Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemésfül

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kampányidőszaki Lakájok és média  Egyszer volt, vagy épp hol nem volt, volt egyszer egy választásnak mondott időközi a Magdolna Negyedben, majd volt egy közmeghallgatásnak nevezett „évadzáró kötelező képviselőtestületi kör”. A közmeghallgatásnak van egy olyan tulajdonsága, hogy lehet kérdezni, és a…..
Egyedi szemlélettel jelent meg a Buckai Szövetség Egyesület a Közös Ország Mozgalom ma esti fórumán a Ferencvárosi Művelődési Központban. A Ferencváros-Józsefváros körzetről szóló vita számunkra azért volt érdekes, mert térségünk lakóinak nagy része az ingázások közben érinti, átszeli e kerületeket.…..
Sokszor kapjuk az ívet mindenféle fórumon, hogy miért nem fog össze az LMP boldog-boldogtalannal, hogy elzavarjuk már a Fideszt. Ezt kíserlem meg sokadszorra, a lehető legtömörebben elmagyarázni. Először: az LMP 2009-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként alakult meg. És ez egy fontos…..
szemésfül 2017.11.29 08:33:52
@rokonai: igen, egyetértek
Tamástól minden esetre nem ezt vártam.
Nevezhetjük utálatnak vagy nem, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy akkor Orbán klánja alatt akarunk élni a továbbiakban az egyre fogyó levegőben és alig-szabadságban, vagy nem. Tök mindegy, hogy az LMP utálkozik-e vagy nem. Magánügy. Mit tesz? Mire gondol, az 5-7 de legyen 10 %-ával mégis hogy gondolná?
Október 11-e az előbújás napja, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a melegek, leszbikusok, transzneműek felvállalják saját magukat a külvilág felé.  Ha minden meleg előbújna, és lenne egy állam, ami teszi a dolgát, már nem is lenne homofóbia. A homofóbia a legtöbb esetben az ismeretlentől való…..
Válaszút A magántanulóságról 2017.07.29 11:56:31
Tavaly nyáron úgy döntöttünk, hogy két lányunk iskoláztatását magántanulói jogviszony keretében fogjuk megoldani. Egyszer már leírtam, mi bajom van a jelenlegi oktatási rendszerrel, nem ismétlem. Úgy gondoltam, hogy egy évig megpróbáljuk, mit tudunk elérni, ha nem járnak iskolába, hanem itthon…..
szemésfül 2017.08.01 13:39:12
Szomorú történet, sok örömteli következmény mellett. Mindenképp fontos, hogy ilyen részletesen megosztottad (tegeződhetünk?) velünk. És minden elismerésem, hogy ezt vállaltad és nem adod fel.
Újabb esettanulmány egy olyan tanítóról, aki gonosz. Értem a frusztrációjukat, a sok oldalról érkező nyomást, a kisebbrendűségi érzéseiket, a tehetetlenségérzés romboló hatását, a projektálást, de mindezek mellett, nyilvánvalóan gonoszak.
Nem semmi a "nincs más pedagógiai (!) eszközöm, értse meg" indokolás a német tanártól. Ha egy ilyent valaki még ki is mond - és jó, hogy kimondta, fogjuk fel ezt ez a megoldás első lépéséhez vezet -, akkor vagy el kell tanácsolni a tanítástól, vagy azonnal tréningre és továbbképzésre küldeni.
kérdésem: a kisebbik gyerekedet nem ugyanez a frusztrált és a frusztrációját Rátok kivetítő, sértődött tanítónő tanította magyarra és technikára addig, míg bejárt a suliba a gyerek? Mert azt írod, hogy ez a két tárgy volt a kedvence.
Más: az Áry-Tamás Lajos oktatási ombucitól megkérdezném, mit szól ahhoz, hogy a szülő nem mehet be a vizsgára.
Az SZMSZ hivatkozott mellékletét megtekinteném és kérnék belőle másolatot. És ezt a dolgot is megkérdezném Áry-Tamástól.
