Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adrian Mole

91 bejegyzést írt és 690 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar parlament orosz és izraeli mintára akar elfogadni egy törvényt, ami a magyar kormánytól függetlenül működő civil szervezeteket azzal a váddal akarja megbélyegezni, hogy külföldi érdekeket képviselnek.  A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - mint a tervezett szabályozás egyik célpontja és…..
Adrian Mole 2017.04.07 17:10:19
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
Sokszor bebizonyosodott már, hogy alkalomadtán hazudozók is kimondhatnak igazságokat, bűnözők is feltárhatnak bűncselekményeket, csalók is leleplezhetnek csalásokat, sőt, bármilyen hihetetlen: még egy igazán visszataszító, aggasztóan veszedelmes politikus is felhívhatja a…..
Adrian Mole 2014.10.28 22:35:39
@nagyfeszültség: Fröcsögtél, alaptalanul vádaskodtál, rágalmaztál, a poszt szerzőjével közösen, lejárattátok a noemisszio blogot. Én ide többet nem jövök.
Adrian Mole 2014.10.29 12:39:09
@nagyfeszültség: Hallgatlak. Milyen mocskosságról tudsz? Lássuk, mered-e vállalni a véleményed?
(nem akarok nagyon geci lenni veled, így disclaimer: van szerencsém rálátni az Ökotársra, bár érintett nem vagyok. Szóval jól gondold meg, mit írsz.)
Belsőség A nyeretlen bajnok 2014.09.29 18:20:01
Hogy miért is kedvelem én sok, nagy sztárnál és híresebb bajnoknál jobban ezt a nyomott orrú, kopaszodó kis embert? Miért is gondolom úgy - és miért is gondolják így azok is, akik vele versenyeztek -, hogy az egyik legnagyobb ikon annak ellenére, hogy egyetlen bajnokságot sőt:…..
Adrian Mole 2014.09.29 19:04:55
Hozzátartozik ez is: youtu.be/Kmp_ELOZdwM
De tényleg látványos, amit csinál.
Előző toplistánk folytatásában bemutatjuk a négy, szerintünk legfölöslegesebb közéleti hisztit az elmúlt húsz évből. 4. A Bajnai-gárda   A fideszes propaganda korszakos csúcsteljesítménye, hogy Bajnai Gordonból, ebből a szürke, jellegtelen bürokratából képes volt…..
Adrian Mole 2014.09.16 17:28:18
@Adrian Mole: Bocs, a helyesírási hibáért.
Adrian Mole 2014.09.16 21:56:29
@Blogger Géza: Ki dönti el, ki a valódi civil? Te? Vicces vagy. Vagy legyünk konkrétak: például amikor az Átlátszó (elődje), vagy a TASZ 2006-ban kiállt a meghurcoltakért, dokumentálta a rendőrségi túlkapásokat, jogi és egyéb segítséget nyújtott nekik, akkor most ők ellenzéki aktivisták voltak? Vagy Burkolt álcivil szervezetek (emmeg mi, de tényeg?)?
"a norvég pénzek kormánydöntésen dolgozó politikai aktivisták zsebpénzeként fognak szolgálni, és megpróbálják átalakítani a magyar közgondolkodást egy baloldalibb-liberálisabb irányba" - ezt fogalmazd át, ha érdemben vitázni akarsz, mert ennek nincs se teteje, se alja. Ha megpróbálom kiszálazni, mit akarsz mondani, akkor meg buta vagy, mint a föld. Tehát a norvégok pénzt adnak, hogy a civil szervezetek kormányellenes propagandát folytassanak? Így érted? Mert akkor olvasd már el, mire adtak a norvégok pénzt: norvegcivilalap.hu/hu/palyazati-dokumentumok Ebben nem szerepel olyan fogalom, hogy "kormánydöntés, baloldali, liberális". Ezek a te fejedben vannak. Lécci, hadakozz a démonaiddal magad!
