Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albumbloghu

300 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
erli 2010.04.29 19:04:00
 khodasio..
Elektromos zenei féleség ifjabb Joe Corrales fejéből, tollából. A lemez a Ninja Tune legfrisebb kiadványa, sajátos eletronikus akusztikus érája, könnyű szerrel elragadja a kiváncsi füleket. Rettentő borult, sötét és mélységes hangvilág, sirályokkal, gitárokkal, viharral…..
album Emanative - Space. 2009.05.28 23:47:00
Mick Woodmansey fia Nick Woodmansey, akinek van egy bandája, ez az Emanative. Saját bevallásuk szerint egyfajta intergalaktikus spacejazz-t képviselnek, tehát mindenképpen valamiféle nujazzes vonal. A lemez producere Gilles Peterson, így nem meglepő, hogy egy Jazzanovás…..
album Flevans – 27 Devils. 2009.05.27 14:00:00
Nigel Evans harmadik nagylemeze, és a Tru Thougts kiadó legfrissebb kiadványa e lemez. A kiadótól megszokott igényes muzsika, az előadótól megszokott stílusban, ami a soul-os, néha kissé ska-sa átcsapó jazz, lightos tempóban adagolva. A lemez hangja Shona Foster, a kiváló torkú…..
album Death in Vegas - Dead Elvis. 2009.05.24 21:38:00
Meglehetősen korrekt zenei formáció Londonból. Ők a Death In Vegas, akik pedig alkotják, azok Tim Holmes és Richard Fearless. A viszonylag régi lemez bizony nem megjelenése óta képezi zenei arzenálom részét, csupán egy-két hete tudom a én is magaménak eme korongot, és…..
Eszembe jutott multkor az urak Rules című idei albuma, és megint hallgatgattam, és hűdejó volt, és mondtam magaban, mintha lenne nekik valami korábbi kiadványuk is, csekkolom, hogy az vajon miféle, vajon hasonlít e a későbbi, azaz  a 2009-es korong világához. Nem nyúltam nagyon…..
album Lukid - Forma. 2009.05.18 22:34:44
Luke Blair egy londoni ember, aki zenézéssel keresi a kenyerét, tejét, kaukázusi kefírjére valót. Túlnyomóan elvont, szigorúan absztrakt instrumentáljai, messzi távoli videkekre kalauzoló típusúak. A hiphoppos beatek mellett az elektronikus zene tónusai is szép számban…..
A One Self énekhangjánal válogatás albuma ez. Yarah Barvo - a Mothergrain kiadó édesanyja - sok együttesben is megfordult, sok helyen vendégszövegelt, és ezen mikrofonista megmozdulásaiból kaphatunk egy átnézeti képet ezzel a szelekcióval. Sok igen érdekes, kedvelt, ismert, és…..
album Planet55 - Smokesigns. 2009.05.15 23:41:00
Egerből induló, tehát magyar formáció, világszínvonalú elektorikus zenét játszanak. Ők a Planet55. Alapvetően jazzes, triphoppos zenéjük fő vonalát a Polnauer Flóra pompás hangja adja, amit a szigorúan élő, hangszerekben, elektornikában gazdag, hip-hoppal átszőtt alapok…..
Most akkor egy kis kortárs jazz következzék. Hogy úgy mondjam: állati baró! Rettentő sok akuszikus hangszer kísér minket a végetelenül színes holland jazz-mezőkre. Vidám élőzene Amszterdamból. A nyolctagú Scallymatic Orchestra 2000-ben alapult; jazz, funk, soul típusú zenét…..
Uyama Hiroto és hasonló stílusban operáló pajtásai összetumiszkolva egy órába. Hallgassuk eme meglehetősen chilles - néhol rnb szagú - szelekciót, vélhetően japániából. Ismerős, és ismeretlen nevek, lájtos alapokra szövegelnek, meglehetősen korrektül. Mint például: The…..
Röviden. Jupí, újabb; megint, ismételten egy Project: Mooncircle istállójából nyerítő korong. A multkori válogatás lemezen két ízben is felszólaló John Robinson a hip-hop élet egy meghatározó alakja, az ő legutóbbi nagylemeze szól most éppen nálam is, nem először. A…..
album Static The Movement 1.2. 2009.05.09 23:55:00
Egy visszatérő sorozat harmadik tagját üdvözölhetitek nálunk. A korábban bemutatott 1.1-es kiadványhoz hasonlóan, ez is Sanayes és Milesfender által, a myspaces producerek munkáiból szelektált kiadvány, egy klasszikus értelemben vett beat-tape. Kivétel nélkül, tettentő igényes…..
