Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elégjóvagyok

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kisrigók megint december 2015.12.04 22:19:09
van ennek szezonja, hogy ellepik a végállomásokat, és a megállókat is a vakkantó elemes kiskutyák. ez még az előtt van, hogy a méterescsillagszóró, meg a százéraszaloncukorakasztó. de én nem tudtam, hogy annak is van szezonja, hogy megveszek három ilyet, de azt tudtam, hogy…..
Az irodalomtörténet örök rejtélye marad, miért jutott eszembe egy jobb sorsra érdemes nyári délutánon Johann Wolfgang von Goethe híres balladája, amelynek eredeti címe Erlkönig, magyar címe pedig enyhén szólva bizonytalan; a három legismertebb verzió: A rémkirály, A…..
Lehet-e témája egy alapvetően pszichológiai blognak a Pannonhalmi Bencés Gimnázium egykori sztártanára, M. atya, akit „illetlen érintések” és „lelki terror” miatt bocsátottak el állásából, egyszersmind a szerzetesrendből? Mi az, hogy – a minden szemszögből borzasztó…..
Sématerápiás „kórházunk” harmadik emeletén találjuk a Károsodott határok nevű sématartományt. Az alábbiakban az ide tartozó két séma közül azt vesszük szemügyre közelebbről, amelyik Feljogosítottság–grandiozitás névre hallgat (betűjele Et, az angol…..
elégjóvagyok 2015.06.03 22:18:40
@Gregor Samsa: Értem a párhuzamot, amiről írsz. Ugyanakkor nagy különbség, hogy a majmoknál ADAPTÍV a behódolás. Náluk a túléléshez (az egyén és a csapat, banda, akármi túléléséhez) szükség van a hierarchiára. Persze, tarthatnánk mi is azon a szinten, hogy adaptív legyen, szükséges legyen az ilyesmi, de nálunk bizonyos viselkedések inkább MALADAPTÍVNAK számítanak. És ha már van valamink, ami megkülönböztet bennünket az állatoktól - gondolkodás, tudatosság, reflexió stb. -, akkor talán nem az kellene legyen a cél, hogy őket vegyük mintának :)
A fenti cím beszédes; talán többet is mondd a kelleténél. Ezért szeretném az elején tisztázni: ez a cikk nem a terapeuták kritizálásáról szól, sem pedig az egyes terápiás iskolák vagy módszerek fikázásáról. A változatosság kedvéért most „kliens oldali”…..
elégjóvagyok 2015.05.12 19:42:23
@Birtalan Balazs: "A szomatikus orvoslás gyakorlatában is ez dívik" - de nagyon helyesen nem tetted hozzá, hogy működik is :) A tapasztalatok szerint ugyanis a "jó betegek" hamarabb halnak, mint a "rossz betegek", akik - urambocsá' - bele mernek szólni, meg merik kérdőjelezni, utána próbálnak járni, öngyógyítást alkalmaznak, vagy lelki okokat keresve és megszüntetve gyógyulnának.
Ha emlékszünk még, a sématerápia egész rendszere arra épül, hogy léteznek bizonyos érzelmi alapszükségletek, amelyeket az egészséges ember képes adaptív módon kielégíteni. A sématerápia birodalmában tett kirándulásunk elején felfedezésre váró területet pedig egy…..
elégjóvagyok 2015.02.26 22:51:52
@Birtalan Balazs: A zárójeles rész utalás Lázár Ervin: A csodapatika című írására.
www.szepi.hu/irodalom/lazar/berci/berci02.html