Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soundZcapa

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kézikamerás áldokumentum filmek mezsgyéjén induló The Visit a kissé különc testvérpár, Becca (Olivia DeJonge) és Tyler (Ed Oxenbould) néhány napját követi nyomon, akik vonakodva bár, de engednek anyjuk kérésének, hogy sosem látott nagyszüleiknél töltsék a hétvégét. A horror műfaji elvárásainak…..
Egy titokzatos fekete alakot követve egy fiatal lány eltűnik az erdőben, akit később egy fára épült, öreg viskóban talál meg egy arra játszó testvérpár. Együtt kell megoldaniuk a rejtélyt és kijutni az erdőből, miközben valakik vagy valamik vadásznak rájuk.   A remek intro után a film egy…..
Fivérük, Martin határozott, bár furcsa kérése ellenére Lyla és Ed kocsiba szállnak, hogy leutazzanak hozzá szüleik vidéki házához. Megérkezésükkor Martin a paranoid skizofrénia minden jellemző tünetét produkálja, miközben váltig állítja, hogy egy szörny rekedt a…..
Titokzatos idegen érkezik egy istenhátamögötti amerikai városba a feleségét keresve, jelenlétével azonban véres eseményeket generál.   A Nicolas Lopez és Eli Roth producerkedésével készült The Stranger Amoedo első angol nyelvű filmje. Az uruguayi rendezőt elsősorban spanyol…..
Az argentin Éjszaka gyermekei szürreálisan egyedi élményt nyújt az exploitation művészhorrorok sorában, a vámpírfilmek motívumait szabadon értelmezve képes új szögből bemutatni a véresre csépelt alműfajt.  A riporter Aliciát meghívják Limbóba, egy eldugott, vidéki…..
1974-ben járunk, egy baráti társaság, akinek egyik tagja épp most tért vissza Vietnámból, épp egy kietlen sztrádán autózik Új-Mexikó sivatagos részén, arrafelé, ahol a helyi folklór szerint régóta sok a titokzatos eltűnés. Egy útszéli pihenőnél, miközben egy motoros…..
Ray (Skarsgård), Claire (Riseborough) és hétéves lányuk, Zoe egy átlagos amerikai család a Dél-Karolinai Kingsville-ben, annyi különbséggel, hogy ők nem házban, hanem egy földalatti óvóhelyen élnek a katasztrófa óta, ami mindent megváltozatott. Egészen pontosan 301 napja,…..
Az újonc rendőrtiszt, Jessica Loren (Juliana Harkavy, The Walking Dead), első feladata egyszerű: egy éjszakát kell eltöltenie az épp kiűrített régi rendőrörsön és megvárni, hogy a takarítóbrigád megérkezzen a veszélyes hulladéknak minősített bizonyítékokért. A parancs…..
HOLT VOLT Willow Creek, 2013 2015.10.02 14:44:12
Jim és barátnője, Kelly a hírhedt Willow Creekbe igyekszik a legendás Nagyláb, az óriási, majomra emlékeztető lény feltételezett otthonába. 1967-ben a szörnyet filmre vették és ezzel egy generációkat átívelő rejtély indult újtára. Az 50 év folklórnak, hoaxoknak és…..
HOLT VOLT Liebster Blog Award-díj 2015.09.28 16:20:47
Barátaim, szép nap ez a mai, és nem csak a Nap sütése és a városligeti friss levegő miatt! Az Anatolemondja bloggere nagyon kedvesen úgy gondolta, hogy a Holt volt érdemes a felfedezésre, így az alább részletezett szabályok alapján felfedeződve érzem magam! Nagyon köszönöm…..
Ed és Sarah első napja új házukban – egy eldugott tanyán a skót határvidéken. Jó döntésnek tűnő változás a stresszes londoni pörgés után. A naplemente utolsó fényeiben a párocska újra egymásra talál. Azonban az éjszaka ijesztő hangokat hoz, és Sarah arra ébred, hogy…..
Hat hónappal a járvány kitörése után egy férfi és egy nő egy erdei kisházba zárkózva életben maradt. Készleteik régen elfogytak, ezért időről időre kénytelenek szembenézni azzal, ami kint vár rájuk – és azzal, ami bent. Spoilergyanús leírás következik: A Dead…..
