Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LtPetya

18 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombati napra meghirdetett játéknapon végül csak Krivényi Ádámmal volt szerencsém játszani, lévén aktív játékosként csak ketten jelentünk meg. Viszont két nézőnk is akadt, úgyhogy végülis a magokat elhintettük. Bevezetőnek még annyit tennék hozzá, hogy 2 db 800 pontos meccset játszottunk, amikben…..
A szovjet haditengerészeti repülők, azaz az AV-MF által az amerikai repülőgép-hordozó hajókra jelentett fenyegetés már a Tu-22M-ek előtt is létezett. A Backfire-t bemutató, legutóbbi sorozat adta az ötletet a Tupoljev bombázót megelőző időszakban az Egyesült Államok által kidolgozott légvédelmi…..
Minap volt szerencsém Ákos barátommal kipróbálni a Legion vadiúj 500 pontos Skirmish formátumát. Az újdonság azonban nem csak ez volt, hanem az is, hogy először tehettem próbára magam a Szeparatista frakció ellenében. Itt most igyekszem összefoglalni tapasztalataimat, illetve ismertetni a Skirmish…..
A napokban új időszámítás kezdődött a Legion életében, ugyanis megtörtént az első pontváltoztatás és egység ráncfelvarrás. Ebben a posztban az ebből fakadó változásokról, illetve a szükségességről lesz szó. A kép meg csak úgy, mert kéne egy ilyen figura a Vader proxyhoz :P..
CARIDA ACADEMY Star Wars Outer Rim 2019.07.28 20:45:10
Idén májusban megjelent egy számomra régóta várt társasjáték az Outer Rim személyében. Az előzetesek alapján egy szép kivitelezéssel ellátott változatos kalandjátékot vártunk. Nos, két hónapnyi, a lehetőségekhez mérten aktív játék után azt kell mondjam, hogy az ígérteket maradéktalanul teljesíti a…..
2019 március 28. Hivatalosan is bejelentésre került a Legion egy új korszaka, ugyanis eljött a Clone Wars ideje. A korábban csak félhivatalos pletyka immáron megerősítésre került, többen megkönnyebbülve sóhajtottak fel, egyedül talán a pénztárcák sírtak. Lássuk, hogy mire is számíthatunk!..
Ez a cikk már egy ideje tervben volt, illetve sokan kértétek is. A Legion teljes szabályrendszerét véleményem szerint nem lehetne ebben a formátumban elmondani, ehhez inkább próbajátékok szükségesek, mint a többi társasjátéknál. Ezekből sokat tanulhatunk, de ha egy-két szabály rosszul rögzül, akkor…..
Jöjjön egy "kis" battrep a tegnapi Máté barátommal vívott rekord hosszú meccsünkről. A 4 órás játékidő alsó hangon megvolt, pedig nem sokat vacakoltunk, kb. folyamatosan pörgött a játék és a tokenek. A vége szuper-fáradság, éhség és persze kiégés, de ez el is várható egy olyan játszmától, ami kb. a…..
Végül csak befutott a Rogue One elbűvölő leányzója, hogy rendet tegyen a birodalmi csapatok soraiban...
  Új vizekre evezünk a blog "történetében", úgyhogy jöhet az első battrep! Reményeim és lehetőségeim szerint igyekszem majd minden meccset dokumentálni, főleg, ha olyan érdekes dolgok történnek benne, mint a tegnapiban. A nyitóképen a remek főnök-beosztott viszony a Birodalomban az előrenyomulás…..
Gyerekkoromban mindig tátott szájjal néztem a Birodalom Visszavág Hoth-os jeleneteit, főleg a végső csatát, ahol az AT-AT brigádok szépen, komótosan átsétálnak a lázadók védelmén és közben mindent és mindenkit felszámolnak. Csodálkoztam is, hogy milyen bátrak ezek a lázadók, hogy lőnek minden…..
Akik kicsit is ismerősek a Star Wars világában, jobban mondva a SW játékvilágban, azok már előre dörzsölhették a tenyerüket, hogy milyen jó kis gyilkológéppel fog gazdagodni a birodalmi arzenál. Lássuk, hogy hogyan sikerült átültetni a Legion világába ezt az állványos nehézgépágyút...
Drága jó Császárunk mire is menne hűséges testőrök nélkül, akik szó nélkül képesek, akár életüket adni a fizetési csekkek legfőbb kiállítójáért! Lássuk, hogy milyen fából faragták az elit Royal Guard-okat! Figyelem! Akik hisznek a kitartó munkával elérhető békés nyugdíjas életben, azoknak az alábbi…..
Chewbacca haverjai is szeretnének besegíteni a Lázadó erőknek. Lássuk, hogy mit tudnak letenni az asztalra, ha lerakjuk őket az asztalra! Ezért a szójátékért tuti Jabba hűtőjében végzem :D..
Tegnap az FFG pofátlanul merényletet követett el ellenünk. A nagy számú sérült között sokan nyáladzanak, illetve a pénzüket siratják. Én pl. pont csajozásból jöttem, a cikk elolvasása után nem jutott eszembe a nő neve.... Node lássuk, hogy az előzetes információk alapján mire is számíthatunk a két…..
Eljött az ideje a lázadók első operative rangú egységének ideje. Lássuk, hogy mivel is tudja harcunkat segíteni a Falcon legendás másodpilótája...
CARIDA ACADEMY Star Wars LCG 2019.01.24 15:45:29
Hogy ne csak a Legion legyen terítéken, ezért most új vizekre kalandozunk. Az Univerzum ugyanaz, csak a stílus más. Lássuk, hogy mi is a Star Wars LCG!    ..
Az időben szépen lassan visszafelé haladva igyekszem majd bemutatni az eddig megjelent kiegészítőket, úgyhogy most eljött az ideje, hogy színre lépjen a sötétség mestere, a diplomácia szürke eminenciása, Darth Plagueisnek, a Bölcsnek hivatásos krónikása, azaz Palpatine császár! (Persze, persze, a…..
A legfrissebb kiegészítők hamarosan a boltok polcaira kerülnek, úgyhogy az FFG szíveskedett a cél előtt tájékoztatni minket a rebel doboz tartalmáról. Lássuk, hogy mit is találunk benne:..
    Az "Azok a ’90-es évek” című sorozatunk keretein belül már olvashattatok a Disney délután és a mesesorozatok szinkronjairól, most azonban azok a klasszikus sorozatok következnek, amik ugyan valójában többségében a ’80-as években készültek, hozzánk a ’90-es években értek el, új korszakot…..
LtPetya 2018.08.22 10:56:49
@eßemfaßom meg áll: Szerintem igenis léteznek olyan szinkronok, amelyek jobbá tesznek közepes, vagy szar filmeket (Ford Fairlane), vagy jó filmekhez tesznek hozzá extrát (A Védelmezőben Marton Csokas szinkronja kiemelkedő és rengeteget ad a karakterhez)

