Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whw (törölt)

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai interjúnkban a klasszikus amerikai nyári diákmunkáról beszélgetünk a Crush on Life bloggerével, Mircsivel, aki egy családi nyaralás alkalmával szeretett bele az országba, és az idei nyarat is ott fogja tölteni. Forrás/Source: http://www.thesmashable.com/ Ha jól tudom, ez lesz…..
Két-három éjszakánál többet nem szeretek egy vendéget hosztolni, ez az idő pont elég arra, hogy valamennyire megismerhessem ki lakik nálam, és azokat a témákat átbeszélhessük, ami mindkettőnket érdekel. A negyedik naptól szokott elkezdődni a szeparációs programok, például,…..
whw (törölt) 2015.03.23 07:19:14
Külföldieknek, akik egy világnyelvet vagy nagy nyelvet beszélnek anyanyelvként teljesen ismeretlenek más nyelvek, legyenek azok akár jelentősek vagy kisebbek, mint a magyar.

Egy francia, olasz, spanyol, portugál, brazil, angol sose hallott magyart, szlovákot, lengyelt, sose látott ezeken a nyelveken filmet. Magyarként mi látunk olasz, francia, angol, amerikai, brazil filmeket. Semmi fogalma nincs más nyelvekről egy olyan embernek, aki egy nagy nyelvet beszél és egy nagy kultúrkörben él, ahol nincs szembesítve azzal, hogy máshol más az élet, nyelv, jövedelmi viszonyok.
USA-ban azt hitték, Európában angolul beszélnek, na jó keleten meg oroszul. És így ennyi. És mivel tudok még oroszul valamennyit, ez is megerősítette bennük, hogy a k-eu-iak azok oroszul tolják. Meg mivel el nagyjából el tudok olcasni francia, olasz, spanyol szövegeket, sőt, még azt is tudom, hogy nagyjából hogy ejtik ki, azt hitték hogy mekkora loliglott vagyok, hiába mondtam, hogy én nem beszélem ezeket a nyelveket, nem hitték el. A nyelvtudás az teljesen más megítélés alá esik fejlett társadalmakban. Akinek két anyanyelve van annál természetes, hogy beszéli őket. Aki viszont egy nyelvű, az ha akár A1, A2 szinten is megtanul egy nyelvet, akkor ha nulla nyelctannal is beszéli, de azt fogja mondani magáról, hogy persze beszéli... Egy magyar még C1 szinten is szabadkozik, hogy ugyan az ő angolja olyan gyenge... A magyar arra gondol mennyi mindent nem tud még, meg milyen szar az akcentusa, a nyugati meg hogy ő beszéli azt a nyelvet (500 szavas szókinccsel, kézzel-lábbal, olaszok az angolt még úgy se...).
Nyugaton ha nem az a szakterületed vagy hobbid, akkor nem szégyen, ha totál süket vagy a témához. Legyen az nyelv, gasztromómia, természettudományok, építészet, akármi. Egyszerűen nem gáz, hiszen nem ezt tanuktad, nem ezért fizetnek, csinálja csak, akinek ez a dolga.
Sőt én ismerek francia szakot végzett amerikai csajt, a francia kultúráról, történelemről semmi fogalma, az egyetemen pici részleteket tanultak, meg franciául (nyelvtörténetet azt nem nagyon), úgy tudom elképzelni, mint egy évekig tartó drága nyelvtanfolyamot Franciaországban töltött nyarakkal... Egy magyar francia szakos sokat nem ér a munkaerőpiacon, de azért legalább francia témában penge tud lenni.

