Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello90

81 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Töltsd le a játékot INNEN és a pontozólapot INNEN és vágd ki a kártyákat! 2. Nézd meg a videónkat, amiben röviden elmagyarázzuk a lényeget. Majd olvasd el a részleteket ebben a posztban! Ne ijedj meg, nem bonyolult, 5 perc alatt simán meg lehet tanulni. A játékot 0-90 éves korig, 2-4 játékos…..
Biztos neked is vannak barátaid, akik csak néznek, mint Németh Szilárd az emelkedő rezsire, amikor mondasz nekik egy politikai hasonlatot. Na, mostantól nincs gond, csak le kell ülnöd velük kártyázni, és az elmúlt tíz év szinte minden fontos közéleti eseményét megismerhetik, ugyanis itt a…..
Lehet úgy építőkockákból alkotni valamit, hogy még a szörnyű kínokat sem kell átélni, ami az elhagyott darabkákra való rálépéssel jár? Lehet bizony, a Minecraft pixelvilága sok millió szórakozni vágyó embert szippantott már be, de ami még ennél is érdekesebb, hogy egy…..
Összeszedtek 25 ambiciózus fiatalt 13 különböző országból, kirakták őket Oslóba a tél közepén egy csomó elismert szakember közé, és nyakon öntötték az egészet egy jó adag norvég vendégszeretettel meg hallal. A Telenor idén decemberben is megrendezte a Youth Forumot, aminek…..
Egy 2010-es kutatás szerint 70 millió olyan gyermek él most a világon, aki nem jut rendszeres oktatáshoz. Azt is tudjuk, hogy az internet és a digitális kommunikáció terjedésével egyre nagyobb esély nyílik az ilyen gyerekek számára is elérhető, élethosszig tartó tanulás…..
Nem könnyű "kirepülni a családi fészekből". Egy csomó olyan problémával találkozol, amikről addig azt sem tudtad, hogy léteznek. Például a szülőknél elég volt berakni a szennyestartóba a koszos cuccokat, és azok pár nappal később maguktól megjelentek összehajtogatva a…..
A rohanó világunk közhely egészen értelmet kap, amikor idős embereket kérdezünk erről. Őket a technikai fejlődés és a net elég nagy kihívás elé állította: nem elég, hogy a nyugdíjjal teljesen felborul a korábbi életük, még egy csomó tök új dolgot is meg kell tanulniuk, ha…..
Akik vannak olyan szerencsések, hogy ismerik, ismerték a nagyszüleiket, azok biztos rengeteg felejthetetlen emlékkel is gazdagodtak. Szerkesztőségünk tagjai 7 pontban szedték össze, hogy miért nem olyan mély az a szakadék a két generáció között, mint azt elsőre gondolnánk,…..
Két napot laktunk a Borsod megyei Bódvalenkén, az ország egyik legszegényebb falujában egy helyi családnál. Volt ott minden, a Budapestről leutazó újságírókon keresztül, a lelkes tiszacipős bölcsészeken át, a helyi gyerekeknek alternatív pedagógiát tartó waldorfos tanáron…..
Itt az augusztus 20 és a hosszú hétvége, sokan ilyenkor utaznak el nyaralni. Ez gyakran azzal jár, hogy az állattartók magukra hagyják a kedvenceiket, vagy jobb esetben rásózzák valami ismerősre a nyaralás idejére. Itt az ideje beszélni arról, hogy élik ezt meg a kutyáink és…..
Embertelen körülmények között dolgoznak a a fejlődő országok tímárműhelyeiben a munkások. A vegyszerek miatt halálos betegségek fenyegetik őket, ennek ellenére egy cipő árának csak…..
A holokausztról az embereknek általában a zsidók tragédiája jut eszébe. A II. Világháborús náci rezsim azonban a romák elhurcolásával és tömeges gyilkosságával is járt. Százezreket megöltek, munkatáborokba vittek, sterilizáltak vagy orvosi kísérleteknek vettetek alá. Az…..
A Facebook profilképek után egy budapesti hidat is elért a szivárvány filter. Péntek este tíz órakor ugyanis a Budapest Pride aktivistái sok-sok lámpával színes fénybe borították az Erzsébet hidat, amivel a szombati felvonulásra hívták fel a figyelmet.  Így nézett…..