Köszönöm kérdésed, nem csak ballib (ammeg mi sajtónál? mindaz, ami nem tetszik neked meg a kormánynak? megint vicces vagy) sajtót olvasok. Viszont nem spórolom meg az energiát, hogy saját magam eldöntsem, mi a véleményem.
Adrian Mole 2014.09.16 23:10:47
@Blogger Géza: Istenem, de buta vagy. Virág elvtárs, megint az ítéletből olvasol. Ad1 Nyilvánosak a nyertes pályázatok. Nézd végig. Ad2 A kormány képviselője meghívott volt a 2008 óta zajló norvég civil alapos döntőbizottságokba. 2012 után volt az új kör, abba is. Lett volna lehetőség mindenkinek korábban lépni, ha valami nem tetszett. Szerinted mi ez az egész most, ha nem egy politikai műbalhé? Ad3 Norvégia kormánya jelenleg konzervatív. Kiállnak az alapjuk mellett. Biztos azért, mert baloldaliak, nyilván.
Sötét felhők gyülekeznek mostanában Norvégia felett. Míg itthon a civil szervezetek Norvég Alapból történő finanszírozása miatt mérgesedett el a viszony a két ország között, addig más nemzetekkel a lazac miatt kerültek hadba. Vagyis inkább a lazac lett a casus belli. Augusztus…..
Adrian Mole 2014.09.10 15:47:02
@MACISAJT: "És természetesen számomra nem Norvégia azok sem akik beálltak a sorosgeorg-féle szdsz "civil" árvák mögé falónak..." Nekem nem norvég az, aki vádaskodik, politikai koncepció alapján. Milyen soros, miféle "civil" árvák?
Adománygyűjtő felhívás a Kettős Mérce oldalán (X) Mindenki unalomig ismeri a sztorit: norvégok elzárják a pénzcsapot, Lázárék bedühödnek, és nekimennek a közvetlen kifizetéseknek, kijön a lista a problémás szervezetekről és személyekről, majd kiderül, hogy igazából a…..
Adrian Mole 2014.08.09 23:27:23
@Éhes_ló: Nem haverjaim, és ha jogállam van, nem lesznek, mert nem lehetnek bilincsben.
helsinkifigyelo.hvg.hu/2014/08/08/az-allam-szoros-mancsa-mindenutt-matathat/
Adrian Mole 2014.08.11 20:49:58
@Éhes_ló: Nem álcivil, nem a haverjaim, de tőlem aztán lehetsz vidám. Azért hadd kérdezzem meg, hogy neked miért vidámság, ha másnak rossz? Keresztényi szeretet, vagy emberbaráti?
Adrian Mole 2014.08.12 09:37:57
@Éhes_ló:
Remélem, most sem akarsz személyeskedni, remélem, továbbra is a szeretet árad belőled. Beteg vagy: a paranoiád és agresszivitásod kezelésért könyörög.
Lehet, hogy szerinted álcivil, de amúgy meg nem azok, nem csak szerintem, de a bíróság és az ügyészség szerint, illetve a magyar törvények szerint is. Szerinted én ajvákolok (ammeg mi? már megint zsidózol? mondtam, nem kellene feszegetned ezt a befőttet, mert csak magadat égeted)? Szerintem elmondom a véleményemet, illetve megpróbállak tényekkel meggyőzni. Ha neked erre zsidózás a reakciód, nem vele van a baj. Mondom, nem haverjaim a cikkekben szereplők. Paranoia, vastag, cuppogós, sercegő paranoia, ha mégis ezt állítod.
Soros és Hillary megint a paranoiára utal, nem tudom, hogy jönnek ide. Csakúgy, mint a piszkos ügyek (te komolyan egy doboz helytelenül elszámolt cigit piszkos ügyként értékelsz? Aránytévesztés!).
Keresztényi szeretetről pedig nem hadoválok. Olvasd el a Bibliát! Benne van. Honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy megítéld akár az én hitemet? Mi jogosít fel téged erre?