A franciák, spanyolok, olaszok amúgy is gyomorból cselekvő népek, nem ésszel élnek, hanem a szükségleteik kielégítése határozza meg a közérzetüket. Simán elmennek egy szép épület mellett, szarnak a művészetre, csak legyen "fun".
A fennhordott orr is tipikus náluk. Nem gondolnak bele, hogy ez a vendéglátó nemzetnek sértő, nem udvariaskodnak.
A nagy hallgatások, együtt, egymás mellett töltött néma percek vagy órák is teljesen rendben vannak, sőt a barátok is tudnak egymás mellett ülni és egész nap meg se mukkanni. Egy magyar ezt tragikus unalomként éli meg.
Nem paráznak annyit mások véleménye miatt, mindenki azt csinál, amit akar, individualistábbak, mint a magyarok, nem görcsölnek, hogy másoknak megfeleljenek, számukra lényegtelen részletekre nem figyelnek. Lazábbak, beleszarósabbak.
A nagy dirrel-durral átadott hollandiai napelemes kerékpárút nem bírta túl sokáig, szűk két hónappal az üzembe helyezést követően ez első fagy hazavágta. November közepén írtunk kritikus hangvételű cikket a Solaroad bringaútról, amely a hollandiai Krommeniében valósult…..
Franciaországban, a nemrég elfogadott új környezetvédelmi törvény értelmében, valamennyi új, a kereskedelmi, ipari zónán belül épült épület tetejére napelemet kell telepíteni vagy zöldtetőt létesíteni. Példamutató gyorsasággal a közép-franciaországi…..
A Torontói Egyetem kutatói olyan napelemet fejlesztenek, amely bármilyen felületre egy szórófej segítségével egyszerűen felhordható, akár egy ház, vagy kocsi tetejére is. „Van egy álmom! Egy szép napon, amikor valaki napelemet rendel, kimegy hozzá két technikus egy…..
1893. A 23 hónapos Francois Bertillon rendőrségi fotója. Bűne, hogy néhány körtét emelt el...
whw (törölt) 2015.03.22 15:17:16
@Sigismundus: @johnny77: "Francois Bertillon" - ez nem lánynév, hanem fiú. Akkoriban eléggé gyakori volt, hogy lányokat, fiúkat kiskorukban ugyanúgy öltöztették.
"Azért a kiscsajt remélem nem varrták börtönbe a lopott körték miatt" - akkoriban még használták a guillotine-t :) Vagy az Guayanába deportálást :P
whw (törölt) 2015.03.23 04:26:03
@kugi: a bronzszobor tényleg megdöbbentő
Számomra hihetetlen az az anatómiai pontosság, amivel megmintázták az embert. A görög szobrok valóban csodálatosan letisztult alakok, művészieskedéstől mentesek. Vajon akkor tényleg így néztek ki az emberek vagy ez csak egy eszményi kép volt önmagukról.

@johnny77: @Bikli néni: ugyan már, hiszen háború volt.
A háború ilyen.
Régen egy háborúban meg semmisítették az ellenfelet a lehetőségekhez képest, ezzel örökre le akarták zárni a konfliktusokat.
Ebbe a nők szisztematikus megerőszakolása, idegen géneket hordozó gyereket leölése is beletartozott.
Ma ha háborúkat a nyugat a tárgyalóasztalhoz ültetésig, megadásig vívja, az ellenfél nem pusztul el, pár év, évtized múlva újra gondot okoz. Ezzel tologatják a konfliktusokat a végtelenségig, míg egy ellenfél le nem győzi őket teljesen (a régi, brutális módszerrel).
Aki ma a régi totális háborút vívja, azt barbárnak tekintik. A biblia is tele van teljes városok, népek elpusztításával, másként nem maradtak volna életben a zsidók. A magyarok is mindenkit kinyírtak vagy beolvasztottak a honfoglalás körül.
Egy gyerek halála tragédia, egymillió emberé csak egy bekezdés egy történelemkönyvben.
Néhány napja írtunk az amerikai Transzhumanista Párt magyar származású alapítójáról, Zoltan István futurológus, sci-fi szerzőről. Cikkünk nyomán megkeresett bennünket Kánai András, a SFMag szerzője, aki 2013-ban Magyarországon először “felfedezte” a szerzőt, és…..
Nem Bill Haley és nem is a most 90 évesen elhunyt Chuck Berry találta ki a rock and rollt, de még csak nem is a 20. század találmánya a legnépszerűbb zenei műfaj – állítja egy brit zenetörténész provokatív könyve. “A Rock and Roll titkos története – A modern zene misztikus gyökerei” című könyvében…..
whw (törölt) 2015.03.23 04:04:28
Zenét tiltani pont olyan fasisztoid dolog, mint könyveket égetni. Persze kritizálni lehet, de végülis minden zenei irányzat úttörő volt a maga idejében és az öregek nem értették, majd lázadóból mainstream lett, végül pedig egyenesen kispolgári, uncsi.
Lásd The Beatles, ami ellen tiltakoztak a konzervatív amerikaiak, végül mára egy agyonelemzett, pénzcsináló iparág lett ez a bitlisz nosztalgia, nincs olyan görög vagy spanyol nyaralóváros, ahol ne lenne egy The Beatles emlékzenekar az ott vedelő angok prolik szórakoztatására.

Utólag minden kicsit nevetségesnek tünik, a beat, rock és a többi is. Persze fiatalok nyugaton nem tudnak meglenni lázadás nélkül, ezt az igényt jó pénzért kielégíti a zeneipar. A punk is lázadóból mainstream lett, ma már punk kiegészítők ezreit lehet kapni, hajzselétől a szakadt farmeren át a fülbe való orvosi fém biztosítótűig.
Persze a tömeg itt is fogyasztó, rajongó, birka, az a kevés ember, aki átlátja a dolgot, az meg rárepül az üzletre, divatot teremt, együttest alapít, szolgáltat, meggazdagszik.