Az meg hogy a gyerekek közössége milyen intoleráns és klikkek mentén, rosszindulatúan versenyeznek egymással, teljesen érthető: néhány tanítótól is ezt tanulják, azt hiszik, ezt így kell. Valószínű, hogy otthonról is hozzák ennek sok elemét.
Évek óta nem látott pénzszórásba kezdett az Orbán-kormány. Egyetlen hónap alatt a költségvetési egyenleget 1040 milliárd forinttal akarják rontani - más szóval ennyi pénzt terveznek elkölteni. A pénzből többek között a Mészáros Lőrinchez köthető határon túli sportakadémiák is kapnak, de jut 3,688…..
szemésfül 2017.08.30 20:06:58
@Pöty: Uff
szemésfül 2017.08.30 20:14:31
@Pöty: arra nincs egy szavad sem, amit leírtam. Pont mint a családbarát államtitkárasszony, Novák K., az is amikor egyetlen egy alkalommal hajlandó volt válaszolni, akkor elkezdte sorolni a nagyszerű eredményeket.
Szóval?
szemésfül 2017.08.30 20:18:21
@Pöty: a héten csak 90 millióval ugyanez történt.
Találtam egy sajtcetlit:
Zolikám, Te erőforrás, lécci a biciklibajnokságra tedd már át azoknak az élhetetlen szociális szférabszolgáknak a pótlékpénzét, minek az nekik. Ja, és ne feledjétek Sára esküvőjét, 3-kor. Traktor nem lesz.
Ma történt, hogy az Együtt nagy dirrel-durral bemutatta 106 egyéni képviselőjelöltjét, majd közvetlen ezután Szigetvári Viktor bejelentette, hogy a párt abban érdekelt, hogy mindenhol az országban csak egy baloldali jelölt legyen.   Ezt nem értem. Akkor az összes választókerületben az Együtt adja…..
szemésfül 2017.06.04 20:27:34
@Bikkfanfutyulo: jó!
Szóval, a demokratikus pártok közötti előválasztáshoz állt fel a 106 jelölt! Sőt, az póluson belüli (tehát a 2010 után indult demokratikus pártok közötti) előválasztáshoz. Az előzetes megküzdéshez.
És még az is lehet, hogy egyszer csak Gulyás Marci terve győz, hogy előbb kell a féloldalas és tisztességtelen választási rendszert megváltoztatni, és ha a Fidesz nem engedi, akkor pedig bojkottálni a jövő évi választást. De ettől még kell minden választó kerületben Együtt párti jelölt.
szemésfül 2017.06.04 20:28:36
@szemésfül: kijavítás: ... az új póluson belüli ...
"A kisfiam díjnyertes kommentje: anyából cicát rajzoltak!" (Román Péter)  És akkor most, hogy a mi kis önkéntes kerületi pénzbeszedőnk elvesztette önkormányzati képviselő jellegét, nézzünk kicsit körül, hogy miképpen is zajlik az emiatt kiírt időközi választás kulturált, kiegyensúlyozott kampánya.…..
Szürreális történetnek nevezi Heidl György, a Pécsi Egyházmegye kulturális, tudományos és kommunikációs igazgatója a Közép-európai Egyetem kiutálását Magyarországról...
szemésfül 2017.04.08 18:03:20
@Jakab.gipsz: Atyaisten!!
Józsefvárosban, a Magdolna negyedben, egy önkormányzati képviselő lemondása miatt időközi választás lesz április 23-án. Bejelentkezett már két független jelölt is, hogy indulna a körzetben. Az LMP illetékes területi szervezete úgy döntött, hogy támogatja Bolba Márta…..
szemésfül 2017.02.28 23:36:27
Emlékszem még a 2013-as árvízre. Könnyű erre emlékezni, hiszen az utóbbi száz év legnagyobb árvize volt. A védekezésben segítettek tűzoltók – akik akkor már a katasztrófavédelemhez tartoztak – és katonák is. Naponta egyszer felrebbent a hír a tűzoltók között. Jön a Bakondi. Eldobva mindent, ami a…..
