Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szűcs Baláázs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután figyelmem a kiállításokról egyreinkább arra terelődött,hogy lehetőleg a tenyésztési elképzeléseim sok-sok olvasás,beszélgetés után a komondortenyésztéssel kapcsolatosan is kikristályosodjanak,hamar,már 2007-ben kiszemeltem Gyopárnak egy hozzá hasonlóan nem nagy…..
Szűcs Baláázs 2015.04.02 14:31:28
@Kohári Pisti: Értem! Igen, ez a mentalitás sajnos magyar emberre nagyon is jellemző , amikor minden "szép" és "jó" számomra akkor sem sem számít, DE amint ez megszűnik mástól várja az ember a segítséget!...:(

Munkavonal tenyésztést komondor esetében arra értem, hogy szabadon mozoghat állatok között, és ha kell megvédi( akár zárt udvaron) a tolvajoktól a rábízott állatot! :) Kenneleket nézegetve sajnos majdnem mindenhol szépen megfürdetett, kifésült, kiállítási képeket és beállított pozícióban lévő egyedeket lehet látni holott egy ősi Pásztorkutyáról beszélünk nem egy uszkárról..:) Pengyomhegyen ennek az ellentétét lehet(ett) látni, mangalicák között, fűben fekvő komondorokon lehet csodálkozni.. (ezért is írtam, és járok vissza nap mint nap erre az oldalra).
Ha nem vagyok tolakodó, mi történt az állatokkal amiket rendszeresen posztoltál "nekünk" ? Gyopár kutyáddal mi történt?:O

Szomszéd komondorjai(?) sajnos az egyiken átment a szomszéd a traktorral (SZÖRNYŰ) a másik öregkorában halt meg(tavaly) természetes úton... de amíg éltek nappal aludtak alig lehetett látni őket(talán ez komondorra jellemző tulajdonság) de amint történt valami az úton egyből a kerítést rágták megbolondultak, antiszociálisak voltak, ez viszont nem hiszem hogy komondoros jellem lenne, bár ez a gazda hibája!!!!!

Én egyike vagyok azon magyarok közül akik elhagyták Magyarországot "kalandvágyból" de szerencsések vagyunk, mert már "csak" egy év és költözünk haza! Mivel állattartással szeretnénk foglalkozni otthon és szerencsére tudtunk vásárolni egy kis házat ahol adott egy nagy udvar(fél hold) azt hiszem, hogy első dolgunk komondor vásárlása lesz! :)