"Nesze hülye paraszt, itt egy sor, mondjad velem és jól szórakozol..." És persze ez is mainstream ma már :)

A poszt jó, én fekete&country körben tudtam a rock eredetét, de jó tudni, hogy vannak régebbi gyökerei is.

Semmi sem előzmények nélküli, a vallások se. A kereszténység előzményei a messiásváró zsidó szekták, meg a görög esetleg buddhista, egyiptomi gondolkodás. Aztán amikor a kereszténység bekövesedett, akkor upgradelték iszlámmá keleten, nyugaton meg a felvilágosodás tette zárójelbe. Így megy ez.
Hogyan lehet elvenni a kedvet a fegyvervásárlástól Amerikában? Egy olyan fegyverbolttal, ahol a több száz, eladásra váró kézifegyver mindegyikéhez kapcsolódik egy-egy megbotránkoztató, igaz történet. Rejtett kamerás felvételek a "vásárlókról." Az ötlet briliáns. ..
whw (törölt) 2015.03.21 09:57:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nocsak a valláskárosult troll itt is megtalált engem!
Engem te majmozz, te kannibál vallás követője :) Vasárnap iràny a templom, falatozz istened porontyából.

@Jules Verne: Érved egy szál se, amit leírtam, arra semmit nem vagy képes reagálni, ellenben sértegetni azt tudsz.
Gratulálok!

Fegyvert venni nem kötelező, aki nem akar nem vesz, de legyen szíves nem beleugatni mások életébe, pláne ne csorbítsa a jogaikat.
Jobbegyenes Tükröm, tükröm... 2015.03.18 17:29:34
Régen szórakoztam olyan jól, mint a közmédiua elmúlt három napján. De a rekeszizomgörcs elmúlása után azért érdemes elgondolkodni azon: hogy a büdös francba fordulhatott ez elő? Pár hónap alatt rohammunkában felépíteni egy permanens hírszolgáltatást ígérő televíziót,…..
whw (törölt) 2015.03.19 12:48:33
@mojoking77:

Buta fütyiség! Én liberálisként (nem szadesz!) olyan távol állok a Dzsobbiktól, mint Makó Jeruzsálemtől, de ez a bérrettegés már uncsi.
Jajmilesz, ha Vona lesz a miniszterelnök... Erre esély annyi, mint Medve sajtban a brummogás.
Ha mégis a kormány tagja lenne pár jobbikos miniszter, akkor szépen összeszarják magukat, blődliket csinálnak, korrumpálódnak, megjuhászodnak stb.
Ha nem lopnak az tiszta haszon. Nem fognak vonatok menni ilyen-olyan táborokba... Ha esetleg ettől tartanál.
Ahogy Jörg Haiderre is köpködtek úgy a Jobbikra is köpködnének. Aztán kiderült utólag sok minden Haiderről is, a jobbikosokról is ki fog derülni sok minden. A görög választáson győztes újbalos párt is iszonyatosan kemény külföldi tőkeellenes szöveget tolt, most meg már tárgyal, hogy kormányon van.

"veletlenul egy ket evre megszunik az EU tamogatasok erkezese, es ne adja az eg, nehany rohadek multi is ugy dont, hogy jo neki Romaniaban."

Az EU-rol sokat te se tudsz, az latszik. Nem allna le semmi tamogatas. Demokratikus valasztasrol van szo, az egesz EU alapelveivel menne szembe ilyen miatt buntetni a lakossagot, ami "rosszul szavazott".
Ha multik lelepnenek, az kizarolag Kinaba, Indiaba, Vietnamba, Törökországba, Indoneziaba tortenne.

A jobbikos kormány ugyanannyira wet dreamje az ex-szadeszeseknek, mint a széljobbereknek. Mindkét szélsőség ettől a gondolattól tud izgalomba jönni.
Durva lehet, hogy egy ballib ma már kénytelen a velejéig korrupt, valláskárosult Fideszre szavazni, hogy a nagyobb rosszat elkerülje, ami a Jobbik kormány. Hát ilyen időket élünk Sajókám?!

