Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oblomov

1 bejegyzést írt és 1967 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
Oblomov 2021.03.14 12:00:53
@tatárfejű kutya: A "kevésbé tehetséges művészek így kompenzálják a kevésbé tehetséges mivoltukat" - fogalmazott általánosságban egy bennfentes személy.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Oblomov 2021.03.13 19:55:35
@Apic: Az eredeti válasszal én beértem: "Viktoréknak nincs más választásuk, nekik muszáj megtartani a hatalmat, különben menekülniük kell".
Nekem vizuálisan nagyon bevésődött, a jólértesült vő spontán reakciója már 2018-ban is: Blind
Oblomov 2021.03.13 19:59:47
@Oblomov: Döbbenet, hogy nem másolató az RTL-Klub youtube-os videója.
Oblomov 2021.03.13 20:34:51
@Péter 2: A másolás/beillesztésre gondoltam. A facsén ez simán megy nekem.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Oblomov 2021.03.05 16:09:22
@Miki Telepi: "60 fölött terhesnek, stb. nem javasolt."

A főni 60 alatti, és csak túlsúlyos.
      Donald Trump amerikai elnök ma hivatalosan is megemlékezett Ruth Bader Ginsburgról, a Legfelső Bíróság 87 éves korában elhunyt bírájáról, és elrendelte, hogy eresszék  félárbócra a csillagsávos lobogót a Fehér Házon és a középületeken.      1916-ban választották meg az első zsidó bírát a…..
Oblomov 2020.09.20 01:34:35
@ámbátor: Ahogy az indexes csapattag mondta új főnökének: "bocs, de nem jegyeztem meg a neved".
       A Mandiner verőembere megtámadta azokat az egyetemi tanárokat, akik Vidnyánszky fajtestvér őrjöngését nehezményezték. Az egykori ateista komszomolec ugyanis azt találta mondani Karsai György klasszika-filológus professzorról, hogy az valamilyen különös oknál fogva alkalmatlan a keresztényi…..
Oblomov 2020.09.08 20:01:54
@balmoral: Az elhagyott Kállay Bori művésznő meg hozzáment a bosszúhím Vitrayhoz.
Oblomov 2020.09.08 21:44:42
@balmoral: Mi csak elvégeztük a kötelezőt: keresd a Nőt!
     "2020-ban, József Attila-díjjal a hátizsákban biciklisfutárkodni még mindig nagyságrendekkel kevésbé gáz, mint Térey-ösztöndíjból élni." (Erdős Virág)    Kevés erősebb mondatot írtak le mostanában. Erdős Virág nem metaforikus értelemben biciklisfutárkodik (és töri kissé össze magát)…..
Oblomov 2020.07.07 17:22:25
@ámbátor:

Erdős Péter exsztratégosz ráadásul nem is akart volt vele fotózkodni. Ezért elmegy árkot temetni az "ezek ugyanazokhoz"?
Ungvári Tamás   (2007) Tetszettek volna…  A magyar sajtóban egyedül Tamás Gáspár Miklóstól olvastam hivatkozást Victor Serge művére. Felteszem, hogy azóta se akadtak sokan, akik az Egy forradalmár emlékiratait vagy éppen A Tulajev-ügy című könyveit forgatták. Oka van annak, hogy Victor Serge…..
Oblomov 2019.07.06 11:57:01
@kemény keleti kommentelő: Az nem megvédés, amikor a rendszerváltók egyikét beverem sárral. Mondván, hogy "a “Kulturkampf” egylényegűvé gyúrta össze a jobboldalt". Debreczeni úgyanúgy ott volt az úccsó komcsi pótválasztáson, ahogy TGM is. Közös pengeváltásuk pedig már Gyurcsány, és pont nem a jobboldali kulturkampf apropóján zajlott, így célzásos antiszemitizmussal lebunkózni TGM bírálóját simán szándékos lábra menés.
      "  Pedig csak akkor győzünk majd, ha az utolsó liberális az utolsó muszlimmal együtt takarodik ki Európából. "(Bálint Botond, Prostisrácok)          "A Magyarország Kormánya és az Akadémia közötti vita során a tudósok, a tudomány emberei egészen elképesztő hangnemet engedtek meg…..
  ....elmélyült, bölcs, okos, mérlegelő, fokozatokat is tisztelő módon kellene kedvezőbb helyzetbe hozni az egyetemi katedrák elosztásánál, a filmkészítésnél, a színházak élén és a szellemi szféra által érintett területeken azokat, akik méltók, akik képviselik azt az irányt, amelyet a politikai…..
Oblomov 2018.12.05 19:03:09
@Jean Claude: „A magyar embernek természetes kötelessége, hogy érzelmileg is kötődjön a saját nációjához. Ez viszont most sokakból hiányzik, mert a szocialista időszakban elherdálták.”

