Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HPep

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lobsterizmus Mi bajom a HR-rel? 2015.09.21 15:21:13
Azt árulja már el nekem valaki, hogy honnan a fészkes pokolból vélitek mindig tudni, hogy titeket miért nem hívnak vissza a háeresek? Mindenkitől hallom, hogy ő túl kövér/fiatal/öreg/képzett/hintaló, és őt azért nem veszik fel sehová. Csak jelezném, hogy tudománytalan a…..
A titkos, csak bennfentesek által ismert, sokszor a világ működésének alternatív, okkult magyarázatával kapcsolatos tanok – vagyis az ezotéria – nem új találmány, és nem is feltétlenül európai. A távol-keleti vallásokban, elsősorban a hinduizmusban fontos szerepet játszik az az…..
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
HPep 2015.03.01 17:16:49
Anno többször is voltam családállításon, hittem is benne, de a hatásai eléggé kétértelműek, félremagyarázhatóak. Istenigazából nem lehetett felmutatni eredményt, amit okozott volna, nem oldott meg semmit. Akkori ezós szemmel, gondolkozásmóddal a tények és bizonyítékok hiánya fölött szemet hunytam. Sokszor pont a kiszolgáltatott helyzetben lévő páciensek falaznak a kamugyógyítóknak, mert annyira szeretnének hinni vagy annyi pozitív élménybeszámolót hallottak a módszeréről, hogy az nem létezhet, hogy ne működjön. Vagy úgy állnak hozzá, hogy próba szerencse.

Tipikus ezós hiba azon elcsúszni, hogy ha valamit "érez" az ember, esetleg utána "valami" változik, akkor abból arra következtet, hogy a módszer okozza, a rendszer működik, az ígéreteket beváltja. Az, hogy valaki egy ilyen terápia alatt erős fizikai/lelki tüneteket észlel (legyen az hidegérzet / melegérzet / remegés / sírhatnék / nevethetnék stb.), még nem implikálja, hogy a terápia hatásos is, és magát a problémát megoldja. Könnyű azt hinni, ha a kezelés alatt vmit érez az ember, akkor vmi történik, és ha vmi történik, akkor már biztosan nem kamu. Ez a logika vezet oda, hogy annyira sok a hívő. Különösen szuggesztív hatása van annak (ez az ezósoknál igen gyakori), hogy ösztönözve vagy arra, hogy keresd, figyeld, érzel-e valamit, bármit - amire rá lehet fogni, hogy köze van a módszerhez. Ha a terápiás ülés után arra kérnek, figyeld a történéseket a következő 2-3 hétben, tutira fogsz találni valamit, amire azt mondhatod, a családállítás hatása volt. De sosem fogod tudni bizonyítottan összekötni a kettőt. A hit rád van bízva.

Ahova én jártam, többször tett célzást a családállító, hogy nem biztos, hogy a jövő héten megoldódik a probléma, lehet, hogy hónapok múlva/fél év múlva "aktivizálódik" a hatása. Tulajdonképpen addig várjak, amíg valami nagyobb esemény/változás nem történik, ha megvan, azt nyugodtan írhatom a családállítás számlájára. Pont ezekből lett elegem: a ködös, homályos, nem megbízható magyarázatokból, a belemagyarázásokból, az ellenőrizhetetlen eredményekből, a hülyének nézésből...

Akár családállításon, akár reikin, vagy más ezós tanfolyamon jár az ember, és azt mondja, nem érez semmit, na akkor szokás beadni neki, hogy 1. nem elég érzékeny, nem elég nyitott a harmadik szeme, 2. le vannak zárva az energiapályái, 3. érzelmileg le van blokkolva, le van zárva, 4. nem hisz benne, 5. túlságosan fél stb.
Tehát magában keresse a hibát, amiért nem érzi. Folyamatosan fúrják az ember önbizalmát, önbecsülését. Nem bízhatsz a józan ítélőképességedben, az érzékszerveidben, mert nem látod, nem érzed azt, amit a másik állít. Eléd teszik a magyarázatot, amit te gondolkodás nélkül fogadj el. Ne akard tudni, ne akard érteni, ne várj bizonyítást, magyarázatot, csak fogadd el. A családállításnál ugyanez: a vezető kihozza, hogy a problémád az okozza, hogy tudatalatt az egyik szülődet akarod helyettesíteni vagy volt egy ikertestvéred, aki magzatkorában meghalt vagy az apád nem is az apád, akkor ezt fogadd el. Ne faggasd utána a szüleidet, és ne beszélj arról, hogy mit történt a te családállításodon, mindent titokban kell tartanod. Bármi, amit ott látsz, érzékelsz, lezajlik benned, ne akard megérteni, ne gondolkodj rajta, mert csak az elméd/egód az, ami meg akarja érteni. És ez itt a lényeg: ne gondolkodj. Teljesen birka hülyét csinálnak az emberből. Bármely ezós ülésen, amelyen eddig megfordultam, szinte mindenütt kulcsmondat volt ez: "csak az elméd akarja megérteni / megmagyarázni". Ezt az emberek bekajálják, elfogadják és beleszövik az élménybeszámolóikba: "az egóm tombolt, tiltakozott, de én csak csináltam tovább...", "az elmém próbálta megmagyarázni a történéseket, de..." stb. Az ezós körökben az elme/egó maga az ördög, az tesz téged boldogtalanná, azt ki kell iktatni, arra ne hallgass. Ne gondolkodj, ne kérdezz, fogadd el, amit a látó eléd tesz. Még ha orbitális baromságot is mond, és a résztvevő tiltakozik, hitetlenkedik, akkor is el kell fogadnia. És ezt nevezik nyitott gondolkodásnak...

Ha pedig az illető nem jön többet, eltűnik, a vezető szerint "megijedt az egója attól, amit látott". Ha esetleg a háttérben volt köztük egy kis személyes koccanás is, akkor azt mondja: "megsértődött". Valahogy el kell hitelteleníteni a hívők előtt azt, aki már nem manipulálható többé.

A változások/eredmények szubjektívak. Ha odamész egy családállításra, először csomó idegen embert látsz, jobb esetben pár ismerőst. Ilyenkor persze mindenki feszélyezettebb. Idegen környezetben, várva egy nagy traumatikus élmény feloldását persze hogy az. Majd a végén a nagy közös sírások, összeborulások után természetes, hogy nyitottabbá válunk, egészen intim környezet alakul ki. Ilyenkor pedig azt a visszajelzést kapja a résztvevő, hogy megnyílt, megváltozott, kisimult, ami egy ilyen helyzetben tök evidens, és arra következtet, hogy ez a családállítás ez valami fantasztikus. Ha leülnénk közösen megnézni egy sírós filmet, ugyanez lenne a hatás...