Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gy.e

55 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogom olvasói, bár nem tették szóvá, talán észrevették, hogy elmaradt a 2019-es évértékelő poszt, s nem volt 2020-as előrenéző sem. Be kell vallanom, a tavalyi év utolsó részében megfordult a fejemben, hogy felhagyok a babrablog menedzselésével. Először éreztem úgy, hogy inkább teher, mint…..
Babrablog Sujtás-kollekció 2019 2019.09.15 22:01:16
A legutóbbi sujtásos posztomban említettem, hogy az idei tematikus ékszerekből már négy elkészült. Természetesen megint a sajátom váratott magára, de ma azt is összeraktam, így jöhet az ismertetés. Azért is fontos ez a bejegyzés, mert az ékszerek tulajdonosai sem biztos, hogy rájöttek az…..
Eltelt az év fele. Ezt mondjuk kicsit fáj leírni. Viszont egyúttal azt is jelenti, hogy itt a második nagyobb lélegzetvételű beszámoló életem elő hőmérséklet takarójának alakulásáról. Azok kedvéért, akik eddig nem találkoztak volna a futó projekttel, itt egy link az év eleji felvezetőhöz, és egy…..
Tavaly év végén elindítottam egy bejegyzés-sorozatot a sujtásoláshoz való viszonyomról, de a legfontosabb posztig, a tematikus ékszerek bemutatásáig nem jutottam el, így most ezt pótolom. Jöjjenek a Hercegnő-ékszerek. Ha emlékeztek, írtam arról, hogy miket készítettem Peng Edit segítségével, és…..
Év elején megígértem, hogy negyedévente bejelentkezem majd a hőmérséklet takaró állásával, így eljött az első beszámoló ideje. Ha valaki most kapcsolódna be, itt tudja felvenni a fonalat a témával kapcsolatban. A januári bejegyzésben leírtakhoz képest történt némi változás, nem feltétlenül pozitív…..
Eljött az új év első napja, eljött az egész éves horgolós projekt első 12 egyráhajtásos pálcája, és a poszt, amiben mesélek róla. Mi az a hőmérséklet takaró?A hőmérséklet takaró egy olyan, jellemzően horgolt (de lehet kötött is), kézimunka-termék, amihez minden nap hozzáraksz egy újabb egységet a…..
Végigpörgetve a mappát, amiben a facebookra feltöltött, elkészült babrálmányok sorakoznak, meglepődtem, hogy ennyi dolog belefért az évbe. Valószínűleg az elmúlt pár hét emlékei dominálnak, amikor az év végi határidők szorításában rengeteget dolgoztam, és tényleg semmi másra nem jutott időm. Ám a…..
A sujtás-technikáról szóló bejegyzéseim második részében arról írok, hogy miért sokkal egyszerűbbek, kevésbé látványosak a saját tervezésű ékszereim, mint amiket Editnél csinálok, s csokorba szedve megmutatom, melyek azok a darabok, amik nem egy tematika mentén készültek, hanem valamilyen különleges…..
Akik Facebookon követik a Babrát, látják, hogy az utóbbi egy évben inkább sujtás ékszerekkel foglalkozom, mint a hagyományos kötés-horgolással. Nos, egyrészt egy így nem igaz, egyszerűen egy-egy elkészült kötött/horgolt darabra akár 8-10 elkészült ékszer is juthat, másrészt ezzel együtt itt a blogon…..
A legkevésbé sem fűződik érdekem a Drops, mint márka népszerűsítéséhez, bár akik a blogot követik, előttük nem lehet titok, hogy a legtöbb projektemhez az ő fonalaikat használom, és számtalan kötött, horgolt holmit készítettem már az ingyenes mintáik alapján. Most egy különleges lehetőségről fogok…..
Az előző két bejegyzésben a meghívók és dekorációk megálmodásáról és elkészítéséről volt szó. Ebben a posztban a személyesebb jellegű készülődésről, és a kihagyott ziccerekről írok. Ékszerek A dekor mellett magamnak is szerettem volna kézműveskedni, nyilván. Egyrészt nagyon időben, másrészt kicsit…..
Íme, az esküvői DIY bejegyzés második lélegzete. A múlt heti írásban szó volt arról, hogy hogyan jutottunk el a lánykéréstől a dekor fő motívumának és színeinek megálmodásáig. Ebben a részben a nagyipari-kézműveskedős rész leírása következik. Papírdekor A következő feladat a köszönőajándékok…..