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
Adrian Mole 2014.07.27 10:52:13
Összehasonlítjuk a főváros két legújabb szólóbuszát az Ikarus-BKV V127 PKD-t és az MAN Lion's City-t. Ez utóbbi valójában inkább német-lengyel, mivel a hajtásláncon kívül a kocsi teljes egészében Lengyelországban készül.  A hírekben hallhattuk, hogy a BKV tíz év után…..
Adrian Mole 2014.06.28 08:52:42
@scuynat: Nem tudom, talán a motorfelfüggesztés másmilyen, de tény: emelkedőn, terhelésnél zajos (a normál sík úthoz viszonyítva) a hátsó felfüggesztés úthibán. Egyébként nem tűnne fel, ha sík úton (kisebb motorterhelésnél) nem lenne ennyire csöndes.
Adrian Mole 2014.06.28 16:08:56
@Takarító nő-ő-ő: Na, azt nem tapasztaltam (mármint első tengelyes rázást vagy hangosságot), ezért gyanús, hogy a motorfelfüggesztés lehet a ludas. Csak gázra, terhelésen. Hátsókerék hajtásos a busz, gondolom.
Publius Nem mi vagyunk az ellenség 2014.06.03 12:19:17
A kormányzat új ellenfelet kreált: a Norvég Civil Alap demokrácia és emberi jogok témakörében pályázatot nyert civil szervezeteket vélt politikai kötődésük miatt elkezdett listázni, majd letagadta, hogy a sajtónak korábban átadott lista létezik (persze "tények azért vannak").…..
Adrian Mole 2014.06.04 13:50:14
@Ambiorix: Nem mindegy? Ugye csak elolvastad a bejegyzést, de felfogni semmit nem fogtál fel belőle?
Tudom, suta szójáték a fenti a cím, de ha közmondás-torzítás jöhet szóba egy különleges alkalom vagy esemény kapcsán, akkor mindig Andró barátom jut eszembe. A Papuk-ban vadásztunk éppen. Szakadt a hó, egy meredek emelkedőn haladtunk felfelé, és zerge küllemű, 70 évet…..
Adrian Mole 2014.05.23 18:53:41
Az van Akác 2014.05.05 10:53:18
Nem fogom elkezdeni az egész sztorit az elejétől, nagyon jó összefoglalók vannak például itt, itt vagy itt. A megoldási javaslatokról a Viridis blog hoz nagyon jó sorozatot (befejező részt linkeltem csak). Amiért írok, az az, hogy múlt hét előtti héten zajlott a Zöld Szervezetek…..
Pelsológia Balaton a horgászoké? 2013.12.10 16:01:06
Valószínűleg szorosan összefügg a fentiekkel az alábbi egészen friss hír: benyújtotta felmondását Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója . A döntésről az érintett tájékoztatta az MTI-t, további információt nem árult el...
Adrian Mole 2013.12.10 16:19:20
@fonyod: Nem ez a kérdésem. A miniszteri nyilatkozatból és a korábbi hírekből az jön le, hogy a Nonprofit Zrt tevékenységét teljes egészében leállították. Ezek közé tartozik a halőrzés is.
Adrian Mole 2013.12.10 16:29:18
@Willyfog67: Így legyen! Csak nem ezt olvastam idáig. A sajtó pongyolaságát megszokhattuk, de a miniszteri nyilatkozat sem volt egyértelmű.
Adrian Mole 2013.12.11 12:47:24
@godzikka: Sem halász, sem Zsolt nem vagyok, de a nyár elején, a befolyókon tapasztalható busa (és rapsic) csoportosulás csak megfogható lenne valamilyen halászati eszközzel (és társadalmi-horgász kontrollal). Rosszul gondolom?
Sok tekintetben lehet vitatkozni azon: Magyarország tényleg jobban teljesít-e, vagy sem. Van azonban egy olyan egyértelmű mutató, amelyben hazánk egészen biztosan a korábbiaknál sokkal, de sokkal jobban teljesít. Ez pedig a ragadozómadarak mérgezésének évenkénti darabszáma. Ebben a…..
