Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Alex

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a távmunka értelme? Kevesebb ingatlan, kevesebb fluktuáció, több tehetséges ember kevesebb ingázással, könnyebb működés, kevesebb irodai háttérbe befektetés. Vannak-e hátrányai a távmunkának? Persze. De ha jól csinálod, több az előnye. Ez a könyv azért született…..
Alex Alex 2019.05.14 19:00:02
Hasznosnak látszó dolgok vannak tálalva, csupán az a probléma vele, hogy arról beszél, ami nincs!
Biztosan van néhány kivétel, de képesség és készség, munkavállalói oldalról jóval nagyobb van!
A munkaadók nem eléggé nőttek fel a "távmunka", vagy "home office" fogalmához és előnyeit sem értékelik! Ha nem így lenne, akkor ne csupán lehetőségekről beszélnénk.
Számos olyan terület van, beszerzéstől, tanácsadásig, akár oktatást is beleértve, ahol óriási előnyök lennének! Munkába járás időtartama, anyagi vonzata, iroda fenntartása, rezsi költségekkel… Ezeket mind ki kellene aknázni, ügyesen „elosztani” az előnyöket, és mindenki jól járna! Skype, számítógépes távkapcsolat a munkahelyre (ha szükséges) telefon, és számos megoldási lehetőség adódik.
Sajnos, már a fogalmat is megalázták, tönkretették az álláshirdetők, mint megannyi mást! Állást hirdetnek, pedig szó nincs állásról! „Értékesítő” = ingyen ügynök, „pénzügyi” értékesítő = biztosítási, és/vagy bankkölcsön ügynök,
ingatlanreferens = ingyen munkás, „Sales Manager” = üzletkötő ügynök, és sorolhatnám… Ezek mind, tisztán jutalékos rendszerben foglalkoztatott emberek, bejelentés nélkül! Szinte kivétel nélkül, a saját eszközeiket használják, (Jármű, telefon, számítógép, stb.) a magas jutalék reményében!
A bejelentés nélküli „állásokat” nem is volna szabad hirdetni, vagy, ha igen, akkor azzal kellene kezdeni, hogy: Szerződéses viszony! Nem munkaviszony!
Tudom, ezekre az a válasz, hogy magasak az adóterhek, járulékos költségek…
Ez azért nem ok a teljes kizsákmányolásra! Bejelentés nélkül sem fizetik meg ami jogos lenne az elvégzett munkáért!
Igaz-e, hogy nem egy kiképzett őr, hanem egy a BV állományába tartozó, de más beosztásban lévő ember kisérte a vádlottat? Ezzel a kérdéssel kezdtük azt a sort, amelyt a  Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának küldtünk, hogy tisztázzuk az esetleges félreértéseket, a minapi fegyveres…..
Közéleti-politikai töprengéseim közepette eszem ágában nem volt Vajna Bulvár Tímeát a billentyűzetemre venni sem a közeli, sem a távoli jövőben. Sem a Valentin-napi hisztéria kontextusában, és úgy amúgy sem. Tímea, aki olyan, de pontosan olyan fából faragódott, mint bizonyos…..
Alex Alex 2019.01.24 10:43:49
@KUHULIN: "KUHULIN 2015.02.17. 10:32:34
Nem hiszem, hogy Endinek csak közpénze lenne."
Ha, már mindenáron hinni akarsz, akkor a szemednek kellene talán!
A kaszinókból, amit az Állami Szerencsejáték Zrt.-vel szemben, "tisztességes", de titkosított versenyben nyert el, éves szinten 20 milliárd adózott nyeresége van!
Hozzáteszem, csak az ő kaszinónak a gépei nincsenek bekötve a NAV számlázógép online rendszerébe! Mellette éves szinten 7-10 milliárdos adókedvezményt is kap 2014 óta! Vajna kaszinói, és a debreceni szintény fideszes Szima Gábor kaszinói csak adókedvezményben(!) fejenként kb. 28-30 milliárdot kaptak! A nyereség, csak Vajna kaszinóinál 2014 óta: kb. 80 milliárd.
Mennyi a hátrahagyott vagyona az ügyvéd és a közjegyző szerint? Kb 67 - 70 milliárd
Nos, akkor láthatod, hogy olyan sokat nem hozhatott haza Vajna András...., és nem Andi, de semmiképpen nem Endi... (Utóbbi, csak kiejtve...)
Keress rá, vedd meg a cégek adatait, (2000 -4000 ft/ év adóval, bevallással, támogatással, mindennek együtt) Las Vegas Casino Kft., Aranybonusz 2000 Kft., de rá tudsz keresni személyek, tulajdonosok nevére is, ha akarsz! Az hogy "Nem hiszem!" legfeljebb a temlomban működhet, és lehet értelme! Ott sem biztos!