Az előző posztban megvillantott ígéretnek megfelelően, íme a giga-bejegyzés a tavalyi év óriásprojektjéről. :) Ugyanis a 2017-es év teljes egészében egy esküvőre való felkészülés jegyében telt. Az a bizonyos esküvő az én esküvőm volt, és mivel szuper férjem van, nem volt ellenére, hogy amit lehet,…..
Babrablog Vissza a hétköznapokba 2018.03.04 11:48:09
Kedves Olvasóim, Követőim! Nagyon hosszú ideje nem írtam, ám ez nem jelenti azt, hogy az alkotás megállt. Mindössze közbejött egy nagyon sűrű másfél-két év: (össze)költözés, munka, egy új blog, egy gigaprojekt. Ami mindeközben lemorzsolódott: a publikálás. Mostantól ez remélhetőleg…..
Babrablog Csajos horgolmányok 2016.04.10 17:28:37
Véletlenül bukkantam rá egyszer a LuluLoves blogra. Bevallom, eddig csak a horgolásminták menüpont alatt nézelődtem, de minden alkalommal, amikor meglátogatom, úgy érzem magam, mintha rózsaszín vattacukor felhők között, egy makarontól illatozó világban szökellnék. Ami nem baj. Van, hogy éppen erre…..
Babrablog Egy esküvő apropóján 2016.04.09 17:36:45
Idén valahogy semmi nem akar elkészülni időben. Azt hiszem ott buktam el az évet, amikor a tavalyi karácsonyi ajándékokat idén január végére fejeztem be. Persze ez még nem lenne ok arra, hogy egy potom két héttel elkésett nászajándék történetét újabb egy hónap csúszással írjam meg. Erre egyedül az…..
Bár az utóbbi években úgy vettem észre, már nem "divat" kokárdát hordani, szerintem továbbra is, divatozástól (és politikai felhangoktól) függetlenül, a megemlékezés eszköze. Ezzel együtt, a március 15. közeledtével mindenhol kapható párszázas kokárdákat valahogy nem tartom akkora becsben, hogy még…..
Babrablog Babra 2016 2016.02.02 09:21:53
Tudom, hogy már eltelt egy teljes hónap ebből az évből, de a 2015-ös karácsonyi ajándékokat pontosan egy hónap késéssel sikerült befejezni, így idén harmincegy nappal kevesebb babrálásra lehet számítani. De mint mindenki, én is végeztem egy kis számvetést az év fordultával, és terveket kovácsoltam…..
Babrablog Karácsonyi edényfogók 2016.01.25 19:43:45
Még 2014-ben, a karácsonyi készülődés idején fedeztem fel a Drops honlapján a különböző, tematikus edényfogók mintáit. Akkor, tudva, hogy hány embert akarnék ezekkel a csodás darabokkal megörvendeztetni, eszembe sem jutott nekifutni, félretettem az ötletet a 2015-ös évre.Sajnos ekkor is elég későn…..
Babrablog Esküvői képkeret 2016.01.12 19:22:22
Tavaly nyáron több esküvőn is voltam, és szokás szerint felmerült a kérdés: mit tudnék ajándékba adni az ifjú párnak, ami saját készítésű, talán hasznát is tudják venni, és emlékeztet is az alkalomra. Úgy érzem, ezúttal rátaláltam a megoldásra. Volt akiknek nászajándékba adtam, remélve, hogy…..
Babrablog Minyon párna - mintával 2016.01.12 19:17:12
  A minyon őrületünk még mindig tart. Ráadásul egy tévézéshez-gépezéshez-olvasgatáshoz alkalmatos díszpárnára is igény mutatkozott. Így szülinapi meglepetésként egy minyon párnával rukkoltam elő.A mintát megint magamnak kísérleteztem ki, bár egy kör alakú párna esetében ez nem nagy ördöngősség,…..
Babrablog Őszi horgolt szett 2015.12.02 20:22:29
Katt a képre, nyílik a galéria. Minták: - kesztyű             - sál és sapka ..
Katt a képre, nyílik a galéria. Minta: itt. ..
Babrablog Bye-bye Kitty! 2015.09.18 11:31:10
Bevallom őszintén, soha nem voltam egy nagy Hello Kitty rajongó. Ha már cukiskodó rajzolt macskaféle, akkor sokkal inkább Pusheent kedvelem. De nem ezért volt küzdelmes és sok tévúton át vezető projekt Kitty elkészítése.   Mikor befutott a megkeresés, kellett egy kis…..
Babrablog Baglyos kulcstartó 2015.08.16 12:14:44
Régóta izgatott már, hogy hogyan is készülnek az amigurumi baglyok. Lefolytattam egy kis kutatást, amiből kiderült, hogy az általam ismert variáción kívül még számtalan fazon létezik (így…..