Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztenikó Rezső Frigyes

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember azt hinné, hogy csak felénk szól bele aktívan az állam egyes vállalatok gazdálkodásába, államosítás, külön adók által, de úgy látszik, hogy francia kormányzat sem idegenkedik az aktívabb állami szerepvállalástól, ha érdekei úgy tartják. Erre jó példa az, ami…..
A hétfőn közölt közvéleménykutatások szerint a Le Pen családban dúló viszály nagy nyertese - nemcsak az elért politikai pozicíójával - a közvéleménykutatások alapján a legfiatalabb Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen. A válaszadók 40% pozitív véleménnyel van a Nemzeti Front…..
A szép eredmények dacára, melyet a helyhatósági választásokon sikerült elérnie a Front National-nak (FN), úgy látszik nem lesz könnyű levetkőzniük az egykori szélsőségesen antiszemita, fasizáló elemeket a pártjukról, ha továbbra is olyan politikai perpatvart csinálnak mely a…..
Míg eddig javarészt a külföldi befektetők keresték a kínai lehetőségeket annak érdekében, hogy beruházásokat hajtsanak végre az országokban, mára ez megváltozott és Kína, mely eddig úgy vonzotta a tőkét, mint mágnes a vasat, már több tőkét helyez el külföldön, mint amit…..
Mint várható volt a jobboldali, konzervatív tömörülés nagy fölénnyel nyerte a helyhatósági választások második fordulóját. A választópolgárok 50,5% ment el szavazni és a szavazatok 37,79%-t az UMP és szövetségeseire adták akiknek, így 66 megyét sikerült elnyerniük. A…..
Először is nem próbálom meg exkuzálni magam, hogy majd két hétig nem jelentkeztem. Ígérem próbálom bepótolni az elmúlt két hetet. Gondoltam rá, hogy beszámolok a francia helyhatósági választásokról, de ahogy körbe néztem a magyar híroldalakon, láttam, hogy ők is úgy…..
Úgy látszik nemcsak hazánk fiai szeretnének külföldön szerencsét próbálni, hanem a nálunk sokkal gazdagabb franciaországéi is, derült ki egy a héten publikált felmérésből, melyet az OpinionWay és a francia Munkaügyi Hivatal közösen jegyez. Mellesleg a francia fiatalok…..
Talán most kicsit letérek a francia vonalról, ami az oldal arc poétikája, de remélem megbocsátják ezt nekem. Végül is, ha úgy nézzük akkor – többek között – egy francia intézet kutatási eredményét fogom megosztani a kedves Olvasóval, mely a XXI. századi ember és annak a…..
Míg három éve csupán 4000 párizsi szoba vagy lakás volt bérelhető az Airbnb portálon - amely rövid tartózkodásokra kínál megoldást főként turisták részére azáltal, hogy a helyiek felkínálják néhány éjszakára az üres lakásukat vagy szobáikat - addigra mára a…..
Négy halott zsidó egy kóser boltban a január 9.-ei franciaországi túszejtésben, több mint kétszáz lerombolt sír Sarre-Unionban (Bas-Rhin) egy helyi zsidó temetőben. Mindezek után joggal merül fel a kérdés a francia zsidó közösség köreiben, hogy a francia társadalomban az…..