. Mindenesetre nem szalonképes zsidózni. Még akkor se, ha egy segítőkész mosolygós ürge teszi.
 Azt, hogy Magyarországot a 2002 óta folyó kormányzati ámokfutás (és jóval kisebb, de azért érzékelhető mértékben az ellenzék teljes elhülyülése) katasztrofális helyzetbe hozta, az ma már nem vitatható. A morális Mohács már megvolt 2004. december 5-én, az ország most a…..
 Egyik félnek sem - így vélekedik legalábbis a magyar lakosság többsége. Nálunk jelenik meg először a magyar sajtóban a Nézőpont Intézet témával foglalkozó felmérése, amely ezer fő telefonos megkérdezésével készült január 7-e és 14-e között. Ez egyben premier is:…..
 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról,…..