Regisztráció Blogot indítok
Adatok
niemand1

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon miért titkolja a Kocsis Máté vezette önkormányzat a közvélemény elől, hogy pontosan mit is tesz a drogügyi krízishelyzet kezelése érdekében? A Kék Pont tűcsere program bezárása az alapvető jogok biztosának októberi állásfoglalása szerint jogsértő helyzetet eredményezett. Az ombudsman ezért…..
niemand1 2015.04.19 15:32:35
@Kisebbség:
Te még eddig egyetlen jó érvet, számítást, hivatkozást, forrást nem írtál, mindössze próbálsz apró ellentmondásokba belekötni. Ezek után ne várd, hogy komolyan vegyen bárki is.

Mindenhol csúsztatsz, például hol írtam hogy ELSŐRE lecsuknak ittas vezetésért? Hol írtam, hogy CSAK ilyenek vannak börtönben? Hol írtam, hogy EGY darab tűt használ egy drogfogyasztó?

Sehol nem írtam ilyeneket... na ehhez képest azzal érvelsz, mintha ezeket írtam volna. Ezt írják úgy, hogy csúsztatás, vagy pedig szimplán csak szövegértelmezési gondjaid vannak, ha ezt hoztad ki belőle magadnak.

Attól még, hogy találni vélsz 1-1 kisebb ellentmondást abban, amit írtam, attól még a Magyar Kriminológiai Intézet, a Magyar Addiktológiai Társaság, a Helsinki Intézet, a Magyar Kardiológiai Társaság, a Complex Jogtár, az Eurostat, az ukrán Egészségügyi Minisztérium, és Polt Péter főügyész állításai továbbra is igazak maradnak.

Tehát ezzel a kötekedéssel, csúsztatással nem cáfolod meg ezen szervezetek állításait... ugyanis ezeket kéne cáfolnod, ha ellenem akarsz érvelni. Talán tanulj meg érvelni... Addig komolytalan vagy, senki nem fog komolyan venni az életben.
niemand1 2015.04.19 15:58:50
@Kisebbség:
Ezt elemezzük ki részletesebben:

Például azt írtam, "ha húsvétkor lecsuknak ittas vezetésért".

Ebből te kihoztad azt, hogy azt írtam, ittas vezetésért "azonnal" börtön jár.

1) Hol írtam, hogy AZONNAL? Sehol.
2) Járhat börtön ittas vezetésért? Igen, a törvény szerint járhat.
3) Van, akit lecsuknak ittas vezetésért? Igen, hoztam egy példát ahol valaki másfél év fogházat kapott visszaeső ittas vezetésért.

Tehát lecsukhatnak ittas vezetésért? Igen, lecsukhatnak ittas vezetésért.
Kérhetsz emberjogi kártérítést, ha ittas vezetésért lecsuktak, és embertelen körülmények között tartottak? Igen, kérhetsz, bármi miatt is csuknak le.
Tehát igazat állítottam? Igen, igazat állítottam. Hol itt a valótlan állítás?

Aztán valami érdekes ok folytán, ugyanebből a bekezdésből kihoztad, hogy a börtönben szerintem csak olyanok vannak, akiket ittas vezetésért csuktak le... Ezt végképp nem tudom, melyik ujjadból szoptad ki, de ehhez még csak hasonlót sem állítottam, sehol.

Tehát hol itt a gond? A hatályos magyar törvények szerint, ittas vezetésért kiszabható börtönbüntetés, amire elő is fordul példa, ahogy arra is, hogy utólag emberi jogi kártérítést kért valaki, és megnyerte a milliós kártérítési pert. Semmi valótlant nem állítottam.

Szóvam barátom, neked nagyon komoly szövegértelmezési gondjaid lehetnek. Tisztára, mintha valami óvódással beszélnék, ha ennyire a szádba kell rágni mindent, és ennyire félreértelmezel néhány egyszerű mondatot... Komolytalan vitapartner vagy, bár ezt már azóta tudom, amióta levezetted, hogy 1=2.
niemand1 2015.04.19 18:03:45
@Kisebbség:
"Akkor az szerinted apró szar, hogy többedszer kapják ittas vezetésen. Oké nincs kérdésem."

Változtat azon a tényen, hogy lecsukhatnak ittas vezetésért? NEM.
Megengedi a törvény, hogy ittas vezetésért börtönt szabjon ki a bíróság? IGEN.
Tehát lecsuknak embereket ittas vezetésért? IGEN.
Kérhetnek utána emberi jogi kártérítést az embertelen körülmények miatt? IGEN.
Megnyerhetik a több milliós kártérítési pert? IGEN.
Tehát valótlant állítottam? NEM.