Vagyis nem a Felvidékre való bevonulással volt a baj, hanem a kivonulással. Azt kell tehát vizsgálni, hogy ki adta vissza a párttagkönyvét a bevonulás miatt, és ki az, aki dafke nem adta azt vissza.
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
            A Mandiner ügyeletes hülyéje delirált egy jót Jordan Peterson kanadai pszichológus professzorról, az amerikai alt-right idoljáról.           Jordan Petersonról el szokták mondani, hogy nagyon okos ember. Az.         Súlyos depressziós (az ok talán az, hogy lánya-  akit Mikhail…..
A megelőző lassulás, majd 2010-től a fokozatos visszafordulás a rendszerváltáskor még egyenes vonalúként és egyenletesként elképzelt mozgásban alapvető tanulságokkal szolgálhat magunkról. Például: - Alapvető kompetenciák hiányoznak a magyar társadalomból a kapitalizációnk és a modernizációk…..
Oblomov 2018.03.18 14:34:31
@Moin Moin:
Talán csak a "demokratikus ellenzék" fogalmát kezeli túl leszűkítően a "demokratikus" ellenzék. Mintha a hódmezővásárhelyi jelenség meg sem történt volna. Pedig megtörtént, mégpedig demokratikusan született döntéshozatallal, és egy "töredékesen modernizált országban" (országrészben).

Ennek a létező történésnek a prolongása lenne kívánatos. Majdnem mindegynek tűnik számomra az is, hogy ezt egy "koordinációra képes individuum" (Márki-Zay), vagy egy cukifiú (Vona Gábor) körüli "modernizációs nacionalista" elit vezényli-e le, amennyiben erre egyiküknek ténylegesen is módja lehet.

Kívánatos, sőt nélkülözhetetlen persze az is, hogy a magát "demokratikusnak" beállító ellenzék asszisztáljon, hiszen kétharmados átalakítások meglépésének kényszeréről van szó, ami egyben a hatalomra jutó elit számára előírja egymás politikai kontrollját is. A felelős elitek meg majd lenyeletik rettenetes tagságukkal valahogy azt, amit főznek. A társadalmi szinű politikai educatió mindenütt így működik.
1980-at írunk, forró nyár van. A sorok írói gimnáziumba (lánygimnáziumba, a 100 fős évfolyamokon 5-10 fiú volt) illetve általános iskola felső tagozatába jártak (ez maribor). Augusztust írunk, épp most ért véget a moszkvai olimpia. Jimmy Carter az amerikai elnök, Leonyid Iljics…..
1918. Német pilóta kiugrott az égő Albatros gépéből...
Nyúljunk forró témához. A legforróbbhoz. Kényelmesebb lenne persze hallgatni, tudván, hogy egy ilyen témában balról meg jobbról is súlyozni, centizni, méricskélni, mondatonként, szavanként elemezni szokták az egyszeri véleménynyilvánítót, de mit lehet tenni. Beszélni, írni,…..
Oblomov 2014.02.07 20:06:11
@bbjnick:
Ha azt írod, hogy szarügy "a történelemmet ideológiai-politikai-hatalmi játszmák eszközeként használni", akkor hogy kérdezhetsz olyat, hogy "mi köze Szakály munkahelyének egy történelmi vitához"?

Szakály momentán nem az MTA Törtténettudományi Intézetének igazgatója. A Kormány külön neki gründolt egy intézetet. Így járt Bíró Zoltán irodalomtörténész, vagy Szász Jenő (nemtom mi volt ő civilben, azon kívül, hogy Kövér barátja) is.

