Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stumpf András

62 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bayer Zsolt egy reggel nehéz álomból arra ébredt, hogy ágyában újságíróvá változott.  Félálomban még kurvaanyázott egyet rutinból, de aztán kitörölte a csipát a szeméből, fogmosás közben pedig tényleg újságírót pillantott meg a tükörben. Pártos újságírót,…..
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik…..
Stumpf András írása   Jaj, ezek a fránya jobbikos helyi szervezetek! Még meg sem száradt a tinta a vecsésiek lázadását letörni hivatott etikai bizottsági dokumentumon, újra jőnek, kopogtatnak, és most aláírást is gyűjtenek: immár a második kerületben. Zsidós téma ez is: láthatóan nehezen megy le…..
A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza! A Fidesz szereti a…..
Pörög a NOlimpia-kampány, átrendezi még a balos pártok sorait is. Másfél hét maradt már csak a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás összegyűjtésére, amikor tegnap már az MSZP is kapcsolt, kitelepült, 20 helyen gyűjt. Épp ezt követelte a párttól a…..
Halálos beteg Arthur J. Finkelstein – a hétvége híre szerencsére nem hozta ki az állatot senkiből a magyar politikában és sajtóban, szerencsére elmaradt a „dögöljön meg máma még”-típusú megközelítés. Ez tényleg örömteli. Másrészt meg groteszk a helyzet. Maga Finkelstein ugyanis jó pénzért simán…..
„Amikor a szovjet tankok lánctalpai a magyar anyaföldet tapodták” - kezdett Attila cimboránk rögtönzött szónoklatba a tábortűz körül, mi pedig szakadtunk a röhögéstől. Attilának is volt tokája, rezgett szépen beszéd közben, a torokrecsegés és az orrhang is tökéletes volt. Hibátlan előadás. Senki nem…..
Mandiner blog Civil War 2017.01.18 10:51:00
Van erős érv amellett, hogy „eltakarítsa az útból” (copyright by Németh Szilárd) a külföldről pénzelt civilszervezeteket a kormány! S hogy mi az? Egyértelmű: hogy Gulyás Márton ne jusson többé egy fillér forráshoz sem!  Ez a gonosz gondolat futott át az agyamon, amint meghallottam a civilbeszántós…..
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Stumpf András írása. *   Kapkodhattuk a fejünket 2016-ban rendesen. Ennyi meglepetést egyetlen év sem hozott 1989 óta Európában, a nagyvilágban és itthon. Bele is szédültünk kissé. A Közel-Kelet és Afrika katasztrófája már…..
Óvatosságra intettem magam. Mégse hebrencskedjük el a dolgot, ha a Rolling Stones 11 év után új stúdiólemezzel jelentkezik. Múlt pénteken, december 2-án kijött már a Blue & Lonesome, aznap el is kezdtem hallgatni, de eddig vártam az írással. Két kemény véleménylehetőség feszült ugyanis…..
Nem kezdem sorolni a helyzeteket, amikor nagyon nem jó magyarnak lenni. Azokat úgyis képes sorolni minden magyar, talán minden más nemzet fiainál-lányainál jobban a világon. Van viszont néha egy-egy pillanat, amikor ez a ténybeli tény egyúttal csodálatos érzés is. És nem, nem csak a foci (néha) meg…..
A motoros futár épp úgy nem tudott semmit, ahogy az országban senki sem. Leszámítva persze az ellenzék vezérét és egy nagyon szűk, még a Fidesz elnökségénél is szűkebb kört. Orbán Viktor biztos volt benne, hogy nagy lesz a hatás, azt azonban még ő sem tudta kiszámítani, merre fordulnak az…..
Mandiner blog Arabok a spájzban 2016.08.30 11:01:00
Forog a fejemben egy kérdés. Hetek óta. Tegnap, amikor jött a hír, hogy muszlim központ alakulgat a budapesti Gutenberg téren, megint eszembe jutott.  A kis hír önmagában persze nem lenne túl érdekes, még akkor sem, ha az épülő, imaházas muszlim kultúrközpont éppen átellenben van a rabbiképzővel.…..
Break on through to the... Szétdiszkósított változat üvölt a hangszórókból, nem is a dal, csak a riff, trendi cicusok és pasik táncikálnak rá a VIP-ben. Sokan tényleg kölyökmacskák még, 16 évesek, ha lehetnek. Apu gazdag, megvette nekik a VIP-jegyet. Egy ideje lehet venni is. Próbálom elhessegetni…..
