Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dester

137 bejegyzést írt és 1444 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jászai Mari-díjas színész hosszas betegség után hunyta örök álomra a szemét. Kitartása megkérdőjelezhetetlen, hiszen utolsó erejével is színpadra állt, és játszott, fürdött a közönség szeretetében, és a tapsban. Székhelyi Józsefre, s szinkronmunkáira emlékezünk. Az Internetes Szinkron Adatbázis…..
Dester 2018.08.24 11:25:52
@NewInsights: Bakker, most hogy mondod, tényleg! Ron Silver karakteréhez rengeteget hozzátett az a szinkron. És sajnos már Ron Silver sincs köztünk már majdnem tíz éve.
IDDQD Checkpoint Mini #73: Quake 2018.06.03 17:32:44
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Dester 2018.06.05 15:44:30
@enpera: ez olyan, mint amikor a Prodigy - Firestarter klip lement pár éve a VH1 Classic (!) zenetévén.
Egy dolgot kijelenthetünk, rengetegen vannak az idióták. Csak gondoljunk bele nap mint nap hányszor mondjuk ki magunkban azt a mondatot, hogy „ezt a barmot”. Sok esetben nyílván ha az utcán történik valami az a véletlen műve, de sajnos rengeteg olyan is van, amikor teljes…..
Vannak utazók, akik listákat vezetnek azokról az országokról, amelyekben jártak. Sőt! nyomon követnek  olyan helyszíneket, mint  a legmagasabb, a legalacsonyabb, legaszályosabb...  Mindenhol a leg-eket keresik, azokat a helyszíneket, amelyek valamiért különböznek más úticéloktól. Ezek az utazók…..
(Az alábbiakban Dester kartárs írását olvashatjátok, akinek nem indult jól az év: feltörték a Rockstar-accountját.) Pár napja történt meg az, amivel senki sem szeretne szembesülni, és pláne elképzelhetetlennek tartja, ha épp az IT szektorban dolgozik. Kaptam a Rockstartól egy emailt, hogy a…..
Dester 2016.01.21 09:01:01
@BéLóg: nemhogy magyar oldalakon, de még nagyon angolul sem találtam semmilyen releváns értelmes információt ezzel kapcsolatban, így ha már csak egy embernek is segítettem, megérte.

Azért lenne teendő az Origin accountommal is. Fogalmam sincs hogyan, de valahogy kettő van belőle és mindkettőn vannak játékok. Az egyik - szerintem - valamilyen automata beléptetéssel készült, és ment rá vásárlás is, de akkor nem vettem észre. Hogy lehet-e egyesíteni az accountokat, nem tudom. Egyszer rákerestem, akkor nem találtam sok biztatót.
Dester 2017.10.19 11:18:12
@OrbanseggenLorincz: +1 az Origin supportra. Fent egy kommentben említettem, hogy két accountom van és össze kéne vonni. Néhány hónapja fogtam magam és felhívtam a magyar ügyfélszolgálatot. Rendkívül segítőkész volt a hölgy, még jót el is cseverésztünk közben, mindent megcsinált kb. félóra alatt (az összes játékot egyesével kellett másolni az egyik accountról a másikra).
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
Dester 2017.01.17 07:21:11
@BuXY81: megelőztél. :) Erre én is emlékszem.
Valószínűleg az idei sem volt durvább, mint az eddigiek, csak az év vége kicsit besűrűsödött. Akadt néhány váratlan haláleset, ráadásul ikonikus szereplők mentek el. David Bowie-tól George Michaelig, Johann Cruijfftól Muhammad Aliig, Alan Rickmantől Bud Spencerig, Psota Iréntől Bara Margitig,…..
Hétvégén volt a Pixelcon 4, amit korábban már itt is beharangoztam, és ahol, akárcsak tavaly, szerveztem-vezettem egy vetélkedőt. Maga a rendezvény felemás érzéseket hagyott bennem (őszintén szólva a tavalyi jobban bejött), de a gémercelebekkel (Kodiak, Vastag Tomi) és indexes pernahajderekkel…..
Dester 2016.11.07 12:12:07
@Stöki: Ez már ott a helyszínen is heveny rohamokat váltott ki a közönségből, sejtettem, hogy nem hagyod elsorvadni a feladványokat. :D
Érdekesség: a negyedik feladványnál mi elsőre (másodikra, sokadjára is) a Dungeon Keepert tartottuk esélyesnek, mert mégiscsak dán, meg tart is zászlót, csak a "dzsön" nem akart kijönni sehogy.