A Jobbik hőzöngésre alkalmas, ezen a kiskutyás kampányok sem változtatnak. Kormányzásba hamar beletörne a bicskájuk, vagy pedig egy Fidesz 2.0-vá kell válniuk, ami a feloldódáshoz vezetne.
Előbb lesz a Front National kormányon Franciaországban Putyin pénzéből. Aztán majd jól leállítja az EU a francia gazdák támogatását... Ja nem... Akkor meg?
whw (törölt) 2015.03.21 09:35:29
@high up!:

1. Ne buzizz.
2. Pont erről regéltem, hogy a Jobbik maximum ilyen korrupt, dilettáns irányba mehet el kormányzás esetén. Pont, mint a matolcsyzmus, madárbelekből jósolt közgazdaságtan, korrupció, lenyúlás, pénzelcseszés utca átnevezésekre, szimbolikus faszságokra, izzadságszagú, de sikertelen keleti nyitás, közmédiás blamák.
De amitől itt megélhetési rettegők tartanak, hogy vonatok indulnak majd Auschwitzba vagy kilépnek az EU-ból, az nem lehet.

Az átlaghülyemagyar bizony a Fideszt is megválasztotta másodjára egy manyup kifosztás után is. Ezeknek mindegy...
A fidesz egyébként már mindazt elvégezte, amit Jörg Haider anno összecsődölt Ausztriában. Jó, még Semjénről nem derült ki, hogy meleg lenne. Mi marad a Jobbiknak?
Konyhamester nálunk megjelent hétfői beszámolója után más Mesés Shiraz vendégek is előkerültek.  Volt köztük olyan, aki igazi bulvárpozitív beszámolóval - tolvajt megfutamító sikitozó kisgyerek - örvendeztette meg a Blikket.  Mi az alábbi levelet kaptuk a…..
whw (törölt) 2015.03.21 09:05:13
@élhetetlen: Olaszország se vonz már, annyi szép hely van a világon... Miért mennék oda, ahol kirabolnak vagy eleve nézeteimmel ellentétes a kultúra (pl vérkatolikus vagy muszlim országok)
A transzhumanisták kihívást jelentenek a vallásos emberek számára - hirdeti Zoltan Istvan magyar származású amerikai futurista, transzhumanista.  Mint arról a 444! is beszámolt, Istvan nemrég pártot alapított, amelyet stílusosan Transzhumanista Pártnak nevezett el. Elnöki…..
whw (törölt) 2015.03.21 09:00:25
@F.M.J.: a klónozásra, génsebészetre, sőt a homoszexualitásra is azt monták a valláskárosultak még nemrég, hogy ellentmond az emberi természetnek, isten akaratának, bolondok házában a helye, aki ilyenekről gondolkodik

Sőt, aki azt merte állítani, hogy a Nap körül kering a Föld, és nem fordítva, azt is máglyára vetették.

Az idegbetegségek, rák stb is mind isten csapása, próbatétele volt vagy a sátán műve, ami ellen csak az ima, böjt, vezeklés és búcsúcédulák segítenek...

Szervátültetéssel is hosszabbítható az élet, az már egy másik kérdés, hogy a szerveket nem más emberből bányásszuk, hanem petricsészében növesztjük vagy gépekkel helyettesítjük.

Azt hiszem az ember nem láthatja előre a távoli jövőt, de tervezni, ötletelni, gondolkozni lehet róla. Ne akarjuk már ezért is diliházba zárni a kicsit szabadabb szellemű embertársainkat!
ADrenalin BMW transzformáció 2015.02.27 10:36:00
A vacsoráról kijövet a faszi belül a kocsijába, amit az étterem alkalmazottja előhoz neki a garázsból. Átveszi a kulcsait, beül, és legnagyobb meglepetésére nem a Mercijében, Volkswagenjében vagy Porsce-jában találja magát. Legalábbis hirtelen úgy tűnik neki, mert egy BMW logó…..
Az autizmus nehezíti vagy teljesen gátolja a személyes kommunikációt, sok beteg számára lehetetlenné téve a szemkontaktus felvételét és a gyerek-szülő kapcsolat elmélyülését. A Samsung 200 darab Galaxy Tabot adományozott autista gyermeket nevelő családoknak, új reményt adva az…..
„Vannak dolgok, amelyeket nem szabad megváltoztatni” – érvelt a melegházassággal szemben a nyíltan homoszexuális olasz divattervező pár, Domenico Dolce és Stefano Gabbana az olasz Panorama magazinnak adott interjújában. Kijelentésük vihart kavart, mindkét oldalon. Ebben a…..
whw (törölt) 2015.03.20 01:58:37
@Vipera01:

