Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napi Csárt

931 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38 liter sört ivott meg, amivel alaposan lehagyták a második helyezett lengyeleket: ők 98,06 litert…..
Azért jó az OECD mert mindig van rengeteg polgárpukkasztó statisztika a tarsolyában. A lenti csárt is ezek közül mutat be egyet. Az ábrán az látható, hogy a kiválasztott országok munkavállalóira átlagosan hány munkaóra jut egy évben - ebben az esetben 2015-ben -. A prímet bőven a mexikóiak viszik 2…..
A műanyag hulladék lassan beláthatatlan méretűvé duzzadó tömege világméretű problémát jelent. A szemétgyártásból pedig Európa is jócskán kiveszi a részét.  Az ábrán jól látszik, hogy statisztikai adatok alapján minden európai 31 kilónyi műanyag hulladékot termel, csak csomagolási hulladékból.…..
Az Eurostat közölt egy összeállítást arról, hogy melyek a leglátogatottab UNESCO Világörökségi Helyszínekről szóló oldalak a Wikipédián. Budapest az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. Nem sikerült lenyomni a párizsi Szajna-partot, Róma történelmi belvárosát, Isztambul belvárosát, Auschwitzot,…..
Magyarországról sok rosszat ellehet mondani, meg persze szépet és jót is. Egy valami azonban biztosnak látszik, legalábbis a most pillanatából nézve. Az OECD legfrissebb adataira támaszkodva, a londoni székhelyű Kereskedelmi Unió Kongresszusának (TUC) előrejelzései szerint Magyarországon lesz (OECD…..
Hiába az európai gazdasági dominancia, megannyi olyan ország van, amelynek lakosai jórészt nem engedheti meg maguknak, hogy megfelelő melegre fűtsék otthonaikat a téli hónapokban. A listán jól látszik, hogy a bolgárok vannak a legrosszabb helyzetben, hiszen ott a lakosság majd 40 százaléka…..
2017 volt a legbiztonságosabb év a kereskedelmi légiközlekedés történetében, noha a légiforgalom nagysága történelmi csúcsot ért el. A The Aviation Safety Network által közzétett adatok alapján - az öngyilkosságok, szabotázsok és repülőgép-eltérítések kizárása esetén – tavaly 14 baleset történt 59…..
Egyeseket nagyon zavar, hogy gyakorlatilag az egész hetedik kerület egy szabadtéri szórakoztató központtá alakult át az elmúlt években, ahol minden nap folyik a buli, a sör és még egy csomó minden, ezzel pedig együttjár, hogy bizony szinte állandó zaj van. De a számok ugyanakkor nem azt mutatják,…..
Természeti és emberi kéz okozta katasztrófák, csak az idén 306 milliárd dolláros kárt termeltek világszerte (Swiss Re.) A grafikonon jól látszik, hogy ez 2011 óta a legmagasabb szám, az elmúlt 10 év távlatában. Ami azonban még szembetűnőbb, hogy a 2016-os adatokhoz képest 63 százalékos a növekedés,…..
Találtunk egy ábrát, ami azt mutatja meg, hogy különböző EU-s országok társadalmainak mekkora része járt már legalább egyszer az EU-n kívül. Az adatok Magyarországra nézve egészen megdöbbentőek, csak minden ötödik magyar (19%) mondhatja ezt el magáról. Ezzel az elképzelt dobogó harmadik fokán…..
Az ISIS jelentős fegyverarzenált szerezett 2014-ben az összeomló iraki hadseregtől. Ezek között sok amerikai fegyver is volt, amiket (M4, M16 gépkarebély) szép számmal fel is használták a propagandavideóikban vagy öngyilkos akcióikhoz (Humvee-k). Az igazság azonban az, hogy ezek az amerikai…..
Karácsonyra nagyon sokan ajándékoznak könyvet, sokan csak ilyenkor döbbennek rá, mekkora is a hazai könyvpiac kínálata. Aki nyomon követi a könyvek világát, az havi rendszerességgel hallja, milyen új kötetek jelennek meg. Vannak azonban olyan országok is, ahol egyszerűen lehetetlen nyomon követni az…..
