Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vagdal Éva

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan az elmúlt hónapokban nem jelentkeztünk blogbejegyzéssel, úgy gondoltuk mégis egy rövid képes záróbejegyzéssel lenne méltó összefoglalni az Írországban eltöltött 2 évünket. Nektek nagyon köszönjük, hogy szántatok időt az egyes élménybeszámolók elolvasására és köszönjük azt a sok türelmet és…..
Írországi ittlétünk utolsó bakancslistás helyszínére is eljutottunk végül, ami nem más mint Wales. Skócia, Észak-Írország, Anglia és Írország mellett ugyanis már csak ott nem voltunk a Egyesült királyság területei közül. Már maga az odajutás is egy felejthetetlen élmény volt, hiszen komppal…..
Ugyan azt gondolnánk, hogy a nyár az mindenhol nyár - napsütéssel, fagyievős strandolásokkal és árnyékban hűsöléssel. Nos ez Írországban nem így van.  (A kép szövege: Nyár installálása - 50%-ban kész, installálás sikertelen, Hiba: Nyár nem található. Az Ön országában nem elérhető a nyár. Próbálja…..
Úgy tűnik május-június vonzza a vendégeket Írországba, hiszen Timiéket követően barátnőmék, Dóriék és Izoldáék is itt voltak nálunk látogatóban. Ennek persze mi nagyon-nagyon örültünk és örülünk is bármikor, úgyhogy ha valakinek kedve lenne még kijönni, mi várjuk szeretettel. Ahogy az lenni…..
Ezen a héten Timiék látogattak meg minket, így az semmiképpen sem mondható el a hétvégénkről, hogy unalmas lett volna. Sokat beszélgettünk, kirándultunk és sétáltunk, ahogy azt a következő képsorokon látni is fogjátok.  A pénteki utazás fáradalmait kipihenve szombaton a helyi hév (itteni nevén…..
Egyik legjobb barátnőm FIncza Nikolett, avagy most már Farkasné Fincza Nikolett múlt hétvégén férjhez ment, így ebben a bejegyzésben az ő esküvőjükről szeretnék egy rövid összefoglalót bemutatni. A Zalaegerszegen megtartott esküvőre május 6-án került sor egy gyönyörű napsütéses napon. A nap a…..
Ahogy az előző bejegyzésben is írtuk, ezen a hétvégén Londonban voltunk kirándulni. Gyönyörű látványosságok, nagy tömeg, szép zöld parkok és az angol metrórengeteg - talán ezzel lehetne összefoglalni londoni élményeinket.  Első nap a Towert és a Madame Tusseud Múzeumot néztük meg.  A…..
Már nem csak naptári rend szerint, de végre időjárás szempontjából is beköszöntött a tavasz Dublinban is (már majdnem minden nap 15 fok van :P).  Ennek örömére fogtuk magunkat és elmentünk kirándulni. Múlt héten a közelünkben lévő Herbert Parkban töltöttünk el egy mesés délutánt - Írországból…..
Ahogy az előző posztban megígértük ebben a bejegyzésben a múlt pénteki Szent Patrik napról számolunk be. Hiszen ha már Írországban vagyunk, ezt a programot nem lehet kihagyni.  A Szent Patrik nap az írek egyik lejelentősebb nemzeti ünnepének számít (Szent Patrik 431-ben kezdte meg hittérítő…..
Írországban is beköszöntött a tavasz, így mi is elmentünk a hétvégén kirándulni - sőt Dublin határát is átléptük (ittlétünk alatt először). A wicklow-i hegyekbe látogattunk el, ahol egy második világháborús emlékhelyet, a P.S. I love you filmből ismerté vált hidat, a Guinness sörre hasonlító…..
Ahogy az egyik korábbi bejegyzésünkben írtuk, február a szülinapok hava a Vagdal családban, így ez alkalommal ezzel szeretném indítani a blogbejegyzésünket. Drága Keresztlányunk 3 éves lett :)  Én pedig 27 :) A szülinapozás után egy rövid helyzetjelentés: velünk minden rendben van, bár már…..
Múlt héten otthon voltunk Magyarországon, ugyanis Ádám unokatestvéreinek - Gabinak és Gergőnek - most volt a diplomaátadója (diplomaosztója). Ezúton is gratulálunk nekik!  Emellett Zalaegerszegen elő-és utószülinapokat tartottunk, hiszen Orsinak és Tibinek januárban, Anyának, Bogikának és nekem…..