Köszönöm, nincs több kérdésem.

"Bocs elírtam, nyilván nem a munkanélküliség, hanem a foglalkoztatottság.

Nocsak, nocsak... úgy látszik, veled is előfordul, hogy "elírsz" valamit!
Milyen figyelmetlen vagy... ejnye-bejnye!

(Cáfolni továbbra sem cáfoltál semmit, természetesen.)
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
niemand1 2015.04.08 17:16:49
@Arcade Macho:
"az meg a pofatlansag netovabbja amikor a macskatartoknak az oregecske macskaja mashova megy megpusztulni"

Mondjuk erről speciel nem a gazdi tehet, hogy a macskája hol dönt úgy, hogy megpusztul...

@SzLacika:
"A narancsos tippért azért köszi, egy próbát lehet megér."

Tény, hogy a macskák utálják a narancsféléknek még a szagát is. A mindenféle kutya-macska távoltartó spray-k is különböző illóolajokkal operálnak. Meg lehet próbálkozni naranccsal, narancsolajjal, de - mint a nevében is benne van - ezek ILLÓ olajok, tehát elég hamar elpárolognak, rendszeresen kell őket alkalmazni, különben nem hatásosak. Meg lehet próbálni körbeszórni a kertet narancs vagy citromhéjjal, vagy ha egy liter vízbe teszel 10-20 csepp illóolajat (citrom, narancs, eukaliptusz stb.), meg pár csepp mosogatószert, azzal egy permetezhető oldatot kapsz.

A mentol szagát is utálják, esetleg meg lehet próbálni körbeültetni a kertet egy sáv mentával. Levendula is hatásos lehet, annak is erős az illata.

Rákerestem a neten, miket írnak külföldi fórumokon, ilyeneket találtam:
- keverj össze tabasco szószt, fokhagymát és mosogatószert egy liter vízben, szűrd át, és pár naponta permetezd vele körbe a kertet
- pár naponta permetezd körbe a kerted szélét ecettel
- szórd tele a kerted szélét kávézaccal, a szagát nem szeretik
- léteznek mozgásérzékelő vízpermetezők, a macskák utálják a vizet
- valaki azt írta, összekevert vizet, tabasco szószt, és a saját vizeletét, és ezt permetezte körbe (a macskák utálják az erőspaprikát és más állatok vizeletének szagát)

Szóval legtöbb helyen különböző illóolajokat, vagy erős szagú dolgokat ajánlanak körbepermetezni, mint pl. narancsolaj, citromolaj, eukaliptuszolaj, feketebors kifőzve, erőspaprika kifőzve, kávézacc, ecet, fokhagyma, narancshéj, citromhéj, rozmaringolaj, rókapisi, és hasonlók. Egyesek szerint az erőspaprika ártalmas lehet a macskák számára (meg kisgyereknek sem biztos hogy jó), emiatt nem mindenki ajánlja, a többi módszer kíméletesebb.
niemand1 2015.04.10 23:32:35
@Bobby Newmark:
Mivel több macskariasztó szer tartalmaz kapszaicint (az erőspaprika hatóanyaga), így valószínűleg valóban nincs rájuk káros hatással, különben nem forgalmaznák. Emellett a legtöbb más emlőst is távol tartja.

Kisgyereknél mondjuk nem biztos hogy szerencsés, ha a gyerek kint hempereg a kapszaicinnal lepermetezett fűben, utána meg a szeméhez nyúl.

Ugyanis a kapszaicin embereknél is "fájdalom ON" kapcsoló, ha nyálhakártyára kerül :) (ezért használják gázspray hatóanyagaként meg tömegoszlatásra)
niemand1 2015.04.11 00:57:39
Meg ugye, erőspaprika-főzet készítésekor fennál az a veszély, hogy ha az ember nem visel gumikesztyűt, kilöttyinti, összekeni vele a kezét, kilincset, ezt-azt, akkor utána "érdekes" meglepetésben lehet része, ha óvatlanul a szeméhez nyúl :) Vízzel sem lehet lemosni, vagy a szemből kimosni, szal a kapszaicin egy kicsit agresszívebb anyag, mint a többi illóolaj (bár pont emiatt hatásos is, csak körültekintően kell alkalmazni).

Itt egy képes illusztráció arról, hogy lehet ilyen "paprikasprét" készíteni:

www.wikihow.com/Get-Rid-of-Animal-Pests-With-Hot-Pepper-Spray

Hatásos kutya, macska, őz, nyúl, mókus, és más rágcsálok ellen is. Készítésekor / alkalmazásakor mondjuk erősen ajánlott a gumikesztyű és védőszemüveg viselése, különben "csípős" elmény lehet a vége :) (a durvább gázspray-k ugyanezt a hatóanyagot tartalmazzák, közterületen nem is lehet nálad ilyen).

