Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Raps

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosan 13 órakor kezdetét vette az élő internetes közvetítés, és bemutatkozott a Polestar nemes egyszerűséggel csak „2” nevű új modellje. A főbb adatok röviden: 408 lóerő, 660Nm nyomaték, 500km-es hatótáv...
Alex Raps 2019.02.27 20:30:25
Közönséges fasisztának nevezte Orbán Viktort az országot elárasztó Soros-plakátok miatt Bokros Lajos. A Modern Magyarország elnöke antiszemita gyűlöletkeltéssel vádolja a kormányt, s nevetségesnek tartja azt a kormányzati reagálást, mely szerint ő Soros pénzéből élne, s ebből a pozícióból rágalmazná…..
Alex Raps 2017.07.06 14:51:44
@paragrafus: Ez Herr Bokros álláspontja a fasizmusról és leszámítva azt, hogy a negyede sem húzható rá a jelenleg regnáló kormányra azért elmesélem neked, hogy a fasizmus definicióját valójában itt találod: idegen-szavak.hu/fasizmus
Újabb hatalmas áfacsalás nyomára bukkant Magyarországon az az amerikai szakértő, aki 3 éve közreműködött az étolaj forgalmi adója körüli visszaélések leleplezésében...
Alex Raps 2017.03.02 04:18:41
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Imperialistáztam volna? Nem találom. Nincs Fidesz tagkönyvem. Hülye vagy már megint édes fiam, mint szódás a lovát.
Alex Raps 2017.03.02 11:09:16
@Cpeti123456: Ez nem így működik. A társadalmom túlnyomó része (szinte egésze) azért dolgozik a hónap 5/6-ban, hogy kifizesse a csekkjeit és a maradék 1/6 pedig nem elég a lófaszra sem. Ez alól a "festő vállalkozó" sem kivétel. Teszik ezt úgy hogy az állandó adóeékerülés sem teremt vagyont. Egy ilyen gazdasági képletben mindegy mit találsz fel szigorításnak az semmiképpen nem fog célravezetni.
Alex Raps 2017.03.02 11:19:32
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A számvitel logikája mentén már elmondtam. Ekkora tételben csak a piac legerősebb szereplői képesek elcsalni az áfát, hiszen nem csak számla-, hanem valós áruforgalom is tartozik az ügyletekhez. A Strómanok meg hivatásszerűen elviszik a balhét. Azért hívom hivatásszerűnek mert vannak köztük olyanok akik sokadszorra dőlnek be, majd ülik le azt az 1-2 évet amit kapnak ezért. A NAV meg csak megállapítja, de kézzelfogható módon megtalálni sosem tudja azokat a milliárdokat. Csak olvass utána. Milliárdos csalások setében 10-50 milliós vagyon az amin végre tudnak hajtani. Ez vajon mit mutat? Azt hogy az elkövető és a célszemély az kettő. Abban teljességgel egyetértek veled, hogy ehhez állandó asszisztálasra van szükség a hatalomban. Viszont abban nem értek veled egyet, hogy csak az egyik politikai platform érdekelt. Úgy gondolom hogy mindig az érdekelt aki éppen hatalomon van vagyis a teljes politikai elit.
A TWD úgy kezdte, hogy az első évadban tisztességes, de semmi extrának nem számító 5,24 milliós átlagnézettséggel nyitott. A másodikban már nagyobb volt a hype, fel is ment a nézettség 6,9 millióra, de hát Hershel farmja ugye annyira nem volt közönségcsalogató. A harmadik évadnál indult el a…..
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Alex Raps 2016.09.05 18:36:57
@nandras01: 8:1 győzelmi arány a T-34-el szemben. Ettől a statisztikai tényből felépítve a logikázást a konklúzió az hogy 20 ezer tigrissel meg lehetett volna nyerni a II. világháborút (a tankcsaták szintjén) vagyis nyolcszor meghatározóbb harckocsi a T-34-nél. Ezekkel a tényekkel olyan érvelés mentén szembemenni, hogy közben lassúságról beszélsz meg a gyakorított szervíz igényt hibának mutatod be, egyértelműen csak tévút. A T-34 csak mennyiségi szempontok alapján lehetett jobb és kétségtelenül volt a konstrukcióban egy-két olyan újítás, amely említést érdemel, de nem ez a harckocsi típus volt a meghatározó, hanem a Tigris. ..és igen. A König Tiger jobb volt, mint a Tiger I., de a Tigris mindkét típusa megevett bármit a harcmezőkön aminek páncélja volt.
Alex Raps 2016.09.05 19:22:26
@nandras01: Egyáltalán nem volt elavult, mert ha elavult lett volna akkor nem jött volna létre a 8:1 győzelmi arány és mivel fegyverről van szó, minden egyéb szempont már kurv@ra mellékes. Az összes T-34 harckocsizó harci helyzetben sokkal inkább Tigrisben szeretett volna ülni és a Sherman személyzetével is pontosan ugyanez a helyzet. Te csak azt mondod fel itt amit el akarsz hinni és vagy azt amivel korábban megvezettek. Csak azt látom furának hogy mindezek ellenére az ME-262-vel kapcsolatban mégis csak elfogadó vagy. :)
Alex Raps 2016.09.05 19:26:08
Magyarország kormánya kitüntetett egy neonyilas, rasszista, uszító futóbolondot, aki - többek között - a balliberális zsidók tűrhetetlen viselkedéséről közölt sorozatot, közben meg az arab, afrikai és cigány állatokról ír...
