Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajatsermuta

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
hajatsermuta 2017.03.23 13:14:28
@Elek Heck:
Kedves tőled, hogy ismeretlenül is azt kívánod, hogy beteg legyek, kerüljek kórházba. Haljak is meg, vagy esetleg meggyógyíthatnak, hogy szeretnéd? Én egy rossz szót nem szóltam hozzád, és most sem kívánok neked semmi rosszat..
Egyébként a stadionok és az eü. állapota között semmilyen összefüggés nincsen. Gyurcsányék alatt nem épültek stadionok (más sem nagyonb), az eü mégsem volt jobb
Undorító az orvosok nemtörődömsége, a hanyag munka, a bunkóskodás, és a betegek hülyének nézése. Tisztelt praxis blog!   Eddig csak lelkes olvaso voltam,de nem tudok mar elmenni amellett, ahogy az emberekkel bánnak a jaszberenyi korhazban! Tavaly tavasszal, nott egy dudor az alam allam alatt,…..
hajatsermuta 2016.09.22 08:32:22
@Tamás Szénasi: Most akorr kalapszar vagy kalap szar? Idelye lene már el dönteni?
Nem kellene mások egészségével és életével játszadozni, semmilyen körülmények között sem. Csupán tisztességgel elvégezni azt a munkát, hivatást, amire esküt tettek.  Tisztelt Praxis!   Tudom, nem haltam meg, még csak életveszélyben sem voltam, ezért jobb lenne, ha ki se nyitnám a számat, mégis…..
Szabályosan kirúgtak a kórházból, a nővér kétszer jött, hogy mikor megyek már. Mondtam, hogy nem tudok egyedül felöltözni, lehajolni, felvenni a táskám, stb. Erre a nővér segített, de kijelentette, hogy ez neki nem kötelessége és várta, hogy adjam a pénzt. Teljes mértékben egyetértek, hogy az…..
hajatsermuta 2016.08.18 08:21:23
hataratkelo.blog.hu/2016/08/17/a_brit_egeszsegugy_betegszemmel#more10416116

Ha ez Magyarországon történik, címlapos praxis poszt lesz belőle, hogy milyen borzasztó, packáznak a beteggel, a háziorvos hülye, a mentős diszpécser hülye, az SBO-n várni kell, a haldoklót ideo-oda utazatatják, stb.
Angliában meg mindezekért a borzalmakért megdicsérik az NHS-t.
hajatsermuta 2016.08.18 16:25:14
A Webdokin olvastam az angol beteg történetét praxisblogra fordítva - nagyon szellemes, de igaz!

Lefordítom praxis blogra:

1. Elmentem a háziorvoshoz. Felírt valamit, ami nem hatott.
2. Kihívtuk az ügyeletet, azok nézegettek elmondták, hogy a háziorvos rosszul állította be a gyógyszeremet, aztán mást írtak fel.
3. Egyre rosszabbul lettem, bementünk az ügyeletre, de még egy szaros infúzió sem volt, tehát mentővel beküldtek az SBO-ra.
4. Ott volt infúzió, bekötötték, és közben az egyik bunkó megjegyezte, hogy tök fölöslegesen küldtek ide, és így százezrekbe kerülök a Tb-nek.
5. Otthon aztán megint halálosan rosszul voltam, a férjem visszaautóztatott az SBO-ra, de az ügyeletes nővérkék rágóztak f@szbúkoztak és röhögcséltek egymás között, majd foghegyről odavetették, hogy 3 órát kéne várni.
6. Egy mentős szerencsére rájuk szólt, hogy tényleg majdnem elpusztulok, ezért kegyeskedtek foglalkozni velem.
7. Nagy nehezen felcipeltek a kórházba, ágy nem nagyon volt, úgyhogy megjártam a kardiológiát és végül az onkológián kötöttem ki. Értik??? az onkológián!!!