„Ahol a földesúr (azaz Polgármester) büntet és jutalmaz, enged és fenyít. Ezt az egészet mindennek lehet nevezni, csak demokráciának nem.” (Jámbor András) Így a szeretet nagy ünnepe előtt már a fene se akart Kocsis Mátéval és az önkormányzattal foglalkozni, de muszáj. Mert a muszáj is nagyúr.…..
Szeretettel köszöntöm Önöket! Köszönöm, hogy ilyen szép számban eljöttek! Azért vagyunk ma itt, mert november 19-én ünnepeljük az ENSZ által meghirdetett Vécé Világnapot. Engem Orbán Miklósnak hívnak és A Város Mindenkié érintett aktivistája vagyok. Külön kiemelt tisztelettel köszöntöm az érkező…..
Egyre vadabb eszközökhöz nyúl az Együtt nevű viccpárt, mióta úgy döntöttek: mindenkitől elhatárolódnak és majd ők Külön fogják megdönteni Orbán rendszerét. Szigetváriék régóta mellékvágányon vesztegelnek: Bajnai lelépése óta csak porlad a párt, önálló arcél nincs, a társadalmi támogatás…..
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem tanul semmit: már megint zéró társadalmi egyeztetés, már megint favágás. A törvényt betartják, a lakosságot meg leszarják. Az eddigi kb 300 nem volt elég, jön még 26+3 fa kivágása. Az elmúlt 3 évben már számtalanszor megírtam, hogy ezt a gyakorlatot követik,…..
szemésfül 2016.09.24 19:50:38
@Lesley: Igen, az ellenzéki képviselők, plusz a civilek. Dolguk lenne. Volt néhány pillanat, amikor úgy nézett ki, mintha ezt akarnák mind. Nem voltak sokan, de most már csak 1-2 maradt.
És mérhetetlen méreg fogott el, mikor Tamás, az LMP ellenzéki képviselője ezek után, az elszalasztott cselekvések helyett leírja, hogy ő számtalanszor megírta. Ja. De legalább fél éve tudjuk, hogy az senkit nem érdekel.
Figyelemmel kísértem egy kilakoltatás folyamatát, mert Isten előtti felelősségem tudatában nem tehetek mást. Bízom abban, hogy a hatalom kontrollja lehet az is, ha tudatában van annak, hogy szemmel tartják, és napvilágra kerül az embertelensége. Végighallgattam kilakoltatással fenyegetett emberek…..
szemésfül 2016.07.15 15:20:29
szemésfül 2016.07.22 19:55:56
Na akkor csak néhány észrevétel, a habzó rosszindulattal nem foglalkozom, azért csak sajnálni tudok mindenkit, mert ez nagyon fájhat, előbb-utóbb megbetegít.
Beszéljünk arról, mi mennyi, mit kell fizetni, és mennyibe kerül ez a tisztességes adófizető állampolgárnak. És mivel fizet a tisztességes, jól képzett adófizető állampolgár amiatt, mert nem a gondos gazda módjára költik el az adóforintjainkat.

Egy: tud-e valaki 22.800 forint ellátásból 30.000 forint rezsi díjat fizetni?

Kettő: jobban jár-e a költségvetés - azaz az okos szorgalmas nép gyülekezetének saját kincstára -, ha egy embert betesz egy költségvetésből fenntartott (egyébként rémes) intézménybe, havi 200.000 forintos költségen, továbbá, ha van kisgyereke, a gyereket beteszi egy (egyébként egész életét helyrehozhatatlanul károsító) intézménybe havi 2-300.000 forintos költségen, mint ha a lakásfenntartási költségeihez járulna hozzá havi 15-25.000 forint támogatással (akár 2-6 ember lakhatását és családban maradását is megváltva ezzel)?

