Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Neutron

0 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államokban a kábítószerrel, alkohollal összefüggő halálesetek és az öngyilkosságok száma majdnem minden korcsoportban növekedett az elmúlt tíz évben, de az emelkedés a leginkább a fiatalok körében volt szembetűnő...
Mr. Neutron 2019.06.21 14:54:04
Azt eddig is egyértelműen láthattuk a kormányzati intézkedések tükrében, hogy az Orbán-rendszer úgy viszonyul a keresztyén tanításokhoz mint a vörös khmerek a humanizmus eszményeihez. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azonban már egész odáig ment, hogy nyilvánvalóan hitújító szándékkal…..
Mr. Neutron 2019.05.03 14:15:09
@darlacko: A középkori történelemmel akarod cáfolni a Jézusról írtakat? Gratulálok, ezek szerint nem tudod, hogy a középkort évszázadokkal Krisztus Urunk után kezdték el. Egyébként ez az egész okfejtésed ott bukik meg, hogy a migránskérdés mindig is rendészeti feladat volt, ami már a rómaiaknál is elvált a Polgári Törvénykönyvben írtaktól. Tehát ha egy római légionárius intézkedett bárkivel szemben, akkor teljesen mindegy volt, hogy az illető bevándorolt, migráns, vagy menekült státuszú.
Mr. Neutron 2019.05.03 14:17:11
@darlacko: Erre csak annyit válaszolnék, hogy ha Jézus ténylegesen migráns lett volna, akkor nem a kereszténységet alapította volna meg, hanem az iszlám vallást.
fotó: Facebook Németh Szilárd ismét a konyhaművészetnek hódolt szombaton, pierogot – vagyis lengyel pirogot - készített a Chicagóból hazalátogató testvérének. A fotó amivel illusztrálta, valamint a Facebook bejegyzés melyben ezt közhírré tette alapos elemzést érdemel. Nem is tudom hol kezdjem……..
Idény nyáron nyílik meg Kaliforniában, majd év végén Floridában a Disney-parkok történetének legnagyobb kibővítése, a Star Wars: Galaxy's Edge, egy hat hektárnyi területen felépülő Star Wars-világ. Múlt héten tartottak egy bejárást néhány újságírónak, akik szó szerint könnyes szemmel tértek vissza.…..
Mr. Neutron 2019.03.07 14:34:50
Miért olyan népszerűek -- évről évre egyre jobban -- a droidokkal, robotokkal és replikánsokkal kapcsolatos filmek? Miért van az, hogy ennyire foglalkoztatja napjaink emberét a mesterséges intelligencia és szingularitás kérdése? A választ csak találgatjuk, de ha magunkba nézünk és a mindezekkel…..
Sokan most határozzák el és kezdik tervezgetni kerítés építését, felújítását. Ha nem bekukucskálógátló céllal építjük, sok deszkát megtakaríthatunk szellősen rakott fémelemekkel. Egy rácsháló elég kiábrándító látvány, ezért íves megoldásokkal egyénre szabott, szinte művészi térhatárolót…..
Mr. Neutron 2019.03.06 16:13:03
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Mr. Neutron 2019.02.25 20:11:37
A poszt jó sok marhaságot összehord, ami lehet akár szándékos terelés is. A tök alaptalan fantáziálások és a kifacsart asszociációk helyett inkább azzal kellene foglalkozni, hogy a Babóca eredetileg egy [INKÁBB NEM ÍROM KI, MERT ÚGYIS KIMODERÁLNÁTOK] név. Szóval a mesében ez a Babóca van a szivárványszínű álomvilág közepébe helyezve, hogy a szegény kisgyerekek fejébe beleplántálják azt az alapvető hozzáállást, hogy Babócsa és a többi [***] milyen kedves, rokonszenves ember, akik biztos nem akarnak ártani nekünk, á miért is tennék, úgyhogy nyugodtan meg lehet bízni az ígérgetéseikben. Csak ezzel ugye az a bibi, hogy a kisgyerekekben még nem fejlődött ki az a kritikai érzék, ami megsúghatná neki, hogy Babóca és a többi [***] valójában számító népség, akiktől, csak azt várhatják, amit.

A másik meg az, ami itt nincs leírva, hogy a mesebeli Műbabóca színes, kedves, mosolygós, és ezekkel a tulajdonságokkal leküzdhetetlen konkurenciát támaszt az óvodalelkészek felé, akik általában feketébe öltözött, kövérkés kopasz bácsik, tehát a kisgyerek azt fogja megtanulni, hogy ne a lelkész bácsira figyeljen, hanem a Babócákra, akik sokkal érdekesebbek meg színesebbek. Nyilván a kitervelők is tudják, hogy soha nem fogják szívárványszínbe öltöztetni az egyházi állomány tagságát, vagyis a "Babócák" leküzdhetetlen ideológiai versenyelőnyben indulhatnak az ártatlan kisgyerekek fejének megtöltésekor.