Egy haveromék kutyája rendszeresen rágta a kerítést egy ágyás körül, ezért jól bekente erőspaprikakrémmel. Na azóta nem jut eszébe ismét arrafelé rágcsálni :)
„Government does not solve problems; it subsidizes them.” (Ronald Reagan) Azt hittem, nem lesz tökéletesebb szimbóluma a hamarosan ötödik születésnapját ünneplő Nemzeti Együttműködés Rendszerének, mint a TAO-pénzekből Orbán Viktor felcsúti nyaralója mellé épített…..
niemand1 2015.04.10 21:49:39
kvadrillo te valami fizetett troll vagy?

Szerinted ahol nincs kapitalizmus, ott nem fordul elő mérgezett étel? Dehogynem, Kína például nem éppen liberális / demokratikus:

mno.hu/hirtvkulfold/olommal-szennyezett-bebietel-kerult-a-polcokra-1243481

Az ólom egy "kicsit" rosszabb, mint az atropin, ami gyógyászatban is használatos, kisgyermemekenél is:

www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/atropinum_sulfuricum-egis_1_mg_ml_oldatos_injekcio/132

Idézek a betegtájékoztatóból:

"Gyermekek esetében 0,1-0,5 mg, serdülőknek max. 1 mg adandó vénásan. Ez az adag szükség esetén 5 perc múlva ismételhető"

Nézzük, a szóban forgó bébiételben mennyi atropint találtak:

"Az érintett tételben a német hatósági ellenőrzéskor mért alkaloid mennyisége 12,1 µg/kg volt"

Vagyis 1 kg bébiételben volt 12,1 MIKRO gramm atropin (1 mikrogramm = 0.000001 g), vagyis 1 kg bébiételben volt 0.0000121 g atropin. Tehát ahhoz, hogy egy 1 mg-os dózis kerüljön a gyerek szervezetébe, 86 KILÓ bébiételt kéne elfogyasztania!

És ez csupán az (orvosi értelemben vett) HATÁSOS adag, nem pedig HALÁLOS adag, ami ennek többszázszorosa. Vagyis ahhoz, hogy ettől a bébiételtől meghaljon egy csecsemő, több TONNA bébiételt kéne egyszerre elfogyasztania belőle...

Na ennyit arról, hogy "halálos méreg" volt a bébiételben. Az atropin kis dózisban orvosság, amelyet kisgyermekeken is alkalmaznak, persze a szenzációhajhász média halálos méregről beszél. Ennyi erővel az Aszpirint is nevezhetnéd halálos méregnek, mivel túladagolva halált okoz...

A hülye trollok, mint te, pedig beposztolják egy teljesen más témájú cikkhez (pl. sztrádaépítés), azt példázva, hogy Nyugatról mennyi "szemét" bejön hozzánk. Ember, nem tűnt fel neked, hogy a figyelmeztetés éppen az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett? Itthon a Nemzeti Együttműködés Rendszerében lehet, hogy fel se tűnt volna senkinek, hogy atropinos bébiétellel eteti a gyerekét, mivel olyan kis mennyiségben volt jelen a tápban, hogy nem okoz semmilyen tünetet.

Ekkora hülye trollt mint te! Ezért fizetnek neked a Pártközpontban?
Egy steril tű 25 Ft-ba kerül, egy hepatitis C vírussal fertőzött vagy HIV-pozitív ember gyógykezelése pedig több millió forint évente. A drog terjedése ellen nem lehet csak tiltással és rendőrökkel fellépni. A tűcseréhez hasonló ártalomcsökkentő programok nem csak a…..
niemand1 2015.03.30 10:55:20
Itt van, kinek a pénzéből működtek a MADÁSZSZ elmúlt 2 év drogprevenciós és ártalomcsökkentő programjai:

- Norvég Civil Támogatási Alap
- EEA Grants / Norway Grants
- Ökotárs Alapítvány
- EMNET
- Kárpátok Alapítvány
- Autonómia Alapítvány

www.madaszsz.hu/norveg_tamogato.php

A honlapjukat az EU támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával hozták létre.