Akinek a munkakörülményei/életkörülményei indokolták azoknak anno megvolt az angoltudásuk. De ma már egy nappalos takarítónál is elvárás a nyelvvizsga, holott lássuk be, hogy a porszívózáshoz nem feltétlenül van rá szükség. Sokan pedig egyszerűen fizikailag képtelenek idegen nyelveket tanulni. Aki akar és képes is rá az tanuljon, aki meg nem, az maradjon úgy, ahogy van. Nem kell ezt túlbonyolítani.
LtPetya 2018.08.22 12:40:18
@GallaiG: Azért ezen a szocializmus miatt van szinkron szövegen jót röhögtem. Kétlem, hogy a fél ország megpattant volna, ha filmekből felszedett angoltudással rendelkeznek.
1. Szerintem azért mondják bele, hogy egyes diszlexiás, vagy hasonló figyelemzavaros emberkék is teljes élményhez jussanak.
2. Minek írják oda a dalszöveget? Kétlem, hogy a Top Gun alatt feliratra szorulna a Danger Zone, amikor éppen eldobja az ember az agyát a légifelvételektől.

Amúgy a szinkronellenes népeket lehetetlen bármiről is meggyőzni, mert mindig találnak belekötnivalót, úgyhogy SzinkronTájmi (12:01:59) hozzászólását ajánlom mindenki figyelmébe.
LtPetya 2018.08.22 12:59:41
@GallaiG: Hülye kérdésekre hülye válasz.....
A "kádári diktatúra egyik alattomos cinizmusa" résznél már sejtettem, hogy válaszolni sem érdemes neked.
Viszont a témában: ha a fenti dolgok zavarnak, akkor szépen várd meg a neked tetsző filmek dvd kiadását és nézd azt a számodra megfelelő felirattal és nyelven. Senki sem kényszerít a moziba, hogy megnézz egy szinkronos filmet.
A Rambo kritikáját itt olvashatjátok. A Rambo 2. kritikáját itt olvashatjátok. A Rambo 3 kritikáját itt olvashatjátok. Békére lelhet az, aki ölni született? A Rambo harmadik része sem adta meg a választ erre a kérdésre, ezzel együtt teljesnek éreztem a trilógiát, ezért…..
Még mielőtt a Birodalom visszavág A Disney hatalomátvétele után a Star Wars-képregények jogai átkerültek a Dark Horse-tól a Marvelhez, akik szinte rögtön lecsaptak a lehetőségre és megkezdték az új kánonba tartozó történetek megjelentetését. Ami viszont engem illet, nagy általánosságban nem estem…..