album The Controls - One Hundred. 2009.05.07 14:35:00
Helloszia. Egy időutazással egybekötött bejegyzés a következő, ugyanis egy 1999-es lemez a mai soros reccomanded hallgatmány. 1999, azt már szinte pont tíz éve volt, röpül az idő igen. Akkoriban nem volt ez a fene nagy kisérletiség, ez a besorolhatatlanul sokszínű zenélgetés, az…..
album Rubin Steiner - Drum Major. 2009.05.06 13:14:00
Ismét francia vizekre evezünk, ezúttal Frédérick Landier ladikjába pattanva. Az elektorakuszikus zeneiség egy karakteres alakja ő, ötletes tört-akusztikus, és punkrockos eletronikus muzsika, a bigbeat varázspálcájával is operáló, változatos, diverz album. Hatalmas falatokkal…..
Kissé szétcsapott, rendszerezettséget mellőző bejegyzésírási tendenciánk továbbra sem látszik rendeződni, de igyekvően harcolunk az idő szigorú, ám igazságos visszafordíthatatlanságával. Project Mooncircle kiadó az már volt, és személy szerint, én erősen rá is álltam a…..
album Elnézést. 2009.05.01 00:32:00
05. 01.: a szeretet ünnepe. Ennek okán az album.blog.hu fizetett szabadságra utazik a dél-szibériai hófödte legelőkre, hogy személyesen élhesse át azt, amiről eddig csak regékből értesült. Minden jót addig is, legkésőbb az a hétfő, kb.. Elnézést, addig meg itt egy mix!..
album Tribeqa - Selftitled. 2009.04.29 14:41:00
Habár mindig igyekszem jót választani, mégis van mikor jobbat, van mikor mégjobbat, és van amikor kevésbé jót találok, és mutatok. Nos ma, valami igazán jó, és különleges lemez került a kezeim közé. A Radio Nova egyik 25 lemezes válogatásán már találkozhattunk vele, de most…..
Stephen Wilkinson zenei alakulásával akkor ma sem pártolunk el a tegnap megkezdett romantikus vonal mellől, és újjabb mélyen nyugalmas zenét ajánlok itt most. Ez a zene azonban sokkal kísérletibb, sokkal elvontabb, és szerintem jobb is, legalábbis ma ez tetszik jobban, de lehet, hogy…..
album Fink - Sort of Revolution. 2009.04.27 12:20:00
A nindzsa tónus egy viszonylag friss kiadványát nézzük már meg máma! Fink, azaz Fin Greenall több mint tíz éve zenéli nyugodt vérmérsékletű önmagát. A csapat tagja még Guy Whittaker és Tim Thornton is, de ők csak dobolnak/basszusolnak, Fin az aki énekel, és a frontgitáros. Ez…..
album K-os - Yes! 2009.04.26 23:41:00
A K-os Kevin Brereton neve alatt futó hiphop, soul, rnb produkció. Korábban három albummal rukkolt elő a dallamos, szinte rnb-s szövegelés, danolás világából, ahol súlyozott zeneiségben élhettük át gondolatainak minden könnycseppét és mosolyát. Utolsó lemeze 2006-ban láttam meg…..
A mai napot első soron a PLAZMA magasságos, mélységes rejtelmeinek ajánlom, amely ismeretlenségével, állagával feltette önmagáról a nagy kérdést, ez fix. Olyan albumot mondok, amiől gyakorlatilag semmit sem tudok, hogy egyáltalán emberek-e, van-e kutyájuk, éreznek-e illatokat,…..
1998-ban Tuomas Kallio és Hannu Nieminen (aka. Dj Ender) megalapították a Nuspirit Helsinki nevű alakulatot, melynek célja, és szellemisége, hogy összegereblyézze a finn producerek élvonalából az arra érdemeseket. Ebből a misszióból következik, hogy tagokat felsorolni szinte…..
album The 39Steps - Coming Clean. 2009.04.23 10:00:00
A legegyszerűbben úgy mutatja be magát, magukat, zenéjét, hogy ez kérem szépen dark-soul. Vitatkozni így nem érdemes beláthatjuk inkább, hogy nosza mégegy újabb valamiféle korcs zenei vonulat, és hoppá, újabb igényes egyéniséget írhatunk az aktuális nálunk táborozó …..
album Aether - Artifacts. 2009.04.22 10:00:00
Üdv újra. Nem mondom, hogy az elmúlt hetemet egy borzasztóan különleges album felkutatatásával töltöttem, hogy aztán itt köztudatba ágyazzam; a lemez talált meg engem jópár nappal ezelőtt. Mint már túl vagyok a Hyde Out Production, Arepaz, stb., kiadói korszakomon, illetőleg…..