8. Azt el kell ismernem, hogy a kaja jó volt de a TV-ért fizetni kellett. Hát minek fizetem és a Tb-ét?
9. Végülis élve távoztam, de csak figyelmeztetni tudok mindenkit, hogy mindenki messzire kerülje el a magyar egészségügyet, mert az itthon maradottak a mellékelt eset alapján is csak pénzéhes kontárok, a valamire valók már régen távoztak nyugatra.

Az eredeti:
hataratkelo.blog.hu/2016/08/17/a_brit_egeszsegugy_betegszemmel#more10416116
Rengeteget olvastam a témáról és nem olyan könnyű megszabadulni ettől a sunyi dögtől, főleg, ha az egész szervezetedben szétterjedt. Bármikor, akár egy antibiotikumos kezeléstől is, erőre kaphat a candida pl.:a bélrendszerben és évekig tartó kínzását vérvétellel sem lehet…..
hajatsermuta 2016.08.04 09:33:52
@Dzsozeee: "100 eve nem talalnak a rakra gyogymodot 40.eve az hiv fertozesre de embert kuldunk a marsra 600.eve nem lapos.a.fold "
Ez így természetesen nem igaz. A rákos betegségek többsége (pl. vastagbélrák nem végstádiumban felfedezve, bőrrákok, méhnyakrák, de akár más rosszindulató daganatok (gyermekkori akut leukémiák, GIST, stb.) gyógyítható. Persze, nem biorezonanciával vagy homeopátiával...
A HIV fertőzött betegek életkilátása pedig gyakorlatilag megegyezik a nem fertőzött betegek életkilátásaival. Azért nem írom, hogy gyógyítható, mert a virus életfogytig benne marad a szervezetben, és jelenleg úgy tűnik, hogy élethosszig tartó gyógyszerszedés szükséges.
A Marsra pedig mostanában még nem megyünk.
hajatsermuta 2016.08.04 09:38:45
@Dzsozeee: Egyébként nem akarok senkit meggyőzni, elfogadom, hogy az emberek véleménye - gyakran saját tapasztalaton alapulva - eltérő. Kivételt csak akkor szoktam tenni (mármint a meggyőzés tekintetében), ha a betegnek egyértelműen gyógyítható, de megfelelő kezelés nélkül végzetes betegsége van. Sajnos, nem egy betegem volt, akit ilyen esetben sem tudtam meggyőzni ("olvasta az interneten"), elzárkózott a valódi kezeléstől, inkább sarlatánokhoz fordult és meghalt.
Praxis Mázlista lennék? 2016.08.03 06:43:37
Hálapénzt nem adtam senkinek, mindent szépen megköszöntem. Nem éreztem hátrányos megkülönböztetést emiatt. Sziasztok!   Több szomorú cikket is olvastam már a Praxis blogon és valahogy már megint azt érzem, hogy szerencsés vagyok. Eddig elkerültek a szörnyű élmények a hazai egészségüggyel…..
Fogadd el, hogy nincs magyar egészségügy. Ami pedig van, az működésképtelen. És ez nem fog változni egészen addig, amíg a rendszer bele nem döglik a saját hamvaiba. Magyarországon kevés orvos van. És kevés nővér. Különösen nővér/ápoló van kevés. Ennek nagyon egyszerű…..
Tudom, túlterheltek, vannak rendelők, ahol a tárgyi feltételek sem adottak a működéshez, de van egy hírem, beteg van bőven! Tisztelt Praxis!   Nem igazán kedvelek ilyen témában írogatni, hiszen sok orvossal találkozom- szinte nap, mint nap - és nem kívánok senkit megsérteni, aki az egészségügyben…..
hajatsermuta 2016.07.23 19:29:18
@asztalosani: " mennyi vérkészítményt is adnak el külföldre (és mennyiért) "
És akkor az illegális szervkereskedelemről még nem is beszéltünk, pedig abban van csak az igazi nagy zsozsó! Az még csak hagyján, ha a halottak szerveit veszik ki boncoláskor, persze, a hozzátartozók tudta és hozzájárulása nélkül, de az is előfordul, hogy pl. műtétnél kiveszik az egyik egészséges vesét, oszt jó pézért elaggyák. Ezek az orvosnak mondott bűnözők mindenre képesek!
