Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mossberg operator

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Nelson flottája 2017.10.20 12:03:19
  Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…..
mossberg operator 2018.06.07 23:31:54
@Galaric: en meselek egy hasonlot, mikor sok sok eve a londoni metronal dolgoztam, volt egy kb 20 eves angol munkatarsam, feher, kb eretseginek megfelelo vegzettseggel. Szunetunkben tv-t neztunk, valami afrikai segelykoncert ment, Nelson Mandela volt a diszvendeg a szinpad szelen, kozepen Beyonce vonaglott, s kerdeztem tole, hogy ismeri-e a manust. Hat az lett a vege, hogy az enekes csajt ismerte, de sose hallott Mandelarol, az apartheidrol, illetve a Nobel dijrol, meg a Alfred Nobelrol, meg a dinamitrol. Meg en ereztem magam zavarba...
A nagy, üres vízfelületen mindig is komoly problémát okozott a tájékozódás, és a hajó pontos helyzetének megállapítása. Az ókorban nem is szívesen távolodtak el a partoktól látótávolságnál messzebb, és lehetőleg a szárazföldi tereptárgyak alapján próbáltak navigálni. De az újkori navigációs…..
  Talán a második gyerekkor, avagy a közelgő szenilitás jele, hogy így ötven tájékán hozzám hasonlóan sokan nyúlnak vissza fiatalkori olvasmányaikhoz, és olvassák újra kedvenc ifjúsági regényeiket, rosszabb esetben meséiket. Az élmény néha ugyanaz, néha csalódás, néha pedig még jobban is tetszik,…..
mossberg operator 2018.06.05 20:11:45
@sualsidal: Nalam ez ugyanigy vokt. Ha nincs Dekany, most nem olvasnam ezt, nem lenne 300 kotetes konyvtaram a temaban, stb..
mossberg operator 2018.06.05 20:12:21
@mossberg operator: volt, nem vokt...bocs
Már elengedtem a timeline miatti elégedetlenkedést, úgyhogy csak vágjunk a közepébe azzal az 51 perces nyomasztásnak, hogy már megint visszaugrottunk oda, ahol Simonék legyakták a szeméttelepet, és valamiért fontos bemutatni, hogy Fufru magát halottnak tettetve menekült meg – a…..
mossberg operator 2018.04.05 10:53:46
A haditengerészettel rendelkező országok hadihajóiknak különös gonddal választanak nevet. Szinte minden ilyen országnak vannak névadási hagyományai, sőt, hagyományos hajónevei. A legyártott hadihajó-sorozat, vagyis hajóosztály első tagjának neve egyben az egész hajóosztályt is elnevezi. Az osztály…..
Azoknak, akik szeretnek olvasni, biztosan akad otthon néhány kedvenc kötetük, amelyet szívesen tesznek egy kiemelt helyre. Nemcsak izgalmas történetek otthonát jelentheti egy-egy könyvespolc, hanem tökéletes módja, hogy kifejezzük vele egyéniségünket és még egyedibbé,…..
1982 áprilisa. Kirobban a Falkland-szigeteki háború, amely mindössze 2 hónapig tart (egészen pontosan 74 napig), mégis mindkét országban jelentősen befolyásolta a politikai helyzetet...
Nyilván mindenki rávágná a választ, hogy már miért lenne az, jóhogynemalkesz, ám a helyzet ennél kicsit bonyolultabb. Ha a brit egészségügy hivatalos meghatározását nézzük, akkor minimum rezeg a léc...
mossberg operator 2017.08.07 10:40:43
Az angol hadsereg az MTP-vel nem csak új ruházatot, hanem új bakancsokat is rendszeresített. Akárcsak az elődeik, ezek is inkább kifejezetten túrabakancsoknak készültek, mint a hagyományos értelembe vett „katonai” bakancsnak. Az új bakancsok fő jellegzetessége, hogy nem fekete…..
PATENT Árulkodó férfi cipők 2017.06.26 09:57:07
Az öltözködésben számomra a legnagyobb szerepe mindig is cipőknek volt, még a férfiak tekintetében is! Olyannyira, hogy kiszemeltem mosolya és keze után a cipő volt a nagy- vízválasztó, amelynek köszönhetően eldöntöttem, lesz- e valami a dologból. Őszintén bevallom, volt, hogy azért hagytam ott egy…..
mossberg operator 2017.06.26 19:40:36
Tudom, hogy ez (akárcsak a ronda játékoknál) nagyon szubjektív téma, és lehetetlen egy ilyen listát relevánsan összeválogatni, viszont nagyon izgalmasnak találtam egy csokorba szedni azokat a játékokat, melyekkel legalább akkora (ha nem nagyobb) esztétikai élmény játszani, mint amekkora szellemi…..
mossberg operator 2017.06.22 10:17:18
Nézzük néhány szemelvényt az akkori eseményekből! Daryl Bamonte ezt írta a Devotional Tour Diary-ba:  "Hihetetlen hosszú útat tettünk meg Belgiumból ideáig és ma még ki kellett autózni "a nagy magyar pusztába" is, csakhogy Anton leforgathassa a Condemnation videót. Dave…..
mossberg operator 2016.07.28 21:18:34
A harmadik részben az Iowák gépészetéről és páncélzatáról lesz szó. Némi leírás is lesz a páncélozásról általában, hiszen a csatahajó a nagy ágyúkon felül ettől igazán csatahajó! A New Jersey, valószínűleg 1943-ban. Ebből a szögből elég jelentőségteljesnek hat…..