Néhány, azaz nagyon is sok európai még sohasem volt az Európai Unió területén kívül. A lenti csárt azt mutatja, hogy mekkora azon európaiak aránya, akik legalább egyszer jártak már az EU-n kívül. Nem mellbevágó meglepetés talán, hogy a magyarok egyértelműen a lista végén szerepelnek a maguk 19…..
Az Eurostat kiadott egy statisztikát, amin az látszik, hogy a magyarok az EU középmezőnyében vannak, ha azt mérjük, mennyien béreltek már szállást magáncélra másik természetes személytől websiteokon és applikációkon keresztül. Amikor viszont azt vizsgált, hogy hányan oldották meg utazási igényeiket…..
Friss infografikát jelentetett meg a KSH, amelyről kiderül, hogy mire költöttek a legtöbbet a háztartások 2016 decemberében. Eszerint egy átlagos háztartás tavaly 3 585 forintot költött halféleségre, 6 679 forintot könyvekre, 7 772 forintot szeszes italokra és 9 197 forintot játékszerekre. Összesen…..
A Magyar Távirati Iroda szemléltette egy inforgrafikán, hogy hogyan alakult az infláció Magyarországon és az EU többi tagállamában. Hazánk ezúttal a középmezőny tetején foglalt helyet...
A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya? Az EU-s átlag 17 százalék, Magyarország 20 százalékon áll.  ..
A lenti videógrafikán azt nézheted meg, hogy az európaiak mennyit sportolnak. Te melyik kategóriába tartozol?  ..
Szokták mondogatni sokfelé, hogy a korrupció bizony mindenhol jelen van. Na de ennyire? Mint az a lenti infogrammon látható Európa megannyi országa már majdnem 100 százalékban úgy véli, hogy a korrupció mindent eláraszt. Az adatokból származó elsődleges tanulság az, hogy valami nagyon nincs rendben…..
Az elmúlt hetekben ismét a figyelem középpontjába került Észak-Korea. Bár a távol-keleti ország ellen egy csak hozzák az újabb és újabb szankciókat, az ázsiai diktatúra még mindig nem roppant össze ezek alatt, mivel sok esetben sikeresen játssza ki ezeket a korlátozásokat. Az Institute for Science…..
Az UNESCO legfrissebb jelentése szerint 2012 és 2016 között 530 újságírót gyilkoltak meg világszerte. A feketelistát Szíria vezeti 86 halálesettel; az európai országok között Ukrajnában a legsúlyosabb a helyzet, északkeleti szomszédunkban 10 "őrkutya" lett merénylet áldozata. Magyarország nem került…..
Bár szeretjük itthon a szegényeket hibáztatni a bajokért, valójában jóval az EU-s átlag alatt marad, hogy a GDP-arányában, hogy alakulnak a hazai szociális kiadások.  ..
A világ rengeteget változott az elmúlt 50 évben. 1967-ben még javában tartott a hidegháború, az Egyesült Államokban gyakoriak voltak a zavargások, dúlt a vietnámi háború, de Izrael is kénytelen volt megküzdeni arab szomszédjaival a hatnapos háború során. Más volt az emberek hétköznapi élete is. A…..
Egy friss Eurostat ábrára lettünk figyelmesek, melyen Magyarország értéke jóval az EU-s átlag felett található. Sajnos kezdeti lelkesedésünk rögtön elmúlt, amikor láttuk, hogy arról van szó, hogy a háztartások költségvetésük mekkora részét fordítják alkoholra. Magyarország nagyjából egy szinten van…..
Igaz, még csak alig néhány napja gyalogolunk a télben, de a reggeli keserves hideg már jócskán megkeseríti a mindennapokat. Az éppen kialakulóban lévő latyakról nem is beszélve. Jó hír azonban, hogy nem kell más földrészre utaznia annak, aki maga mögött hagyná a telet. A lenti csárt Európa Top 10…..