három: jól jár-e a jól képzett tisztességes munkaképes állampolgár azzal, hogy nem kap itthon a hazájában megfelelő munkalehetőséget - nem csak a hiányzó ipari cégek hiányára gondolok, azokra is, hanem a piaci és nem piaci szolgáltatásokra, amelyek vagy meg sem alakulnak, vagy csőd miatt kénytelen bezárni a fizetőképes kereslet hiányában? Különösen az úgynevezett leszakadó, hátrányos helyzetű régiókban, ahol nincs is munkahely? Ki jár jól ezzel? És segít-e ezen az, hogy ha még több szegény lesz, ha a ma még tíz körömmel kapaszkodókon is lök egyet pl. a települési önkormányzat, és utcára teszi? Fognak-e az utcára tett, szűk intézményekbe drágán betett emberek fizetőképes keresletet biztosítani?

négy: kinek fog gondot okozni 5-15 év múlva az a ma utcára-intézménybe tett-anyjától, családjától elszakított kisgyerek, aki felnőve beteg lesz, lelki beteg lesz, ambíciótlan lesz, lakástalan lesz, munkanélküli lesz, esetleg börtönbe kerül? Ki fogja ezt fizetni és miből? A börtön naponta (utolsó információm szerint, de lehet, hogy lemaradtam) 8.000 Ft költség, az okos szorgalmas nép adóforintjaiból.

Elég, ha számolunk, hagyjuk a lelket, a szolidaritást, a keresztényi felebaráti szeretetet. Nem védek senkit, nem jogvédek, nem civilkedek. Csak számolok, tegyék ezt Önök is!
Július 21-én kilakoltatták a Jéri családot a Magdolna utca 12-ből. Végignéztük. Szerző: Laborczi Dóra | Fotó: Román Péter A ház homlokzatán nagyobb molinó és kisebb tábla hirdeti, hogy ezt az önkormányzati lakóházat a Széchényi terv és a Magdolna program keretében, EU-s forrásokból, összesen…..
Az elmúlt hetekben végzett érdekvédő munkánkkal sikerült elérnünk, hogy Danó Andrásné Gizellát, egy idős, súlyosan beteg asszonyt a mai napon ne lakoltassa ki a Józsefvárosi Önkormányzat egy önkormányzati bérlakásból. Ma délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái és szimpatizánsai - köztük…..
szemésfül 2016.07.14 19:04:49
Kati tizennyolc volt, mikor terhes lett első gyermekével. Ő kislányt szeretett volna, Sanyinak mindegy volt, csak egészséges, boldog gyerek legyen. Kati vágya teljesült, 2007-ben megszületett Ági. Egy évvel később megszületett az első fiuk is, Sanyika. Majd két év múlva Vera, aki Kati édesanyjának…..
Tisztelt Rektor Úr! Feltételezem, hogy hallott róla, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legújabb beruházása során 145 fa kivágására kért és kapott engedélyt az Orczy parkban. Feltételezem, hogy hallott arról is, hogy helyiek százai tiltakoznak ez ellen. Önök azt állították tegnapi…..
szemésfül 2016.04.15 22:13:50
Érdekes visszajelzéseket kapunk mostanában A Város Mindenkié (AVM) csoport politikai tevékenysége kapcsán. Mióta ismert lett, hogy A Város Mindenkié felkérte Szél Bernadettet, az LMP frakcióvezető-helyettesét, hogy nyújtsa be a szabálysértési törvény módosítására vonatkozó javaslatunkat az…..
szemésfül 2016.03.20 17:48:36
Fontos, hogy mindenkihez eljusson a józsefvárosi kilakoltatásokkal kapcsolatos hír: ha a bérlők együttműködnek, az eljárást felfüggesztik, és újra lehet gondolni a tartozás rendezését. A Közöd Civil Társaság készített egy kétoldalas szórólapot az alábbi tartalommal (a másik oldalon az…..
szemésfül 2016.03.14 22:13:01
@Amijo: nem, én nem adtam meg a választ, és nem nevesítettem (szemben koszorúmagdolna nevű kommentelőjükkel):
az első beírásomban egy, Budaházy Gusztáv (rövidítve BG) aláírással jegyzett (mi tagadás, fröcsögő) februári írásról emlékeztem meg.