A téli időszak "szobába-zárt" mivoltának köszönhetően most is csak egy rövid szösszenettel jelentkezünk a blogon, hogy azért mégiscsak tudassuk mi is van velünk. Az elmúlt hetekben kicsit betegeskedtünk, hol Ádám hol pedig én nyomtam az ágyat. Mostanra már szerencsére mindketten meggyógyultunk.…..
Ez alkalommal egy kis képes összefoglalóval készültünk az elmúlt hetek eseményeiből.  Karácsony Írországban: Karácsony otthon: Fantasztikus egy hetet töltöttünk otthon - köszönjük Nektek minden pillanatát!        ..
Egy kis elmaradással ugyan, de ezúttal annál több tartalommal jelentkezünk Dublinból. Az elmúlt hetekben elég sűrű programjaink voltak, így bőven van miről mesélni. November utolsó hétvégéjén Timi és András látogatott meg minket és egy fergeteges hétvégét töltöttünk el együtt. Emellett elérkezett az…..
A mostani hétvégét Glasgowban töltöttük, ez alkalommal erről szeretnénk egy kis helyzetjelentést tenni Nektek. Egyéb újság, hogy Ádám belépett a Movember tagok közé, így ha esetleg Skype-olni készültök velünk, készüljetek fel a látványra! ;) (Otthon hallottuk, hogy leesett az első hó :) Építsetek…..
Kihasználva az őszi jó időt, ezen a hétvégén kimerészkedtünk egy kicsit a szabadba és sok ismerősünk ajánlására elmentünk a Viking Museumba.  Ahogy ezen a képen is láthatjátok, az ősz egyre inkább megmutatja színeit - habár sokan még mindig rövidnadrágban és pólóban jönnek velünk szembe…..
Noha úgy tűnik mintha most költöztünk volna ki, már egy éve annak, hogy Ádám Írországban van. Sok emlék, vicces történet és együtt megélt pillanat kötődik ehhez az egy évhez, persze az otthon szeretetét és a családot, barátokat mindez nem tudja pótolni. Így kezdjetek felkészülni, mert ugyanakkor ez…..
Ahogy a múlt posztban is írtuk, múlt héten Anyukám látogatott meg minket - így ezen a héten erről írunk egy kis összefoglalót és ezúton is nagyon szépen köszönjük neki, hogy eljött. Pénteken este érkezett meg egy jól megpakolt táskával, ami nagyon sok finomságot rejtett magában. Volt itt minden…..
Szinte most voltunk otthon és már október közepéhez közeledünk. Az ír utcákon is megjelentek az ősz első nyomai. Ami velünk történt:  A héten nagy meglepetés ért, amikor a főnököm egy kis ajándékkal köszönte meg a jó teljesítményt, amit pár kollégámmal együtt nyújtottunk a szeptemberi hónap…..
Ne haragudjatok, hogy múlt héten nem jelentkeztünk, de az egész hetet betegeskedéssel töltöttük - erről ha nem gond nem írtunk részletes beszámolót. Ezen a héten már egy kicsit jobb volt a helyzet, így azért ki-kimozdultunk a lakásból :) Pénteken este a Google Shopping csapat megérdemelt jutalmát…..
A hétvégénk a spontán döntések jegyében telt, hiszen a nemzeti kulturális programtól, a gasztronómiai élvezeteken keresztül a tengerparti sétálásig volt itt minden. Pénteken a Hungarian Culture Days keretében magyar, szlovák és bolgár néptáncot is magában foglaló estére akartunk elmenni, ám a…..
A múlt heti cirkuszi izgalmakat kipihenve ezen a hétvégén egy kicsit könnyedebb programokat szerveztünk. Pénteken Ádám névnapját ünnepeltük, szombaton pedig egy jó hangulatú sörfesztiválra látogattunk el. Ahogy ti is láthattátok a naptárban, Ádámnak ezen a héten volt a névnapja. Ajándékként egy…..
Pár hét kihagyás után ismét jelentkezünk Dublinból. Az előző két alkalommal azért nem jelentkeztünk új bejegyzéssel, mert az elmúlt két hetet ugyanis Magyarországon töltöttük. Ezúton is nagyon szépen köszönjük mindenkinek az együtt töltött időt és a sok boldog pillanatot. Az otthon töltött másfél…..