Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Webvillany

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megfelelő falfesték vagy tapéta kiválasztása és felhelyezése után kezdetét is veheti a lakberendezés. A bútorok megvásárlásakor a személyes ízlésen kívül egy sor egyéb tényező is közrejátszik, ilyen például a lakásunk stílusa, belmagassága, elrendezése, valamint érdemes odafigyelnünk arra is,…..
A led világítás hatalmas trend napjainkban, ami csakis az emberek javát szolgálja. Körülbelül 40 évvel ezelőtt, a ledek még csupán 3 színben tudtak világítani: pirosban, zöldben és sárgában, amik bár tökéletesek voltak közlekedési lámpákhoz, a mindennapi életben nem volt igazán az egyén…..
Ha lakberendezésről van szó, akkor a használt világításnak központi szerep jut. Különösen így van ez a késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakban, amikor viszonylag korán sötétedik, és ezért gyakran már négy-öt óra környékén felkapcsoljuk a lámpákat. Az egyes…..
Számtalan esetben lecserélnénk egy lámpát, kapcsolót, konnektort a lakásunkban. Nem működik a világítás az izzócsere után sem, vagy valahol nincs áram és jó lenne megnézetni egy villanyszerelő szakemberrel. De, kit hívjunk, és mennyibe fog ez nekünk kerülni? A probléma az,…..
Ki, ne emlékezne a lekapcsolt állapotban pici sejtelmes fénnyel világító kapcsolókra? Szerettük, mert a sötét lakásban könnyen tájékozódtunk a kis fénynél, könnyen megtaláltuk a kapcsolókat, és adott egy kis egyedi hangulatot a lakásnak. Az elsők között talán a…..
A fényforrások forradalma kicsit a háttérbe szorította fényerőszabályzás. Az annak idején egyre népszerűbb fényerőszabályzós kapcsolók, amelyek kiválóan szabályozták a hagyományos és a halogén izzókat, az energiatakarékos kompakt fénycsövek elterjedésével a háttérbe…..
Nincs villanyszerelés kivitelezés led világítás nélkül. Alkalmazzuk a led technológiát a világítás minden területén. Szinte valamennyi lámpába, csillárba lehet már led fényforrást találni, de a rejtett világítások területen csak led szalagokat használunk. Kínálja a led…..
Az ereszcsatornában összegyűlt faleveleket, a mohát, és az egyéb a szél által behordott szemetet ki kell szedni, mert megakadályozza a tökéletes esővíz elvezetését. Az ereszcsatornák tisztítását, vizsgálatát ajánlatos évente egyszer elvégezni. A tisztítást érdemes késő…..
A társasházak közös helyiségeinek világításkorszerűsítése, illetve az üzemeltetési költségek csökkentése nemcsak a közös képviselők, képviseletek számára fontos. Ez a tétel is hozzájárul a közös költségek alakulásához. Nézzük melyik világítás a leg…..
A lakásfelújítások alkalmával a villanyszerelés szakmai színvonala sérül a leghamarabb a költségek optimalizálásakor. A villanyszerelés kivitelezések alkalmával, ellentétben a gázvezeték cseréjével, átalakításával, nincs elektromos terv. A lakás elektromos rendszerének…..
A LED-es fényforrás a leghatékonyabb, ezt mindenki tudja. Pedig nem! A leghatékonyabb, leg energiatakarékosabb fényforrás az, amelyik ki van kapcsolva. Nagyon vicces, mondanák sokan, de gondoljuk csak bele, hányszor világítunk feleslegesen a lakásunkban. Az energiahatékonyság és a…..
Lakásvilágítás A gázlámpák 2015.03.07 19:06:32
A lakások világítását a 19. század közepén még gyertyákkal és olajlámpákkal oldották meg. Az épületek, a közterületek gázlámpákkal történő világítása a század második felében kezdett elterjedni. „Budapest 1873-as egyesítésekor Pesten 40 ezer, Budán 6500 gázlámpa…..
Mivel világítsunk? A cikk forrása: Energiablog Már rég nem az a kérdés, hogy hagyományos izzóval, vagy energiatakarékossal világítsunk. A helyes kérdés az, hogy kompakt fénycsővel világítsunk, vagy led izzókkal. Igen a ledes technológia már ott tart, hogy teljesen alkalmas…..