Úgy látom, a TE pénzedből egy fityinget nem költöttek erre. Az ugyanis mind elment stadionépítésre.
niemand1 2015.03.30 11:02:06
...illetve bocsánat, helyesbítek: a TE pénzedből a Szcientológia Egyház (= agymosó pénzlehúzó szekta) drogprevenciónak álcázott programjait támogatják:

tasz.hu/hirek/szcientologusok-beszivarognak-az-iskolakba
hvg.hu/itthon/20150216_TASZ_kozpenzbol_megy_a_szcientologusok_is
alfahir.hu/allami_penzbol_terjed_a_szcientologia

Szóval a TE pénzedből agymosó, civil szervezetnek álcázott, szcientológus szektákat támogatnak, amelyek drogprevenciónak álcázot előadásokat tartanak, módszereik pedig nélkülöznek bárminemű szakmaiságot. Céljuk a szcientológus szektába való beszervezés.

Erre bezzeg van pénz!
niemand1 2015.03.30 19:29:17
A korábban linkelt dokumentumokból az is kiderül, hogy a steril tűk hozzáférthetőségének növelése része a nemzeti drogellenes stratégia célkitűzéseinek, további nemzetközi ENSZ egyezmények is előírják:

"A tűcsere programok elsődleges célja, hogy megelőzzék a fecskendők és
tűk megosztása miatti fertőzéseket. Mind az ENSZ és az Európai Unió, mind a magyar nemzeti drogellenes stratégia (2013-20) célkitűzései szerint a tűcserékhez való hozzáférést növelni kell. Magyarországon azonban az egy drogfogyasztóra jutó steril fecskendők száma (kb. 70 steril tű/kliens/év) meg sem közelíti az ENSZ által megkövetelt arányt (200 steril tű/kliens/év). Ez az arány az elmúlt évben tovább csökkent azzal, hogy bezárt az a két központ, amely 2013-ban a hazai steril tűk 55%-át adta ki – kevesebb, mint felére csökkent tehát a tűcserék forgalma."

Szóval ez nem egy afféle "liberális drogos hóbort", hanem konkrétan nemzetközi egyezmények is rendelkeznek arról, hogy steril tűket kell biztosítani az intravénás fogyasztók számára, a fertőzések visszaszorítása érdekében.

A politikusainkat azonban jól láthatóan nem érdeklik az ENSZ egyezmények, sem az EU-s illetve a nemzeti drogstratégia célkitűzései, sem a HIV/Hepatitis terjedésének megfékezése. Őket egyedül a saját pénztárcájuk megvastagítása, illetve a népszerűség megőrzése érdekli, bármi áron. Akár egy HIV járvány és tízezrek halála árán is.
A mentős vagy az orvos nem jelentheti fel drogfogyasztó páciensét. Hívj mentőt!   Az orvosi eskü és a betegjogok garantálják a titoktartást, akkor is, ha a mentőknek kábítószer miatt kell kijönniük. Az orvos még a rendőröknek sem adhatja ki egy rosszullét után a…..
niemand1 2015.03.12 16:19:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jó, akkor ha a témához kapcsolódóan is hozzá tudsz szólni, akkor majd válaszolok.
Addig meg azt gondolom, hogy egy fogyatékos troll vagy. További szép napot!
niemand1 2015.03.12 16:50:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Miért kéne elhallgatnom?
Véleményszabadság van.
Annyit írhatok, amennyit csak akarok.
niemand1 2015.03.12 17:36:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A modern rabszolgatartással szemben azonban a rendőrség is tehetetlen, mert nem léteznek olyan jogszabályok, amelyek speciálisan ezt korlátoznák, az áldozatokat pedig nem mernek segítséget kérni, mert megfélemlítik őket. További feszültségeket gerjeszt, hogy a csicskatartás jelensége elsősorban a cigány lakosság által gyakorolt módszer, illetve magatartás.

Nagyon furcsa helyzetben van ma a rendőrség Magyarországon, amikor a csicskatartás problémájával találja magát szemben, ugyanis nem léteznek olyan jogszabályok, amelyek alapján eljárhatna, illetve felléphetne a sértettek érdekében. Még akkor sem, ha felmerül a gyanú, hogy úgynevezett csicskaként, azaz modern kori rabszolgaként tartanak fogva és dolgoztatnak embereket elsősorban cigány családok, amelyek saját tulajdonuknak tekintik az áldozatokat. Ezért általában a rendőrségnek is olyan kiskapukat kell keresnie, amelyek révén - valamilyen járulékos bűncselekmény, kihágás megvalósulása nyomán - eljárhat a felmerült ügyekben. Ilyen a bankkártyacsalás - amelyet hivatalosan úgy neveznek: készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés -, a könnyű testi sértés vagy a személyi szabadság korlátozása."

lopasesatveres.network.hu/blog/lopas_es_atveres_klub_hirei/a-csicskatartas-vagy-modern-rabszolgasag-tipikusan-rasszista-jelenseg-magyarorszagon

Úgy látszik, a cigányok nem hallottak még az Emberi Jogok Európai Egyezményéről.