Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adalen

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy, hogyan juthatsz(hatnál) ingatlanhoz, ha nincsenek módos családtagjaid, szüleid se tudnak/akarnak segíteni, nem örököltél, nem te vagy a multivezér 500ezer forintos fizetéssel, csak egy sima kis egyéni vállalkozó, aki papír alapján még csak nem is hitelképes. Először is kezdjük, ott, hogy nem…..
Levélírónk szerint gyakorlatilag bármelyik korosztály jobb, mint a harmincas. Kiveszett belőlük a megértés, a kedvesség, és langyos cinizmus vette át a helyüket. A koruk feltételezne némi bölcsességet, ám az érettség jelei helyett inkább az látszik, hogy túlértékelik magukat…..
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
adalen 2018.01.20 12:05:46
Sziasztok! Nem is olyan régen még én is kórházi takarító voltam az iton-Intenzív osztályon az ország 3. legnagyobb városában. Szeretném ha tudnátok hogy hosszú évek óta egy német cég takarítja az ország kórházainak a túlnyomó többségét. Amit nem azt az intézmény saját alkalmazásában oldja meg. Én a német cég alkalmazásában dolgoztam másfél évig. Nem védek senkit de gondoltam leírom,hogy milyen is ez a munka. Hetente egyszer van vegyszer osztás mindenkinek fejenként 2,5 maximum 3 deci Incidin ami fertőtlenítő szer,ugyan ennyi vízkőoldó és dettó ennyi ablaktisztító. Vileda csere csak akkor ha már kilyukadt az előző.Színkód szerint. Kék,sárga piros. 42 ágyas volt az osztályom,ez azért fontos mert halál esetén nekem kellett az utolsó csavarig áttisztitanom az ágyat mielőtt a következő beteg rá nem feküdt. Fertőző betegekhez is ugyan úgy bementem minden reggel takarítani beöltözve. A reggeli vizit elött végeznem kellett az osztályon minden helységgel. Ez több száz nm naponta reggel és ugyan ezt a kört többször megtettem. Emellé jönnek a kötelező oltások,pl hepatitis b. A kötelező hétvégi ügyelet,a kiadott túlóra amit a cég természetesen nem fizet majd lecsúszod valamikor. De nem tudod mert 30%-os ember hiány van a cégnél. A fizetés természetesen minimálbér mindenféle pótlékok nélkül. Kafatéria nincs,szegény a cég,annak ellenére,hogy a cég a honlapján fennen hirdeti,hogy milliárdos bevételt képez számára a kórházi takarítás. Reggel 5-töl szól a munkaidő leintésig álltalában d.u 5-ig,de csak 8 óra fizetett. Azt mindenki döntse el maga,hogy egy hétig mennyire elég 3deci vegyszer sok sok korteremre wc-re szociális helységekre és akkor még a műtőkről nem is beszéltem mert az egy külön kaland!
adalen 2018.01.21 21:57:00
@látjátok feleim szümtükkel: Bocsánat hogy itt válaszolok. Az osztályos takarítókat is forgó rendszerben beosztják műtőtakarításra. Amint egy műtét véget ér,természetesen ki kell takarítani géppel mielőtt a következő beavatkozáshoz előkészülnek. Nem akarom ezt tovább ragozni,mert se eleje se vége,mindenki a saját tapasztalatai alapján ítéli meg a helyzetet. Annyit azonban elmondanék,hogy nem csak orvos és nővér hiány van,a kórházak pedig nagyok,kevés ember takarítja. Nem szabadna így lennie,remélhetőleg egyszer valami csoda folytán ez az ország nem háttal fog ülni a moziban,és tesz is azért,hogy valódi pozitív változás kezdődjön meg nem csak az egészség ügyben,hanem mindenhol.
Varga Beáta ugyanolyan nő, mint bármelyikünk, ugyanúgy boldog életre, egészségre, szerelemre és gyermekekre vágyott. Egy kálváriába illő szenvedés után, az egészsége már nem lesz tökéletes és gyermeket sem szülhet soha. Tisztelt Praxis Blog! Tegnap a Hirhatár online…..