Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lmp

28 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sokféle találgatás elhangzott már a két új parlamenti pártról: a Jobbik mögött oroszokat és az MSZP-t is sejtették már, az LMP mögött meg az amerikaiakat vagy éppen az SZDSZ-t. Úgy tűnik, a valóság ennél sokkal-sokkal perverzebb.   Tegnap reggel, pár…..
Kis Moszkva Ma egyéves az LMP 2010.02.26 22:35:00
2009. február 26-án alakult hivatalosan párttá a Lehet Más a Politika. A dátumról a párt teljesen megfeledkezett, az oldalán semmilyen említést nem tesz a "jeles" eseményről. Ellenben megfogalmaztak ma egy kiáltványt, és várják, hogy csatlakozzon hozzájuk a másik 4…..
 Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.Ma nem…..
lmp 2009.03.24 16:12:07
@88wx335dsf: Én tisztában vagyok az összes információval, ami az LMP-vel kapcsolatos, így hát tudom, mi az igazság:
Sade Bárkinek van igaza. :)

Az "alternatív igazságért" meg olvass hunhirt.
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
Az Építészfórum interjúja Jávor Benedekkel, az LMP választmányi tagjával.ÉF: Az LMP-program „Életminőség, egészség, fenntarthatóság” fejezetében szó esik a vidék-város egészségtelen kapcsolatáról, az agglomeráció és a főváros közös problémáiról. Ezek…..
Zöld költségvetési élénkítés - egy fenntartható kiút a válságbólŐsz óta Magyarországon sok javaslat született a válság kezelésére. De egyik sem az igazi...A Lehet Más a Politika és a Compass Közpolitikai Intézet közös tanulmánya egy olyan gazdaságélénkítési…..
Miután egy hevenyészett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a Kettős mérce olvasói kitüntető szimpátiával szemlélik az ökopolitika hazai képviseletével kapcsolatos fejleményeket, talán nem ártana egy kis gyorstalpaló: mi is az az ökopolitika?   Az ökopolitika…..
Mármint a globális környezeti problémákat, legalábbis egyesek szerint. László Ervin válasza erre Index-címlapos interjújában: "A piac sok mindent elrendez, de nagyon rövidlátó. A piac nem számol a távolabbi jövővel. A másik nagy gond a piaccal az, hogy csak akkor működik…..
Napjainkra világossá vált, hogy az a gazdasági-társadalmi berendezkedés, amely létrehozta az ipari-fogyasztói társadalmat, alapvető ellentmondásban van bolygónk ökológiai folyamataival és a társadalmi igazságosság elvárásával. A globalizáció olyan mechanizmusok révén…..
"Árnyékkormány kell, árnyékkormány kell ide!" - kiabál Tóta W. Árpád az Indexen, és reméli, hogy ez magával hozná a felelős ellenzéki magatartást. Azt írja: "Csuda hasznos szórakozás ez az árnyjáték, sokat tanul belőle az előadó és a közönség is." Na…..
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
Szinte meg sem lepődtünk azon, hogy a parlament ismét leszavazta a köztársasági elnök ombudsman-jelöltjeit, hiszen ez már zsinórban a harmadik eset.Továbbra sincs tehát adatvédelmi biztos, és nincs a jövő nemzedékeknek országgyűlési biztosa. Az a legkevesebb, hogy a képviselők…..
Az Ökopolitikai Műhely tegnapi beszélgetésén nem lehetett úgy eldobni egy adag szórólapot, hogy az a földre, és ne valamelyik érdeklődő ölébe essen - szóval rendesen túlcsordult a BTK nagyelőadója. (Azt egyébként észrevettétek már, hogy a későn jövők mindig…..
(A Lehet más a politika? vitasorozat szerdai beszélgetése elé.)A magyar demokratikus jogállam, a Harmadik Köztársaság intézményrendszere sürgősen megújításra szorul.Megújításra van szükség, és nem „új rendszerváltásra”, mivel a ’89-es jogállami forradalom…..
A nálunk szerencsésebb történelmű országokban már 1968 után megkezdődött a demokrácia posztmodern fordulata. Az addig a béke, a gazdasági növekedés és a jóléti állam kiterjesztése által legitimált politikai rendszer számos eredményt tudott felmutatni: emancipálta az…..
(Márton barátunk cikke, via indy.media.hu)Kifejezetten rühellek antifasiszta cuccokra járni. Sőt, az ilyen megnyilvánulások nagy részéről az volt évekig a benyomásom, hogy erkölcsi felsőbbrendüséggel fűszerezett hiszti, hiszen milyen dolog az, h felfúj valami hülye kamasz egy…..
A BKV dolgozói ma mindannyiunk érdekében, a közösségi közlekedés teljesítményének csökkentése ellen, az oktalan és ostoba járatritkítási és -megszüntetési tervek eltörléséért tiltakoznak. A sztrájk nyilván sokaknak kellemetlenséget okoz - fél napig, de ha…..
 Véletlenül rábukkantam Mong Attila és Vajda Éva 2006. januári cikkére, amelyben Csányi Sándor politikai ambícióinak jártak utána. Az írás így kezdődik: "Nem indul el az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a 2006-os parlamenti választásokon."Ez 2008-ban nyilván nem…..
Ha más úton még nem értesültetek róla, itt is közhírré teszem, hogy a Lehet más a politika? vitasorozat következő előadásán változott az egyik előadó személye: Majtényi László, legújabban ORTT-elnökjelölt helyére Tamás Gáspár Miklós filozófus lép. Az aktuális…..
"A szuperkapitalizmus elpusztítja a demokráciát?" Ezzel a címmel jelent meg az eddig nem éppen a globkrit mozgalom orgánumaként ismert Világgazdaságban a szintén nem a rendszerkritikus hippik által olvasott Manager Magazin következő száma elé írt kedvcsináló…..
"mert vétkesek közt cinkos aki néma", írja Babits, és igaza van. Nekem borzasztóan elegem van abból, hogy a magyar külpolitika évtizedek óta ilyen gyáva, megalkuvó és opportunista a globális témákban. A külkereskedelmi egyenleg mindig előbbre valónak…..
Ez volt a végszava a múlt heti előadásnak; ez volt Tölgyessy Péter válasza arra a kérdésre, hogy "mitől lehet más a politika?". "Magyarországnak ötven hiteles emberre lenne szüksége, akikről a választók is elhiszik, hogy nem a pénzért, sem a hírnévért nem…..
Mert valahol elrontottuk. Sőt. Elkúrtuk, ugye.A többes szám első személyű rejtett alany itt nem véletlen. Mert itt nem csak róluk van szó, ez bizony vastagon a mi sarunk is. Mi szavaztunk rájuk, mi viseltük el, vagy mi nem tudtuk megakadályozni az ő hülyeségeiket, mi nem…..
A rendszerváltás demokratikus ígérete - a mából visszatekintve - az értelmiség számára egyfajta utópikus, idealista elképzelés volt. A nyugati típusú demokrácia majd mindent automatikusan megold, hiszen még nem találtak ki jobbat - ez volt a jellemző álláspont. A liberális…..