Francia film a tudatos álmodásról, de álomnak nem túl elvont, ébrenlétnek nem túl logikus.   Roman Basset Horseheadjének felütésében megismerjük a ló álomszimbolikáját, a…..
Meggyőződve, hogy az anyjuk valójában egy betolakodó idegen, az ikrek kezükbe veszik az irányítást ebben a remek, kifejezetten nyugtalanító, osztrák művészhorrorban. (Spoileres leírás következik.)   Mintha Michael Haneke, miután az által rendezett, szinte sorsfordítóan…..
David Cronenberg fia, Brandon valószínűleg nem értette, apja miért hagyott fel a testhorrorok készítésével (amik kultuszrendezővé emelték), így a Lynch-lányhoz, Jenniferhez hasonlóan ő is…..
HOLT VOLT Miss Zombie (2014) 2015.06.30 15:57:00
A japán kultrendező, Sabu (Dangan Runner, Postman Blues) újabb horror-művészfilmje, a Miss Zombie meglepően szép, ugyanakkor egészen abszurd kis darab. A történet egy elvonultan élő család körül forog, akik a zombijárványt követően próbálnak viszonylag normális életet…..
Mondhatni, mostanság újra fontos (horror)téma lett a fiatalkori szexuálitás buktatóinak ábrázolása. A felnőtté válás és a nemi érés szépen lassan elvesztette a korábban jellemző maszkulin megközelítését, majd' minden erőszakosságát, inkább a feminím, női vonal…..
Kannibálos horrorfilm vagy allegorikus dráma a Winter's Bone (A hallgatás törvénye) stílusában. Jorge Michel Grau azonos című mexikói művészhorrorjának (Somos lo que hay, 2010) hasonlóan ötletes újragondolásában az a legjobb, hogy a húsevő kannibálok igazán szimpatikus…..
A From the Darkban az ír rendező, Conor McMahon szakít a korábbi, Stitches című mozijában működő korai Peter Jacksonos humorral és komolyabbra és egyszerűbbre veszi a figurát, kombinálva a „félünk a sötétben"-képletet a vámpírmitológiával. A sötétből a lehető…..
Az első iráni vámpír-western, Ana Lily Amirpour szépséges debütfilmje. Egy érzékeny műfajkeresztezés, csipetnyi spagettiwestern, egy darabka képregény, horror, neo noir és persze az iráni újhullám. A kritikusok szokásos klisé-skatulyája ezúttal helyénvalónak tűnik: A Girl…..
Az amerikai űrhajós Cory McAbee agyszüleménye, ő rendezte, írta, a főszereplője a filmnek, és saját rockabilly zenekara, a The Billy Nayer Show adja a zenei aláfestést. 35 milliméteres fekete-fehér filmre forgatták és a teljes költségvetés megállt 1 és 2 millió dollár…..
Ebben a kamarathrillerben egy fiatal bevándorló nő (Marta Milans) takarítóként dolgozik New York egyik régi éttermében, hogy elég pénzt gyűjtsön össze beteg kisfia életmentő műtétjéhez. Se családja, se barátai nincsenek, magányosan él, reménytelen és kiszolgáltatott…..
Marie (Sonia Suhl) egy félénk 19 éves lány, aki egy elszigetelt dán halászfaluban él az apjával, Thorral (Lars Mikkelsen) és magatehetetlen anyjával (Sonja Richter). Furcsa kiütések borítják a mellkasát, amik idővel egyre kényelmetlenebbé válnak, főleg, amikor szőr kezd nőni…..
  „A WolfCop az egyik legjobb dolog Kanadából Pamela Anderson óta.” (Dread Central) Nos, ehhez nem is fűznék hozzá sokmindent, az viszont igaz, hogy a főképp dokumentumfilmes és reality-tv-rendező Lowell Dean második egészestés horrorja ügyesen áttört a rossz film, jó film…..
A found ige alapjelentése a keres, talál, felfedez, de pont az ilyen rövid, egyszavas címek sugallnak nekünk sokkal többet egy egyszerű „felfedezésnél”. A found ugyanis jelenthet megítélést, de az alapít, alapoz, megalapoz (ebben az esetben akár egy életet is) is beletartozik a…..