Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbogi

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ…..
Egy korábbi bejegyzésemben mutattam azokat az összeállításokat, melyeket bátran ajánlok viselésre a hozzám hasonló alkattal rendelkező plus size sorstársaimnak. Mikor azokat a ruhákat válogattam belefutottam néhány olyan darabba, amitől megmondom őszintén kirázott a hideg. Korábban már írtam róla,…..
Manapság lépten-nyomon találkozhatunk a klímaváltozásról és annak negatív következményeiről szóló hírekkel, amelyek akarva-akaratlanul, de valamilyen formában hatással vannak gondolkodásunkra, mindennapjainkra. Ideális esetben az elrettentő adatok és hírek pozitív irányba befolyásolják az…..
mbogi 2019.06.03 11:22:39
@Pal Konstantin: nekem az általános iskolai földrajz tanárnőm (80-as évek vége) nagy környezetvédő volt, és már ő is beszélt a klímaváltozás várható hatásairól. Persze akkor még minden a távoli jövőben zajlik majd, és lesz rá lehetőség, hogy felkészüljünk rá. Senki nem gondolta, hogy a folyamat ilyen gyors lesz. Hát jól felkészültünk a problémára!
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
mbogi 2019.06.02 12:23:23
@Szabványok: Csernobil miatt elég sok ember meghalt, de az ukrán állam nem hülye, nem fogja bevallani a valós adatokat, nem vesz a nyakába kártérítési pereket.
Ugyanez játszódik most le kicsiben nálunk, Kolontáron emelkedik a rákos megbetegedések száma, de majd bebizonyítják, hogy az ottaniak sokat dohányoznak, meg nem mozognak eleget, azért. (A MAL Zrt.-t is szarrá kellett volna már perelni)
Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről. 2021-ben újraindul a…..
  Voltak a nemzet életében daliás idők. Daliás idők, amikor így szavalt a költő: Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer, Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete.   Hova lett a haza becsülete? Mennyit ér ma egy magyar ember? Vácon 5 kiló krumplit, Zuglóban 2 liter tejet,…..
mbogi 2019.03.12 16:27:40
@A Polgi: de te honnan tudod, hogy mit gondoltak? Megkérdezted őket?
Neked nem a nyomorult életed a legfontosabb?
A #metoo-őrület nem akar csillapodni. Harvey Weinstein és Kevin Spacey már megbűnhődött tetteiért, de a mozgalom papjai és papnői nem nyugszanak. Azóta Dustin Hoffman, James Franco és Michael Douglas hátán csattant az a hashtagből eszkábált buzogány, mely az utóbbi hónapokban veszedelmes fegyverré…..
December 2-án kezdetét vette Katowicében (Lengyelország) az Egyesült Nemzetek 24. Éghajlatváltozási Konferenciája (UNFCCC), az úgynevezett COP24, melyen közel 200 állam képviselteti magát. A konferencia előtt nem sokkal a Meteorológiai Világszervezet (is) világossá tette, hogy az…..
mbogi 2018.12.19 17:18:03
@midnightcoder2: én nem ezt tapasztalom, nagyon is sokat beszélnek arról, hogy mit kellene tenni a politikai-gazdasági vezetésnek.
Ahol mi, átlagemberek leghatékonyabbak lehetünk, hogy megpróbálunk nyomást gyakorolni. Ebben igaza van a cikkírónak, hogy nem fáj még eléggé nekünk a klímaváltozás (bár egyre több helyen a Földön már most rossz élni,de az ott élők nem azzal vannak elfoglalva, hogy az utcán tiltakozzanak.) Ezért kell a politikának meghoznia kényelmetlen döntéseket - már ha hajlandók rá.
Németországban minig ds erős volt a szénlobbi, erősen kétlem, hogy a zöldek zárattak be atomerőműveket. Tiltakoztak szénbányák megnyitása ellen is, kevés sikerrel.
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
mbogi 2018.12.14 18:41:49
@kacsapuszi: Debrecenben volt tüntetés és Pécsen is lesz. Lehet, lesz máshol is, én ezekről tudok.