Mellesleg, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt még akkor, mikor nyilatkozta, hogy miért kapnak az új kaszinók tulajdonosai évi 7-10 milliárd forintos adókedvezményt!
Egy jó parfüm állati nagy vonzerővel bír. Hát ki ne akarna úgy illatozni, mint a sztárok vagy a luxusfeleségek? Ráadásul azok a csudaszép üvegek! Ha ölni nem is akar mindenki értük, azért egy Paco Rabanne-t, Bulgarit, Hermest sokan szeretnének a polcra. Sokkal többen, mint ahányan megengedhetik…..
Alex Alex 2018.11.28 18:20:33
Sajnos tele van a net szemetekkel, és az még sajnálatosabb, hogy nincs ellenük senki, aki hatásosan tudna, vagy inkább akarna tenni valamit! Bűnüldözők nem törődnek velük, internetes "speciális" csoport nem ér rá foglalkozni vele...
Pedig egyszerű lenne, de nem akarják!
Weboldal van? Ellenőrizni kellene! Van-e cég feltüntetve, (valós-e), elérhetőségei, (valósak?). Külföldi esetén kötelezővé kellene tenni annak tényét! Külföldi székhely, telephely, oda kell visszaküldeni, ha reklamáció van! Úgy rendeljen, hogy ezt tudnia kell!
A weboldal megfelel-e a Magyarországon hatályos törvényeknek?! HZa nem, kiírni nagy betűkkel, külföldi hirdető, nem Eu, és nem Magyar törvények szerint tevékenykedik!
Sorolhatnám, de nincs nagy értelme!
Miért?
Mert mindezeket a vevőknek is kellene tudni, a saját érdekükben!
Sőt, ha valakik előre kérnek utalást, nem átvételkor, vagy átvételkor nincs engedélyezve a termék megtekintése átvételkor, utánvétes fizetés előtt, akkor nem kell, nem szabad rendelni! Ezek alapszabály szerint kellene, hogy működjenek, de mint ahogy itt is írta valaki; Megőrülnek sokan a "kedvezmény" mértékétől, és őrjöngve "vásárolnak"...!
Ha ők megszűnnének "vásárolni", akkor a csalók is felhagynának ezekkel a dolgokkal!
(A lányok sem állnának az út szélén, ha senki nem lízingelné őket...)
Szóval, bárhogy tetszik bármi, -termék, ár, kedvezmény- NEM SZABAD ilyen piti módszereknek bedőlni!
Én is találtam néhány fantasztikus bakancsot páromnak 50.000.- forintról felére leértékelve, (előre utalás, amerikai bejegyzésű, valószínűleg kínai működésű magyar nevű „cég”, telefon, székhely, stb. nincs) gyorsan becsuktam az oldalt…
Pedig „fantasztikus a választék, és az árak” !!! Csak nézni, nem vásárolni!!!>>>>
http://www.jozsefmazas.com/bronx-fekete-bakancsok-bakancs-black-01-női-csizmák-és-egyebek-29033067-p-32464.html
Hírek szerint a diplomatákon kívül a magyar titkosszolgálat is aktív támogatást nyújtott, hogy Gruevszki kereket tudjon oldani a jogerős börtönbüntetés elől. A kormány a CEU-t politikai okokból akarja kipaterolni, Bécs viszont áldja a szerencséjét, hogy odaköltözik az egyetem jó része. Két…..
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
• Orbán és Kaczynski értékközösségként teszi tönkre az EU - figyelmeztet  a legtekintélyesebb német történész. • A szlovák kormányfő úgy gondolja, hogy tárgyalások és kölcsönös engedmények révén van esély a magyar és a a lengyel jogállami vita megoldására. • A német autógyárak összejátszanak a…..
Az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa több mint 50 milliót számlázott az MTVA-nak tavaly...
Alex Alex 2018.01.18 12:57:51
@Peter Götz: A kutyákat jobb helyeken etetik, mint tudjuk!
Amint látható, a rosszabb helyeken is...
Bayern kutya -sem- ingyen ugat, és ez csupán eggyetlen tétel!
Félreértik a vitát kavart fidelitasos provokátorfigyelő lényegét – mondta Böröcz László a Mandinernek. A Fidesz ifjúsági szervezetének újonnan megválasztott elnökét a szervezettel kapcsolatos terveiről, a testvére trafikjairól, budapesti belvárosi ingatlanügyekről és…..
Itt a tavasz, és újra elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Ennek örömére szemezgetünk azokból a jó hírekből, amelyek a honi szurkolók szívét megdobogtatják. Például, hogy továbbra is úgy nőnek a stadionok fedett sportlétesítmények az országban, mint…..