Alex Raps 2016.08.22 08:34:39
@Sir Galahad: Egy olyan világban ahol a fucking sikkes kötőszó számba megy az éves rendszeres Oscar dij átadáson, a Bayer féle célzott, vagyis nem a nyálas divatos, hanem az igazat erősítő trágárság egyálalán nem lóg ki. :)
Alex Raps 2016.08.22 08:48:31
@ember100: Az embereket az a békeidőben háborús hiányt mutató 2006-os költségvetés hiány szakította végleg ketté, amelyet aztán megerősített a világgazdasági válság kezdetének idején 2008-as egyben 3%-os jegybanki kamatemelés (ugyanis ekkor csökkentett az a gazdasági környezet, amelybe amúgy alapvetően tartozunk 3%-ot) és tette fel a pontot erre az a devizahitel, amelyet az államitámogatású forinthitellel egyszerre kellett volna felszámolni (mert ugye az egyik a másiknak volt az egyensúlya). Ez a három tényező volt az amely miatt végképp megingott a választók bizalma az álliberális politikai erőkben. Mindezek mellett szinte szerencse, hogy az a nyugdíjemelések igéretével párezer forinton manipulálható meghatározó létszámú tömeg - amelyet én csak Kádárizmuson szocializált nyuggereknek hívok - elég nagy létszámban halt ki ahhoz, hogy ne tudjon hatást gyakorolni a jövőnkre. Ha érted amit írok, akkor az is meg lesz hogy az igazolható módon Soros pénzén terelt - zsidókkal és keresztényekkel szemben igazólható módon ellenséges több milliós muszlim tömeg - miért is olyan kedves az álliberó elvtársaknak. :)
Áprilisban a miniszterelnök az ironikusan Modern Városok Program néven meghirdetett szavazatvásárló körút keretében Békéscsabán járt. Ott hangoztak el tőle az alábbi mondatok:  ...jók az új ötletek, az innováció is egy remek dolog, meg a start-upok is kiválóak, tehát jó dolog olyasmivel…..
Alex Raps 2016.07.13 15:36:58
@Andy_73: De abból. Az adózás elkerüléséből. Közel két évig működtek 1000-1400 autóval úgy hogy nem tudtak éves szinten bevallani csak 26 milliót. Ezzel szemben a hasonló mennyiségű gépjármű parkkal működő taxitársaságok milliárdos árbevételeket vallottak. Tudom. Most az a kör jön, hogy "de az Uber csak 20%-ot tart meg. Ha az "adócsaló taxi" milliárdos árbevételt vall be és az Uber pedig nem adócsaló és tisztes akkor ugye jól gondolom hogy legalább 300 milliót illett volna beírnia a 2014. évi beszámolójába. Ezzel szemben a 26 még a tizede sem. :)
De most tényleg, lehet Peter Dempsey győzelmét mással kommentálni, mint egy elnyújtott óvazzeeeeeg-gel? És nem, az IndyCar semmilyen formája nem unalmas, sőt, mindenkinek ajánlom, a mai Forma-1 mellett igazi felüdülés olykor-olykor. Ez itt Dempsey, aki 26 tízezredmásodperccel írta…..
Alex Raps 2015.03.18 13:20:34
A nagy kóla csata, a gyorséttermes viadal és a futballháború után most a technika világába látogatunk el. Szakítva eddigi szokásunkkal ezúttal nem 2 párbajozó küzd majd meg a kegyeitekért, hanem egész pontosan 5. Mai bejegyzésünkben összegyűjtjük és röviden bemutatjuk nektek…..
Alex Raps 2015.01.31 15:33:01
@sunabajnok: Egyetértek. Legalább egy Lumiát illett volna versenybe állítani.
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
Alex Raps 2015.01.08 17:42:12
@Madag Oszkár: Egyetértek.
Az előzetes híresztelésekre rácáfolva a CBS-nél készülő Supergirl főszerepére úgy tűnik nem kell tehetséges színésznő, elég csak ha akkora mellei vannak, mint VV Dórinak. Az idén 30 éves brit Gemma Atkinson fehérneműmodellből lett színésznő, már ha az ottani Barátok…..
Nincs ehhez mit hozzáfűzni, de tényleg: az Uproxx összeszedte az év legjobb tévés animgifjeit, itt van mind. Mi csak párat mutatunk belőlük:   ..
Alex Raps 2015.01.01 14:56:20
Alex Raps 2015.01.01 18:58:27
@redDdneck: köszi! :)
Zöld, világít és előtted gyalogol, mi az? Valeós hosztesz. Aztán amikor a hosztesz megfordul, és erőnek erejével a standra invitál, nem teheted meg, hogy lelépsz, kézbe veszel egy kitett tárgyat és profizmust imitálsz. Hopp, de mi is ez a tárgy? Turbó? Dehogyis. Az a…..
