Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rókakígyó

205 bejegyzést írt és 2883 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
Rókakígyó 2018.10.13 06:31:48
Érdekes biztonságpolitikai felvetés, hogy mi történne az 1991 után kialakult (a Szovjetunió felbomlásával létrejött) egypólusú világrenddel, ha a Föld legnagyobb területű országa katonai szövetségre lépne bolygónk legnépesebb államával? Már csak azért is érdemes ezen elgondolkodni, mert az egésznek…..
Sokakat érdekelnek a "leg -ek", vagyis azok a dolgok, amelyek egyedülállóak és mondjuk a legnagyobbak a világon. Hajók terén például különleges a helyzet, hiszen a leghatalmasabb úszó alkalmatosságok egészen elképesztő úszó városokként üzemelnek a világ óceánjain. Három kategóriában érdemes…..
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
Rókakígyó 2017.07.15 21:50:28
@ZMO: mert nem fogja senki egy náci propagandát nyomó kormány szekerét tolni. te sem tolnád, ha komolyan vennéd magad
Rókakígyó 2017.07.15 21:53:38
@fran7: Ez hülyeség. Semmi nem tér vissza sehova. A közbeszéd pont ott fog beállni, ahol be kell, hogy álljon (de még ott se). Ha embereket kell kiirtani ki fogják őket irtani és mindenki üdvözölni fogja. Így megy ez.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Rókakígyó 2017.05.28 16:32:13
@Hungarian Geographic: mikor indulsz az everestre?
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Rókakígyó 2017.04.20 20:07:12
@kószák egyike: kubában szocializálódott
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Rókakígyó 2017.02.05 14:47:15
@tiboru: Bizonyos szempontból a lista szereplői tömeggyilkosok. És még csak nem is a katonai veszteségekre gondolok. Dzsingiszkán szerintem első lesz a listán, dehát az akkori emberiség közel tíz százalékát, sokszor hidegvérrel, legyilkoltatta. Szerintem akármelyik listatagról nagyon rövid keresgélés után meg lehet találni a bűnözői részt.
Rókakígyó 2017.02.05 14:48:05
@Minorkavidor: vagy nem. a wiki nem írja a kitömést, de a ketrecet igen.
Rövid fotósorozat az 1969. júniusi, közös magyar-szovjet hadgyakorlatról. Bármilyen információt az eseményről, vagy a képeken látható hadieszközökről szívesen olvasnék, lévén nem vagyok a téma ismerője...
Rókakígyó 2016.11.06 13:41:31
@Kaaslover971: olasz/nyugatnémet páncélgránátos hadosztály.

A színhely pedig olyan, ahol repülőgéppel is lehetett lőni (bár sokszor csak elrepültek lövés nélkül). Ilyen hely pedig tudomásom szerint csak egy van/volt az országban Táborfalva. Ha nem lőttek akkor a bakonyi lőtér (Hajmáskér) jöhet szóba
A néhány évvel azelőtt meghirdetett harc a tisztességtelen bankok ellen és devizahiteles kérdés végleges magnyugtató rendezése úgy tűnik csak egy politikai fogás volt a választások előtt, és már senkit sem érdekelnek a bajban lévők százezrei, mert mostanában sorra olyan döntések, jogegységi…..
A mecseki lóembert sokszor említették meg nekem, amikor elkezdtem érdeklődni a pécsi jelenségek után. Először azt hittem viccelnek. Aztán tavaly nyáron az egyik barátom elhívott egy éjszakai túrázásra a Jakab-hegyre, de előtte megkért, hogy ne vigyek semmilyen elektromos szerkezetet a hegyre. Ezt…..
Most került a kezembe az Erdőtelek története c. könyv, ami már szerepel egy decemberi hírben a hivatalos oldalon. Meglepődtem, aztán meg kíváncsi lettem, hogy mi lehet ez. A könyv elkészítésének oka egyszerű: 800 éves volt a falu.  Bárcsak elmentem volna valamelyik eseményre. Aki nem ment el, az a…..
Nagyon örülünk, hogy annyi kínlódás után végre kisebb-nagyobb nehézségek árán elkészült a szennyvízhálózat. Nagy szükség van rá. Mindenki érdeke. Azt mondom megérte a türelmet. Külön szuper, hogy nem kellett közműfejlesztésit fizetni, illetve aki fizetett, az…..
Most hogy úgy tűnt, hogy a NER és a rezsicsökkentés eredményei beérnek, váratlan fordulat történt. A szomszédnéni szólt múlt héten, hogy a kukánkat bekamerázták. Illetve nem kamerázták, hanem tettek rá egy kis táblát, amiben van egy csip. Álltólag. Ez nem látszik. De a…..
A Észbontók egy olyan műsor, amiben két, nem túl okos, na jó, fődbuta szereplő általános műveltségi kérdésekre igyekszik válaszolni, miközben egy másik, dettó nem éppen Nobel-díj-várományosokból összeállított gárda igyekszik kitalálni, hogy vajon a profi ostobák,…..
Rókakígyó 2015.10.17 19:40:52
http://444.hu/2015/09/22/akadalymentesitesi-vilagrekord-baranyaban/ ..
A téma: karrier és család. Az alany: Yvonne Dederick, a TV2 társtulajdonosa. A készítő: a TV2 Aktív című műsora. Kínossági faktor: űberelhetetlen.  ..
Leteszteltük a korábbi listavezető halsütőket, és azt tapasztaltuk, hogy továbbra is vannak szuper helyek, amelyek generációs hagyományokat visznek tovább, de azért néha egy kis hiányérzettel álltunk fel az asztaltól. A lelkesedés többé-kevésbé megmaradt, de az alapanyag nem…..
tízezres Ezt tudtátok? ..
A meggy is érik ..
A mai ÉMÁSZ üzemszünet a 3. egésznapos leállás volt az évben. Tudom hogy szoktunk értesítést kapni, de ez most valahogy kimaradt. Ilyenkor déltől már mobilhálózat sincs. Legalábbis a telenor nem működik, így ezek a napok munka szempontjából kimaradnak. Reméljük nem lesz…..
Ahogy a dakota közmondás is állítja: a jó hírnek sólyomszárnyai vannak. A hétvége sajtója tele volt a szenzációval: a 2009-es Santa Cruz-i rajtaütés után szinte pontosan hat évvel Tóásó Előd átlépte a bolíviai-chilei határt és holnap (hétfőn, 2015. április 27-én)…..
Rókakígyó 2015.04.26 20:00:58
Rókakígyó 2015.04.26 20:07:20
@Steve the Great: eredetileg a 444en is ez volt. a külügy:) tejójisten. csakazérdek, meg a szatócsbolt
Rókakígyó 2015.04.28 12:43:55
www.hir24.hu/kulfold/2015/04/28/toaso-ugy-burkolt-fenyegetes-lehet-a-boliviai-valaszban/

közelebb a megoldáshoz

Azok nyertek, akik a boliv hatóságokkal közös akcióra szavaztak. Természetesen a boliv kormány sem különb a miénknél és így rúg még egyet azokba akikkel együttműködést színlel:)
http://mivoltma.444.hu/2015/01/26/a-magyar-panelvalosag-sose-volt-meg-ilyen-szep/..
http://index.hu/belfold/2015/03/01/nagybajcs_kiugrott_pap_polgarmester_botrany/ ..