A hazai gyártású sorozatok ritkák sajnos, tényleg két kezemen meg tudom számolni hány fikciós sorozat indult az elmúlt 5 évben, így mindig szar látni, ha az egyik megbotlik és nem folytatódik vagy lepihen, és ez vonatkozik a Kálomista-művek néha értelmezhetetlen szériáira is, amikből ha mást nem is,…..
June egy furgon aljában elrejtve érkezik meg a szabadságba, más kérdés hogy a „szabad” szó rögtön kevésbé lesz magasztos, ha egy poros, töksötét raktárhelységben vakációzhatunk full egyedül. Mindeközben Emilyék a sugárfertőzött gyarmatokon kapálnak, megmutatva hogy van…..
mbogi 2018.06.07 15:08:35
@Kishableany: most is van olyan, hogy bevágják az intézetbe a gyereket, onnan meg egyenes út a prostitúció. Vagy maga a szülő kényszeríti prostitúcióra a gyereket. Vagy megerőszakolják a gyereket, és ő a hibás.
Nagyon torz társadalomban élünk, ez a sorozat csak ennek eltúlzása, kikarikírozása.
                                                                       "Milyen érzés, hogy kiadta magából!" Nagyvad érkezik Andráshoz, Sándor bácsi személyében. Egyedül jött az Öreg, Dargay nem kis meglepetésére.…..
Amikor a nagy munkanélküliség és a munkaerőpiaci túlkínálat miatt nehéz volt állást keresni, az álláskeresőket folyamatosan stresszelték azzal, hogyan is nézzen ki egy álláspályázat, a szellemi, vezetői munkáknál ez ma is súlyos probléma. Most eljött az idő, amikor az álláskeresőknek is “üzen” az…..
Van egy nagyon súlyos tévedés, amiben még segítő pályám elején magam is voltam: azt gondoltam, hogy emberek mindig a nekik legjobbat választják a lehetőségek közül, és rossz sorsuk valóban nehezen változtatható, kemény küzdelmek árán. Hű, mekkorát tévedtem! Szerencsére hamar felismertem a tévedésem.…..
Folytatódik a Duna TV Egynyári kaland című sorozata; a hat részből álló második évad május 13-tól lesz látható szombat esténként. A második évad története egy év elteltével ott folytatódik, ahol az első befejeződött, azaz a fiatalok most már elsőéves egyetemistaként térnek vissza…..
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
Tegnap óta új kedvence van a kommentelőtársadalomnak, egy láthatóan és hallhatóan elég, izé, egyszerű debreceni csaj, bizonyos Megyeri Csilla, aki a helyi Alföld tévé Púder című adásaival lett ismert, ráadásul nem is kurrens tartalmakkal, hanem évekkel ezelőtt leadott, de a netre csak most feltolt…..
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
A Comedy Central április 28-án mutatja meg a Family Guy 13. évadát, és ha már így alakult, a négy főszereplőt játszó szinkronszínésszel forgattak pár, élőszereplős műsorpromót, feldolgozva a Family Guy eddigi legemlékezetesebb, leghumorosabb jeleneteit. Na, ebből lett a…..
mbogi 2016.04.25 21:34:24
@Bergyilkos Bohoc: a facebook oldalukon vannak még videók.
A Save the Children nevű nemzetközi szervezet idén immár 16. alkalommal rangsorolta a világ országait aszerint, hogy milyen ott az anyák helyzete. Magyarországot egyebek mellett Líbia, Bulgária, Kuba és Macedónia is megelőzi. (fotó: flickr.com / Bob Whitehead) A Save the Children…..
mbogi 2015.05.05 18:56:28
@Blogger Géza: 1 év a gyed-gyes, majdnem egész Európában.
Magyarországon azért ilyen hosszú a gyes, mert így lehet takargatni a munkanélküliséget.
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Az amerikai Tévéakadémia egy hónapja hozott egy új határozatot, miszerint elég volt már a kavarásból, mostantól ami félórás sorozat az sticom, ami meg egyórás, az meg ne oszt kalap, az Orange Is The New Black mehet vissza a drámai balettba ugrálni, és a Shameless sem játszhatja…..