Bezzeg Pakisztánban, Afganisztánban, a Fülöp-szigeteken! Ott aztán házasodnak, születnek gyerekek, nincs abortusz, nincs GYES, GYED meg tökömtudja milyen ellátások.
Régen Európában is ez volt. 20 éves korára a többség megházasodott. Nem azért mert akart, hanem mert ez volt az élet rendje. Más nem is volt, se tanulás, se szórakozás, utazás, művelődés, nyelvek tanulása, politikába beleszólás.
Az emberek többsége egy faluban élte le az életét, ismert 150 embert élete során, ennyiből választhatott párt, ebből a kortársa volt kb 30-40 ember. Ebből ellenkező nemű kb 15-20. Ennyiből válogathatott és nem találgathatott sokáig, mert ha kifutott az időből, akkor neki annyi volt. Nem jöttek újak, nem frissült a kínálat, nem lehetett 35 évesen egy online randi oldalon ezernyi másik szerencsétlennel találkozni.
A lehetőségek aztán pár évtizede kinyíltak, választék nagyobb, dönteni nehezebb, sok más dolog is járhat már a fejünkben, mint a házasság (tanulás, utazás, média, szórakozás, fogyasztás, szexpartnerek váltogatása). A mai fiatal már egyedül is kereshet annyit, ami elég a megélhetéshez, nem kell két fizetést összetenni. És persze a nők a náluk szegényebb vagy azonos jövedelmű férfit csak ritkán választják. Régen azért ha nem volt más, hozzáment suba a subához, guba a gubához, mert 25 éves korra elfogytak az udvarlók, a kis közösségben esély se volt egy kívülről jövő szőke hercegre fehér BMW-vel.
Ma már válogathat millió jelöltből a nő. És a gyereknevelés se gazdasági szükséglet, nem azért nevelnek az emberek gyereket, hogy az majd eltartsa őket öreg korukban. Régen 5-6 gyerek tartotta el az öreg szüleit, egy gyerekre kisebb teher hárult. Ma a nyugdíjat kifizeti az állam az adókból, járulékokból, plusz az ember megtakarít, ha tud. Amit befizet az államnak, befektet, azt se fordíthatja gyerekvállalásra, nevelésre. Régen nem volt egyetem, egyetemi tandíj, iPhone a gyereknek, divatos ruhák.
A mai ember egyedül eleget tud keresni ahhoz, hogy megéljen egyedül szerényen, nincs rászorulva arra, hogy összeálljon valakivel. De ha gyereket vállal, az hatalmas életszínvonalbeli zuhanást okoz neki, nagyon költséges (orvosi ellátás, munkából kiesés, tandíj, ruhák stb.). Ezért nem vállal vagy kevesebb gyereket vállal. Régen a gyetek is termelt, segített a ház körül, ellátta az állatokat, mezőgazdaságban, háziiparban termelt. Ma semmi munkát nem végez, nem hozza a pénzt, hanem viszi akár 25 éves koráig, amikor remélhetőleg diplomázik.

Ja és régen nem volt sok válás. Ha az ember ivott, verte a feleségét akkor esetleg az asszony megmérgezte arénnal. De leginkább hallgatott és tűrte.
Aztán jött a válás, emancipáció. Már a legkisebb nézeteltérés is ok a válásra, az emberek nem maradnak olyan kapcsolatokban, amikben nem boldogok.
Az első házasságok 50%-a válással végződik, a második házasságok 65%-a, a harmadik házasságok 75%-a.
És a legtöbb válást a nők kezdeményezik. Leggyakoribb indok: nem vagyok boldog... Kibékíthetetlen ellentétek... Viták a pénz körül...