Miért van az, hogy biztos szimulálok vagy hogy biztos magamnak okoztam a dolgot? Lehet nem látszik a fájdalom az arcomon, mert már megszoktam, nem mutatom, amikor szédülök. Tisztelt Cím!   A felhívásukra dióhéjban leírom a történetemet. Sajnos nem telik többre, mert most is szédülök. Kérem, a…..
hajatsermuta 2016.07.13 08:47:21
@she_wolf: "... az én életemben nem fog megvalósulni, de nagyon szeretnék olyan egészségvédő/gyógyító szakemberekkel találkozni, akik a kettőt egymás mellett képesek elfogadni, és alkalmaz(tat)ni."
Az unokáink életében sem fog megvalósulni, és ez így helyes. A gyógynövényekben levő hatóanyagok pontos összetétele, mennyisége nem ismert, ezért gyógyszerként történő pontos adagolásuk lehetetlen. Most, és a belátható jövőben is.
Gondolj csak bele, pl a digitális tartalmú gyapjas gyűszűvirágból kivont hatóanyag már néhány milligramm mennyiségben halálos lehet. Ha nem GMP technológiával, század miligrammm pontossággal készített tabletta formájában adnánk, akkor hány szál gyógynövény (vagy abból készült tea) lenne a már hatékony, de még nem mérgező mennyiség?
Szóval, ne keverjük össze a gyógyszert és a gyógynövényt.
Talán arról is hallottál, hogy néhány éve Angliában sok haláleset fordult elő szabadon forgalmazott gyógynövények miatt, és évekig tartott, amíg a megmagyarázhatatlan halálesetek között sikerült megtalálni a közös tényezőt, a gyógynövények (illetve azokból készített gyógyteák) használatát.
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
hajatsermuta 2016.07.06 17:51:14
@Zolcsi77: szerintem meg téged kellene pofozni, de nagyon, hogy észhez térj.
Amit a tékozló homárban írtál, kimeríti a terrorizmusra történő felbujtás kritériumait, gyorsan írj hozzá egy kiegészítést, hogy csak marháskodtál! Még mielőtt felfigyel rá a TEK...
Ami jó pont, hogy jó néhány problémát igyekeztek azonnal megoldani, de még így is sok maradt ami megoldásra vár: van még min csiszolnia a kórháznak, sőt a személyzetnek is. Kedves olvasók. Kb. 1/2 évvel ezelőtt írtam a praxisra egy cikket a fentebb kórházról, ami meg is jelent, viszont nem kis…..
Ha tudják, hogy nincs kapacitásuk emberi időben elszállítani, akkor talán nem kellene kirakni egyedül, minden felügyelet és segítség nélkül a folyosóra, mint egy darab hagy ne mondjam mit. Tisztelt Praxis!   Édesanyám közel két hétig vendégeskedett a Toldy Ferenc Kórházban Cegléden. A kórházi…..
Most itthon vagyok, aggódok a lányomért, közben pedig azt nem értem, mégis mire való az ügyelet.  Tisztelt blog!   Azért fordulok önökhöz, hogy a velünk megesett problémáról mások is értesüljenek. Egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekkel. A nagyobbik lányom 6, a kisebbik mindössze 2…..
hajatsermuta 2016.06.06 15:57:35
@Kerti70: " sok homeopatias apuka es anyuka gyermekenek ment ra a fulere a "megfazas""
Aki hülye, az hülye. Kár, hogy nemcsak saját-, hanem a gyerekük egészségét is veszélyeztetik.
Nem azt sérelmezem, ahogy beszélt velem, ahogy viselkedett, bár az ember azt gondolná, azért van egy szint, amely alá mégsem kellene leereszkednie senkinek, hanem azt, hogy mindezek mellett még el sem látott rendesen.  Tisztelt Praxis blog!   Azért írok önöknek, mert nagyjából 10 évet követően…..
hajatsermuta 2016.06.06 15:03:14
@drontal: Volt itt nemrég egy szellemes nick, valami olyasmi, hogy "Hülye asztalosani, nem kell beutaló a sebészetre!"