Szerintem a deportálás kérdése sem olyan bonyolult. Idegeneket ki lehet toloncolni, ha van hova. '41 júliusától már nem volt hova.
Simon Gábort igazán nem lehet elvakult gyurcsányizmussal vádolni, ha helytállóak az Index értesülései: az MSZP elnökségi ülésén a párt elnökhelyettese azzal indokolhatta az ausztriai dugipénzt (aminek a Magyar Nemzet akadt a nyomára), hogy Magyarországon kevéssé lehet…..
Mandiner blog Sorsunk a holokauszt 2014.01.27 13:51:00
Vendégszerzőnk, Petri Lukács Ádám írása a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából. (Fotó: Fortepan) * Sokat képzelegtem gyerekkoromban arról a kígyót formáló, rubinszemű aranykarkötőről, amelyet a kerepestarcsai gyűjtőtáborban elvettek a magyar ifjak…..
Oblomov 2014.01.27 19:28:05
@tesz-vesz: de ez már el van intézve: a kisebbség a perlementben is kisebbség.
Oblomov 2014.01.27 19:34:37
@tesz-vesz:
Najó. Te nagyon el vagy varázsolva.
Oblomov 2014.01.27 20:27:00
@tesz-vesz:
Az emlékezéskultúráról, vagy annak hiányáról:

www.youtube.com/watch?v=z1t4CVe2PDc

mondjuk úgy 0:47-től, hogy ne terheljelek túl.
Dömsödi Gábor, az egykori Névshowr társműsorvezetője botrányszagú könyvet írt Friderikusz és Hajdú serpája voltam címmel, amiből a hétfői Blikk szemezgetett. A 2001-ben, az MTV-n indult műsor kapcsán Dömsödi azt írja, Hajdú volt a szükséges rossz, az oldalkocsi, aki…..
Oblomov 2013.10.07 20:01:39
@Rafi a Torrente 1-ből:
Ez hihetetlenül szép! Tényleg Hajdú Peti a legeminensebb vezértapsolója Medgyessynek. Mellbedobással, de ő a legfürgébb.
Tanulságos belelapozni a Népszabadság és a Népszava szombati számaiba. Kiderül belőlük, hogy hazudik a baloldal, amikor felszólítja az egyházakat, hogy ne politizáljanak – ez a felszólítás csak akkor érvényes, ha baloldali kormány van, esetleg az abortusz, a melegek vagy a…..
Oblomov 2013.08.07 08:49:39
@bbjnick:
Valóban: "337 éve történt, hogy Michiel de Ruyter admirálisnak sikerült kiszabadítania a magyar protestáns prédikátorokat rabságukból."

reformatus.hu/mutat/7860/
Oblomov 2013.08.07 08:51:06
@sztd:
Túlhaladt, vagyis átlépte.
Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a…..
„Amikor ma a publicista (a „közíró”) a kétharmados kormányt védi, ahelyett, hogy hagyományosabb szerepében inkább talán ellenzéki sáncokat védene, akkor a hazáját és a nemzeti kultúráját védelmezi, mert belülről és kívülről is azt támadják eszelősen és minden…..
Oblomov 2013.06.28 11:35:58
@DFK:
Hoffman Rózsika ugyanúgy surranópályán lett akkor Paulina, mint ezek.
V. Nyári Ifjúsági Találkozó – Kéménd (1969). Jobboldalt állnak: Farkas Veronika, Lacza Tihamér, Bencsik Tamás, Duka-Zólyomi Árpád, Kiss Mihály, Duray Miklós Míg a szlovákiai magyarok érdekképviselete egyrészt a Híd párt megalakulása, másrészt az MKP kétszeresen…..
A forradalmi Magyarországon békésen telt május 1-je, még az osztályharcra amúgy bármikor kapható Szanyi Tibor sem nagyon erőltette a munkásosztály felszabadítását. Bezzeg a kizsákmányoló Amerikában! Amikor délután fél hat körül megérkeztünk a Fehér Házhoz, még nem…..
Oblomov 2013.05.02 10:25:13
Oblomov 2013.05.02 11:12:57
@Kandeláber:
Hegedűs Lórántnéék is bementek a Benettonhoz, hátha az ő áruik szebbek, vagy jobbik. Aztán nem vettek mégse semmit, és kulturáltan kijöttek.
A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kezdeti pillanatait idéző, elsöprő lendülettel ment keresztül a törvényhozáson az az indítvány, amely a Ptk. helyett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben szabályozná a közérdekű…..
Oblomov 2013.04.30 16:09:03
@Alfőmérnök:
Ne piszkáld, Padilla csak egy (alkotmányos) monarchista, aki a pukkasztás módszerére esküszik, és hergeli kutyuját Bell-t. :)