És váláskor a gyerek érdekeire hivatkozva a bíróság következetesen az anyánál helyezi el a gyereket, plusz megkapja a házat, kocsit és a férfi fele vagyonát. Apu mehet a híd alá válási hajléktalanként. Aki kétszer, háromszor is házasodik, majd válik (önszántából vagy mert az asszony válni akar, mert nem boldog vagy talált egy nagyobb farkút, vastagabb pénztárcájút...) az kétszer-háromszor is padlóra kerül, lenullázódik élete során anyagilag, egzisztenciálisan, lelkileg.
Ja és bár Magyarországon csak gyerektartás van, persze az viszi a fizetésed jó részét, a fejlett, "emancipált" nyugaton van asszonytartás is (alimony). Tehát asszonypajtás elválik és utána nem kell dolgoznia, mert te el kell, hogy tartsd élete végéig. Emiatt lett egy csődtömeg, majd öngyilkos Robin Williams is.
A házasság tehát senkit nem tesz ma már boldoggá, a nőt viszont gazdaggá teszi a válás, főleg nyugaton, angolszász országokban. A férfit meg lenullázza.
Ja és nyufaton a középosztálybeli nő, ha házas akkor nem dolgozik, hanem homemaker, housewife, soccer mom lesz. Apu egyedül gürizi össze a házat, kocsikat, gyerek tandíját óvodától egyetemig, health és dental insurance-t, nyaralást stb. És anyu ha boldogtalan (márpedig melyik 40-es nő nem boldogtalan!?), akkor válik és viszi a gyerekeket meg a fele királyságot, plusz még esetleg megvádolja aput hamisan családon belüli erőszakkal, gyerekmolesztálással. Erre márvegy komplett iparág épült nyugaton.
whw (törölt) 2015.03.20 02:02:27
@Vipera01:
Ezeket az információkat minden kamasz fiúnak el kellene mondani egy felvilágosító órán, hogy tudja mire számítson az életben. Reálisan, logikusan, racionálisan levezetve. Tudatos döntésre felkészíteni minden fiatalt, a jogairól, jogi csapdákról felvilágosítani, közgazdasági törvényszerűségeket feltárni előttük. Nem csak az AIDS/HIV felvilágosítás a fontos, hanem azt is tudniuk kell, hogy ha aláírnak egy házassági papírt, azzal milyen útra lépnek, ha telibevernek, bevemhesítenek egy nőt, azzal egy életre eladósítják magukat. Persze a kizárólag az anyjuk által (félre)nevelt mai fiúknak ezt senki nem köti az orrára.
Én sok családot ismerek, ahol a férfi finoman kutyába van véve. Egy lányos családnál pl. az anya és lánya nem engedi az apának, hogy használja a benti WC-t, ki kell mennie a régi kerti budiba, mert indoklásuk szerint a férfiak vizelete büdös... Így, en bloc. Ez egy magyar középosztálybeli család. Persze a házat apu építette, a kocsit apu vette és tankolja, mindent apu fizet, de idomítva van. Elképesztő, de ezer ilyen sztorit láttam már. Apu általában hordja haza a pénzt, a család meg vakarja a seggét. Anyu esetleg valami adminisztratív munkát végez.
Ha nőket így tartanának, beszélnének velük, akkor már ENSZ csapatok szállták volna meg Magyarországot.

Nos, miután leírtam lesújtó véleményemet a hetero házasságról, meg kell jegyeznem, hogy nem értem a homoszexuálisok miért akarnak ebbe a mókuskerékbe beszállni, kitenni magukat ilyen megpróbáltatásoknak, miért akarnak házasodni. Ami a heteroknak ennyi szenvedést okoz, nem hiszem, hogy a homóknál sokkal jobban működne. Joguk legyen hozzá szerintem, csak értelmét nem látom, de ha nekik ez kell... Legalább az esküvőszervező iparág fellendülne kicsit.
Persze még az is lehet, hogy a homók jobban csinálják majd, megmutatják a heteróknak, hogy milyen egy boldog, kiegyensúlyozott, nem parazita-gazdatest jellegű (nő-férfi) házasság. Az egyház is örülhetne, hogy boldog emberek kelnek egybe az Úr színe előtt.

Persze a pakisztáni savazós, megkövezős hagyományos házasság sokak szerint sokkal jobb... A nyugaton meg meg is látszik, hogy mekkora szar a társadalmuk: jólét, személyiség kiteljesedésének lehetősége stb.
Érdekes, nem nyugatról szöknek a harmadik világba emberek, hanem fordítva. De biztos a nyugat a szar.
whw (törölt) 2015.03.21 07:24:25
@Gabriella Görög: egy petesejt és egy hímivarsejt az egyenlő embrió, amiből magzat, majd gyerek lesz

Az meg hogy ki neveli fel egy más kérdés. Két különböző nemű hetero szülő, egy egyedülálló apa, egy egyedülálló anya, nagyszülő, nagycsalád, az állam, egy örökbefogadó házaspár, egy homo férfi pár, egy leszbi női pár; egy házaspár, aminek egyik vagy midkét tagja biszexuális és olykor egy -két szexpartnert bevesznek a hancúrba, aki mondjuk egy másik pasas, aki aput seggbetámítja anyu előtt, míg anyu egy másik nő csúnyáját lefetyeli; esetleg egy aszexuális személy is nevelheti a gyereket vagy egy szexgyűlölő vallási fanatikus; vagy egy olyan pár, akik swinger klubban múlatják szabad estéiket; vagy egy olyan pár, ahol az egyik fèl szeretőt tart, akivel esetleg egy másik csaladot is fenntart; vagy neadj isten egy olyan pár, akik nem hàzasok, vagy elváltak és a második házasságukban élnek. Régen a nem házas szülők gyerekét nem nézték jó szemmel, mert milyen lelkületű lesz az a zabigyerek, aki nem szent házasság kötelékében fogant...