Lassan lehetne egy olyant is nyitni, hogy "Hülye asztalosani, a 187 cm magas 69 kilós ember sovány"!
Odamentem az információs pulthoz, hogy kérdezzek valamit, a kishölgy, aki a számítógépnél ült megrémülve elbújt, közben odahívtak egy orvost, aki szó szerint kizavart a kórház területéről.  Tisztelt Praxis!   Hasonlót én is átéltem a Hondvédkórházzal kapcsolatban. Egy sürgősségi vizsgálat után…..
Első döbbenet akkor ért, amikor a hölgy közölte, 2017. januárjára tud időpontot adni. Tisztelt Praxis !   Kálváriámat szeretném megosztani ami itt Dunaújvárosban történt velem. Hasi ultrahangra szeretettem volna időpontot kérni, góc kutatás végett, amit a kezelő orvosom irt ki, ezzel a lelettel…..
hajatsermuta 2016.05.15 23:45:04
@Erzsébet Zsuzsanna Wellerné Peterdi: " Millióan vagyunk aki csak otthon mer beteg lenni. "
Azért a bátrabbak kórházban is mernek betegek lenni.
Soha ennyi orvos nem kérdezte még tőlem, hogy hogy érzem magam, nagyon figyeltek rám, a nővérek is nagyon kedvesek voltak.   Tisztelt Praxis blog!   Én kivételesen egy pozitív tapasztalatot szeretnék megosztani.   Március 1-jén szültem meg a kisfiamat a székesfehérvári Szent György Kórházban.…..
hajatsermuta 2016.05.10 11:42:58
@asztalosani: Hé, nem fikázzuk a posztolót!!! Az mindig igazat mond (ír), és a véleménye megkérdőjelezhetetlen!
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
hajatsermuta 2016.04.15 08:59:32
@Muad\\\'Dib: 100%-ig egyet értek, ahogy írtad, "'a kórházakban kinyírják az embereket."
Szerintem Andrea anyukájával is az történt, hogy a másfél órás küzdés pont arról szólt, hogy valamiként (pl. furosemid tablettás infúzió és nyugtató) eltegyék láb alól.
Amiben viszont nem értek egyet veled, az az, hogy " 80%-ban már csak a kókler patkányok, és a hülyék maradtak az állami egészségügyben. ". Szerintem van az 100% is!
hajatsermuta 2016.05.08 19:14:01
@István Lovas: ".Neked van e anyád.Ha meghal remélem örülni fogsz"
Az én édesanyám 20 éve meghalt, viszonylag fiatalon. Nem örültem neki, sőt, a te anyád halálának sem örülök. Annak meg végképp nem, hogy ilyen végtelenül buta és rosszindulatú emberek léteznek, mint amilyen te vagy.
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
Ilyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom, azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak? Tisztelt Praxis!   Arra lennék kíváncsi, miután több implantátumot forgalmazó cég árait megérdeklődtem/pl.mini implantátum protézis…..
hajatsermuta 2016.04.25 17:41:06
@NévteleN: Nézd meg a netet. 28 ezerért teljes kivehető protkót csináltathatsz.
Jó, ez sem ingyér van, de sokkal ócsóbb, mint amit havonta bagóra meg piára költetek...
Hiába a szívroham, amíg nincs betegkártya, nincs vizsgálat! Azóta a korrektebb ellátás érdekében agresszívebb beteg lettem és sajnos mérsékeltebb kivitelen már szükség is volt rá.  Tisztelt Blog!   Nem nekrológ. Amikor valaki bajba kerül, intelligensnek kell lennie és türelmesnek. Akit megvert a…..
hajatsermuta 2016.04.06 17:05:49
@Katoci: Igen, a mentő hívása lett volna a helyes eljárás, biztos, hogy előbb került volna a beteg a katéteres laborba, nem beszélve arról, hogy már az OMSZ-tól megkapta volna a 600 mg clopidogrelt, hogy az intervenciós kardiológusnak ne egy ragadós masszában kelljen kotorászni.