Tegnap óta pedig egy koszorúmagdolna nevű kommentelő kapcsolódott be a párharcba - érvényes tehát a "ki is vagy Te?", amely csak költői kérdés volt.
szemésfül 2016.03.15 10:30:16
@vajdapeterutca és mindenki, aki nem volt ott az Aurórában (én ott voltam végig): és most csak az Auróra fórumról: na az épp, hogy konstruktív volt, valóságos vita zajlott, amely nem is volt alpári és nem volt nagyon földhözragadt, sokszor elvi, és időnként egészen filozofikus volt. És a rendszerről szólt. És még szenvedély is volt benne, face to face. (Ezen azt értem, hogy nem egy harmadik, jelen nem lévőt szídtak együtt a résztvevők, hanem egymással ütköztek.) És bár a, meglepetésre a vitába mégis csak beleálló hatalom - egy alpolgármester személyében - időben igyekezett uralni a teret, de nem próbálta sem tartalomban, sem a vita irányát, célját és eredményét tekintve uralni. Most, ez nekem is érdekes volt, hogy még ő sem törekedett senki kiszorítására.
Nagyon sajnálom,hogy valakinek a videó részleteiből az a kép állt össze, ami a kommentelőnek. Ugyanis senki nem szorított ki senkit, még törekvés szintjén sem.
BG is csak elvetélt kísérletet tett erre, amikor a panelbeszélgetés egyik résztvevőjét, Dallos Juditot akarta elhallgattatni, konkrétan elnyomta a hangjával, és valamilyen tavalyi fórumon elszenvedett méltánytalanságról kezdett kiabálni, és rosszallását fejezte ki amiatt, hogy DJ "ugyanolyan civil", mint ő, BG., és akkor BG-nek is joga van beszélni. Amit senki nem vitatott el, csak a panelbeszélgetés utánra volt a közönség betervezve. BG két vagy három alkalommal "kapcsolódott volna be" a panel beszélgetésbe.
Az időből valóban kicsúsztak, és ez a moderátor hibája volt: Sára Botond borzasztóan, ismétlésekkel és gyenge fogalmazással túlbeszélte az időt. Egyébként Dallos Judit volt az, aki 9 óra magasságában nem bírta tovább, és nem szép dolog, de elragadta a moderátor szerepét, maga szólt rá Sára Botondra, a hosszú beszéde közben, hogy de hát itt vannak az érintettek, akiknek szót kéne már adni és akik kérdezni szeretnének.
És lőn. És akkor BG újból előre tolakodott volna, de a moderátor sort kért, és BG végül eggyel azelőtt távozott, hogy ő került volna sorra.

Nagyon határozott véleményem: nem történt meg az, amit a kommentelő a benyomásán alapulva ide ír: "az együttműködők kiszorították a nem együttműködőt, hogy kihasználják az időt, és haladhassanak".
És nagyon sajnálom, hogy @vajdapeterutca nem beszélt valakivel, valakikkel erről a fórum óta, és ez a nyugtalanító, nem szép történet így ült le benne.
szemésfül 2016.03.15 10:35:21
@vajdapeterutca: bocs, az utolsó mondatom zavarosra sikeredett. Helyette: ... és ezt a történetet így tette el magában, nyugtalanító és csúnya történetként. Holott nem volt az.
Jóestét. Mint arról előző posztunkban CBFM már beszámolt, csütörtökön (március 3-án) megint ült egyet a képviselő-testület, az ülésen a polgi sza- vazásra bocsátotta a Szigony utca nevének levédéséről szóló előterjesztést. Aztán az lett az eredmény, ami a képen is látható. A napirenden többek között…..
Querido Papa Francisco, Somos miembros de la organización “La Ciudad Es Para Todos” de Budapest, somos personas sin hogar o con dificultades de vivienda. Escribimos a Usted, Su Santidad, para que sepa de qué forma somos maltratados por el gobierno húngaro. Sabemos que Usted lucha activamente…..
szemésfül 2016.02.27 17:27:44