Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemhivo

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orosz-ukrán háború eszkalálódása nagyon nem jött jól Orbán Viktor számára, hiszen a nyugati országok jóval egységesebbé váltak, mint amilyenek a putyini agresszió megindulása előtt voltak, és ő egyre inkább kilóg ebből a szövetségből. A magyar kormányfő nem véletlenül szajkózza, hogy békét…..
nemhivo 2023.02.14 21:13:28
@2023: ..M.o. mondja meg, ..hogy Ukrajna mekkora részét gondolja oda adni az orkoknak? És mennyi meggyilkolt ukrán civilt hajlandó tolerálni az oroszország által megszált ukrán területeken? "Zsurnalizmusnak" látja még a bucsában és iprinyben, ..civilek ellen elkövetett orosz mészárlásokat? Mindenki hülye, ..csak a magyar kormány normális?
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
nemhivo 2020.02.17 22:45:29
@Ad Dio: j
ha az ateizmus hit, ..akkor a "nem focizok" egy sport. Az ateistának nem kell bizonyíték a "nem hitét", ..a vallásosnak kéne bizonyítania hogy hitének létezik bármilyen empirikus alapja :)
Egy kedves hölgy - miután megnézte a legutóbbi vitaestünk élő közvetítését a FB-oldalunkon - az alábbi gondolatokat fogalmazta meg, ajánljuk szeretettel! Magamról annyit, hogy egyetemista vagyok, műszaki területen tanulok. Magam is bekapcsolódtam kutatási projektekbe, de még korán sem olyan…..
nemhivo 2019.12.04 12:55:10
@OkoskaTo:rp: ..aki a vallásos hiteket u.olyannak tartja, ..mint a tudományba vetett "hittet"..az ne hívja magát okoskának.. Ez annyira alacsony színvonal, ..hogy már szánalmas..
A youtube-on böngészve egy érdekes videóra bukkantam Elméletek az emberiség eredetéről címmel. A Református Tananyagfejlesztő Csoport csatornáján található videóban Márkus Gábor, a Református Pedagógiai Intézet címzetes igazgatója, történelem szakos tanár, lelkész történelemórát tart elsős…..
nemhivo 2019.01.18 17:18:56
@registerz: ..a "hiányzó láncszem" kifejezést olyanok találják ki, ..akiknek fingja sincsen az evolúció működéséről.. Még az "irányított" evolúció esetében sem találunk olyat, ..hogy meglévő vagy hiányzó láncszem..pl amikor a farkasból az ember pincsikutyát tenyészt ki, ..pedig ott aztán szépen követhető az evolúció mechanikája..
A kreacionista f.sságokra nincsen semmiféle bizonyíték, ..míg az evolúcióra rengeteg...de még ha csak alig lenne rá bizonyíték, ..akkor is többet ér az az elmélet, ..amire van bizonyíték, ..mint az, ..amire meg semmi nincsen.
nemhivo 2019.01.20 10:57:23
@Jakab.gipsz: ...mondom BÁRMENNYI(!!) bizonyíték,..még a legkevesebb is sokkal több, ..mint a SEMMI...:)

A SEMMI az az áltudományos fasságok ..és ezeket normális ember nem is terjeszti, ..pláne nem közpénzből..
Azt meg a normális ember azért belátja, ..hogy sem a fizika, ..sem az evolúció nem akkora "gubanc"..legfeljebb annak, ..akinek még a nyolc osztály is kihívásokkal teli küszködés...
Kedves Bevándorló, Kedves Leendő Barátom, Kedves Jövendő Európai Polgártársam!Engedd meg, hogy ittléteddel kapcsolatban, ebben a bizalmas levélben hívjam fel a figyelmedet néhány fontos feladatodra! Elöljáróban azonban le kell szögeznem pár tényt, amiről nem baj, ha tudsz. Nos,…..
Ha Isten nem volna, ki kellene találni. Az ateisták (szkeptikusok) antikvitás óta kedvenc érvének Isten léte ellen, hogy ti. az az ember félelmének (vagy éppen hatalomvágyának) szüleménye, és ekként emberi alkotás, semmi értelme nem volna, ha ne ismerné el legalább ennek az…..
nemhivo 2015.04.04 21:22:18
@Clyde Sandy:
Téged tényleg érdekel, ..hogy meddig tart a világ megismerése? Miért érdekel?

..a hit amúgy nem csak spiritualizmus..(hihetsz pl magadban is,..vagy egy eszmében) Ez szélesebb fogalom, mint a vallás.

A spirituális hit már vallás.
nemhivo 2015.04.04 21:25:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

..az ateizmus k.rvára nem vallás...

Ha mégis annak tartod,..mondj már néhány ateista "dogmát". 1 is elég.
nemhivo 2015.04.04 21:34:35
@trev: ..azt írtam,..senkit nem érdekel, ..hogy meddig tart a "világ megismerése"..Érdektelen.

A másik állításom az volt,..hogy én,..mint ateista el tudom fogadni azt a "hitet",..hogy a világ egyébként pedig megismerhető,..hiszen nincsen benne semmi "transzcendencia"...

Mi ebben a hibás?
Ha a hülyeség fájna, az LMP ordítana! „A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon és rosszhiszeműségen alapulnak, egyúttal a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, amelyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport…..
nemhivo 2015.03.02 20:54:49
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mostani lépését megelőző utolsó átfogó felügyeleti vizsgálatot 2010-ben az akkor még önálló Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) végezte, amely egyébként egy csekély, 3 milliós büntetés mellett terjedelmes határozatban 16 mulasztásra figyelmeztette a Buda-Cash Brókerházat. Eszerint a cégnél
a megbízások felvétele nem mindig felel meg a jogszabályoknak és a belső szabályzatoknak
a nem teljesült megbízásokat nem mindig lehet időrendben nyomon követni
a kockázatok fedezetére szükséges tőke mennyiségét nem mindig a törvényi előírásoknak megfelelően határozza meg
a halasztott pénzügyi teljesítéskor nem tartja be maradéktalanul a jogszabályokat
nem tartja be maradéktalanul az adatszolgáltatási kötelezettségeket sem
hiányzik a dolgozók saját ügyleteiről szóló pontos, időrendi nyilvántartás
nem tesz eleget teljes körűen a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzését szolgáló jogszabályoknak
a különböző szolgáltatások kiszervezésével jogszabályokat sért
nem felel meg az informatikai biztonsági követelményeknek
a részvénykönyvben nincsenek meg a tulajdonosok pontos beazonosításához szükséges adatok
közzétételi kötelezettségeinek nem tesz mindig eleget
hiányzik a szabályzat a kockázatkezelés nyilvánosságra hozataláról
az ügyfelek pénzét és a saját pénzeket nem mindig kezelik elkülönítetten, ügyfélszámlákon saját pénzt is tartanak
a fiókirodákban nem különülnek el az üzleti és elszámolási funkciók
nem mindenkor felel meg az ügyfélszámla vezetésére vonatkozó jogszabályoknak
egyes számviteli előírásoknak (nullás számlaosztály) sem mindig felel meg

..az megvan?..hogy 2010-ben ki volt kormányon,..és ki végezte el a cég vizsgálatát?...és az is megvan, ..hogy mi történt a hiányosságok kiküszöbölésére? Tájékozódsz?,..vagy ezeket is én válaszoljam meg?