Egyébként mi valódi urgencia esetén nem foglalkozunk a TAJ kártyával, sőt, ha később kiderül, hogy a betegnek érvénytelen (piros) a TAJ száma, akkor is ugyanolyan gonddal (és költséggel) folytatjuk a kezelését. Persze, ez azzal is jár, hogy az OEP semmit nem fizet az esetenként több százezres vagy milliós nagyságrendbe kerülő kezelésért, ezt valahogy be kell hozni ("nincs gyógyszer, nincs pelenka").
Praxis Félrekezelték a kisfiamat 2016.03.29 07:56:35
Kedves Doktornők és Doktor Urak, legyenek szívesek jobban odafigyelni a szülők által felsorolt tünetekre, és nem reflexből visszautasítani minden vizsgálatot. Ha erre a magyar egészségügy mostani, lehetetlen helyzete miatt nincs pénz, legalább javasolják a szülőknek a magánlaborok szolgáltatásait…..
hajatsermuta 2016.03.31 22:29:35
@Miraflores: "Még mindig tartod magad ahhoz, hogy Anya a hülye"
Nem szívesen mondok ilyent, de nekem is gyanús...
De könyörgöm, miért nem engedik haza, ha nincs rá pénz, vagy ápoló, hogy tisztességesen élje le a hátra levő idejét és ne a szarba, húgyba fetrengve egy pelenkában? Tisztelt Praxis! 91 éves nagymamám 3 hete fekszik Dél-pesti Kórháza Belgyógyászatán. Eredetileg a szívével került be, kisebb…..
hajatsermuta 2016.03.22 20:44:21
@szabidoki: közvetlen ismeretségi körömben 10+ kolléga rendelkezik "versenyképes szak- és idegennyelv-tudás"-sal, és fent írt okok miatt itthon dolgoznak. Magam is 2 szakvizsgával, PhD-vel és 3 európai nyelv jó szinvonalú ismeretével bírok...
hajatsermuta 2016.03.23 16:57:08
@szabidoki:
Si tacuisses philosophus mansisses.
Nem elég, hogy cserbenhagytad betegeidet és kollégáidat, most pocskondiázod őket és azt próbálod sugallni, hogy csak a hülyék maradtak itthon, akik " versenyképes szak- és idegennyelv-tudás" hiányában nem dolgozhatnak külföldön.
Arra még nem gondoltál, hogy ha mindenki hozzád hasonlóan gondolkozna, ki gyógyítaná itthon maradt szüleidet, rokonaidat? Ja, és a képzésed költségét már visszafizetted a magyar államnak?
hajatsermuta 2016.03.23 17:30:48
@hajatsermuta: Mielőtt bárki magára venné és megsértődne: természetesen én is tudom, hogy a kép sokkal árnyaltabb, és amit előző hozzászólásomban írtam, az egy sarkított, szélsőséges vélemény. Inkább csak arra akartam rávilágítani, hogy a (még) itthon maradt kollégák ("akik még vagytok, őrzők, árván...") egy része nem azért választotta a nehezebb részt, mert "versenyképes szak- és idegennyelv-tudás" nem boldogulna külföldön.
Már egy egyszerű bocsánatkérés is igen jól esne a mentők oldaláról, amiért semmibe vettek minket, de ők állításuk szerint mindent szabályszerűen tettek. Ha ez a szabályszerű, akkor még hány embernek kell meghalnia, hogy belássák, a szabályos eljárás egyben hibás eljárás is? Tisztelt blog…..
Majd körülírja a kedves doktor úr, hogy mégis van más lehetőség, de persze az nem lesz ingyen. Mivel nem erősségem a megvesztegetés és soha nem adtam még hálapénzt, elég ostoba fejet vághattam, ezért tovább magyarázza, persze virágnyelven, hogy miként tudna nekem „segíteni”. Tisztelt…..