Tudta? Ma kezdődik a migránskvótás népszavazási kampány. Mert bizony, hivatalosan ma kezdődik. A hiba nem az ön készülékében van, ha nem vett észre semmilyen változást tegnaphoz képest: hosszú hetek óta dübörög már plakátokon, rádió- és tévéhirdetések formájában, szóval sok újra nem kell számítani…..
Rohanna. Az ember. Kifele. Minél előbb. Különben a végén még állva elalszik. Olyan unalmas ez a koncert. A színpadon: Rihanna. A tömeg viszont akkora a Sziget nagyszínpada előtt, hogy végig kell várni ezt az értelmezhetetlen és értékelhetetlen produkciót, az agyonmarketingelt…..
Stumpf András 2016.08.12 12:22:48
@hankmoody: Valóban, köszönöm az észrevételt, javítottam is. Van ez ugye, amikor annyira ismer az ember valamit, hogy véletlenül sem néz utána... Na, ez történt most. Még egyszer köszönöm.
Stumpf András 2016.08.12 12:39:20
@br17: benne van a cikkben. a végén.
hogy egyikünknek sem tetszett.
Nem akartam Tusványosról írni. Publicisztikát végképp nem. Én vezettem ugyanis azt az elhíresült beszélgetést, amely eredetileg a frakcióvezetők vitája lett volna, a valóságban viszont Szél Bernadett, Kósa Lajos és Harrach Péter vett rajta részt. Na most, elég hülyén néz ki, ha az, aki kérdezett,…..
A Monty Python valószínűleg nagy pénzt fizetne a történetért, a Mandiner most mégis inkább az olvasókkal osztja meg a Nagy Zsidó-Palesztin Atlaszháború történetét. Azét a háborúét, amelyet ugyan a háttérben, ám annál keményebben vívtak zsidók és palesztinok magyar földön az elmúlt fél évben – a…..
Dermesztő írás jelent meg kedden a magyarnarancs.hu-n. A „ligetvédő” rasztafári, Komáromy Gergely (művésznevén Gregory G Ras, édesjóistenem) körbenyalogatásának dokumentuma több szempontból is fájdalmas. A műfajilag behatárolhatatlan betűhalmazban, amelyet a Narancs interjúnak titulál, ilyen…..
Szép, fekete nő áll egy szál magában, mint a szálfa, olyan egyenesen, miközben három rohamrendőr ront rá. Ez a fotó járta be a netet tegnap, a Huffington Post képes volt például a Tienanmen téri híres jelenethez hasonlítani. (A HuffPostnak mondjuk van mit kompenzálnia fekete ügyben: nézzék csak…..
Vannak firkálmányok, amelyekre nem érdemes reagálni. Ha ganéban turkálunk, büdös lesz a mi kezünk is. Hagyni kell az apróságokat, eljátszadoznak magukban. Vannak aztán a határterületen mozgó írások. Sok félreértéssel, némi sejtetéssel és rosszindulattal, de legalább gondolatcsírákkal is…..
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez lesz a kérdés, amelyre válaszolhatunk, már azt is tudjuk, mikor: október 2-án. Márpedig ha az ember nem…..
Jóstehetségem van. Vasárnap például 4-0 volt a tippem. Teljesen komolyan. Fültanúim is vannak. Aztán: amint hírt gyúrt a 444 a köztévé betyáros bejátszójából, máris biztos voltam benne, hogy vérelefánt lesz ebből a kótyagos betyárbolhából pillanatok alatt. Jó, rendben, ehhez mondjuk nem kellett…..
Eredetileg csupán csatlakozni akartam az előttem szólókhoz. Hörcher Ferenchez és Rajcsányi kollégához. Úgy volt, hogy röviden leírom én is: maradjatok velünk. Már hogy brit barátainknak, akik ugye ezekben az órákban szavaznak arról, maradnak-e az EU tagjai vagy sem. Aztán elkövettem a nagy hibát:…..
Van az a Facebook-mém George Orwellel. Ott az író fotója, rajta meg a szöveg angolul: „Figyelmeztetésnek szántam az 1984-et, nem egy kib...ott útmutató kézikönyvnek!” Valaki posztolja Orbán Viktor Facebook-falára, legyen kedves! Mehet az angol változat is, nyugodtan. Soros Györgynek hála Orbán…..