Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garay Klára

141 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indokolatlanul kevés szó esik a Városligetben megjelenő új épületek, sport-, és vendéglátó funkciók után előálló parkolási katasztrófáról. A felvonulási téri és a Városligetben a felszínen parkoló 2 500 férőhely megszűnése után sem valószínű, hogy helikopterrel jönnek majd a látogatók. Most, a Kós…..
Széplelkű gyanútlanok, és fejlődéspártiak szilárdan meg vannak róla győződve, hogy ez a Városliget Pusztító Ingatlanfejlesztő gondoskodó igyekezetét mutatja, a fák megőrzésére. Mi, a Városliget barátai, akiknek van egy pici fogalmunk a fák talaj alatti részeiről is, persze már 2017-ben sem hittünk…..
Így pörgött a nyelve baánlászlónak a Klubrádióban.Nem tudja szegény! RP-nek meg nem tűnik fel, hogy aki mindent is tud...éppen ezt nem tudja.Segítek.".....több mint tízezer négyzetméternyi új zöldfelület került kialakításra, ahová több mint 100 lombos fát, 4000 cserjét és mintegy 40.000 virághagymát…..
Miért ültetik még mindig a nyugati ostorfát? „A magyarok nem akarnak migrációs társadalomban élni” harsogja a rádió. És épülnek a kerítések, fegyverrel őrizzük a nyulak üregeit is. De vajon miért akarunk migrációs „természetben” élni? Mert az „igénytelen” özönnövényekkel ez a baj: minden 1…..
Ostorfa az Andrássy úton? Az ostorfa szó hallatán sokak hátán jeges borzongás fut végig. A betelepített, amerikai származású NYUGATI ostorfa nagyon visszaélt a vendégszeretetünkkel. Ész nélkül terjed, minden kertet, sövényt ellep, kipusztít. Ezért tiltakoznak a hazai növényvilág védelmezői a…..
A főpolgármester nem törődhet bele, hogy a miniszterelnök az önkormányzatiság elvét lábbal tiporva megakadályozza választási ígéretei teljesítésében!                                             Nyilatkozat  Az elmúlt években szakemberek, szakmai szervezetek, parkhasználók, a környék lakói…..
Tisztelt MÉK Tájépítész tagozat! Tisztelt Ulrich Tamás  Elnök úr! Érdeklődéssel kezdtem hozzászólásuk olvasásához, melyet a VÉSZ 20 módosító javaslathoz tettek. Ez az érdeklődés meglepetésre váltott az első sorok olvasása után. Bardóczi Sándor tájépítész, a főpolgármester tájépítészeti…..
Nem színészkednek, tényleg az életükről van szó. Miközben minden figyelem a színművészetisek tiltakozására fordítódik itthon és világszerte, kevesebb támogatást kap a médiától a XI. kerületi polgárok ügye. Pedig ez nem szimbolikus, hanem húsbavágó valós probléma...
Garay Klára 2020.09.21 19:16:18
@A kiló nem százat jelent.: téved, aki azt hiszi, hogy a letarolás elmaradna, ha alagút épülne. Ugyanis viszonylag kevés vakond tud vasuti alagutat építeni a gyökerek kikerülésével. És a vonat rezgéseit úgy még inkább átvennék a házak.
A reformkortól a XX. század első harmadáig Angol Park bejárata a Hermina útról, 1912 körül 1950-ig a Hermina útnak nem ott volt vége ahol manapság az autók zúdulnak a Kacsóh Pongrác úti felüljáróra, hanem nyílegyenesen folytatódott tovább a vasúti töltésig. Ott volt az omnibuszvégállomás, majd a…..
Garay Klára 2020.09.21 09:07:15
Vidnyánszky Attila Úrnak                                                           a Magyar Teátrumi Társaságnak elnökének A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház főrendezőjének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Színház művészeti bizottsága tagjának, a döntés-előkészítő testülete…..
Egyszer régen, amikor még fákat ültetett az EMBER, amikor még a világra nyitottan a maga Városligetébe Amerikai vasfákat is ültetett, örömét lelte a KERTÉSZ abban, ha idegen tájak növényeit ápolhatja és megmutathatja a nagy közönségnek.De az idők változnak, a zemberek is.Alig 70-80 évvel azután,…..
Állt az Amerikai úton sokáig egymagában egy méltóságteljes épület. A régi öregek úgy mondták, az  Amizoni, de azt csak kevesen tudták, hogy a furcsa, idegen hangzású név mögött egy színvonalas magániskola működött az államosításig.   Az Amizoni Intézet épülete ma az Amerikai út 96. szám alatt…..