ORB Kánon D-dúrban 2012.04.03 21:01:00
Mi a közös az alábbi együttesekben, előadókban? Village People (vagy Pet Shop Boys) The Farm Aerosmith Scatman John Coolio Vitamin C Delerium Kelly Rowland Jason Derülo Első látásra nem sok, a spektrum eléggé széles. Ugyanakkor mindannyian…..
Dester 2013.03.07 08:20:11
@Bogyó 2: Örülök, hogy rátaláltál a blogra és választ kaptál a kérdésedre. :) Köszi a plusz infókat! :)
Dester 2014.10.26 00:53:25
@urz: zseniális, minden másodperce arany, köszi szépen :)
Dester 2016.02.01 22:31:42
@Sándor Cserháti: és tényleg :) Köszi szépen!
Az id Software viselt dolgairól sokat írtunk már, hosszú poszt volt a Wolfenstein 3D-ről és a Doomról, nem is olyan régen pedig podcastünk egyik adását a cégnek szenteltük. Abban szót ejtettünk arról, hogy a cég alapító kulcsemberei 1990-ben a Softdisknél dolgoztak kisebb…..
Dester 2015.12.15 19:39:06
@Komojtalan: Volt még egy plusz rész a hat epizódon kívül, a "három és feledik" (szerintem felejthető), a Keen Dreams.
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen a blog olvasói közül, aki Bud Spencer és Terence Hill filmjein nőtt fel. Csak a Puffin lekvár ad erőt és mindent legyűrő akaratot. Pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. Páncélautó nem, páncélautó igen. És még sorolhatnám. Szóval…..
Megtöröm a légköri zavart, és újra megkezdem a sugárzást. Mondjuk ki: vége a nyárnak. És vége a nyári szünetnek is, ami kicsit hosszúra nyúlt sajnos, egyszerűen nulla időm volt foglalkozni a bloggal. Valamelyest a menekültválság is odakent, illetve egy projekt, aminek az…..
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
Elnézést az altesti kontentért, de van az a wtf-faktor, amiért kitesszük a 18-as karikát. Arról már írtunk korábban, hogy a SimCity vagy éppen a Soulcalibur V infantilisabb játékosai hogyan próbálnak péniszt csinálni a játékban, ezúttal azonban egy olyan programról lesz szó,…..
Dester 2015.06.23 19:23:24
Csabesz emlékére   Az autó szépen lassan teljesen újjászületik, és mivel már jobban várom, mint gyerekkorom összes karácsonyát együttvéve, időm meg most éppen néha akad nosztalgiázni, gondoltam írok egy picit arról is, hogy hogyan jutottam el végül eddig a pontig, azaz hogy…..
Nagyon régóta adós vagyok azzal a sztorival, hogy végül hogyan is került klíma az autómba, mindenkinek csak ígérgettem éveken keresztül, hogy megírom. Igaz, nemcsak erről, hanem másról sem írtam évek óta, kivéve morzsákat a Facebook oldalon. Ez nagyrészt ennek, azaz a…..
  Ebbe a videóba is a szokásos módon botlottam: tök véletlenül. És milyen jó, hogy elindítottam. Pedig csak annyi a címe, hogy  Motorozás London központjában: megállítottak a rendőrök! A franc tudja mire számítottam. De az biztos, hogy amit itt látunk, oktatni kellene.…..
Dester 2015.03.01 10:28:59
Engem egyszer kaptak el gyorshajtásért, süldő egyetemista koromban az M0-n 80 helyett 116-tal (sose jártam akkor még az M0-n), verőfényes napsütésben, zéró forgalommal, Balatonról hazafelé családdal. Annyira nem volt forgalom, hogy az út szélén álló rendőr kényelmesen besétált a belső sávba, hogy kiintsen. Elmondták szárazan, hogy miért állítottak meg, közölték, hogy 116-ot mértek. Én nyugodtan, normálisan, együttműködve mondtam nekik, hogy igen, kb. annyi lehetett, igazuk van, nem is tagadom. Mivel látták, hogy nem vagyok balhés, a lehető legalacsonyabb büntetést szabták ki, ami akkor kb. 10000 Ft lehetett, nem is tiltakoztam, nem alkudoztam.
Az autóba visszaszállva apám megkérdezte, hogy akkor most mekkora csekket kaptam, majd a következőt mondta:
- Jól van fiam, akkor ezt most befizetem neked, mert én is ennyivel mentem volna itt.
