Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jepüjababa

1 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lemilblog sem tudja kivonni magát az általános szilveszteri elvárások nyomása alól: egy könnyed, rajzos, jópofa témával búcsúzunk olvasóinktól (és a 2010-es évtől), bízva abban, hogy a holnapután kezdődő 2011-es sem lesz sokkal getvább, mint az idei volt.Jockey11 az amerikai…..
Jepüjababa 2010.12.30 19:36:10
@Jockey11: Nem csak a teherhajók panamaiak? Meg a bordély (izé borbély...)?
Jepüjababa 2010.12.30 19:36:47
Szerkesztőségünk a korábbi nagysikerű képrejtvény játék felélesztésére tesz az alábbiakban kísérletet. Egy készülőben lévő poszttal kapcsolatos kutakodás során bukkantam az alábbi képre: A korábbi  képrejtvény felújításaként versenyt hirdetünk: ki ismeri fel a…..
Jepüjababa 2010.11.02 14:31:25
Jepüjababa 2010.11.02 15:03:53
Milyen téma is lehetne találóbb egy ilyen evős időszakban, amikor éppen csak hogy legyűrtük szánkban a karácsonyi fogások utóízét, s lélekben már készülünk a szilveszteri evészet (és ivászat) megpróbáltatásaira? Hát persze, hogy a kajáról fogunk mesélni nektek,…..
Olvasóink jól tudják, hogy nem szoktuk őket saját nyavalyáinkkal és problémáinkkal fárasztani. Mai posztunkban azonban kénytelenek vagyunk kivételt tenni, mert véleményünk szerint a frankfurti nemzetközi repülőtéren három héttel ezelőtt megélt események igenis megérdemlik,…..
KatPol Blog Pure Military Porn! 2009.12.23 18:40:00
Rammjaeger83 & SchA A mai napon a hagyományoknak megfelelően ismét anyázós stílusú cikket tálalunk a kedves olvasó elé, de a változatosság kedvéért relatíve könnyed témában. Bizonyos szempontból hiánypótló írásnak is szánjuk egyben, mivel a szellemi…..
Szeretnénk meghívni a lemilblog olvasóközönségét egy virtuális kerekasztal-beszélgetésre a következő vitaindító bekezdésekkel. Szeptember eleje óta a biztonságpolitikai előrejelzésekkel foglalkozó szakműhelyek mindegyike megpróbálta már legalább egyszer eltalálni a leendő…..
Jepüjababa 2009.11.21 12:22:37
@kószák egyike: Csatlakozom, ha vkinek megvan a film, sajnos én sem tudok torrentezni (szállodábaól necces) (különösen ZigZag kolléga segítségére számítok:))
Az amerikai polgárháború utolsó napjaiban, amikor a Konföderáció legelvakultabb hívei számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a déli államok visszavonhatatlanul vesztésre állnak, a fajelmélet és a rabszolgatartás meggyőződéses harcosainak maroknyi (állítólag mindössze hatfős) csoportja elhatározta, hogy…..
Gondolom, mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy a katonai és rendészeti témákkal foglalkozó blogok egyik megkerülhetetlen országa (állama, nemzete) a német. Az egykori germán törzsek késői leszármazottai különösen az elmúlt száz évben gondoskodtak arról, hogy haditetteik, egyenruhájuk,…..
Jepüjababa 2009.10.09 20:31:22
@tiboru: Régen bizony, bár olvasni minden cikket elolvastam, csak kommentre nem maradt idő.
Tudod, a jelentéseket is meg kell írni a többi kommentről...
(buli meg mindíg akkor van, amikor külföldön vagyok:( )
A Mom Park-béli Paulaner Sörház evidens célpont a Budán lakó sörözőkritikusnak, mégsem rohantam ide az első héten, és ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy korábban már jártam itt, és egyáltalán nem ízlett a sör, viszont drágának találtam.Rendes ember nem megy…..
Futóblog Vega vagy-e? 2009.01.29 15:41:00
Még a novemberi - New York Marathoni - csülkös ebéd idején felmerült bennem ez a kérdéskör. Marha sok (4 nagyobb darab) csülköt sütöttem, a futóbarátaim egy része meg krumplit evett magában. Néztem is bambán, basszus ezért dolgoztam 5 órát a konyhában? Azt…..