Mr. Neutron 2019.02.26 18:04:41
@metal: Mintha nem tudnád, hogy István királyunk halála közeledtének eljövetelét érezvén kinek ajánlotta fel Magyarországot?! Ez az ezeréves megszentelt föld soha nem lesz Regnum Babocianum!
Előre szólok, hogy Ti sem fogjátok azzá tenni.
Mr. Neutron 2019.02.26 18:07:28
@Rómaikömény: Keserűen szembesültem vele, hogy törölve lett.
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
Két dagifilmet is bemutatnak a héten, nagyon különböző színvonalon, nagyon eltérő színészi munkával, de valahogy mégis összekötődik a kettő. Az egyik az Alelnök című, Dick Cheney üzelmeit leplezi le, azzal a tanulsággal (nem, ez nem spoiler), hogy ha kevesebb végkielégítést kap a majdani alelnök,…..
Az utóbbi évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a nyugati országokban bizonyos távol-keleti eredetű meditációs technikák. E technikákat többnyire úgy állítják be a meditáció oktatásával foglalkozó nyugati tanítók, hogy azok haszonnal gyakorolhatók világnézettől, vallástól és kulturális háttértől…..
New York szívében nyílt meg 3500 tárggyal a hajdani szovjet kémközpont kellékeit bemutató KGB Spy Museum. Szervezői egy nagy raktárt alakítottak át a kabátok gombjába elrejthető „poloskák”, a cipősarkokban bujtatott titkos dokumentumok és egyéb felszerelések, bútorok,…..
Imádunk utazni, és nem bírtuk kivárni, hogy a gyerekek felnőjenek és megvalósítsuk életünk álmát, ezért összepakoltunk és elutaztunk, hogy egy lakóautóval egy év alatt bejárjuk Közép és Dél Amerikát. Az Usát elhagyva a Kaliforniai félszigeten keresztül jutottunk el Mexikó belsejébe, majd az extra…..
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Mr. Neutron 2019.01.22 00:34:23
@Nem_majom: Az I. Vh.-s német léghajók gyúlékony hidrogénnel voltak töltve.
KatPol Blog Nem az övék a diadal 2019.01.16 09:33:32
Indítsanak még ellenünk öt vagy hat olyan támadást, mint a Hamburg elleniek, és a német nép egyszerűen fel fogja adni, mindegy, mennyire erős akaratúak. Az emberek azt fogják mondani: „Elég volt, többet már egyszerűen nem tudunk elviselni.” […] Amit a hazának kell elszenvednie, attól meghűl az…..
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
Folytatjuk „Öt legjobb film” sorozatunkat – ebben könyvek után filmklasszikusokat ajánlunk a figyelmetekbe. Célunk egy-egy ország öt jelentős filmjének rövid bemutatása. Olyan listát igyekeztünk összeállítani, amelyek képet adnak az ország filmművészetéről, közelebb viszik a nézőt kultúrája…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Mr. Neutron 2018.12.20 17:01:33
@Nincs közöttünk csicska: ajánlom figyelmedbe, hogy a 70-es években a hadseregek hatalmas mennyiségű freont használtak fel - pl. elterjedt gyakorlat volt, hogy a hajóágyúk csövét freonnal öblítették át minden lövés után - , azután jött a sötétzöld lobbi és arra kényszerítették a kormányokat, hogy mondjanak le a freon katonai alkalmazásáról. Ennek fényében nem gondolom, hogy hosszú távon jó ötlet volt a dízeles harckocsikhoz kötni a Magyar Katonákat...
Mr. Neutron 2018.12.20 17:02:19
  Meghívó jött, magyar gyártmányú fegyverek átadásának ünnepélyes eseményére invitálták a sajtó munkatársait. Reménykedtem, hogy az idén márciusban bejelentett cseh CZ gépkarabélyok, géppisztolyok és pisztolyok rendszeresítéséről kaphatunk új információkat. Amint beléptem a Petőfi Sándor laktanya…..
Mr. Neutron 2018.12.12 14:29:29
@bontottcsirke: Mindkettőről szó van, +pisztolyokról is.
Mr. Neutron 2018.12.12 20:16:57
@Stenonis: nem pontosan így tudom. Valahol azt olvastam, hogy a tengerentúlon összehasonlították a VSZ tagországokban gyártott AK klónokat / modifikációkat és végül azt hozták ki, hogy a magyar fejlesztésű AMP a legjobb. Pontos forrásmegjelölést nem tudok adni, de úgy rémlik, hogy talán egy Haditechnika cikkben volt szó róla.