20 éve van Budapest Pride Budapesten, amin egyre többen vonulnak fel minden évben. Nem csak a többezres felvonulás jelenti a Pride-ot, egy 10 napos kulturális fesztivál is kapcsolódik hozzá. Most szombaton fél4-től indul az idei menet.  A Pride szervezői mindezt önkéntesen,…..
2013-ban több mint 11 ezer regisztrált hajléktalan volt Magyarországon. Ez a szám azonban főleg a hajléktalanszállókon élőket takarja, a teljes, valós szám sokak szerint megbecsülhetetlen. Bár a hajléktalanlétben rengeteg, egymástól markánsan különböző helyzetben lévő…..
Idén júniusig kellett várni, hogy megjelenjenek az első magyar, vidéken is kirakott melegjogi témájú plakátok. Pontosabban az LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszex) emberek létezését hangsúlyozó plakátok. De miért fontos, hogy legyen ilyen kampány…..
A kormánypárt teljes erővel beleállt a bevándorló-ellenes kampányba. Pár hónapja nemzeti konzultációt hirdetett, nemrég pedig óriásplakátokkal aggatta tele az országot, mindezt százmilliókból.  Most itt a legújabb dili, a négy méter magas kerítés a szerb határon.  A…..
Hello90 Egyenlő-e a nő? 2015.06.16 16:52:18
Nem. Ez derült ki a Női Érdek "Nők Napirenden" című konferenciáján, ahol kiosztották az idei Hüpatia Videó Díjakat is. A pályázatra beérkezett kisfilmekben a nőket ért hátrányos megkülönböztetést próbálták megjeleníteni az alkotók. A legjobb munkákat a keddi…..
Nagyjából ugyanarról, mint a nem roma gyerekek. Gyerekkori terveik nem sokban különböznek társaikétól: van, aki focista lenne, van, aki tanulna tovább, van, aki szakmát szeretne és van, aki inkább pókember lenne. Legalábbis ez derül ki a CFCF Alapítvány fotós kampányából, amit…..
A miskolci számozott utcai cigánysor nem egy nyomortelep - ez volt az első felismerésünk, amikor megláttuk a DVTK stadion melletti bontásra ítélt házakat. Ennek ellenére az itt élők szegénysége letagadhatatlan és elrejthetetlen - vagyis nem igaz az a nézet, hogy az…..
A KURVA ANYÁTOKAT!!!!!! MENJETEK AFRIKÁBA ÉHEZNI BASSZÁTOK MEG!!!!!! köszönöm, hogy meghallgattatok.... Bár a végén azért egy köszönöm elhangzott, valószínűleg te sem örültél, hogy ezt el kellett olvasnod. Az is valószínű, hogy találkoztál már ilyen hozzászólásokkal…..
A TV2 Éden Hotel című valóságshowjában az egyik lány szereplőt, Nórit szexuálisan zaklatta Gábor, a műsor egy másik szereplője. A felvételeken teljesen egyértelműen látszik, hogy Gábor a lányt akarata ellenére lefogta, szétfeszítette a lábait, hozzádörgölte a…..
Ezt derítette ki egy 20 és 35 évesek között végzett kutatás. A kutatást a Bridge Budapest nevű nonprofit szervezet rendelte meg, hogy kiderüljön, hogyan látják a jövőjüket a fiatalok. A Bridge Budapestet a Prezi, a LogMeIn, a Ustream és az iGo-t fejlesztő NNG alapította, hogy…..
Van Magyarországon egy rendezvénysorozat, amire sok ezren látogatnak el, és buliznak karton-robotruhákban, hatalmas szárnyakkal, meg műszakállakkal.  Ez a MondoCon, amit április 11-12-én tartottak a Hungexpóban. Az animék iránti rajongás ihlette, mostanra viszont az…..
Ma Palkovics László felsőoktatási államtitkár bejelentette, hogy nem szűnik meg a nemzetközi tanulmányok és az ipari termék- és formatervezői alapszak és nem válik osztatlan képzéssé a pszichológia. A hirtelen meghátrálás oka a hétfő esti hallgatói és oktatói tiltakozás,…..