Adrian Mole 2013.12.09 18:06:38
@terrer:
Ezek az adatok így önmagukban nem jelentenek semmit. Csak akkor lehetne a szád íze szerint értelmezni, ha kiderülne, hogy a mérgezett madarak keresésére fordított energiák szinten maradtak. Ellenben az történt, hogy a keresési energiák növekednek, például egy új, nagyszabású projekt is indult. Azt a projektet messze nem a politika, nem a kormányváltás hívta életre, tehát a politikai összefüggéseket nem érdemes belelátni a sztoriba.
Adrian Mole 2013.12.09 18:37:13
@terrer: Szó sincs kiforgatásról. Az általad írtak alátámasztják, amit írtam: növekszik a keresési aktivitás, növekszik a megtalált madarak száma. Az általad is írt adatok mintázatának két oka lehet: már tíz éve növekszik a madarak mérgezése, illetve mindig is magas volt, csak mostanában egyre többet találnak meg.
Az felháborító, hogy mérgezik őket, nem erről írtam. Csak itt több mindenki szeretne olyan okokat tulajdonítani ennek a történetnek, ami nem létezik.
Adrian Mole 2013.12.09 19:01:23
@terrer: A hígulásban egyetértünk. Más kérdés, hogy korábban is volt sajnos híg része a dolognak.
Az van Süllő a Balatonban 2013.12.06 22:10:52
Olvasom immár az Origón, hogy mi van a balatoni süllővel. Kicsit szomorú leszek. Valahogy kezdi elveszteni az emberiség a realitásokhoz való viszonyát, és ez nem csak a balatoni süllővel kapcsolatban van így. De akkor nézzük egyelőre csak a süllőt. A balatoni süllő tényleg egy…..
Polgárda Az igazság Kishantosról 2013.11.25 12:38:35
Egy fél ország figyeli aggódva, miféle elvetemült ügy zajlik Kishantoson. Lelki szemeinkkel látjuk a földjétől megfosztott, fizimiskájában leginkább Bálint gazdára emlékeztető, jóságos parasztembert és nincstelenné lett családját, ugye? Még véletlenül sem sejlenek fel…..
Adrian Mole 2013.11.25 21:10:16
@Buday András: Na idefigyelj, Csőrike! Soha nem szavaztam MSZP-re, SZDSZ-re. A kérdésem viszont áll: benned kinek a faszát kellene tisztelni? Mert hogy szopod valakinek, az tuti.
De hogy rávilágítsak az agyatlanságaidra. Szerinted Ácsné (akit egyáltalán nem kedvelek) liberálbolsevik (whatever it means), miközben Élőlánc tag? Tudod, milyen szervezet az Élőlánc?
Remélem, a dániai közszolgálati tévé fog a szájára venni, baromarcú. :DDD
Az Égéstér 93. adásának kommentposztja...
Kedves olvasóim, ha éppen nem étkeznek, nézzék meg, kérem a képen pózoló két szartartályt, akik motorcsónakjukkal belehajtottak a Tiszán a védett kérészek közé. Tökéletesen beazonosítható a két véglény, ennek ellenére Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok…..
Adrian Mole 2013.07.01 17:18:47
@eprom:
Akarsz róla beszélni?
Adrian Mole 2013.07.01 18:09:56
@eprom: Dühöngd ki magad itt, igazad van, a végén még kárt teszel magadban, vagy másban :D
Adrian Mole 2013.08.12 11:55:52
@gigabursch:
Verébről volt szó, a szövegösszefüggés miatt nagy valószínűséggel a házi verébről. A házi nem védett. Arra az vonatkozik, amit írtam - tehát bizonyos fajta védelme van, de nem védett állat. A mezei veréb tényleg védett, tényleg régóta.
S íme, ma már júliust írunk. Pereg a kalendárium, sodródunk a mindennapok folyamában, és ha nem szeretnénk horgászni, talán észre sem vennénk, milyen szeszélyes nyárelőt hagyunk magunk mögött. Különösen igaz ez a balatoni horgász szemüvegén keresztül szemlélve: egy hét…..