@1000bocs: azzal egyetértek, hogy Elton John és a többi díszbuzi ne szóljon bele, hogy D&G házasodik-e, nevel-e gyereket
Ahogy D&G is csak arról nyilatkozzon, hogy ők hogyan élnek,mást ne ítéljen meg. Se a buzik ne szóljanak bele mások életébe, se a buzikéba ne szóljanak bele. Igen, a buzi véleménydiktatúra pont olyan gáz, mint a keresztény vallási fanatizmus.
Transzhumanizmus: az a hit, illetve elmélet, miszerint az emberi faj jelenlegi fizikai képességein és mentális korlátain túl is képes fejlődni a tudomány és a technológia segítségével (Oxford szótár meghatározása szerint). Hit és tudomány egyazon definíción belül, ugyanarra…..
whw (törölt) 2015.03.20 02:44:06
@Gosig Ratta: a zavaros az enyhe kifejezés, inkább gyomorforgató

Nekem ökölbe szorul a kezem az olyan próbálkozások láttán, amikor a vallások, spirituális irányzatok próbálnak beférkőzni a tudományokba. Idegtudományba, elméleti fizikába belekontárkodik a buddhizmus, orvostudományba a keleti áltudományos irányzatok igyekeznek benyomulni (ayurveda, akupunktúra, kínai orvoslás stb.). Összefognak tudósokkal és próbálják igazolni a hitüket tudományos oldalról. Kétségbeesett próbálkozások ezek. Születnek persze kínai orvoslás és ayurveda tanszékek magyar orvosi egyetemeken, tudományos szakfolyóiratok jelentetnek meg buddhista szerzetesek meditációjáról idegtudományi kutatást. Aztán születnek olyan blődségek, mint amit a dalai láma orvosa is mondott a halott szerzetesről, akinek a holttestét egy szoborba zárták: lehet, hogy nem halott, csak mélyen alszik...
Van az a pénz, amiért korpásodik egyes természettudósok haja. Sajnos. Ismertem olyan elismert fizikust, aki elment ilyen elképesztő kreacionista, intelligens tervezéses, spirituális irányba. Durva dolgok ezek és szomorúak.
Régen sikerült annyira kiakasztani engem kulturális-szimbolikus lépéssel, mint a régi Kossuth-szobor visszaállításával az Országház elé. Általában szánalommal vegyes kárörömmel figyeltem eddig a ballib értelmiség rinyálását a tér átalakítása ellen, amikor pedig az 1918-as…..
Svédországban szinte a semmiből felbukkant egy radikális feminista párt, amely a férfiakra rótt különadóval, óvodás korú gyermekek átnevelésével és poligám élettársi kapcsolatokkal kampányol. A Feminista Kezdeményezés tavaly majdnem átlépte a parlamenti küszöböt,…..
whw (törölt) 2015.03.10 05:28:33
@_most_: a nácik se deportáltak senkit, amíg egy kis mitugrász párt voltak
De már akkor is ellenségnek, elpusztítandó söpredéknek állítottak be több társadalmi csoportot: fogyatékosok, baloldaliak, melegek, cigányok, zsidók, színesbőrűek stb.
A feminizmus ugyanez, csak nekik a férfi s bűnbak, akit el kell pusztítani.
A nácik zsidó világuralmi összeesküvést fantáziáltak, a feministák meg nőket elnyomó patriarchátust.

Aki nem látja, hogy a feminizmus az propagandájában ugyanaz, mint a nácizmus, az vak.
Én liberálisként is fogom a fejem amikor ilyeneket látok, a feminizmus ugyanis minden, csak nem liberális.

@Krisz11: a nacionalizmus pont egy olyan mesterséges kreálmány, mint minden más, az emberek feletti uralmat szolgáló ideológia (légbőlkapott, ahogy a vallások is)
Nacionalizmus előtt is megvoltak az emberek, akkor is voltak háborúk, csak gazdasági és vallási alapon. A nacionalizmus pont olyan birkáknak való mákony, mint a vallás. Önálló akarat nélküli masszát könnyebb irányítani.