VI-VII. kerületi szervezetként kezdettől nyomon követjük a Városligetben zajló építkezéseket. Adatbázisunkban külön aktában gyűjtjük a ligetes cikkeket, most pedig arra vállalkoztunk, hogy a közbeszerzések alapján összegezzük, mennyi pénzt költöttek már biztosan el a Liget projektre és hogyan…..
Garay Klára 2020.07.09 21:45:39
@Orbán Hazaáruló Viktor: Az M0 val nem lehetne szétverni a Ligetet. A Ligetre nagyon haragszik viktor. Ugyanis Demszky és Kutalikné nem engedték neki 98ban, hogy a nemzeti színházat ide építse.
Garay Klára 2020.07.09 22:09:28
@Csaba121: Tévedsz! de akkora volt az egyetértés, hogy hiába tiltakoztunk. Megszólalt a "jaj de jó, hogy fejlődik a város kórus" most itt az eredmény.
Talán nincs még egy olyan sokat alkotó építészünk, akivel olyan mostohán bánt volna az utókor, mint Hofhauser Antallal. Korának foglalkoztatott, megbecsült mestere volt, nevét legtöbb műve leírásából mégis egyszerűen kifelejtették. A Thököly úti Rózsafüzér Királynéja templom tervezőjének  adózunk a…..
Budapest Főváros Önkormányzata Városépítési Főosztály  részére  VÉSZ 20 módosításáról szóló lakossági fórumhoz                                                                                                                       Garay Klára a Városliget barátai facebook közösség 8 000 tagjának…..
Az írás lehetne akár egy sorozat első darabja is. Célunk egy-egy emblematikus zuglói épület megidézése régi fotók, történeti dokumentumok, egyéni visszaemlékezések alapján. Vendégszerzőnk, Tumpek Zoltán ma egy, a századfordulón már bizonyosan állt épület nyomába ered. "Tumpek Zoltán Zuglói…..
A cím nem elírás. Inkább egy új jogi-közéleti szakkifejezés. Élesen elhatárolandó a manapság rossz képzettársításokat ébresző "börtönbiznisz" kifejezéstől. A "börtönbidznic" ugyanis egy páratlan sikertörténet. Ez a sikertörténet egy maroknyi felkészült, tettrekész és szorgalmas ügyvéd…..
 Arany János kottalapjai közé „Kimentem a ligetbe újra Hosszacska távollét után, Hogy lássam: füve, berke, útja Minő hatással lesz reám.” Azóta százötven év telt el. Vagy szegett szárnyon elrepült? A „hatás” mára döbbenettel és aggodalommal vegyült. A fülemüle…..
Garay Klára 2020.02.01 21:42:12
Az ország presztízse „Nemzetközi szinten komoly presztízs- veszteség, ha nem épül meg a Néprajzi Múzeum”, mondja Wesselényi-Garay Andor a Klubrádió Utcafront című műsorában. Az ország roppan bele, ha megépülnek ezek a presztízs beruházások, mondom én Garay Klára, aki a „neves” építész…..
Meghalt a király! Éljen a király! Egykor így búcsúztak a királytól, amikor meghalt és megnyílt az út az utódja előtt. Ugyanezzel a lendülettel köszöntötték, éltették, kvázi szerencsét és jó munkát kívántak az új királynak. Nem így tesz a sajtómunkások hada Budapest nagy többséggel megválasztott új…..
Már megint vannak egyrészt a szakmai-tudományos szempontok, másrészt pedig a család üzleti érdekei. És hát tudjuk, melyiké az elsőbbség...
Garay Klára 2019.07.19 21:21:56
@R.V.J.: bakui unesco...te ennyire egyszerű vagy????????????? miért nem kommentelsz ott, ahol fogalmad van a témáról?
A Róbert Károly krt-ről, a villamosból ez a csodálatos látvány tárul elénk. Most, amikor még ezen az oldalon csak a szerkezet látszik. A zajvédő fal azonban máris cuki! Stilizált állatok, kedves színes képpel...próbálják elfeledtetni az elfeledhetetlent: mit keres ez itt?   Innen, az Állatkerti…..
A Palme ház körül a Rózsakert fakivágási engedélyét is kiadta a Mindent Engedélyező Legfontosabb 2 Mellékszereplő ( Dr Nagy Júlia megbízásából Kosztyu Anikó) Nekik szól, ez a nyílt levél! Először kérni szeretnék Önöktől. Kérem, hogy engedélyezzék nekem két halálra ítélt cserje kiásását és a…..
Áramlik-e Eu-s pénz a Ligetbe vagy nem? Személyes tapasztalatom is van arról, hogyan nyúlják le és használják más célra a NER lovagjai az Európai uniós forrásokat (+ vejeik, menyeik, fiaik, lányaik, kollégiumi szobatársaik). Ezeket itt és most nem mesélem el, csak bemutatom, hogyan csinálják ezt a…..