Csabi lábadozásának környékén lelassultak, sőt, teljesen megálltak az események Dezső körül, ezt sokan észrevették már, a fejemhez is vágták páran. Most viszont, hogy újra munkába állt, úgy felpörgött minden, hogy alig győzöm kapkodni a fejemet, nem tudok olyan gyorsan…..
Az van Kormorán 2013.04.06 15:17:18
Két, témába vágó olvasnivaló is született mostanában, meg egy csomó, hiszen a halászatról szóló törvény tervezete kapcsán erről a madárról is sokat írtak a horgász-halász ellentéten kívül. Az egyik cikk a Pelsológia blogról származik, fajjal kapcsolatos összefoglalónak…..
Adrian Mole 2013.04.09 13:26:50
@Willyfog67:
Köszönöm a méltatást odaát!
Igen, a lőszerjuttatásnak ráadásul vannak előzményei, korábban "dúvadért" patron járt mezőőrnek, egyéb puskás embernek. Egyáltalán nem azt mondom, hogy régebben minden jobb volt (annak az időszaknak vannak nagyon rossz, máig ható következményei), de a jó gyakorlathoz nem árt visszanyúlni.
Nyakunkon a tavasz, többek közt kezdődik az állatkert szezon is. Az ember nem is gondolná miféle szerzetekkel lehet találkozni a Fővárosi Növény és Állatkertben. Egy vidám kis összeállítás következik csupa furcsa névvel:   10. holt ember keze korall  virágállatok…..
Pelsológia Kormoránkrízis 2013.02.27 16:35:41
„…Elég jól repülő és jól bukó vizimadár és jaj annak a halgazdaságnak, halászható tónak, a melybe a kárakatna beveszi magát. Három kiló hal egy napra szűkesen elég ennek a telhetetlen halfarkasnak!  Eledelét bukva szerzi, mert a víz alatti halászatnak elsőrendû…..
Adrian Mole 2013.03.02 11:18:03
@Willyfog67:
Marhaságról szó sem volt, de örülök, ha segíthettem.
Állatföldrajz ügyben nem csak a kárókatonánál problémás az 1918 előtti időszak. A másmilyen országhatár és az akkori tudósok eszköz- (GPS, pontos térképek) és tudáshiánya, felületessége sajnos a faunisztikai adatokban bizonytalanságot hordoznak. Ami bizonyos, hogy a XX. század elején a jelenlegi országhatáron belül csak kóborló egyedek ismertek a fajból, költőtelep nem (illetve egész Európában ritka(ritkább) volt). Az is bizonyos, hogy a XIX. században és előtte, főként a vízrendezések előtt, aránylag gyakori madár volt. A kettő között (illetve, amióta az ember halat eszik) pedig biztos az erős üldözés. Az 1800-as években persze a Balaton is más arcát mutatta: végtelen nádasok, néptelen partszakaszok (beülők hiánya!), tiszta, hínáros víz (amiben megint nem hatékonyan vadászik a faj), persze, hogy nem volt gyakori a Balatonon a kormorán (mondhatnánk, váltóvad :) ).
A kis kárókatona (de a nagy is) hazai térnyerése egy fontos tényezőre vezethető vissza (halgazdálkodással foglalkozók erre joggal lehetn(én)ek büszkék!) - van hal a(z extenzív) vizeinkben, a nyilvánvaló bajok, nehézségek ellenére is! Persze főleg a természetes vizek esetén lehetne ez jobb is (nem is feltétlenül a Balatonra gondolok).
Adrian Mole 2013.03.04 12:22:36
@Willyfog67:
GP azért elévülhetetlen érdemeket szerzett. Persze, halat nem ő csinált a vízbe, de szeretném azt hinni, hogy neki is van érdeme abban, hogy tókezelők odafigyelnek bizonyos dolgokra.
Adrian Mole 2013.03.05 22:39:54
@Willyfog67:
Ha vidráról akarsz írni, jól teszed, ha Józsival konzultálsz. Balaton ügyben nálam is vannak infók ;)