A kapitalizmus nem tökéletes, de jobbat még nem találtak ki.
whw (törölt) 2015.03.19 12:04:44
@Krisz11: "kollektivista megközelítést nem sorolnám a birkaságok közé" - a kollektivizmus nem azonos a nacionalizmussal. A nemzet egy felvilágosodáskori kreálmány. Kihalóban lévő fogalom, annyiszor visszaéltek már vele.
Ma az állampolgárság jobban meghatároz, ami persze USA-ban és pl. Franciaországban a nemzettel egybeesik, de máshol nem. Az útleveled színe számít ma már, meg a bankkártyád. Ezt azok is így gondolják, akik a nemzetre hivatkozva mozgósítanak.
A közösség ellen nem vagyok, az emberek természetes érdekből közösségeket alkotnak, csak pont a vallás és nemzet tartalma kiüresedett. Vannak más közösségek, amiknek funkciója is van.
Az még nem végtelen individualizmus, ha
ugyan alkotunk közösségeket, de nem lejárt szavatosságú vallási-nemzeti hívószavakkal, amiket politikusok használnak. Lehetsz annyira individualista, hogy olyan közösséghez csatlakozol, ami valóban érdekeidet érvényesíti, nem csak a közös nyelv, mítikus közös ős és a vallás kapcsol össze.
Persze aki közösséget se választ, csak beleteszik egy táborba, aztán ott a húgymelegben nemzetieskedik, az tényleg messze áll az individualizmustól, de közel a birkákhoz.

Azt én sem vallom, hogy egyformák és egyenlőek lennének az emberek, de ez nem is liberális, hanem szélsőbalos baromság.
whw (törölt) 2015.03.19 12:10:20
@Krisz11: "Mondhatná bármelyik hangya, hogy ő aztán nem követi a többi "birkát", és otthagy mindent, de meddig maradna életben?"
Nem vagyunk rovarállam tagjai. A dolgozó hangya vagy méh nem tud szaporodni, nincs önérdeke, individuuma, egy ember és más állatok szaporodni képesek maguk is, nem egy királynő irányítja őket feromonokkal.
A fajfenntartást végző királynő védelme, kiszolgálása a dolgozók egyetlen feladata. Ahogy olyan állatokra nézel, amik ivarosan is, tudnak szaporodni egyből picit individualistábbak lesznek. Együttműködnek, de nem agyatlan drónokként.
Ez a 2014-ben készült dokumentumfilm a különböző vallási hiedelmek és ősi misztériumok mentén értelmezi újra az emberiség múltját és jövőjét. Először magyarul! Az emberiség történelme során számos magyarázatot próbált adni a teremtés történetére.  Igyekezett a…..
whw (törölt) 2015.03.19 08:56:28
Neill Blomkamp leginkább a soron következő Alien film beharangozásával került a reflektorfénybe az év elején. Ám előtte gurított még egy nagyot sc-fi téren a Chappie című filmmel. Az Index itt írt róla egy elég lehúzó kritikát, melynek első eleme, hogy a film tudománytalan.…..
whw (törölt) 2015.03.19 07:54:40
@Untermensch4: Egy tamagocsi lemerülésekor is sírtak gyerekek.
A kínai hamisítványokat szerencsére újra lehetett indítani.
Aki állatokat tud szeretni, az robotokat is fog szeretni.
Seattle törzsfőnök, a duwamish indiánok vezetője 1854-ben híres beszédet intézett Washington territórium kormányzójához, miután a kormányzó - Franklin Pierce elnök nevében - felajánlotta földjük megvételét. A beszéd hosszú volt és megszégyenítő, s ma az egyik…..
whw (törölt) 2015.03.19 07:34:05
@Budapesti Ember: szerintem félreértesz valamit
Ez nem mentegetés, amennyire én megértettem.
Pont a sötétzöldek hozzák fel az őslakosokat példának, hogy milyen harmoniában éltek a természettel. Ezt cáfolni nem jelenti a jelen hibáinak mentegetését. Csak annyit jelent, hogy rossz propagandafogás a természeti népek bölcsességére utalgatni.
Nyilván aki a Farkasokkal táncolót tekinti etalonnak a bennszülött kultúráról, életmódról, az tévúton jár, az a film ugyanis pont a 90-es évek nagy környezetvédelmi divatját, ökotudatos hype-ját lovagolta meg.

Sok ilyen tévhit van más vonatkozásokban is: buddhisták jók és békések, a japánok szorgalmasabbak mindenkinél és szuperhatékonyak, az indiánok békében éltek a fehérek megjelenéséig (közben leigázták, rabszolgává tették egymást és milliónyi emberáldozatot mutattak be...)
Angela Merkel német kancellárként több tekintetben is az első: nő, fizikus és az egykori NDK-ban nőtt fel. A Forbes szerint az ötödik legbefolyásosabb ember, és a legbefolyásosabb nő a világon.  2015-ben a Time az Év Emberének választotta. 35 évesen lett tudósból politikus, volt ifjúsági és nőügyi…..
  Lyndsey Scott nappalait a kifutón tölti, éjszakáit szoftverfejlesztéssel. Első afro-amerikai fehérnemű modellként Calvin Klein, majd Victoria’s Secret szerződéssel szabadidejében egyszerre hét mobilappon dolgozott. Kettő az Apple Store-nál elérhető, az egyik ugandai iskolásokat támogat. A…..