Regisztráció Blogot indítok
Adatok
5N87

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen házak épültek a Vár falai között a második világháború után? Az alábbiakban néhány ilyen épületet mutatunk be. Hess András téri iskola Az iskola egy, a második világháborúban elpusztult ház sokáig beépítetlen telkén épült fel, nyugat felé a Hess András térre,…..
5N87 2016.06.15 13:55:58
@¿Qué tapas hay?: Nem negyedik emelet, csak harmadik. A többi stimmel. :)
5N87 2016.06.11 19:48:38
@¿Qué tapas hay?: Igen, ez is lehet. :)

Mi sokat jártunk az alagsorban. Ott volt az ének, a technika, és a 90-es évek eljövetelével a számítástechnika terem. Bár ez utóbbi inkább csak egy kis szoba volt, mely az L alakú folyosó bekanyarodása után nyílt, de nem jobbra, amerre a normál termek voltak, hanem balra. Természetesen ablaka sem volt.

A kabinet-rendszer elnevezés mit takar?
5N87 2016.06.15 13:54:14
@¿Qué tapas hay?: Köszönöm. :) A történet vége biztosan stimmel, az én időmben már így volt. :)

Ha már említettük az alagsort, ne feledkezzünk meg róla, hogy tulajdonképpen volt még egy "negyedik emelet" is. A tornaterem előterébe lépve egy újabb lépcsővel találkozunk, mely felvezet egy újabb szintre. Itt volt a fiúk öltözője és innen kilátás nyílt a tornateremre is. A lányok öltözője a tornaterem szintjén volt és itt volt az iskolaorvos szobája is.

Ma, kihasználva a ballagás adta lehetőséget, beosontam a suliba. :) A Dísz tér felőli bejáratra úgy tűnik teljesen más a magyarázat, mint amit tippeltünk. Nem csak az utolsó terem lett megsemmisítve, hanem az utána következő is. Orvosi rendelő lett belőle. Szerintem a bejárat azért kell, hogy nem iskolások is mehessenek a dokihoz. A folyosó bent, a két utolsó terem kezdete előtt összeszűkül és le van falazva, tehát még a folyosóból is elvettek. Ennek a szűk folyosó-szakasznak az elejére még egy ajtót is raktak. A lépcső mellé érve, a kijárattal szemben is van egy ajtó. Ha tehát ezt lezárják, akkor a leválasztott rész kívülről elérhető, de az iskola területe nem. Most is úgy volt, hogy a leválasztott részbe be lehetett jutni, de a suliba nem tudtam volna ott bemenni, mert az említett belső ajtó zárva volt.

Vannak más változások is. Az udvari tolóajtókat normál zsanéros ajtókra cserélték, az ablakok is hagyományosak, nem "forgó" ablakok, mint régen. A folyosó köve, a tanulók kis szekrényei és a termek ajtajai viszont még a régiek. :) Az udvart leaszfaltozták, de a padok és a beton ping-pong asztalok még megvannak. Kimenni sajnos nem tudtam, mert az eső miatt a tornateremben volt az ünnepség. :(
Gondolom vagyunk még páran – magamat is beleértve – a képernyők előtt, akik számára Krajczi most látható képei ismerősek lesznek. 5-10-15-20 év elteltével előkerülnek a pincéből / padlásról / garázsból / tárolóból a régi legók és a majdnem könnyes szemeink…..
Folytatjuk a sötét középkor szocializmus legós megidézését. Ezúttal hazai alkotások kerülnek terítékre. Csak figyeljetek, emlékezzetek, aztán csináljatok valami hasonlót, aztán lüldjétek el nekem, hogy aztán legyen belőle 3. rész. Ma már többet nem írom le azt, hogy aztán.…..