Sokan közülünk még emlékezhetnek a diavetítőre. Videó vagy akár a hétfő esti tévéműsor híján sokunk estéi teltek el családi körben diavetítéssel. De Mazsola, Sicc, Róka Rudi vagy Makk Marci mellett néhány kevésbé ismert film is létezett, némelyikük szocialista tanmese, de a legrégebbiek között még…..
Talán kevésbé tartozik a blog tematikájának fősodrába, de egy korábbi, a fegyverekről szóló poszt után kialakult beszélgetés miatt gondoltam, hogy mégis érdemes lehet megosztani veletek a következő videót. A szituáció egy átlagos hétköznap a munkahelyen, míg egyszercsak…..
mossberg operator 2013.03.24 00:19:13
@knife1:
Valaszod koszi. Akkor amt irtal az ellentmond annak amit olvastam, most akkor hogy is van? A csotanyirton az "irrital" emblema is rajta van...Honnan tudod? Probalta mar valaki?
mossberg operator 2013.03.24 18:54:16
@knife1: Koszi! A kiprobalast ugy ertettem, hogy min, hol, hogyan, de ezt meg is valaszoltad mar. Holnap megirom a hatoanyagokat is mindkettobol. linket megnezem.
mossberg operator 2013.03.25 18:00:11
@londonercsecse:
Kozben megneztem a hatoanyagokat, ha van itt valaki jo kemiabol, az kiokosithatna...:)
Darazsirto: Tetramethrin 0.35%, D-Phenotrin 0.125%, D-allethrin 0.1%.
Csotanyirto: Imipothrin 0.092%, Cypermethrin 0.092%.
Ezek hatasa emlosokre?
SHTF esetén általában az a legjobb megoldás, ha otthon, a menedékhelyünkön, esetleg a családunk más tagjainál vészeljük át ez eseményt. Ugyanakkor nehéz a döntés, hogy hova menjünk, hiszen számos érv szól az elbarikádozás, míg legalább ugyanennyi a menekülés mellett. A…..
mossberg operator 2013.02.26 14:32:45
@astonferi: Telefon foglaltat jelez.
mossberg operator 2013.02.27 19:43:12
@Locomotiv: En vagtam az elejen, hoz ilyesmi lesz...Mint Goebbelsek...Az iras egyebkent tetszett!
mossberg operator 2013.02.27 19:50:57
@londonercsecse: hoz=hogy
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
mossberg operator 2013.02.12 12:46:46
@szilaj8:
Bocs, de a "lofegyvereknek nem vagy hive", szerinted ez fogja erdekelni azt aki felszedi majd a sokkolod a kilukasztott hulladrol?
mossberg operator 2013.02.12 15:47:14
@szilaj8: Nem a masik vegletre gondoltam, hanem arra az esetre, ha valakinel van mondjuk egy soretes, nalad meg egy sokkolo...Szerinted ki tavozik a helyszinrol nagy valoszinuseggel?
E-könyv olvasók Amazon.hu? 2012.12.01 23:06:27
Röpködnek a találgatások a szomszédban nyíló Amazon logisztikai bázis kapcsán. Mivel az érintett még nem nyilatkozott expliciten, a leendő versenytársak spekulálnak hangosan. Biztosat még én sem tudok, végezzünk hát el egy gondolatkísérletet. Adva van egy príma hardver,…..
Hadijátékos Az utolsó emberig 2012.11.19 17:13:25
Kölyök koromban semmi se érdekelt a huszadik századi magyar hadtörténelemből, mert a szememben vesztesek voltunk, és persze semmi színvonalas fegyverünk se volt (Tigrisnél alább nem adtam, aztán megtudtam, hogy volt nekünk olyan is). Meg az egyenruhák se voltak valami jól kinéző darabok, szóval…..
Ennek a posztnak tartalmilag nem sok köze lesz Tokajhoz, csak a kóstoló helyszíne és ideje végett kerül a hétvége élményei közé. Tulajdonképpen arról van szó röviden, hogy az én közreműködésemmel abszolváltunk egy elsősorban Wachau-témájú kóstolót a  "Ne csak írja..." -sorozat legutóbbi résztvevő…..
Belsőség Dezső keréken! 2012.07.22 07:16:00
Nahát, nahát. Úgy látom, ráfordultunk a célegyenesre, drága, öreg Ponton Mercim alatt ugyanis kerekek vannak. Nem, nem a hegesztőkeret zsúrkocsi-futóműve, hanem már a saját felfüggesztése, igaz, a felnik még Csabi tartalék készletéből való, 123-ason használatos darabok. Erős…..
Ennél jobban már nem lehetünk benne a fröccsszezonban, itt az ideje tehát lajstromba szedni azokat a borokat, amelyekből a legjobb spriccer alkotható. Olaszrizling? Chardonnay? Balatoni borból? Vagy inkább Eger? Etyek? Mátra? Itt a lista!   Egy ilyen posztocska természetesen…..
Méz, aszalt sárga és fehér húsú gyümölcsök, intenzív sósság. Van benne valamiféle kortalan, érlelt, de semmiképp nem öreg, vagy előrehaladott hangulat. Elég nagy test, sűrű, krémes konzisztencia. Telt ízek, aszalt gyümölcsökkel, komoly ásványossággal. A kortyközépen is…..