Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0bumbi0

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A Cadillac új szelleme!” – így szólt a Cadillac 1987-es reklámkampánya, amely egy Pininfarina által megálmodott sportkocsival akarta felvenni a versenyt az olyan európai vetélytársakkal szemben, mint a Mercedes SL és a Jaguar XJS. Spoiler alert: nem jártak sikerrel. De vajon vannak a Cadillac…..
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Azt nem tudom, hogy is indult.. Tulajdonképpen nem is emlékezhetek..  Elmondás alapján, amikor Édesanyám terhes volt velem, 9 hónapon keresztül benzinszagot érzett mindenhol.. Talán ez volt az, ami miatt a kevéske vérem kissé fel lett hígítva, hogy mindig legyen emlékeztető számomra.  Kb 6-7 évesen…..
0bumbi0 2020.03.03 10:10:57
Ha azt mondjuk, hogy Nápoly és a tenger, akkor mindenkinek a következő színes, szélesvásznú tájpanoráma jut az eszébe (tipikus turistafotó, ezerszám van ilyen a neten, a Tojásvár tetejéről készült, ez van): Na ja. Ebből tehát levonható az a következtetés, hogy a város lakossága és a tenger közeli…..
Imádsz úszkálni és süttetni magad, de nincs ötleted a nyári vakációra? A következő összeállításomban összegyűjtöttem nektek Európa legszebb strandjait, ahol garantáltan felejthetetlen lesz a strandolás!  Korábban már olvashattatok a világ legszebb strandjairól, ahogyan a kedvenc Korfus…..
Nem is gondolnánk milyen hihetetlen koncepciók születtek autós fronton a hetvenes évek végén és a nyolcvanas években. A processzorok tömeges megjelenése és az űrkorszak érzések mai szemmel is  elképesztő megoldásokra sarkallták a tervezőket. Főleg az olasz tervező irodák diktálták a tempót. Néhány…..
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Ha engem kérdezel, egy zongoraláb nem túl izgalmas dolog. Az autó viszont igen, és lehet, hogy köze van ennek a ló-lovas kapcsolathoz, de ennél azért szerintem többről van szó. Mert bizony az autó sokszor a társunk, sőt, nemritkán a szerelmünk. Vagy éppen gyűlöletünk legmélyebb bugyraiban…..
Mert minden hozzám hasonló átéli ezt családi ebédek, kocsmázások alkalmával. Akinek még nincs autója, nem tudja, hogy mit gondoljon erről. Ő most talán közelebb kerülhet az igazsághoz. Vagy mégsem?..
0bumbi0 2016.09.20 12:43:59
Még nem nagyon nőtt fel az a korosztály, akinek egy 20 éves autó ne roncs lenne. Nekem egy 23 éves, akkori csúcstechnológiás luxusautóm van. Igaz, a tolatóradart én rakattam bele, de a minden elképzelhető irányba dönthető állítható üléstől, deréktámasztól a Bose Gold hifiig minden van benne. tökéletesen kényelmes, erős, a formáját tekintve jellemzően 5-10 évvel fiatalabbnak nézik. Igen, rá lett költve már az ára (nem volt benn hat db 0...) bőven, cserébe viszont olyan körülmények között utazhatok, amit azért kis magyar valóságunkban a legtöbben megirigyelhetnének.
Ehelyett az édes jó anyám mit mond állandóan? "Jaj, kislányom, nagyon vigyázz magadra az úton, nehogy valami baj legyen." Mire én rendszeresen: "Anya,milyen baj lenne?" Anyukám: "Nem tudom, elromlik valami.".
Igen. Van rá esély. Szerencsére mondjuk voltam már vele a francia riviérán, Cinque Terrén, egy nagyobb osztrák körúton, Magyarországon keresztül-kasul és mindenhol vigyorogva szálltam ki belőle. Ezt az új autók közül egy átlagos, középkategóriás autó nem adja meg nekem.
Ja, arról ne is beszéljünk, hogy a fogyasztását általában nem hiszik el. Valamiért mintha kötelező lenne legalább 5 literrel többet ennie... Szerencsére ezt az örömöt nem adhatom meg a kérdezőknek. :)
Utolsó gondolat:
Egy alap kérdés még: Minek ez neked? Miért nem veszel valami normális autót.
Azért, mert én sem vagyok normális. :D
0bumbi0 2016.09.20 16:58:49
@Válasszunk: A Totalcar sztorijaiból nem éppen éri meg kiindulni. Aki egy kicsit is ismeri a Cougar történetét, az sok tekintetben negligálja az általuk írtakat.
Amúgy pedig nemcsak a pénzről van szó, hanem az élvezeti értékről is. A vacsiúj családi Hyundai i40 egy nagyon jó autó, de egy pillanatig nem élvezem benne az utazást, míg az enyémben igen. Hiába 23 éves, megvan a hang, a kényelem, az erő, a nagy test, a mindent elnyelő csomagtartó, a tekintély, amit új autóban 15 millió alatt nem kapnék meg (és akkor is csak mondjuk egy E Mercim lenne, semmi extra).
Nálam egyszerű az összehasonlítás akkor is, ha pénzre váltom át. Megvettem egy millió alatt, van több, mint 14 millióm, amit rákölthetek és akkor vagyok új autó árban.
Hozzáteszem, hogy napira nincs szükségem rá, Pesten a bkv gyorsabb, olcsóbb, kényelmesebb nekem.
Egy Pobeda Amerikában - 1956. Ralph Morse a LIFE magazin fotósa készített egy fotósorozatot 1956 őszén New Yorkban és környékén egy titokzatos szovjet GAZ M-20-asról, azaz egy Pobedáról. Hosszas keresés és levélváltások után sem sikerült kinyomoznom, hogyan került az Államokba a kérdéses autó,…..
Tudjuk, hogy napjainkban miféle eszeveszett dolgokat kaphatunk automatákból. Az egyszerű buszjegyektől kezdve a frissensült pizzáig és az aranyrúdig mára már csaknem mindent. És akkor még nem is beszéltünk a japánokról. Ott a vákuumcsomagolt használt (!) női bugyitól az élő (!) rákig tényleg MINDEN…..
Nem tudod még merre mennél nyaralni az idén? Kiszakadnál a Róma-Párizs-London tengelyről és a tunéziai tengerpart is unalmas már? Most bemutatunk 23 olyan célpontot, amit talán még nem is vettél számításba, mégis életed legtartalmasabb vakációját jelentheti! 1.    …..
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
0bumbi0 2015.06.12 10:45:51