Mr. Neutron 2018.12.12 22:30:01
@Ajtony: Nem az AMD-ről, hanem az AMP-ről van szó a korábbi hozzászólásomban, l.: hu.wikipedia.org/wiki/AMP%E2%80%9369
A mai poszt részben annak a sorozatnak a része, melyben azt feszegettük / feszegettétek, vajon mekkora az az összeg (egyáltalán: van-e), amennyiért hazaköltöznétek külföldről, illetve megfordítva, amennyiért már nem érné meg elmenni. Tamás Norvégiából egyrészt megválaszolta…..
Mr. Neutron 2018.10.27 09:10:43
Norvégiáról csak ennyit: www.youtube.com/watch?v=49KDDs3ZDJs
Vigyázat! 2:43-nál extrém blaszfémia!
:(
Van annál jellemzőbb erre a nyomorult NER-világra, mint az, hogy amikor egy magyar, oppardon Magyar, még inkább MAGYAR sikert a nemzeti szócső, a hírügynökségnek csúfolt MTI, amit már tényleg csak nagyon kivételes esetben és alapos forrásvizsgálat után lehet picit is komolyan venni, konkrétan…..
Mr. Neutron 2018.10.23 10:57:24
@ednet2023: Egy nemzeti hírügynökségnek nem szegmentálisan, hanem összességében véve kell kiegynsúlyoznia a hírszolgáltatás színvonalát, hozzátéve, hogy a részleteket illetően őket is megilleti a szerkesztői szabadság, akárcsak a liberális oldalt. Lássuk be, hogy ez elmúlt hónapokban elég sokat foglakoztak a CEU-val, pl. a genderügy, a kormányszóvivő nyilatkozata és a Hollik interjú kapcsán. Gondolom, hogy valaki az MTI-ben megnézette a hírstatisztikájukban a CEU előfordulások számát, amit összehasonlítottak mondjuk a Pázmány Egyetem adataival, majd úgy döntöttek - szerintem teljesen jogosan -, hogy nem csinálnak több ingyenreklámot a CEU-nak a többi egyetem kárára.

De lehet, hogy tévedek.
Mr. Neutron 2018.10.23 12:31:16
@balamber01: pl. itt kezdődne az érdemi vita, ha az érvelésre ellenérvek válaszolnának, nem pedig a másik minősítgetése, valamint politikai árokásás, sandaság és kútmérgezés.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Mr. Neutron 2018.10.18 18:42:21
@pina noir: A vádlottakat felmentették, ezért enyhén kételkedem a Heti Válasz sztori 100%-os hitelességében.
Mr. Neutron 2018.10.19 15:09:59
@pina noir: Kérlek szépen utánanéztem, Gyurcsány Moszkván kívül járt még pl. Lengyelországban, Irakban, Belgiumban, Luxemburgban, Bulgáriában és számos más európai városban is. De kételkedem abban, hogy ez megdönthetetlen bizonyítékul szolgálna arra, hogy a nevezett országok titkosszolgálatai átvilágították volna a magyar nemzetbiztonsági szolgálatokat, úgyhogy elbizonytalanodtam abban, hogy lehet-e egyáltalán ilyen messzire vezető következtetésekre jutni a kormányfők külföldi látogatásaiból kiindulva.

:)
Mr. Neutron 2018.10.20 19:36:17
@Ches Desmond: Én is pont azt mondom, hogy Orbán orosz beszervezéséről sincs adat. Akik ezt mondják, azok ugyanolyan komolytalan ködszurkálók, mint akik szerint Gyurcsány pórázának vége Vlagyimir Vlagyimirovics kezében volt. Ezek komolytalan találgatások, mint ahogy a Heti Válasz fent hivatkozott konteója is, amely szerint egy repülőmérnök HR cége által felbérelt HR-esek hekkelték volna meg a magyar elhárítást. LOL
Egy csodás örmény fűszer - egyesek az örmények leveskockájának is nevezik. A székelyek is átvették, így érkezett hozzánk is...
Egyszer volt, hol nem volt, 50 ezer évvel ezelőtt volt egy neandervölgyi n és egy gyenyiszovi férfi. Kapcsolatukból kislány született.  Ma egy kis csontdarabja bizonyítja az emberi faj két fajtájának kapcsolatát. „Ez az első alkalom, hogy megtaláljuk a két csoport közvetlen leszármazottjának…..
Mr. Neutron 2018.08.30 14:17:20
@Szarazinda: Akkor már írjuk teljesen helyesen: Denisovai.
(Az oroszban nincs dzs gy á sz ü stb. betű.)
.
Mr. Neutron 2018.08.31 08:01:10
@nonolet: @DFK: Csak fonetikusan.
Mr. Neutron 2018.10.12 20:09:52
@dsts: Bakker. Akkor annyi az okfejtésemnek.
Bozse moj.
;)