Alex Raps 2014.10.05 14:55:40
@_jk88: pontosan. :)
Alex Raps 2014.10.05 16:11:09
@Photopolymer: Nincs itt semmiféle értetlenség. Tök logikus hogy a késedelmek elkerülésére a turbina mellé szerelik ... és vagy - igazad van - ha állandó a feltöltés fordulatszáma még alapjáraton is akkor tényleg tök mindegy hogy hova. :D
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
Alex Raps 2014.05.14 14:16:14
@m_balage: Nem szar ez. Ne sírjál. Tök jól csináltad. :)
Hányszor, de hányszor gondoltunk rá, milyen jó is lenne, ha sikerülne elkapni azt a szarházit, amelyik feltörte az autónkat, és elvitte a rádiót, az akkumulátort, a gyerek plüssmackóját. Mondjuk pont akkor, amikor nekiáll felnyomni a kocsinkat. De ez sosem jön össze, a rohadékok…..
Alex Raps 2014.02.28 20:05:28
Minőségi kontent - új összefüggések, fel nem ismert valóság, Eötvös professzor háttértudása a majdnem ugyanilyen Csöpi lényeglátásával... hát.... Ötvözve. Paul Williams Walker emlékére, akit drónnal robbantottak fel... tudodkik. ..
Alex Raps 2014.01.10 00:29:09
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Alex Raps 2014.01.08 08:17:31
@20agh: Nem az a baja hogy megelőzöd, hanem az hogy merről. Ha úgy csinálod mint ez a barom ott a videóban jobbról (a leállót is olykor használva pfff...) akkor nyilván villog mert közveszélyes vagy. Amúgy pont Németország az a hely ahol a közutakon autózók nem és vagy kevéssé önkéntesrendőrködnek.
Alex Raps 2014.01.08 08:20:58
@Shadowbull: Még ha nem is volt meg a kettőszáztíz de érzetre mindenféle számolás nélkül 190-200 körüli tempót becsülök. :)
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Most hétvégén (szeptember 14-15,) volt a World Series by Renault a Hungaroringen. Szombaton elég cudar volt az idő, délelőtt úgy zuhogott az eső, mint ha fentről valaki az egész nyári lemaradást ebben a pár órában akarta volna bepótolni. Én most láttam először élőben formula…..
Alex Raps 2013.09.20 20:47:28
TComment Ebből nem lesz veterán 2013.08.12 08:06:47
Bivalyerős, keveset fogyaszt és idehaza fullosnak mondják. Mindent megkapott, amit kell, futott 160 ezret, kiszolgált egy cégtulajdonost, élt 10 évet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Alex Raps 2013.08.12 08:45:33
@tmotor: Úgy hogy valójában nincs "tele Pest 5-15 millás kocsikkal." Ezek többsége többnyire max. 4 milliós áron cserél gazdát használtan 8-10 éves korában és van egy népes csapat akik törötten hozzák be a 2-3 éves példányokat és faragnak autókat szintén ebben az árkategóriában gondolkozva. Aztán Te - az utca embere - azt hiszed hogy van "5-15 millája" az ilyen tulajoknak. Pedig kurvára nem ez van. :) Azok akik pedig új és nagyon drága autókban tudnak gondolkodni nagyon kevesen vannak a magyar társadalomban.
Alex Raps 2013.08.12 08:47:27
@csokiájsz: Nem csak a mai dízeleknél. Sajnos. Mindezek mellett az hogy drága nem azt jelenti hogy megbízhatóbb is.
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Igen, mégsem vagyok teljesen hülye, nem képzelgek letűnt korok gépeiről. Pár hónapja a sörözőben szóba kerültek a szörnyűséges kétütemű versenymotorok, akkor próbáltam elmagyarázni a srácoknak, hogy olvastam valami régi angol dögről, amit a világverő német versenymotorok…..
Alex Raps 2013.01.08 19:19:58
Unjuk a taxisok vernyákolását, de a főváros töketlenkedését legalább annyira. Valószínűleg nem az öreg autókban ülnek a rossz taxisok, az újakban meg a jók, hiszen becsületes üzemeltetéssel nehéz megkeresni az új autóra valót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Alex Raps 2012.11.14 20:31:35
@Shadowbull: Te is tudod hogy így számolni is hülyeség. :) Legjobb példa erre a motoromon lévő műanyag zajtakaró(?) elem tartója, amely körülbelül két éve nincs terhelve (mert ennyi ideje nem kell tartania a műanyag borítást) és a minap mégis csak úgy magától menet közben letört. Egy sajtolt lemezből készült alkatrésről van szó amely igazolhatóan anyagkifáradás áldozata lett és azt is tudni kell hogy ez 13 éves autó. Ezek alapján tovább gondolva a semmi gari sincs arra, hogy ezek a vasak megélik majd a 20-30 éves kort.
Alex Raps 2012.11.15 07:55:13
@Shadowbull: Világos. Köszi! :)