:)

Másik sztori Szegeden, már a Calibrával. Buliztunk a belvárosban, én vezettem, úgyhogy egy kortyot sem ittam. Megyünk hazafelé, a barátnőm nem volt józan, mögöttem meg krákog egy jelöletlen sötétkék F Astra. Felőlem nyugodtan. Aztán egyre jobban nyomja kürtöt. Félreálltam, de mivel nem tudtam, hogy rendőrök-e, motor járt, váltó egyesben, lábam a kuplungon, ablak egy ujjnyira leeresztve. Miután igazolták magukat és kiderült, hogy rendőrök álcázott autóban (ezen a ponton azért elmondtam nekik, hogy legközelebb nyugodtan nyomhatják mögöttem a berregőt, míg haza nem érek, kék villogó nélkül nem fogok megállni), megkérdezték, hogy szondát fújnék-e. Mondom naná, úgyse fújtam még előtte, mindig ki akartam próbálni. Megfújtam a szondát, majd a következő párbeszéd zajlott le, miközben a rendőr nézte a szonda kijelzőjét:
- Fogyasztott ön alkoholt?
- Nem.
Felhúzza a szemöldökét:
- Biztos Ön ebben, uram?
- Teljesen biztos. Az igaz, hogy szórakozóhelyről indultunk el, de nem ittam.
- Igen, láttuk.
- Miért, mit mutat? - és itt már nyújtottam a nyakam a szonda felé. A rendőr savanyú arccal, kissé tagoltan:
- Ne-ga-tív.

Én itt már vigyorogtam. Gondolom, ha berezelek és azt mondom, hogy ittam, akkor bármit mutathatott volna a szonda, elismertem, és innentől kezdve bukta. Gyakornok rendőrcsajjal volt az intézkedő rendőr, gondolom neki mutatta meg az eljárást. A biztosítást igazoló csekkszelvény viszont nem volt nálam, pedig be volt fizetve (akkor még be kellett mutatni). Vártam, hogy megbüntetnek, mert nagyon úgy tűnt, erre megy ki a játék, de miután mondtam, hogy mikor fizettem be, mekkora összegről szólt és mikori volt a ráírt határidő, összenéztek, és jó utat kívántak.
Régóta tudjuk, hogy a játékok rajongói sokkal nagyobb őrültségekre képesek, mint ugyanazon játékok fejlesztői. Itt van például a PangaeaPanga fedőnevű elektorkalandor, akinek 2009 óta úri passziója volt, hogy elkészítse a Super Mario World legnehezebb pályáját. Sőt,…..
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
Még hetekkel ezelőtt jártam látogatóban volt kollégáinknál, a mostanság kajában (is) utazó Péter Annánál és Zirig Árpádnál. Ők éppen kakaós mogyorókrém-tesztet csináltak, én is végigkóstoltam a felhozatalt, de engem nem a szakmai érdeklődés, hanem az ebéd utáni…..
A farpofáim is összerándultak, mikor az oszlopot láttam egyenesen a kamera felé közeledni. És felszisszentem, hogy na basszameg, ezért kéne figyelni. Nem vagyok én marha okos, meg tévedhetetlen sem. És ellentétben a sok, igazán okos megmondóemberrel én sem vagyok száz százalékig…..
Dester 2014.10.11 19:40:40
@VLADISZLAV: sajnos ez sem mindig segít. Én mindig indexelek, hátranézek, tükörbenézek sávváltásnál, de így is adódott már olyan szerencsétlen helyzet, hogy nem rajtam múlt, hogy nem lett csatt. Tud úgy mozogni egy komplett autó is a holttérben, nemcsak egy motoros, hogy pont ne adja ki, pedig te elvileg mindent megtettél.
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Dester 2014.10.09 23:43:53
@Roodie a Farkas: +1. Ugyanez a játék. És elkövettem azt a hibát, hogy sötét szobában, fülhallgatóval próbáltam ki. Még otthon laktam a szüleimnél. Egészen addig nem volt gond, amíg nem ugrott le elém az első alien a sok zavaró pittyegés után. Tudtam hogy jönni fog az a dög, de mégis váratlanul ért. Ebben a pillanatban úgy megijedtem, hogy hanyattvágódtam a fotellel, ölemben a billentyűzettel és az egeret erősen markolva, olyannyira, hogy kitéptem mindkettő (PS/2) zsinórját is egyúttal a gépből. A robajra átjött édesanyám, hogy vajon ez mi lehetett, aztán meglátott még mindig ülő pozícióban a felborult fotelban, 90°-kal elforgatva, a háttámlán támaszkodva, ölemben a billentyűzettel, kezemben az egérrel.
Legyintett, és kiment.