Jepüjababa 2009.01.29 19:11:39
@Ras: Egyetértek, különösen azok a húsok amik a céges ebédlő(n)k ben vannak...
Egy másik Contis
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
Történt pedig, hogy rendszeres olvasónk és kitartó kommentelőnk Markgraf küldött egy mélt, hogy az évet valami lazával kéne kezdeni. Mondjuk ezzel:"Unalmukban eszméletlen baromságokra képesek a katonák" - írta valamelyik könyvében Andy McNab.És hát hol unatkozhatna…..
Jepüjababa 2009.01.06 18:20:51
@MTi: Ha jól tudom (és a Wiki is (csakis angol)), akkor a vörös/piros barett a belügyes (MVD) Szpecnaz-nál van. Szóval még jó hogy nem mosolyognak:D
Ha Izraelbe mész, ki ne hagyd a Holt tengert! Különleges látvány, élmény és főként semmivel össze nem hasonlítható érzés fürödni benne. Viki bácsi egyszer már - tudományos alapossággal - beszámolt róla ebben a blogban. Mi Jeruzsálemből mentünk át, le volt foglalva…..
Állítólag két autógyárral is tárgyal a Ford svéd leányvállalata eladásáról, méghozzá két nagy kínai céggel. Vélemények az azonos című hírünkről...
A szigetországok mindig is hordoztak magukban valami furcsát – legalábbis a kontinenslakók szemében. Az, hogy az egykori brit gyarmatbirodalom, valamint az erre rímelő anglomán/anglofón országok jelentős részében a mai napig a rossz oldalon közlekednek, köztudott. De ki gondolta…..
Avagy egy C-17-es és egy KC-135-ös találkozója Bet-li barátunk egy darabig ideiglenesen máshol állomásozik és a blogunk egyfajta külhoni tudósítójaként látott el ezzel a beszámolóval. A minap a legszebb repülő hagyományoknak megfelelően bekapcsolta a hiéna funkciót és…..
Pontosan 401 éve, május 13-án, három angol hajó, név szerint a Susan Constant, a Godspeed és a Discovery kötött ki az észak-amerikai James folyó torkolatánál, azzal a kockázatos tervvel, hogy egy telepet gründolnak, és szemben balvégzetű elődeikkel, azt meg is védik a…..
Jepüjababa 2008.05.16 22:43:50
Jepüjababa 2008.05.18 19:29:14
Mindig is tudtuk, hogy ha az olimpián szerepelne olyan sportág, hogy testületi optimizmus, a bűnügyi rendőrök minimum elődöntősök lennének: mint akik nem tanultak az első részben felvázolt kudarcokból, 1946-ban (amikor Európa közbiztonsága az első világháború utáni tragikus…..
Igaz ugyan, hogy blogunk főként hadtörténelemmel és rendvédelem-históriával foglalkozik, de ha rugalmasságunkat hegedülni kéne, arra csak maga Paganini mester lenne képes: tűzvédelmi vonatkozású posztunk apropója, hogy ma van Flórián napja, márpedig nevezett egyike a…..
Jepüjababa 2008.05.07 04:26:12
Thaddeus Griffin előbújt olvasói rejtekéből és egy izgalmas poszttal debütál. A jövőben látni fogjuk, hogy a téma (a Maffia és általában az olasz szervezett bűnözés) fiatal barátunk egyfajta rögeszméje, ami innen is látszik, s aminek csak örülni tudunk. Mai főhősünk Cesare…..
Mivel pillanatnyi elmezavaromban a hétvégén bekapcsoltam a tévét, egészen véletlenül ismét egy olyan filmrészlet akaratlan szemtanúja voltam, amelyben a szemmel láthatóan 95D-s kosarú melltartót viselő Interpol-ügynök fegyvert ránt és mintegy 15 másodperc alatt harcképtelenné…..
A Föld második legnépesebb államaként India nemcsak autógyártásával, hanem hadseregével is igyekezett lépést tartani a fejlettebb országokkal. Nem kell csodálkozni azon, hogy az elsődleges mintát az egykori gyarmattartó, a nagy példakép, a szeretve gyűlölt és tisztelve lenézett Egyesült Királyság…..